Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologines ligos 47

QUOTE(safyre @ 2014 05 09, 17:00)
Laba, buna ir netiketumu siam pasauly - mamai visgi lasins chemija. si karta ifosfamida. Kitam savaitgaliui turetu gultis i ligonine lasinimui. 24 val kapses chemija, paskui dar mezana ar kazkaip panasiai vadinasi (vaistas, kad pamazinti ifosfamido salutinius poveikius).
nu zinokit, net lengviau kvepuot pasidare .... ir dekui dar karta visoms uz palaikyma  4u.gif

Gerai, kad radote su gydytojais išeitį, tikėkimes, kad padės ir liga bus sustabdyta. Stiprybės jums ir jūsų ligoniukui.
Atsakyti
QUOTE(safyre @ 2014 05 09, 17:00)
Laba, buna ir netiketumu siam pasauly

valio valio valio! Viskas į gera į geraį gera (buriu) 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(willow @ 2014 05 09, 17:31)
Įtariu - kava  mirksiukas.gif

Ir aš apie tą patį pagalvojau.
Safyre, puikios naujienos. Dabar lauksim žinių, kad gydymas veiksmingas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Angele @ 2014 05 08, 21:50)
Juo labiau, kad nors ir nedidukas, bet pagerėjimas yra- rentgeno nuotraukoje židinių sumažėjo, lyginant, kai perkėlė į reanimaciją, crb sumažėjo, leukocitų ir neutrofilų padidėjo, organizmui kovot bus lengviau.
Turbūt nereikėtų rašyti, bet vakar neatlaikiau

Jūs rašykit, jūs nieko blogo nedarot..sunkumų gyvenime su visom ligom pasitaiko ir v. - ne išimtis. Tiesiog nereik savyje gniaužt visko, kai galima gaut nors šiek tiek palaikymo. Bet pamatysit, jūsų vyras ne tik sustiprės, bet dar ir pasveiks - turi dėl ko gyventi 4u.gif

QUOTE(safyre @ 2014 05 09, 18:00)
Laba, buna ir netiketumu siam pasauly - mamai visgi lasins chemija.

Štai kokia gera jūsų žinutė. Ir kad ta chemija būtų veiksminga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(willow @ 2014 05 09, 15:11)
Liepa, o kokias košes valgot?

Taigi. Iš pradžių tas avižas vien maumojau, tai maniau kumele pavirsiu biggrin.gif Bet dabar pradėjau jas mašyt - tai su sorom, tai su burnočiais, tai su "sočiuoju kruopų mišiniu" (maximoj yr pirkt - perlinės kruopos, skaldyti žirniai, rūgių kruopos, žalieji skaldyti žirniai, lęšiai žali, lęšiai raudoni). Galima vieną dieną saldžią košę (su sutarkuotu obuoliu, džiovintom, slyvom, abrikosais, kviečių gemalais (juose yr ir natūralaus seleno), kitąkart - sūrią, su himalajų druskyte ir smulkintais jūros kopūstais. Perlines irgi laba mėgstu. Grikiu - irgi. Dabar nusipirkau avinžirnių. Bandysiu, ale su jais ilgai terliotis - brinkint, paskui virt ilgai. Ryžius reiktų tik rudus, neapdorotus valgyt.
Vėl pradėjau duoną namie kept - vien iš ruginių viso grūdo miltų, dar ilgiau parauginu, kad rūgštesnė būtų - man skanu. Tada vakarienei su sėmenų ar kanapių aliejum ir česnaku maumoju...
Papildyta:
[quote=willow,2014 05 09, 15:11]

Be to, esu mėsėdė,
Papildyta:

