Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

QUOTE(Azalija-777 @ 2014 06 03, 09:18)
gal butu iseitis tortuka aptepti tada ganasu g.gif
vasara atejo-problemos prasidejo  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif

Ganašas juk iš grietinėlės. O ji dar greičiau tęžta, nei sviestas...

QUOTE(Donna felice @ 2014 06 03, 09:34)
dėkoju. dar sakykite, jeigu aš tortą puošiu tiesiog standžiai plakta grietinėle, darysiu tokias bangas ant viršaus kaip maximos tortas su mascarpone.. tai nutupdžius  tuos drugelius ant grietinėlės, jie pasileis? suminkštės ir bus blogai? būtina viršu dengti man ta cukraus mase, kad juos galėčiau priklijuoti?

Ant grietinėlės visos cukrinės detalės greitai drėks, taigi, drugeliai nuleis sparnus, nebent uždėjusi netrukus nešite į stalą, tai nespės nieko nutikti, o jei per naktį laikysit, sutirps. Grietinėle tortų nebepuošiu, ir dėl to, ir dėl kitų priežasčių, iš vakaro papuošus, ryte vaizdas visai nebedžiuginantis.
Bandykit šokoladu patepti drugelių apačią, apsaugos nuo grietinėlės drėgmės.
Atsakyti
patarkite kur pigiausiai galima nusipirkti formeles..
Atsakyti
QUOTE(Donna felice @ 2014 06 03, 09:49)
patarkite kur pigiausiai galima nusipirkti formeles..

Pigiausiai is Kinijos siustis(jeigu galite palaukti) , arba ziurekite cia SM skelbimuose, mergaites formeles parduoda 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Donna felice @ 2014 06 03, 10:34)
dėkoju. dar sakykite, jeigu aš tortą puošiu tiesiog standžiai plakta grietinėle, darysiu tokias bangas ant viršaus kaip maximos tortas su mascarpone.. tai nutupdžius  tuos drugelius ant grietinėlės, jie pasileis? suminkštės ir bus blogai? būtina viršu dengti man ta cukraus mase, kad juos galėčiau priklijuoti?


taip nuo gretineles istirps.ta pati galite padaryti su beze kremu:)
Atsakyti
QUOTE(lape snape* @ 2014 06 03, 10:07)
rozes esu dariusi, bet is grietineles, grietineles - maskarpones kremo. man idomu ar beze kremas laikosi gerai silta vasaros diena?

O gal galit proporcijas grietinėlės-maskarponės kremui parašyt? Ir bent apytiksli kiekį 24 cm tortui sukant tomis rožytėmis (jei viršu irgi tuo pačiu kremu aptepsiu). Nes puošiu iš ryto, šventės dieną (kitaip tortas neištemps kelionės manau), o paskui jokių maskarponės kaime jau nedasipirksiu doh.gif

dėl želatinos, tai bent jau aš tai būtinai dėsiu. Gal laikysis ir be jos, bet su ja man bus patikimiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mikcia @ 2014 06 03, 10:42)
O gal galit proporcijas grietinėlės-maskarponės kremui parašyt? Ir bent apytiksli kiekį 24 cm tortui sukant tomis rožytėmis (jei viršu irgi tuo pačiu kremu aptepsiu). Nes puošiu iš ryto, šventės dieną (kitaip tortas neištemps kelionės manau), o paskui jokių maskarponės kaime jau nedasipirksiu doh.gif

dėl želatinos, tai bent jau aš tai būtinai dėsiu. Gal laikysis ir be jos, bet su ja man bus patikimiau smile.gif

