Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

Mergaitės, skubus klausimas - tortą prieš dengiant aptepu sviesto-kondensuoto pieno sluoksniu, ar reikia atšaldyti tada ar galima iškart tortą dengti pastilažu?
Atsakyti
Šiaip patariama atšaldyti, o prieš dengiant dar plonu plonu sluoksniu aptepti sviestiniu kremu. Bet praktiškai net nežinau kaip geriau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasskee @ 2014 05 14, 19:34)
Atnesu dar viena torciuka, akd nebutu taip tylu:)

kokia super idėja bigsmile.gif labai gražu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Blykstė @ 2014 05 14, 21:14)
Mergaitės, skubus klausimas - tortą prieš dengiant aptepu sviesto-kondensuoto pieno sluoksniu, ar reikia atšaldyti tada ar galima iškart tortą dengti pastilažu?

Geras klausimukas ax.gif

O jau arbatinukas jezus marija nualpsiu is pavydo kas ji gavo..
Atsakyti
Raskee laabai labai mielas 4u.gif .Saunuole.
Atsakyti
QUOTE(Rasskee @ 2014 05 14, 19:34)

thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Blykstė @ 2014 05 14, 19:14)

Žinoma, kad reikia atšaldyti. Sviestinis kremas yra ne tik tam, kad masė priliptų, bet torto išlyginimui. O jei dėsite iš karto ant minkšto sviestinio, tai didžiulė rizika, kad bus celiulitas. Sviestinis kremas sustingęs priduos tvirtumo tortui, prieš dengiant jį mase, ką jau kalbėti apie lygumą ir torto kremų izoliaciją nuo masės. Pirmam aptepimui gausiai į kremą įberkite biskvito trupinių persijotų, gerai išmaišykite, tokiu špakliumi aptepus ir gražiai išlyginus tortą bent pusvalandį palaikykit šaldytuve, kad gerai sustingtų tas sluoksnis. Tada plonai aptepti sviestiniu kremu be trupinių, išlyginti gražiai (tik jau nebedėti į šaldytuvą) ir dengti masei.
Atsakyti
Elentari, taikliai panaudojot ta žodį - man būtent taip ir gavosi celiulitas doh.gif biggrin.gif Nors aš tą sviestinį kremą laikiau valandą šaldytuve, bet prieš tai netepiau su jokiu kremu. Nemoku aš gražiai išlyginti torto verysad.gif Dar mokytis ir mokytis.
Atsakyti
QUOTE(Blykstė @ 2014 05 14, 22:59)
Elentari, taikliai panaudojot ta žodį - man būtent taip ir gavosi celiulitas doh.gif  biggrin.gif Nors aš tą sviestinį kremą laikiau valandą šaldytuve, bet prieš tai netepiau su jokiu kremu. Nemoku aš gražiai išlyginti torto verysad.gif  Dar mokytis ir mokytis.

O su kuo lyginate? Jei peiliu, tai tikiu, kad žiauriai sunku. Mano vienas pirmųjų pirkinių tortų reikalams buvo štai tokia mentelė - man nepakeičiamas daiktas išlyginti tortui, apglaistyti šokoladu ir t.t. http://ecx.images-am...VL._SL1500_.jpg
Dar viena gudrybė - reikia lyginti šiltu peiliu/mentele. Po karštu vandeniu palaikau, nušluostau ir lyginu, ir taip žaidžiuosi. Ir kremas turi būti labai minkštas. Jei reikia, galima pašildyti čiut, bet kad nepradėtų tirpti. Žodžiu, geras torto išlyginimas - ne minutės darbas, reikia pasistengti smile.gif Pritaikykit šiuos patarimus ir turi pasisekti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasskee @ 2014 05 14, 20:34)

Žavu, neįprasta, tobula...
Atsakyti
laba diena,

Gal galetumet kuri patarti, ar laikysis staciakampis siauras gan aukstas jogurtinis tortas (10x36), ar nesvirs i sonus?
Atsakyti
QUOTE(Elentari @ 2014 05 14, 18:45)
Rasskee, jetau, koks grožis  wub.gif Ir tortas, ir pyragaičiai. Koks tortas ir kiek svėrė? Fainutis.

Labai aciu, daug buvo vargelio man su juo, nes pirma kart dariau kazka panasaus..smile.gif Cia ant padeklo net netilpo visi pyrageliai, puse buvo snikerinio, puse juodo misko torto pyrageliu, 40 vnt is vis.Tai jie svere 4 kg, o tas arbatinukas irgi snikeris, svere 2 kg.smile.gif

O vel neduodu ramybes, negi niekas nedarot baibokeliu is sokoladines saldainiu mases dengimui? Kazi, ar verta prasidet? Nes turiu likucio, gal meski koki nulipdyt pavyktu, bet ar jis normaliai isdzius, sukietes?
Atsakyti