Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

QUOTE(AIRA @ 2014 06 20, 11:48)
Pažiūrėkite čia, kai kur yra darymo schemutės, mintis bus aiški smile.gifČIA

Ačiū labai smile.gif jau Ulitka man atsiuntė vieną pvz, bet atrodė per sudėtinga ir jau buvau nurašius ne savo jėgoms, bet vis gi pasiryžau pabandyti, kaip bus, taip biggrin.gif
Atsakyti
Kazkuri klausete del vaisiu ant torto su zele ir varskinio gaivumelio. As toki varianta dariau, tai ant virsutinio sluoksnio siek tiek varskes mases uztepiau, sudejau vaisius ir su saukstu pilsciau tortengus. niekas neslydinejo, niekas neistezo. veziau 65 km ir viskas tvarkoj smile.gif tik vat galvojau,kad vaisius lengviau isdelioti graziai smile.gif galvojau: imsiu ir sudeliosiu,kas cia yra. o pasirodo ne taip paprasta biggrin.gif
(kazkodel neleidzia prisegt foto sad.gif )
del Azalijos saldainiu mases - pliusas, kad labai plonai issikocioja ir graziai pasidengia tortas (esu ragavus viena is jos tortu), minusas - skonis. bet cia velgi kiekvieno zmogaus skonio reikalas smile.gif man ir su sokoladu neypatingai skanu, as jos dazniausiai nevalgau, bet be sokolado man ji is viso neskani. bet cia man smile.gif taigi, bandykite, ragaukite ir atsirinkite kas jums tinka ir skanu smile.gif as vis pati zadu pabandyti sia mase, nes ar taip, ar taip nevalgau, bet seimyna nebenori mase dengtu tortu smile.gif atsivalge matyt jau smile.gif dabar renkasi skoni, o ne papuosima biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Azalija-777 @ 2014 06 20, 10:50)
Nezinau ar radot toki recepta,bet as sau atradau idealu varianta,jeigu zefyru 250gr tai 2 didelius saukstus vandens-i mikrobange,paskui minkyti su pudra.pudros reikes 1pilna (as nauduoju TIK duncukeri ta brangesne 3.99lt ) ir 2pakuotes gal 100-150gr. reikes dar krakmolo.Pagrindien taisykle tai neperdeti pudros,geriau maziau pudros ir truputuka krakmolo.
ir viskas.duodu kokias 10min paguleti ir apdengiu torta.nepamiskyte pries mase torta aptepti sviestiniu kremu.
MASES PORCIJA labai didele,tai jums 1tortukui pasidarykite puse,dar liks daug papuosimams.

Labai ačiū, sekantį kartą pasinaudosiu. Vakar bandžiau daryti pagal šį receptą

40 vnt. saldainių, įpyliau 2 v. š. vandens ir 1 a. š. citrinos milteliu Ir dedu i mokrobanginę krosnelę apie 2 min. Cukraus pudros sunaudojau apie 0,5 kg. Apdengiau tortą, o ryt bandysiu barbę dengti, nes jau šiandien nebespėsiu tikriausiai. Padariau gėlyčių ir man labai daug liko tos masės. Galvoju apsidarysiu gal kokių nors gėlyčių sekančiam tortui.
Beje, man šita masė visai skani bigsmile.gif

Kai pabaigsiu tortuką nufotografuosiu.
Tik man dar vienas klausimas, aš padariau lėls sijoną, bet ten tortas darytas su grietinėle, varške, vaisiai ir želė, aptepimui tas svietinis kremas ten visiškai netiks ir kilo tokia mintis jei iškepčiau dar vieną biskvitą jį prilipinčiau ir ant jo dėčiau masę, ar ji laikysis?
Atsakyti
QUOTE(Fehu @ 2014 06 20, 17:37)
Tik man dar vienas klausimas, aš padariau lėls sijoną, bet ten tortas darytas su grietinėle, varške, vaisiai ir želė, aptepimui tas svietinis kremas ten visiškai netiks ir kilo tokia mintis jei iškepčiau dar vieną biskvitą jį prilipinčiau ir ant jo dėčiau masę, ar ji laikysis?