Nieko čia baisaus. Galir aš mėsėdė, bet kol kas man dar šokas nepraėjęs, tai galiu nevalgyt, jei rekomenduoja nevalgyt. Kai pajausiu, kad reikia, tai ir valgysiu. Campbelas sako (o jis visą gyvenimą tyrinėjo kaip gyvuliniai baltymai veikia vėžines ląsteles), kad jei gyvulinių baltymų nesuvartosi daugiau nei 10 proc (t.y. 50-60g) per dieną, tai nieko baisaus neatsitiks. Net jei žiurkėms duoda daug kancerogenų, o dienos gyvulinių baltymų norma neviršija 50-60g, jos vėžiu nesuserga.
Papildyta:
QUOTE(willow @ 2014 05 09, 16:31)
Įtariu - kava  mirksiukas.gif

blush2.gif schmoll.gif neaaa gėdagėda man, bet nea... niekaip neįsivaizduoju gražaus pilnaverčio ryto be kavos (kad ir be cukraus) ir nuodo, kurio vardas cigaretė... verysad.gif
Papildyta:
Matau, kastuvas svečiuose??? Kaip tu? Po operacijos jau?
Atsakyti
[quote=Liepa39,2014 05 09, 18:54]
Taigi. Iš pradžių tas avižas vien maumojau, tai maniau kumele pavirsiu biggrin.gif Bet dabar pradėjau jas mašyt - tai su sorom, tai su burnočiais, tai su "sočiuoju kruopų mišiniu" (maximoj yr pirkt - perlinės kruopos, skaldyti žirniai, rūgių kruopos, žalieji skaldyti žirniai, lęšiai žali, lęšiai raudoni). Galima vieną dieną saldžią košę (su sutarkuotu obuoliu, džiovintom, slyvom, abrikosais, kviečių gemalais (juose yr ir natūralaus seleno), kitąkart - sūrią, su himalajų druskyte ir smulkintais jūros kopūstais. Perlines irgi laba mėgstu. Grikiu - irgi. Dabar nusipirkau avinžirnių. Bandysiu, ale su jais ilgai terliotis - brinkint, paskui virt ilgai. Ryžius reiktų tik rudus, neapdorotus valgyt.
Vėl pradėjau duoną namie kept - vien iš ruginių viso grūdo miltų, dar ilgiau parauginu, kad rūgštesnė būtų - man skanu. Tada vakarienei su sėmenų ar kanapių aliejum ir česnaku maumoju...
Papildyta:
[quote=willow,2014 05 09, 15:11]

Be to, esu mėsėdė,
Papildyta:

Nieko čia baisaus. Galir aš mėsėdė, bet kol kas man dar šokas nepraėjęs, tai galiu nevalgyt, jei rekomenduoja nevalgyt. Kai pajausiu, kad reikia, tai ir valgysiu. Campbelas sako (o jis visą gyvenimą tyrinėjo kaip gyvuliniai baltymai veikia vėžines ląsteles), kad jei gyvulinių baltymų nesuvartosi daugiau nei 10 proc (t.y. 50-60g) per dieną, tai nieko baisaus neatsitiks. Net jei žiurkėms duoda daug kancerogenų, o dienos gyvulinių baltymų norma neviršija 50-60g, jos vėžiu nesuserga.
[/quote]
As vis galvoju g.gif .cia jau tokia kaip dieta pas jus gaunasi blush2.gif .o kiek suprantu jus dar pries gydyma.o ne kyla abejoniu ar gerai taip is kart viska pakeisti.Mes kaip mesos norejom visai atsisakyti.tai aiskino.kad tai reikia daryti labai pamazu.per metus ar puse..Aisku linkiu tik sekmingo gydymo 4u.gif su dieta ar be jos.Atsiprasau jei ne i tema ka parasiau..
Atsakyti
Liepa, dėkui už košių receptus - bandysiu taikyt. Tik va kai kurios teorijos mėsos daugiau liepia valgyt, mažiau košių..... g.gif Kaip tas teorijas suderint, neįsivaizduoju....
QUOTE(Liepa39 @ 2014 05 09, 18:02)
..... ir nuodo, kurio vardas cigaretė...  verysad.gif
Papildyta:

Tai dabar įsivaizduokit, kad nuo manęs gaunat dar ir beržinės košės cool.gif
Atsakyti
QUOTE(ida1 @ 2014 05 09, 18:03)
As vis galvoju g.gif .cia jau tokia kaip dieta pas jus gaunasi blush2.gif .o kiek suprantu jus dar pries gydyma.o ne kyla abejoniu ar gerai taip is kart viska pakeisti.Mes kaip mesos norejom visai atsisakyti.tai aiskino.kad tai reikia daryti labai pamazu.per metus ar puse..Aisku linkiu tik sekmingo gydymo  4u.gif su dieta ar be jos.Atsiprasau jei ne i tema ka parasiau..

