Mergaitės, skubus klausimas - tortą prieš dengiant aptepu sviesto-kondensuoto pieno sluoksniu, ar reikia atšaldyti tada ar galima iškart tortą dengti pastilažu?
Šiaip patariama atšaldyti, o prieš dengiant dar plonu plonu sluoksniu aptepti sviestiniu kremu. Bet praktiškai net nežinau kaip geriau
QUOTE(Rasskee @ 2014 05 14, 19:34)
Atnesu dar viena torciuka, akd nebutu taip tylu:)
kokia super idėja labai gražu
QUOTE(Blykstė @ 2014 05 14, 21:14)
Mergaitės, skubus klausimas - tortą prieš dengiant aptepu sviesto-kondensuoto pieno sluoksniu, ar reikia atšaldyti tada ar galima iškart tortą dengti pastilažu?
Geras klausimukas
O jau arbatinukas jezus marija nualpsiu is pavydo kas ji gavo..
Raskee laabai labai mielas .Saunuole.
QUOTE(Rasskee @ 2014 05 14, 19:34)
Atnesu dar viena torciuka, akd nebutu taip tylu:)
QUOTE(Blykstė @ 2014 05 14, 19:14)
Mergaitės, skubus klausimas - tortą prieš dengiant aptepu sviesto-kondensuoto pieno sluoksniu, ar reikia atšaldyti tada ar galima iškart tortą dengti pastilažu?
Žinoma, kad reikia atšaldyti. Sviestinis kremas yra ne tik tam, kad masė priliptų, bet torto išlyginimui. O jei dėsite iš karto ant minkšto sviestinio, tai didžiulė rizika, kad bus celiulitas. Sviestinis kremas sustingęs priduos tvirtumo tortui, prieš dengiant jį mase, ką jau kalbėti apie lygumą ir torto kremų izoliaciją nuo masės. Pirmam aptepimui gausiai į kremą įberkite biskvito trupinių persijotų, gerai išmaišykite, tokiu špakliumi aptepus ir gražiai išlyginus tortą bent pusvalandį palaikykit šaldytuve, kad gerai sustingtų tas sluoksnis. Tada plonai aptepti sviestiniu kremu be trupinių, išlyginti gražiai (tik jau nebedėti į šaldytuvą) ir dengti masei.
Elentari, taikliai panaudojot ta žodį - man būtent taip ir gavosi celiulitas Nors aš tą sviestinį kremą laikiau valandą šaldytuve, bet prieš tai netepiau su jokiu kremu. Nemoku aš gražiai išlyginti torto Dar mokytis ir mokytis.
QUOTE(Blykstė @ 2014 05 14, 22:59)
Elentari, taikliai panaudojot ta žodį - man būtent taip ir gavosi celiulitas Nors aš tą sviestinį kremą laikiau valandą šaldytuve, bet prieš tai netepiau su jokiu kremu. Nemoku aš gražiai išlyginti torto Dar mokytis ir mokytis.
O su kuo lyginate? Jei peiliu, tai tikiu, kad žiauriai sunku. Mano vienas pirmųjų pirkinių tortų reikalams buvo štai tokia mentelė - man nepakeičiamas daiktas išlyginti tortui, apglaistyti šokoladu ir t.t. http://ecx.images-am...VL._SL1500_.jpg
Dar viena gudrybė - reikia lyginti šiltu peiliu/mentele. Po karštu vandeniu palaikau, nušluostau ir lyginu, ir taip žaidžiuosi. Ir kremas turi būti labai minkštas. Jei reikia, galima pašildyti čiut, bet kad nepradėtų tirpti. Žodžiu, geras torto išlyginimas - ne minutės darbas, reikia pasistengti Pritaikykit šiuos patarimus ir turi pasisekti
QUOTE(Rasskee @ 2014 05 14, 20:34)
Atnesu dar viena torciuka, akd nebutu taip tylu:)
Žavu, neįprasta, tobula...
laba diena,
Gal galetumet kuri patarti, ar laikysis staciakampis siauras gan aukstas jogurtinis tortas (10x36), ar nesvirs i sonus?
Gal galetumet kuri patarti, ar laikysis staciakampis siauras gan aukstas jogurtinis tortas (10x36), ar nesvirs i sonus?
QUOTE(Elentari @ 2014 05 14, 18:45)
Rasskee, jetau, koks grožis Ir tortas, ir pyragaičiai. Koks tortas ir kiek svėrė? Fainutis.
Labai aciu, daug buvo vargelio man su juo, nes pirma kart dariau kazka panasaus.. Cia ant padeklo net netilpo visi pyrageliai, puse buvo snikerinio, puse juodo misko torto pyrageliu, 40 vnt is vis.Tai jie svere 4 kg, o tas arbatinukas irgi snikeris, svere 2 kg.
O vel neduodu ramybes, negi niekas nedarot baibokeliu is sokoladines saldainiu mases dengimui? Kazi, ar verta prasidet? Nes turiu likucio, gal meski koki nulipdyt pavyktu, bet ar jis normaliai isdzius, sukietes?