ne, prieš dengiant mase būtinai reikia aptepti sviestiniu kremu
1. apsaugo masę nuo kremų ir visų kitų gėrybių kurios yra torte su kuriais ji nedraugauja.
2. padeda masei gražiai apsidengti ir prilipti
Atsakyti
Aciu visoms patarusioms del vandens imitacijos smile.gif Nebespejau padaryti kasinciu laseliu, nes labai suskubino paimti torta, bet pira kart dariau dekoregli, dejau ji ant mases, tikiuosi nenuciuos ir nesutirpins, dariua is gliukozes milteliu ir zelatinos. Labai patiko, greit pasidaro ir efektas buvo toks, kokio tikejaus smile.gif Belieka laikyt kumscius, kad mase nuo jo neprades tirpti smile.gif
PAsirodau savo laistytuva biggrin.gif 3,5 kg snikeris smile.gif
user posted image

Kitam bandziau rugiageles daryt, kas gavosi pacios ivertinkit..sad.gif
2 kg su varske ir vysniomis
user posted image
Atsakyti
raske pavarai tobuleji dienom zaviuosi tavo darbais 4u.gif

dar klausimas del saldainiu mases ar ji gerai nusidazo?zadu makvyna dengti smile.gif su ja gal butu ir lengviau apdengti toki torta jug ji kaip gumine ...?g.gif

Papildyta:
dar klausimukas gal apsviesit? 4u.gif o is dekorgelio galima daryti tuos lasiukus ant geliu ar is kasko kita daromas lasiuku efektas...? ar jis pakankamai nesustingsta... blush2.gif
Atsakyti
sudominot labai su tuo bokalu ir skardine kibancia esme kaip ir supratau...bet o kuom padengti ta pagaliuka....? g.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(@boruze2@ @ 2014 06 20, 19:47)
raske pavarai tobuleji dienom zaviuosi tavo darbais  4u.gif
dar klausimas del saldainiu mases ar ji gerai nusidazo?zadu makvyna dengti  smile.gif su ja gal butu ir lengviau apdengti toki torta jug ji kaip gumine ...?g.gif

Papildyta:
dar klausimukas gal apsviesit? 4u.gif  o is dekorgelio galima daryti tuos lasiukus ant geliu ar is kasko kita daromas lasiuku efektas...? ar jis pakankamai nesustingsta... blush2.gif

Aciu labai, stengiuosi smile.gif Dekorgeli snd pirma kart dariau, jis man sustingo ir gavos panasu i gerai sustingusia zelatina, tai net nezinau, gal taip neturi buti.... Ant paciu geliu pabijojau deti, reiks isbandyt kada namuose pirma, man kakziap baisu, kad pabuves silumoj dekorgelis nepradetu skysteti ir nepatzintu geliu ar siaip mases, todle kazka patarti siuo kalusimu bijau, man paciai irgi butu idomu daugiau apie jo gamybo ssubtilumus suzinoti smile.gif

QUOTE(@boruze2@ @ 2014 06 20, 20:42)
sudominot labai su tuo bokalu ir skardine kibancia esme kaip ir supratau...bet o kuom padengti ta pagaliuka....? g.gif 4u.gif

o pagaliukas kiek suprantu tai paliintas sukruas sirupu...ne besikarelizuojanciu
Atsakyti
sveikos,

kažkada buvau radus viedo nuorodą, kaip daryti rožes iš kremo ant torto (kur visas tortas susuktom iš kremo rožėm dekoruotas). dabar kai reikia, nerandu doh.gif gal kas nuorodą turit ar bent pasufleruotumėt, kaip į google paiešką vesti, kad susirast? blush2.gif
iš anksto ačiū 4u.gif
Atsakyti
Google ieskokit buttercream rosettes cake
Atsakyti
o pagaliukas kiek suprantu tai paliintas sukruas sirupu...ne besikarelizuojanciu

kazin o kaip ta sirupa pasidaryt gal kuri ira dariusi? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(@boruze2@ @ 2014 06 21, 13:22)
kazin o kaip ta sirupa pasidaryt gal kuri ira dariusi? 4u.gif

Nelabai seniai buvo apie tai kalbeta, ir receptas buvo, paversk atgal, gal praeitoj temoj
Papildyta:
Mano suris. Tik vyno butelis per didelis, reiktu kompaktiskesnio.. user posted image
Atsakyti