
Blykstė, 14 Geg 2014 - 21:14, paraĆā€¦Ä¼Ć¦Ā½Ä†ā€˛Äā‚¬ā€¯:
Blykstė, 14 Geg 2014 - 21:14, paraĆā€¦Ä¼Ć¦Ā½Ä†ā€˛Äā‚¬ā€¯: ![]()
Mergaitės, skubus klausimas - tortą prieš dengiant aptepu sviesto-kondensuoto pieno sluoksniu, ar reikia atšaldyti tada ar galima iškart tortą dengti pastilažu?
Geras klausimukas

O jau arbatinukas jezus marija nualpsiu is pavydo kas ji gavo..

Rasskee, 14 Geg 2014 - 19:34, paraĆā€¦Ä¼Ć¦Ā½Ä†ā€˛Äā‚¬ā€¯:
Rasskee, 14 Geg 2014 - 19:34, paraĆā€¦Ä¼Ć¦Ā½Ä†ā€˛Äā‚¬ā€¯: Atnesu dar viena torciuka, akd nebutu taip tylu:)

Blykstė, 14 Geg 2014 - 19:14, paraĆā€¦Ä¼Ć¦Ā½Ä†ā€˛Äā‚¬ā€¯:
Blykstė, 14 Geg 2014 - 19:14, paraĆā€¦Ä¼Ć¦Ā½Ä†ā€˛Äā‚¬ā€¯: ![]()
Mergaitės, skubus klausimas - tortą prieš dengiant aptepu sviesto-kondensuoto pieno sluoksniu, ar reikia atšaldyti tada ar galima iškart tortą dengti pastilažu?
Žinoma, kad reikia atšaldyti. Sviestinis kremas yra ne tik tam, kad masė priliptų, bet torto išlyginimui. O jei dėsite iš karto ant minkšto sviestinio, tai didžiulė rizika, kad bus celiulitas. Sviestinis kremas sustingęs priduos tvirtumo tortui, prieš dengiant jį mase, ką jau kalbėti apie lygumą ir torto kremų izoliaciją nuo masės. Pirmam aptepimui gausiai į kremą įberkite biskvito trupinių persijotų, gerai išmaišykite, tokiu špakliumi aptepus ir gražiai išlyginus tortą bent pusvalandį palaikykit šaldytuve, kad gerai sustingtų tas sluoksnis. Tada plonai aptepti sviestiniu kremu be trupinių, išlyginti gražiai (tik jau nebedėti į šaldytuvą) ir dengti masei.



Blykstė, 14 Geg 2014 - 22:59, paraĆā€¦Ä¼Ć¦Ā½Ä†ā€˛Äā‚¬ā€¯:
Blykstė, 14 Geg 2014 - 22:59, paraĆā€¦Ä¼Ć¦Ā½Ä†ā€˛Äā‚¬ā€¯: ![]()
Elentari, taikliai panaudojot ta žodį - man būtent taip ir gavosi celiulitas
![]()
Nors aš tą sviestinį kremą laikiau valandą šaldytuve, bet prieš tai netepiau su jokiu kremu. Nemoku aš gražiai išlyginti torto
Dar mokytis ir mokytis.



O su kuo lyginate? Jei peiliu, tai tikiu, kad žiauriai sunku. Mano vienas pirmųjų pirkinių tortų reikalams buvo štai tokia mentelė - man nepakeičiamas daiktas išlyginti tortui, apglaistyti šokoladu ir t.t. http://ecx.images-am...VL._SL1500_.jpg
Dar viena gudrybė - reikia lyginti šiltu peiliu/mentele. Po karštu vandeniu palaikau, nušluostau ir lyginu, ir taip žaidžiuosi. Ir kremas turi būti labai minkštas. Jei reikia, galima pašildyti čiut, bet kad nepradėtų tirpti. Žodžiu, geras torto išlyginimas - ne minutės darbas, reikia pasistengti


Rasskee, 14 Geg 2014 - 20:34, paraĆā€¦Ä¼Ć¦Ā½Ä†ā€˛Äā‚¬ā€¯:
Rasskee, 14 Geg 2014 - 20:34, paraĆā€¦Ä¼Ć¦Ā½Ä†ā€˛Äā‚¬ā€¯: Atnesu dar viena torciuka, akd nebutu taip tylu:)
Žavu, neįprasta, tobula...
Gal galetumet kuri patarti, ar laikysis staciakampis siauras gan aukstas jogurtinis tortas (10x36), ar nesvirs i sonus?
Elentari, 14 Geg 2014 - 18:45, paraĆā€¦Ä¼Ć¦Ā½Ä†ā€˛Äā‚¬ā€¯:
Elentari, 14 Geg 2014 - 18:45, paraĆā€¦Ä¼Ć¦Ā½Ä†ā€˛Äā‚¬ā€¯: ![]()
Rasskee, jetau, koks grožis
Ir tortas, ir pyragaičiai. Koks tortas ir kiek svėrė? Fainutis.

Labai aciu, daug buvo vargelio man su juo, nes pirma kart dariau kazka panasaus..


O vel neduodu ramybes, negi niekas nedarot baibokeliu is sokoladines saldainiu mases dengimui? Kazi, ar verta prasidet? Nes turiu likucio, gal meski koki nulipdyt pavyktu, bet ar jis normaliai isdzius, sukietes?