Įkraunama...
Įkraunama...

Eurovizija 2014

nu kad šiandien airiai turi dainuoti
Atsakyti
Dalyvauja airiai mirksiukas.gif Va jų daina http://m.youtube.com...h?v=Qo8P-5w5fA0
Atsakyti
QUOTE(Zivilka @ 2014 05 08, 15:54)
o gal ir gerai. yra europoj ir nemėgstančių tų transvestitų, tai kaip tik toji pusė pasibaisės, o paskui mūsų normali išeis

Baltarusija tai garantuotai biggrin.gif O gal Lukašenka bus nustebintas ir vos spės panaikinti balsus ar atjungs tokių telefonus? Jis gi viską gali cool.gif Lenkijai jaučiu daugiau sukraus ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Ūla @ 2014 05 08, 16:09)
Ne, nu nereikia iki tiek nuprotėt, kad valerijonus gert.

Aš dabar pabūsiu iš mėnulio iškritus - o airiai šiemet nedalyvauja?

O tai kuo tas valerijonas blogai? Daug žmonių kone nuolat jį geria tokiame išprotėjusiame pasaulyje smile.gif
Atsakyti
Aha, dėl airių kažką pražioplinus buvau.
Atsakyti
Sveikos smile.gif

Didžiausios sėkmės Vilijai šįvakar smile.gif Pažiūrėjau repeticiją, man atrodo, kad tikrai neliksime nepastebėti, aišku, kam patiks, kam - ne, bet šiaip ar taip, dėmesio tikrai sulauksime smile.gif

Buvo (ir yra) internete nemažai komentavusių, kad jiems gėda už mūsų pasirodymą, tai aš galiu pasakyti, kad man gėda už lenkių pasirodymą... Joo, per šitą dainą eisiu pasidaryti arbatos... biggrin.gif
http://www.delfi.lt/...u.d?id=64731815
Atsakyti
QUOTE(odriana @ 2014 05 08, 16:35)
Sveikos smile.gif

Didžiausios sėkmės Vilijai šįvakar smile.gif Pažiūrėjau repeticiją, man atrodo, kad tikrai neliksime nepastebėti, aišku, kam patiks, kam - ne, bet šiaip ar taip, dėmesio tikrai sulauksime smile.gif

Buvo (ir yra) internete nemažai komentavusių, kad jiems gėda už mūsų pasirodymą, tai aš galiu pasakyti, kad man gėda už lenkių pasirodymą... Joo, per šitą dainą eisiu pasidaryti arbatos... biggrin.gif

drinks_cheers.gif Mane tai visai "veža" ta Vilijos daina ax.gif , ypač priedainis ax.gif . Aš tikiu Vilija 4u.gif . Sėkmės jai 4u.gif
Atsakyti
Na štai pagaliau šiek tiek pozityvo iš LT atlikėjų. Ne visi chamai, kaip Jazzu smile.gif
http://www.15min.lt/...aign=eurovizija
Atsakyti
Ir atrodo ji tikrai puikiai wink.gif Sėkmės, sėkmės, sėkmės smile.gif

http://www.delfi.lt/...-150462:5248111
Atsakyti
QUOTE(odriana @ 2014 05 08, 16:35)
Sveikos smile.gif

drinks_cheers.gif man lenkų pasirodymas irgi nekažką schmoll.gif lithuania.gif lithuania.gif
Atsakyti
QUOTE(Ūla @ 2014 05 08, 16:49)
Na štai pagaliau šiek tiek pozityvo iš LT atlikėjų. Ne visi chamai, kaip Jazzu smile.gif
http://www.15min.lt/...aign=eurovizija

Samo nuomone turetu stiprokai kirst per kepenis visoms Mijoms, Vaidams ir Monikoms. biggrin.gif
Atsakyti
http://www.15min.lt/...24-409163?cf=vl
Mia vis dėl to išlaikė klasę, labai gražiai pasisakė, gerbiu thumbup.gif

