Oj, tik savaitele neuzsuk, ir jau kiek groziu mirga marga, net akys raibsta
Norejau paklausti, kaio darote su keksiukais, as juos kai iskepu, kad ir graziausioj keksiuku formelej, tai ji negraziai apskrunda, pakeicia spalva, bet kai ziuriu pas jus cia jie buna tokie grazus, ar dedate kai iskepat dar i viena nauja keksiuko formele ar kaip?
Atnesu ir as savo isvargta pirma knyga...Daug broko, kita kart jau zinau ka daryciau kitaip, bet cia gavosi kaip gavosi, labai ksubejau nes velavau atiduoti, tad laiko nebeturejau taisyti ir keisti kazka
3 kg varskinis su persikais
Dar vienas, paprastas medutis 3kg
Na o man nesigavo pastilazas padariau viska palei aprasyma tai gavosi prie pirstu limpanti guma. Tada pasildziau ir dapyliau vandens, radau jusu parasyta,kad taip taisoma mase. pridejau belekiek dar pudros, ir atidarau saldytuva tadammmm akmens gabalas koki velnia blogai padariau???
QUOTE(Mrs.B_ @ 2014 07 05, 01:19)
Na o man nesigavo pastilazas padariau viska palei aprasyma tai gavosi prie pirstu limpanti guma. Tada pasildziau ir dapyliau vandens, radau jusu parasyta,kad taip taisoma mase. pridejau belekiek dar pudros, ir atidarau saldytuva tadammmm akmens gabalas koki velnia blogai padariau???
kur jus perskaitet,kad jei pastilazas gaunasi perskystas,ji reikia sildyti ir dar vandens pilti? reikejo tik vos vos krakmolo daminkyt ir viskas.ir nereikia jo saldytuve laikyti
Susiduriau su problema del vieluciu, naudojamu geliu lapuose. As turiu zalios spalvos plonyte vielute, ji ritinelyje tokia susukta. Visada naudodavau lapams, bet jei noriu plonai iskocioti balta lapa, kai i ji idedu vielute, ji nors ir isdziuna mase, bet vistiek persviecia Neturiu to specialaus kilimelio, kur su tokiais ispjovimais, kad patogiau butu vielute ideti, bet kol kas man jo visai ir neprireikdavo, nes ir taip neturiu problemu su idejimu vielutes. Bet manau, kad ne tik zalios spalvos vielute persviestu, patarkit, ka daryt Lapo storai kociot nenoriu, nes negraziai gaunasi tada Va, parodau realiai vielutes kaip gavosi:(
ulitka, labai gražūs ir elegantiški tortai
SaldiDiena, gražu
zvirbliss, šaunuolė
Rasskee Dėl vielučių, gėlių meistrės net lapams neleidžia naudoti žalios spalvos vielučių, tik balta. Naudokite baltą ir nebus problemų, o ritinėliuose neteko sutikti vielučių , manau jūs naudojate ne tos paskirties vielutes, pas jus -floristinės vielutės
Jaunųjų lėktuvas
Šokoladiniai, mėlynių biskvitai, juodojo šokolado su šokoladiniai rutuliukais, mėlynių, apelsininis kremai, mėlynių želė sluoksnis, 3,65 kg
Kaspinai
1a. Karameliniai biskvitai, sirupuoti prancūzišku likeriu, karamelinis, migdolinis, kakavos su pupelėmis tonka kremai, biskvitai padengti pieniško šokolado sluoksniu
2a. Kokosiniai ir citrininiai biskvitai,kokosinis, citrinų, apelsinų kremai, pasiflorų-persikų želė su banano gabaliukais
3a. Trapios tešlos medutis, pasiflorų grietinės kremas,8,8 kg
SaldiDiena, gražu
zvirbliss, šaunuolė
Rasskee Dėl vielučių, gėlių meistrės net lapams neleidžia naudoti žalios spalvos vielučių, tik balta. Naudokite baltą ir nebus problemų, o ritinėliuose neteko sutikti vielučių , manau jūs naudojate ne tos paskirties vielutes, pas jus -floristinės vielutės
Jaunųjų lėktuvas
Šokoladiniai, mėlynių biskvitai, juodojo šokolado su šokoladiniai rutuliukais, mėlynių, apelsininis kremai, mėlynių želė sluoksnis, 3,65 kg
Kaspinai
1a. Karameliniai biskvitai, sirupuoti prancūzišku likeriu, karamelinis, migdolinis, kakavos su pupelėmis tonka kremai, biskvitai padengti pieniško šokolado sluoksniu
2a. Kokosiniai ir citrininiai biskvitai,kokosinis, citrinų, apelsinų kremai, pasiflorų-persikų želė su banano gabaliukais
3a. Trapios tešlos medutis, pasiflorų grietinės kremas,8,8 kg
QUOTE(Mrs.B_ @ 2014 07 04, 08:45)
Sveikos, as su klausimeliu ar ant rafaelinio torto aptepus ji pacio torto idaru galima deti pastilazo figureles? Galvoju tiesiog paprastai apibarstyti torta drozlemis ir papuosti keliomis pastilazo figurelemis jeigu pavyks jas padaryti ar nesipjaus tas kremas su pastilazu?
kiek laiko pastilazas maiselyje gali stoveti saldytuve?
kiek laiko pastilazas maiselyje gali stoveti saldytuve?
tas kremas su grietinele, GRIETINELE NEDRAUGAUJA SU PASTILAZU, tirpta mase nuo jos.
