Mergaitės, noriu iškepti vaikui į mokyklą tortą (bus kogero rafaelo biskvitas, pertepimas varškės kremas su persikais). Masės su manim nelabai draugauja Kaip paprastai papuošti tortą? Šonais galvoju gal kokoso drožlėm, o kaip viršų papuošti?
Man tai skaniausia yra šokoladinė glazūra, galima užlieti tik viršų arba visą tortą. O jei norite kremo, tai lengviausia plakta grietinėlė, arba grietinėlė su maskarpone, arba beze..
QUOTE(AIRA @ 2014 05 13, 20:43)
Man tai skaniausia yra šokoladinė glazūra, galima užlieti tik viršų arba visą tortą. O jei norite kremo, tai lengviausia plakta grietinėlė, arba grietinėlė su maskarpone, arba beze..
Gal galima šokoladinės glazūros receptą?
Man rodos nekomentuojamoje temoje yra keli receptai. Aš tai darau vadinamą ganašą, iš grietinėlės ir juodojo šokolado, santykis 1:1. Tiesiog grietinėlę užvirti iki pirmų burbuliukų, sudėti susmulkintą šokoladą, išmaišyti kol jis tolygiai ištirps ir palikti masę atvėsti kambario temperatūroje. Paskui tiesiog užpilti ant torto, ji sukietės laikui bėgant.
QUOTE(muce @ 2014 05 13, 11:12)
As irgi to paties noriu paklaust, nes kai prapjoviau savo torta, tai daug kas prisikabino prie padekliuko po antruoju aukstu. Bet as bijau, kad be siaudeliu ir be padekliuko ivyks avarija
Tegul kabinasi, kiek nori. Aš atiduodama tortą paaiškinu, kuo ir kaip sutvirtintas tortas, ką ten ras, ir pasakau, kad tai yra būtina. Dar niekas nesiskundė. Dar kaip tik kitiems pravertė toks tvirtinimas, nes nuėmė antrą aukštą ir tai vežėsi pas močiutę, tai kitai dienai pasidėjo, tai dar kažką. Jei padėkliuko nebūtų buvę, niekaip nebūtų gražiai nukėlę.
Jei nedėsit padėkliuko tarp aukštų, tai kam tie šiaudeliai? Jie susmigs į viršutinį ir nieko nelaikys. O į padėkliuką atsiremia ir tokiu būdu laiko, logiškai pagalvokit.
QUOTE(keno @ 2014 05 13, 16:10)
(nu,kaip dakalė tos reklamos SM uch,negaliu )
Naudokite Adblock ir nebus reklamų Aš nematau jokių
Ar kas bandete daryti pastilaza pagal Cipuka su tikru medum ne dirbtiniu ?
QUOTE(anite @ 2014 05 14, 10:13)
Ar kas bandete daryti pastilaza pagal Cipuka su tikru medum ne dirbtiniu ?
Bandžiau ir viskas gerai gavosi, dabar jau net neperku dirbtinio
QUOTE(Elentari @ 2014 05 14, 00:04)
Naudokite Adblock ir nebus reklamų Aš nematau jokių
ačiū širdingai nebematau to brudo
QUOTE(Blykstė @ 2014 05 13, 20:47)
Gal galima šokoladinės glazūros receptą?
glazūros yra pirkti beveik kiekviename prekybos centre, prie visokių pabarstukų - tada labai elementaru - pašildai, užpili
QUOTE(keno @ 2014 05 14, 10:23)
ačiū širdingai nebematau to brudo
Į sveikatą, bile mačijo
QUOTE(raima.ma @ 2014 05 14, 13:05)
glazūros yra pirkti beveik kiekviename prekybos centre, prie visokių pabarstukų - tada labai elementaru - pašildai, užpili
Nenaudočiau tokios glazūtos. Ji taip greitai stingsta, kad nespėsit gražiai išlyginti. Ką jau kalbėti apie skonį.
Rasskee, jetau, koks grožis Ir tortas, ir pyragaičiai. Koks tortas ir kiek svėrė? Fainutis.