Ačiū
Beje, pasėjau stevijas į durpių substratą skirtą kamabriniams augalams kažin ar išdygs? Nes lyg jos ir nemėgsta durpių.
taigi del baziliku geriau graziuoju pasakykit
Na va, aš jau nusipirkau Senukuose
O aš dar norėjau pasakyti, kad prieš važiuodama pasiskambintum jiem Bet nebespėjau..
O mano žemuogės jau sudygo Ale tik, kad tie daigeliai tai mikroskopiniai
Apie BAZILIKO auginima:
Sejant neuzberti seklu zememis, nes dygsta sviesoje. Geriausiai auga sauletoje, siltoje, nevejuotoje vietoje, lengvoje priemolio ar priesmelio dirvoje.
Galima kelis kartus apkarpyti ugliu galus - graziau sakojasi.
Lapai skinami iki zydejimo. Galima naudoti sviezius, saldytus, dziovintus. Geriausiai skonis issilaiko svieziuose! Skonis panasus i gvazdikeliu ar salavijus.
Tinka: sriuboms, zuvienei, padazams, keptai ar virtai zuviai, kiausiniu patiekalams. Kartu galima derinti ir kitus prieskonius: mairumu, petrazole, meta, vaistiniu kieciu, kalendra.
Sejant neuzberti seklu zememis, nes dygsta sviesoje. Geriausiai auga sauletoje, siltoje, nevejuotoje vietoje, lengvoje priemolio ar priesmelio dirvoje.
Galima kelis kartus apkarpyti ugliu galus - graziau sakojasi.
Lapai skinami iki zydejimo. Galima naudoti sviezius, saldytus, dziovintus. Geriausiai skonis issilaiko svieziuose! Skonis panasus i gvazdikeliu ar salavijus.
Tinka: sriuboms, zuvienei, padazams, keptai ar virtai zuviai, kiausiniu patiekalams. Kartu galima derinti ir kitus prieskonius: mairumu, petrazole, meta, vaistiniu kieciu, kalendra.
Na, o sėti manyčiau galima tiesiai į tą vazonėlį, kuriame jie visą laiką ir gyvens
Sėkmės
Nėr už ką
O mano žemuogių daigeliai numirė Jaučiu teks eit turguj pirkt jau normalių
O mano žemuogių daigeliai numirė Jaučiu teks eit turguj pirkt jau normalių
Pavėluotai, bet pasakysiu kur pirkau sėklas - Senukuose
O pasėjau 5 rūšių prieskonius į vieną platų 25-30cm skersmens vazonėlį. Bazilikai tai labai išstypo, čiobreliai irgi gražūs, vešlūs, tik kažkodėl šalavijas, rozmarinas ir mairūnas labai prastai auga. Rozmarinas iš viso nesudygo.
O pasėjau 5 rūšių prieskonius į vieną platų 25-30cm skersmens vazonėlį. Bazilikai tai labai išstypo, čiobreliai irgi gražūs, vešlūs, tik kažkodėl šalavijas, rozmarinas ir mairūnas labai prastai auga. Rozmarinas iš viso nesudygo.
O pas mane ant palangės jau sudygo krapai ir laiškiniai svogūnai...