Ai atsipalaiduokim žmonės, mažučiai esame, lytinių operacijų nedarome, barzdų supermamkos neauginame, ypatingai daininga šalis nesame, užsienyje emigrantais dažnai ne kaip mus pagarsina, tai ką dabar daryti? ax.gif Yra kaip yra, bus kaip bus, Vilija iš mūsų šiemet ir taip geriausia Eurovizijai, tai ko dar reikia? smile.gif
Gražaus ateinančio vakaro mums visiems 4u.gif
Atsakyti

Beata Tiškevič Hasanova (Facebook)

Apie Euroviziją

Vakar žiūrėjau Euroviziją, stebėjau tas viena į kitą panašias damas, taip pat į tas, kurios pasirodė prieš penkmetį ir pagavau save plačioje žiovulio pozicijoje. Čipsai, automatiniu judesiu keliavę į burną, atsitrenkė į smakrą ir tada pagalvojau - na, taip eurovizija yra eurovizija, bet šią tendenciją regiu ne tik čia, bet ir visur kitur, kas nors kampeliu liečiasi su kūryba.

Damos gražios ir dainuoja puikiai. Suknelės tviska ir bateliai skimbčioja, atsitrenkę į dailiai nublizgintą sceną. Tačiau nepakanka to. Nepakanka to, kad mano širdis plaktų kartu su solistės širdimi ir, kad galbūt, bent keliais dūžiais padažnėtų pulsas.
Reikia kažko naujo, nematyto, savito. Šį sakinį kartoja visi - nuo žiūrovų iki prodiuserių. Ir štai, mūsų Vilija yra kažkas panašaus. Tik ją puola ne tik nežinia iš kur ištraukti "užsienio žurnalistai", bet ir mes, saviškiai. Rūbas - nesąmonė, plaukai - nesąmonė, daina - nesąmonė, kokia gėda eina sau.

Nes tam savitam dažnai ne tik žiūrovai nėra pasiruošę, bet ir patys prodiuseriai. Žmonės bijo pamatyti kažką tokio keisto, į nė vieną dėžę neįdedamo.
Tuomet lieka vienintelis kelias - daili suknelė ir bateliai, dar dailesnė panelė ir jausminga dainelė. Bet, kaip minėjau, tai jau yra nuobodu ir tokiu atveju čipsai į burną nepataiko.

Visi nori eidami saugiu keliu būti pastebėti, o rizikuoti - kažkaip nesinori, gi supeiks, nesupras, išjuoks.

Bet pasauliui nereikia tokių kaip Madona, tokių kaip Beyonce, tokių kaip Whitney Houston. Jos yra/buvo ir jų pakanka. Pasauliui reikia kažko naujo, nematyto ir savito. O kas tai - mes ir patys nežinome. Bet tiesiog kartais tam tikrų įvykių, orų, nuotaikų kombinacijos dėka viso pasaulio širdis pavergia viena ar kita asmenybė.
Vilija eina teisingu keliu. O mes, kaip tautiečiai, jeigu nesugebame jos palaikyti, tai bent jau nepilkime purvais ir nekiškime pagalių į ratus, nes mes turbūt nė negalim įsivaizduoti, kaip jai ir jos komandai dabar nelengva.

P.S. apie vyrus nerašiau nė žodžio, nes apie juos nieko nesuprantu.
Papildyta:
Dauguma šių metų „Eurovizijoje“ skambėsiančių dainų jau po metų bus pamirštos, mano muzikologas Darius Užkuraitis. Šių metų dainų konkursą jis priskiria prie silpnesnių ir sako, kad Vilija Matačiūnaitė galėtų užimti aukštą vietą, jeigu susivienytų kitokio popso gerbėjai.

D. Užkuraitis teigia, kad iš pirmojo pusfinalio į finalą patekęs dešimtukas iš esmės buvo tikėtinas, netikėtai pateko tik dvi šalys – San Marinas ir Islandija. „Iš visų labiausiai man išsiskyrė olandų ir vengrų dainos, kurios turėtų užimti aukštas pozicijas net ir finale, o visos kitos dainos buvo apylygės“, – mano muzikologas. Olandų duetą jis įvardino ir kaip pretendentą laimėti šių metų konkursą.

„Nustebau, kad nepateko belgai su daina apie mamą. Galvojau, kad susigraudins visos Europos mamos ir balsuos už tą dainą“, – pridūrė muzikos ekspertas.

