Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

QUOTE(neriulka s @ 2014 07 15, 14:17)
Sveikos merginos,as suklausmu,ar kuri iš jusu naudoja ganaša torto aptepimui prieš dengiant mase. Kokia daug maž iseiga.Nes supratau kad labai daug reikia sokolado norint apdengti pvz 25cm torta reikia 762g sokolado ir 381ml grietineles.Tokia info radau virsutineje temoje http://www.designer-...hing-your-teeth[/URL] Lauksiu ats mirksiukas.gif



vienu metu sviestini ganashu buvau ir as pakeitus, del skonio. Proporcijos buvo 1/1. Bet bent man labai slapiuoti mase pradedavo, del temperaturu skirtumo, tai vel gryzau prie sviestinio
Atsakyti
Sveikutės! 4u.gif
Jaunieji nori, kad ant torto viršaus uždėčiau jų nusipirktas figūrėles. Tortas bus dengtas mase, figūrėlės keramikinės. Gal galite patarti kaip geriausiai prilipinti jas prie torto,kad atlaikytų kelionę ir nenuvirstų?
Aš galvoju apie icing'ą arba apie pašildytą dengimo masę (kai ji sustingsta gerai sudžiūsta). Bet gal yra dar kažkokių variantų? g.gif
Atsakyti
QUOTE(neriulka s @ 2014 07 15, 14:17)
Sveikos merginos,as suklausmu,ar kuri iš jusu naudoja ganaša torto aptepimui prieš dengiant mase. Kokia daug maž iseiga.Nes supratau kad labai daug reikia sokolado norint apdengti pvz 25cm torta reikia 762g sokolado ir 381ml grietineles.Tokia info radau virsutineje temoje http://www.designer-...hing-your-teeth[/URL] Lauksiu ats mirksiukas.gif

Nelabai suprantu, kam dengti ganašu prieš dengiant. Visų pirma, jis su grietinėle, tai mano manymu, gali tirpdyti masę, juk būtent ir aptepame sviestiniu kremu, kad izoliuotusi masė nuo kremų. Visų antra, tai be galo brangu vien tam, kad masė priliptų, iam vien dėl to šitaip didinti torto savikainą? Jei labai reikia šokoladinio, tai puikus, skanus šokoladinis sviestinis kremas, garantuotai gerai sustings prieš dengiant mase, sutvirtins tortą. Aišku, jei jums labai reikia, tai dėkit ganašą, bet aš nesugalvočiau rolleyes.gif . Žodžiu, jūsų reikalas.

QUOTE(*saules_zuikutis* @ 2014 07 15, 22:13)
o gal galima butu pamatyti foto tu tortuku?

Aha, ir man įdomu pamatyti. Ypač pastovėjusį papuoštą tortą kokią parą ar pan.


QUOTE(Bonpari @ 2014 07 15, 15:14)
Gal zinot kur vyksta avent produkcijai nuolaidos?

Turbūt ne čia pataikėt...

Atsakyti
QUOTE(punkis @ 2014 07 15, 12:31)
laukiu daugiau nuomonių 4u.gif

kai tortas valgomas sestadien. tai biskvitus kepu trecaidieni, sutepu ketvirtad, puosiu penktadieni. jei bezuotas, tai bezuoju ta diena kai atiduodamas, t.y. vartojamas.
QUOTE(talita @ 2014 07 15, 22:55)
sveikutes,skaitau jusu pokalbius ir vis galvoju,,,visada mase dengiu ant grietineles ir niekad nieko jai enutiko ,tai kodel reik aptept sviestiniu?gal del ligumo?siaip tik retais atvejais dengiu mase,nes niekas jos nenori,nors tortas atrodo ir graziau

SVIESTINIS REIKALINGAS NES:
1. izoliuoja dregme torte, nes biskvitai sulaistomi, kremai ir t.t. tai sviestinis neleidzia tai dregmei gadinti mases.
2. islygina torta ir jis nebuna celiulitinis ar kreivas.
3. jo pagalba mase prilimpa prie torto.

jei sakot kad mazai turite praktikos su masem tai gal del to ir neteko matyti kaip pastilazas tyzta nuo grietineles o dar kai vasara doh.gif niekad taip nerizikuociau tik del 200g. sviesto schmoll.gif

GRIETINELE TIRPINA PASTILAZA! ganasai irgi grietineles pagrindu...

QUOTE(sunshow @ 2014 07 16, 15:56)
Sveikutės!  4u.gif
Jaunieji nori, kad ant torto viršaus uždėčiau jų nusipirktas figūrėles. Tortas bus dengtas mase, figūrėlės keramikinės. Gal galite patarti kaip geriausiai prilipinti jas prie torto,kad atlaikytų kelionę ir nenuvirstų?
Aš galvoju apie icing'ą arba apie pašildytą dengimo masę (kai ji sustingsta gerai sudžiūsta). Bet gal yra dar kažkokių variantų?  g.gif

lai uzsides vietoje, nieks nenuvirs ir nedus, o ir transportuoti paprasciau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ramune.v: 16 liepos 2014 - 19:03
QUOTE(ramune.v @ 2014 07 16, 19:02)
GRIETINELE TIRPINA PASTILAZA! ganasai irgi grietineles pagrindu...



vienu , metu labai ieskojau kuom pakeisti sviesta, daug temu isnarsiau, tai vienas is budu buvo ganasas,(tiesa paasakius ir pati buvau nustebus) turbut juodas sokoladas kazkaip surisa grietinele. bandziau ir su baltu, tik kazko nepatiko. bet aptepus torta ir austingdinus(beje kai salta gan gerai laiko forma)ir apdengus torta , mase neprilimpa , gaunasi pusles. o kadangi pas mane gan karsta, tai dedant mase ant salto torto ji pradedavo slapiuot, tai vel gryzau prie sviestinio.bet vis dar esu paieskose, kuom ji pakeisti.
Atsakyti
Gyvenu karsto klimato salyje, todel visada naudoju sokoladini ganasa pries dengiant mase. Sokolado tirpimo temperatura yra apie 36 laipsniai (kuno temperatura), todel karstu oru saugiau naudoti ganasa, jis tirpsta ne taip greitai, kaip sviestinis kremas.

