Klausimas ar beze galima dazyti kokiais naturaliais dazais, na tarkim braskemis, melynemis ir pan. ar jis iskart issileis?
QUOTE(Varona Ivanovna @ 2014 06 27, 15:30)
Aptepk plonai bezu, nors šiaip aš dėl savo ramybės visada visą tortą aptepu sviestiniu kremu
aciu, taip ir padariau
QUOTE(kibirkstele* @ 2014 06 27, 17:08)
Klausimas ar beze galima dazyti kokiais naturaliais dazais, na tarkim braskemis, melynemis ir pan. ar jis iskart issileis?
manau,kad su tokiais dazais jos tiesiog neisplaksit,nes ji kaprizinga,dregmes nemegsta as naudoju tik gelinius dazus
SOS!!!! Apliejau tortą balto šokolado glajum, kuris iš balto šokolado, sviesto, grietinėlės ir želė, bet viskas kiaurai persišviečia, visas sviestinis kremas su trupinukais matosi. Kaip pataisyti tortą????
As bandyciau dengti mase arba slapia beze daryti.. arba dengti tamsiu sokoladu.
as kazkada dariau juoda miska ir dengiau geltona mase. plonai iskociojau uzdengiau ir ziuriu,kad man svieciasi biskvitas, nes sviestini irgi plonai buvau aptepus. tai sonuose dar viena sluoksni zalios mases dejau, nes nebeturejau tiek,kad visa torta pakeist. padariau ale zalia zole, bet streso apturejau kai pamaciau,kad viskas sviecia...
as kazkada dariau juoda miska ir dengiau geltona mase. plonai iskociojau uzdengiau ir ziuriu,kad man svieciasi biskvitas, nes sviestini irgi plonai buvau aptepus. tai sonuose dar viena sluoksni zalios mases dejau, nes nebeturejau tiek,kad visa torta pakeist. padariau ale zalia zole, bet streso apturejau kai pamaciau,kad viskas sviecia...
QUOTE(Erdve @ 2014 06 27, 19:38)
As bandyciau dengti mase arba slapia beze daryti.. arba dengti tamsiu sokoladu.
Negaliu nei masės, nei juodo šokolado, nes norėjo aplieto baltu šokoladu, jokių masių, jokių beze ar kitokių kremų.. Neišmanau, ką daryti
tai gal tada dar viena sluoksni pilti ant sustingusio pirmojo?nes jei tik su baltu sokoladu tai ir lieka tik baltas sokoladas...
QUOTE(Varona Ivanovna @ 2014 06 27, 19:12)
SOS!!!! Apliejau tortą balto šokolado glajum, kuris iš balto šokolado, sviesto, grietinėlės ir želė, bet viskas kiaurai persišviečia, visas sviestinis kremas su trupinukais matosi. Kaip pataisyti tortą????
Neįsivaizduoju, kas tai per glajus, šokolado su žele, tai nieko negaliu pasakyti...
QUOTE(Erdve @ 2014 06 27, 19:45)
tai gal tada dar viena sluoksni pilti ant sustingusio pirmojo?nes jei tik su baltu sokoladu tai ir lieka tik baltas sokoladas...
Ten toks glajus gaunasi, pirmą kartą dariau. Bijojau, kad nuo balto šokolado tik jis gali suskilinėti visas.
QUOTE(Varona Ivanovna @ 2014 06 27, 20:54)
Ten toks glajus gaunasi, pirmą kartą dariau. Bijojau, kad nuo balto šokolado tik jis gali suskilinėti visas.
nezinau tokio, tai sunku ka patarti aisku jau turbut ir padaryta, daryciau irgi antra sluoksni vel. O siaip pati jei darau su baltu tai beveik su grynu, dadedu tik aliejaus ar sviesto, iseiga bet gaunasi gerai.
Be to visad ivertinu galimybes ir stengiuosi nedaryti pirma syk ne sau. Zodziu savi bandomieji triusiai pas mus o kad uzsakovai prisimasto nesamoniu turbut visos zinom - vat musu darbas ivertinti realiai ir atkalbeti. Paaiskinti kad jei nores juodos ar raudonos-nusidazys kaip buduliai, jei bus minkstas ir aukstas-sunku transportuoti, jei laikys 12val. ant stalo ar prie kondiskes-istirps ir deformuosis, jei naudosis vielos ar sutvirtinimai - jos nevalgomos, kad naminis tortas nepasidaro per 3val. ir cia ne blynai kad uzsakyt pries diena, kad jis daug sunkesnis nei pc tortai... daug tokiu visos zinom
MaybeBaby mielybe man labai grazus tos spalvu derinukas o ir pats tortukas