Lygindamas V. Matačiūnaitės ir pirmojo pusfinalio dalyvių pasirodymus, V. Užkuraitis atkreipė dėmesį į estų bei vengrų dainų atlikimą. Anot jo, vengro daina ir lietuvių kūrinys panašūs šiuolaikinio popso elementais, o estų pasirodyme panaudoti panašūs sprendimai – merginos ir vaikino šokis.

„Estams to nepakako, o vengrui puikiai pavyko patekti į finalą, todėl Vilijos šansai yra 50 su 50“, – prognozuoja muzikologas ir priduria, kad visgi labiau tiki, jog V. Matačiūnaitė į finalą pateks.

Jo teigimu, V. Matačiūnaitės daina „Attention“ – kiek kitoks popsas. „Jis yra šiuolaikinis, ne toks, kaip visų, šiokia tokia alternatyva“, – kalba V. Užkuraitis. Pasakyti, ar tai į naudą, muzikologas visgi neskuba.

„Jei pateksime į finalą, žinosime, kad „Euroviziją“ žiūri ne tik banalaus popso gerbėjai, bet ir žmonės, kuriems reikia kažko kitokio“, – teigia pašnekovas. Jo manymu, kitokios muzikos gerbėjams susivienijus, V. Matačiūnaitė galėtų užimti gana aukštą vietą finale.

Muzikologas sutiko, kad antrasis pusfinalis gali pasirodyti stipresnis dėl ryškesnių dalyvių, tačiau pabrėžė, kad galiausiai viską lems vaizdas, todėl išankstinės prognozės – sudėtingos.

„Geriau yra tai, kad šiame pusfinalyje balsuoja ir Jungtinė Karalystė, kuri, ne paslaptis, skiria mums nemažai balsų“, – optimistiškai nuteikia D. Užkuraitis. Be to, šiame pusfinalyje dalyvauja 15 šalių (pirmajame jų buvo 16, todėl patekti yra bent šiek tiek daugiau šansų.

Danijos pasirengimą „Eurovizijai“ muzikos žinovas įvertino aukščiausiu balu. Pagyrų negailėjo milžiniškai scenai, apšvietimui, vaizdo projekcijoms.

„Su pasirodymu gali daryti ką nori, kad tik fantazijos užtektų pageidauti, ko nori“, – šypsojosi D. Užkuraitis. Anot jo, dainą galima pateikti labai gražiai ir spalvingai, net jei esi vienas scenoje – gali nepražūti.

Tačiau patį konkursą muzikologas teigė priskiriantis prie silpnesnių. „Nėra tokių ryškių dainų, kai išgirsti ir sakai – va, ji gali nugalėti. Nėra mirtinų hitų, kurie skambės dar eilę metų. Dauguma šių metų dainų po metų jau bus pamirštos“, – mano muzikos ekspertas.

Lažybų kontoros aukščiausią vietą prognozuota Aram mp3 iš Armėnijos, tačiau D. Užkuraitis teigia galintis prognozuoti, jog jis nenugalės.

Sakoma, kad nereikia maišyti muzikos ir politikos, tačiau nuo to niekur nepabėgsi, mano muzikologas. „Be abejo daugelio Europos šalių simpatijos yra Ukrainos pusėje ir neigiamos emocijos – Rusijos pusėje. Ir švilpimai pasigirdę salėje, be abejo, yra skirti ne seserims, o tai šaliai, kuriai jos atstovauja“, – kalba D. Užkuraitis.

Jo manymu, Ukraina šiemet gali užimti pakankamai aukštą vietą vien todėl, kad daugelis šalių norės parodyti solidarumą. „Ukrainietė yra tikrai gera atlikėja ir daina gera, bet politika, manau, jai padės užimti aukštesnę vietą, nei ji užimtų kitomis aplinkybėmis“, – kalba muzikologas.

Prognozuoti pozicijų Rusijai D. Užkuraitis nesiryžo, tačiau jo teigimu, šalies daina yra tipiškas rusiškas popsas, kuris ne itin mėgstamas Europoje. „Mane nustebintų jų aukšta pozicija, bet ne dėl politikos, o todėl, kad daina yra tikrai neypatinga“, – sako muzikologas.
Atsakyti