Jei norit tepti tepkit sviestini, arba figureles vietas kur liesis su kremu tepkit sokoladu (tarkim baltu).
TAip, jei sau ir ilgai nestoves galit deti ir taip, su rizika.
Zelatina naudoju Dr. Oetcker.
SaldiDiena o jau poniuku grozis
Likta nera zodziu atrodo net jauciu skoni is to aprasymo
Sveikos merginos.Gal žinote Dr.Qetker marcipaninė masė jau paruošta naudojimui ar reikia dar ko į ją įdėti.Iš anksto ačiū
Ačiū, kas pastebėjo mano vestuvinį tortą Jaunieji po vestuvių baisiausiai išgyrė, tai jau aš laiminga labai
veridiana, labai tvarkingas pirmasis darbelis, liuks.
Erdve, mieli tortukai.
@boruze2@, patiko tortas su drugeliais. Jei dar žali lapai būtų sodresnės spalvos ir šiek tiek pamodeliuoti, paploninti, būtų super.
Ulitka, niekaip nesuprantu, kaip ten tomis karbatkų gėlėmis papuoštas tortas. Atrodo įdomiai, papasakok. Makvyno tema šaunus tortukas
zvirbliss, tortukai labai šaunūs, ypač antras man gražus, tik nuotraukų kokybė gadina vaizdą
SaldiDiena, toks spalvų derinys kamuolio torto mano akims niekada nebuvo priimtinas, bet, turbūt taip reikėjo O atlikta gražiai. Poniukai kokie faini, tik vaivorykštei trūksta gyvumo, nes pamiršote žalią spalvą joje Trejetas nuostabus. Ką nors ir parašykit apie savo tortus
Rasskee, gal keksiukus kepate per aukštoje temperatūroje? Man niekas neapskrudna, į jokius papildomus popieriukus nededu... Knyga kokia graži, nematau jokių klaidų, viskas liuks, gėlės labai gražios, ir aš taip noriu O antrasis irgi nei kiek nenusileidžia, gėlės super, labai labai patinka.
Likta, tiesiog tobuli tortai
Jums gavosi puikus pastilažas, tereikėjo jį stangriai suvyniotą plevelėje palikti per naktį, kad subręstų, ir kitą dieną būtų nuostabi masė. Aš visada darausi iš vakaro, taip ir gaunasi tokia lipni košė, nes dedu viską gramas į gramą, nei lašo daugiau, nei mažiau, o ryte randu jau puikiausią "plasteliną", dar ir paminkyt kartais reikia, kad sušiltų ir būtų minkštesnis. Padauginsit pudros ar krakmolo, ir nepadirbsit, trupės, kitą dieną bus akmuo ir nebegalėsite dirbti iš viso... Ir taip, nereikia šaldytuve laikyti.
veridiana, labai tvarkingas pirmasis darbelis, liuks.
Erdve, mieli tortukai.
@boruze2@, patiko tortas su drugeliais. Jei dar žali lapai būtų sodresnės spalvos ir šiek tiek pamodeliuoti, paploninti, būtų super.
Ulitka, niekaip nesuprantu, kaip ten tomis karbatkų gėlėmis papuoštas tortas. Atrodo įdomiai, papasakok. Makvyno tema šaunus tortukas
zvirbliss, tortukai labai šaunūs, ypač antras man gražus, tik nuotraukų kokybė gadina vaizdą
SaldiDiena, toks spalvų derinys kamuolio torto mano akims niekada nebuvo priimtinas, bet, turbūt taip reikėjo O atlikta gražiai. Poniukai kokie faini, tik vaivorykštei trūksta gyvumo, nes pamiršote žalią spalvą joje Trejetas nuostabus. Ką nors ir parašykit apie savo tortus
Rasskee, gal keksiukus kepate per aukštoje temperatūroje? Man niekas neapskrudna, į jokius papildomus popieriukus nededu... Knyga kokia graži, nematau jokių klaidų, viskas liuks, gėlės labai gražios, ir aš taip noriu O antrasis irgi nei kiek nenusileidžia, gėlės super, labai labai patinka.