proporcijos tokios, kad maskarponės reikia dėti dvigubai daugiau nei grietineles, cukraus pudros ir citrinos sulciu palei skoni deti. o proporciju 24 tortui nezinau, nes nesveriau kiek usnaudojau, bet rozems kremo reikia nemazai. su maskarpone brangiai iseina, jeigu ir virsu,ir sonus rozem israityt.
Atsakyti
dar klausimukas.. o jeigu dengsiu mase visa torta, nieko, kad is sonu torto bus pertepimas grietines ir jis liesis su mase, toj vietoj masej niekas neatsitiks kaip suprantu.. o jau virsutinio biskvito tepti grietine nereikia? ant jo tiesiai klojasi mase?
ir dar.. jeigu tortas dvieju ausktu.. koks pirncipas dengimo mase.. is kart abu aukstus nuo virsaus dengiam tuo paciu blynu ar atskirai padarom pirma auksta, tada gaminam antra auksta ir tik tada antra auksta dengiam mase..
galit trumpai paaiskinti?
Atsakyti
Donna felice, tortą galite pertepti bet kokiu kremu, bet prieš dengiant mase jį visą būtina aptepti sviestiniu kremu, kitaip masė nesilaikys.
Darant dviejų aukštų tortą abu aukštai dengiami atskirai, tai juk 2 atskiri tortukai ir paskui jie uždedami vienas ant kito, dedant ant pirmo aukšto sutvirtinimus (šiaudelius pavyzdžiui).
Atsakyti
gal kvailai nuskabes, bet man neaisku, ar gerai supratau: pasidarom pirma torta, ji apdengiam mase.. tada pasidarom mazesni antra torta irgi apdengiam mase. tada antra dedam ant pirmojo ir is virsaus smeigiam pagaliuku kad jie suliptu abu? tada tuos pagaliukus istraukiam ar paliekam?
Papildyta:
del svietsinio kremo: radau receptuka kur kondensuotas su sviestu isplaktas.. tinka tas? jo tepti daug reikia ar vos islyginti tik.

kitas klausimas: ketinu mase pirkti, kiek mazdaug man jos reiks apdengti 2 auktus (skersmuo standartinis toks kaip pirktiniu lakstu) ir dar drugeliams pasidaryti. uzteks puse kg?
Atsakyti
QUOTE(Donna felice @ 2014 06 03, 13:08)
dar klausimukas.. o jeigu dengsiu mase visa torta, nieko, kad is sonu torto bus pertepimas grietines ir jis liesis su mase, toj vietoj masej niekas neatsitiks kaip suprantu.. o jau virsutinio biskvito tepti grietine nereikia? ant jo tiesiai klojasi mase?
ir dar.. jeigu tortas dvieju ausktu.. koks pirncipas dengimo mase.. is kart abu aukstus nuo virsaus dengiam tuo paciu blynu ar atskirai padarom pirma auksta, tada gaminam antra auksta ir tik tada antra auksta dengiam mase..
galit trumpai paaiskinti?

Žinote, pirmiausiai jums derėtų nepatingėti ir perskaityti bent jau viršutinę nekomentuojamą papuošimų temą, ten daug ko sužinosite.
http://www.supermama...howtopic=378104
Atsakyti
QUOTE(Donna felice @ 2014 06 03, 14:31)
gal kvailai nuskabes, bet man neaisku, ar gerai supratau: pasidarom pirma torta, ji apdengiam mase.. tada pasidarom mazesni antra torta irgi apdengiam mase. tada antra dedam ant pirmojo ir is virsaus smeigiam pagaliuku kad jie suliptu abu? tada tuos pagaliukus istraukiam ar paliekam?


apsidengę pirmą aukštą į jį smeigiam kokius 3-5 pagaliukus/šiaudelius, tada dedam kartoninį padėkliuką ir ant jo apdengtą antrą aukštą. Čia tam, kad viršutinis tortas nesusmegtų į apatinį. Sudėjus dar galima vienu ilgu pagaliuku persmeigti abu tortus, kad nepačiuožtu į šoną. Pagaliukus paliekam.
Atsakyti
QUOTE(Elentari @ 2014 06 03, 15:33)
Žinote, pirmiausiai jums derėtų nepatingėti ir perskaityti bent jau viršutinę nekomentuojamą papuošimų temą, ten daug ko sužinosite.
http://www.supermama...howtopic=378104


bandau skaitau, ieskau.. bet tiek daug info. kad sunku greitai rasti atsakyus i dominancius klausimus... ypac kai bandai susigaudyti niuansus darbo metu darbe blush2.gif

QUOTE(punkis @ 2014 06 03, 15:35)
apsidengę pirmą aukštą į jį smeigiam kokius 3-5 pagaliukus/šiaudelius, tada dedam kartoninį padėkliuką ir ant jo apdengtą antrą aukštą. Čia tam, kad viršutinis tortas nesusmegtų į apatinį. Sudėjus dar galima vienu ilgu pagaliuku persmeigti abu tortus, kad nepačiuožtu į šoną. Pagaliukus paliekam.

aciu Jums labai - supratau 4u.gif
Atsakyti