Taaaip biggrin.gif Bet man reikėjo KO NORS griebtis. Tai puoliau skaityt visokius patarimus (kurie vienas kitam prieštarauja), tada atsirinkau kas man atrodė svarbiausia, ir nors kažką darau, ir man taip ramiau. Aš valgau tiek kiek telpa, ir net jei nenoriu, verčiu save valgyt. O "po truputį" keist negaliu, nes nebenoriu daugiau kimšt tų būlkų, sausainių ir saldainių. Jie tai tikrai nieko gero neduoda..
Papildyta:
QUOTE(willow @ 2014 05 09, 18:06)
Tai dabar įsivaizduokit, kad nuo manęs gaunat dar ir beržinės košės cool.gif

Willow, biggrin.gif aš mielai tą porciją (beržinės košės) kasdien atsiimčiau. Net ingredientus visus reikiamus jums į rankas pristatyčiau, pipirais pabarstyčiau, ir kuo nuolankiausiai kuprą atstatyčiau, kad tik suveiktų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Liepa39 @ 2014 05 09, 19:11)
Taaaip biggrin.gif Bet man reikėjo KO NORS griebtis. Tai puoliau skaityt visokius patarimus (kurie vienas kitam prieštarauja), tada atsirinkau kas man atrodė svarbiausia, ir nors kažką darau, ir man taip ramiau. Aš valgau tiek kiek telpa, ir net jei nenoriu, verčiu save valgyt. O "po truputį" keist negaliu, nes nebenoriu daugiau kimšt tų būlkų, sausainių ir saldainių. Jie tai tikrai nieko gero neduoda..

suprantu sita jausma kai norisi kazko griebtis o nezinai ka.apart lakstymo iki pamisimo po baznycias smile.gif Visi kazka Daro ir galvojam kad geriau ir ramiau.Tik sakau nepersistenkit 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(ida1 @ 2014 05 09, 18:18)
Tik sakau nepersistenkit 4u.gif .

Ida, stengsiuos. Nepersistengt 4u.gif
Atsakyti
Aš jau senokai kepu tokią pačią naminę duoną kaip ir Liepa. Tik "Naujojoje priešvėžinėje mityboje" rašo, kad duona netinka g.gif
Beje mano mama niekada nemėgo ir nevalgė saldumynų. Pagrindinis jos maistas buvo mėsa. Tik prieš kelis metus, kai ėmė kankinti rėmuo, pradėjo keisti mitybą- mažino mėsos kiekį, pradėjo valgyti daugiau daržovių ir košių.
Papildyta:
Kaip stiprinti kraują? Kažkada jau rašėte. Neišsaugojau, o dabar nebeatkapstau.
Atsakyti
Angele, mazejantis CRB ir atsistatantys leukocitai-puiku. Nebijokit tos intubacijos ir ventiliacijos, tai kvėpavimo funkcijos nepakankamumo korekcija iki to laiko, kol gales pats pakankamai kvepuoti. Linkiu, kad kuo greičiau tai įvyktų. Stiprybės Jums ir tikėjimo. Viskas bus gerai.

Safyre, kaip smagu girdėti, kad gydytojai nenuleido rankų. Džiaugiuosi kartu su Jumis. 66m. nėra senas amžius, gydo ir vyresnius. Tikėkimės, kad ši chemija bus efektyvi ir liga atsitrauks.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dvyne9: 09 gegužės 2014 - 19:07