Likta, tiesiog tobuli tortai
QUOTE(Mrs.B_ @ 2014 07 05, 00:19)
Na o man nesigavo pastilazas padariau viska palei aprasyma tai gavosi prie pirstu limpanti guma. Tada pasildziau ir dapyliau vandens, radau jusu parasyta,kad taip taisoma mase. pridejau belekiek dar pudros, ir atidarau saldytuva tadammmm akmens gabalas koki velnia blogai padariau???
Jums gavosi puikus pastilažas, tereikėjo jį stangriai suvyniotą plevelėje palikti per naktį, kad subręstų, ir kitą dieną būtų nuostabi masė. Aš visada darausi iš vakaro, taip ir gaunasi tokia lipni košė, nes dedu viską gramas į gramą, nei lašo daugiau, nei mažiau, o ryte randu jau puikiausią "plasteliną", dar ir paminkyt kartais reikia, kad sušiltų ir būtų minkštesnis. Padauginsit pudros ar krakmolo, ir nepadirbsit, trupės, kitą dieną bus akmuo ir nebegalėsite dirbti iš viso... Ir taip, nereikia šaldytuve laikyti.
QUOTE(Elentari @ 2014 07 06, 14:19)
SaldiDiena, toks spalvų derinys kamuolio torto mano akims niekada nebuvo priimtinas, bet, turbūt taip reikėjo O atlikta gražiai. Poniukai kokie faini, tik vaivorykštei trūksta gyvumo, nes pamiršote žalią spalvą joje Trejetas nuostabus. Ką nors ir parašykit apie savo tortus
Ačiū už išsamius komentarus, jau seniai tokių nemačiau čia
Dėl kamuolio ir marškinėlių, jie gaminti pagal tikrus daiktus, nieko keisti negalėjau o su ta vaivorykšte tai pati niekap neperpratau kas ne taip
QUOTE(*saules_zuikutis* @ 2014 07 05, 08:28)
kur jus perskaitet,kad jei pastilazas gaunasi perskystas,ji reikia sildyti ir dar vandens pilti? reikejo tik vos vos krakmolo daminkyt ir viskas.ir nereikia jo saldytuve laikyti
Perskaiciau 62 temoje. Pakomentavusi buvo RiMami
QUOTE(Elentari @ 2014 07 06, 15:19)
Jums gavosi puikus pastilažas, tereikėjo jį stangriai suvyniotą plevelėje palikti per naktį, kad subręstų, ir kitą dieną būtų nuostabi masė. Aš visada darausi iš vakaro, taip ir gaunasi tokia lipni košė, nes dedu viską gramas į gramą, nei lašo daugiau, nei mažiau, o ryte randu jau puikiausią "plasteliną", dar ir paminkyt kartais reikia, kad sušiltų ir būtų minkštesnis. Padauginsit pudros ar krakmolo, ir nepadirbsit, trupės, kitą dieną bus akmuo ir nebegalėsite dirbti iš viso... Ir taip, nereikia šaldytuve laikyti.
darysiu dar karteli tada. Cia buvo tik repeticija .. o pats tortas gavosi visai gerai as dar migdolu idejau.
QUOTE(likta @ 2014 07 06, 06:56)
Rasskee Dėl vielučių, gėlių meistrės net lapams neleidžia naudoti žalios spalvos vielučių, tik balta. Naudokite baltą ir nebus problemų, o ritinėliuose neteko sutikti vielučių , manau jūs naudojate ne tos paskirties vielutes, pas jus -floristinės vielutės
Aciu uz paaiskinima, bandysiu su baltomis vielutemis. O patarkit, kelinto jos turi buti dydzio, kad galima butu gelems naudoti?...
O torciukai kaip visada... skaitai.... ziuri, skaitai, vel skaitai...ir bandai isivaizduoti koks tai turetu buti nepaprasto skonio tortas, fantastika
Elentari, aciu uz ivertinima
QUOTE(Rasskee @ 2014 07 07, 00:05)
Aciu uz paaiskinima, bandysiu su baltomis vielutemis. O patarkit, kelinto jos turi buti dydzio, kad galima butu gelems naudoti?...
O torciukai kaip visada... skaitai.... ziuri, skaitai, vel skaitai...ir bandai isivaizduoti koks tai turetu buti nepaprasto skonio tortas, fantastika
O torciukai kaip visada... skaitai.... ziuri, skaitai, vel skaitai...ir bandai isivaizduoti koks tai turetu buti nepaprasto skonio tortas, fantastika
Vielučių numeriai, 20-22- dideliems pumpurams, rožės, aguonos;24-26, dideliems lapams ir žiedlapiams, galėtų būti apatiniai rožių žiedlapiai, bijūno, puansemtijos, anturio ir pan. 28-32,33 nedideliems lapams, žiedlapiams, mažytėms gėlytėms.
ačiū visoms už tortų įvertinimą