Beje, ganasas tikrai netirpina mases!!! Su juodu sokoladu darau 2:1 (2 dalys sokolado ir 1 grietineles), su baltu sokoladu 3:1.

amorosa, isemus torta, dengta ganasu is saldytuvo, reikia ji kuriam laikui palikti pastoveti, nedengti is karto. Jei susidaro kondensato, galima popieriniu ranksluosciu nusluostyti. Pries dengiant mase sokoladini sluoksni reikia labai lengvai sudrekinti vandeniu/skiestu abrikosu dzemu. Bet vos vos. Tada limpa ir nesidaro pusles.

Kazkada naudodavau sviestini krema, bet su sokoladiniu ganasu man daaaaaug patogiau. Taip, savikaina truputi didesne gaunasi, bet pvz., Rimi yra nebrangaus (lyg 1.99 lt, pirkau per akcija uz 1.69 lt) ir puikios sudeties sokolado 'Poesia'.
Atsakyti
QUOTE(amorosa @ 2014 07 16, 21:42)
vienu , metu labai ieskojau kuom pakeisti sviesta, daug temu isnarsiau, tai vienas is budu buvo ganasas,(tiesa paasakius ir pati buvau nustebus) turbut juodas sokoladas kazkaip surisa grietinele. bandziau ir su baltu, tik kazko nepatiko. bet aptepus torta ir austingdinus(beje kai salta gan gerai laiko forma)ir apdengus torta , mase neprilimpa , gaunasi pusles. o kadangi pas mane gan karsta, tai dedant mase ant salto torto ji pradedavo slapiuot, tai vel gryzau prie sviestinio.bet vis dar esu paieskose, kuom ji pakeisti.

ta raset kelis postus pries smile.gif - perskaiciau.
jei nenorit sviestinio-nedenkit mase smile.gif tiesa vietoje sviestinio dar naudojamas labai lygios konsistencijos dzemas, bet kazi ar tas skaniau smile.gif siaip jei normaliai padarytas sviestinis tai jis tikrai skanus ir neriebus atrodo.
P.S. nelabai isivaizduoju jusu budu aptepto ir apdengto balto torto, na nebent mases storis kosminis, nes jei dengiant 2-3mm tai tas ganasas su juodu sokoladu ne tik kad visiskai sutirpintu torta, bet dar ir iššelėliuotų doh.gif
ir dar sviestinis sviestiniui nelygu, issukus gera sviesta iki baltumo ir patrigubėjimo galima ji maisyti su rududu (jei jau tortas ne sviesus bus) ar k.t.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ramune.v: 16 liepos 2014 - 21:21
QUOTE(amorosa @ 2014 07 16, 13:17)
vienu metu sviestini ganashu buvau ir as pakeitus, del skonio. Proporcijos buvo 1/1. Bet bent man labai slapiuoti mase pradedavo, del temperaturu skirtumo, tai vel gryzau prie sviestinio

aciu uz atsakyma,as irgi tik del skonio ji deciau,bet jei sakot slapiuoja,tai gal susilakysiu tuomet.
Atsakyti
QUOTE(punkis @ 2014 07 15, 12:31)
laukiu daugiau nuomonių 4u.gif

visada issikepu biskvita anksciau ,pvz.sekmadieni ,laikau ji maiselyje saldytuve,o treciadieni sutepineju torta.Niekad nieko jam nera dar atsitike 4u.gif
Atsakyti
Na reiskia yra kas dengia ganasu,tik kaip supratau gali slapiuoti del temperaturos skirtumo,ir savikaina didesne.Iki siol lygindavai sviestiniu kremu,taciau paziurejus vienas tortu puosybos pamokeles buvau nusprendus torta lyginti ganasu,bet liksiu ties sviestiniu,aciu kas pasisalino savo nuomone ar patirtimi biggrin.gif
Atsakyti
Gal patarsit kaip išgaut tamsiai violetinę spalvą. Turiu Americolor pagr.spalvas ir Fushia splavą (su šia gaunas ryškiai violetinė, o man reiktų tamsiai). Jei dedu daugiau dažų masė trupa ir nebeišeina nieko padaryt g.gif
Atsakyti
QUOTE(punkis @ 2014 07 17, 15:00)
Gal patarsit kaip išgaut tamsiai violetinę spalvą. Turiu Americolor pagr.spalvas ir Fushia splavą (su šia gaunas ryškiai violetinė, o man reiktų tamsiai). Jei dedu daugiau dažų masė trupa ir nebeišeina nieko padaryt g.gif


Bandyk melynos ideti, nes violetone spalva gaunama sumaisius melyna ir raudona.
Atsakyti