Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologines ligos 47

QUOTE(Evute* @ 2014 06 03, 19:39)
kaip tai suprasti? kaip gydyti tada?
Papildyta:

Aš gydausi nuo 2010 m. Pirma operacija, chemijos ir spindulinis, paskui 2013 kita operacija, chemija ir spindulinis. Pirmas v. buvo jautrus hormonui estrogenui, antras jau Her teigiamas. Kažkaip viskas komplikavosi. Tai ir pasidariau genetinį tyrimą. Dabar tik sekimas. Dar kiaušides dabar būtinai šalinti reikia.
Wilov, o tu ar dareisi onkogenetinį tyrimą. Kažkaip nepamenu jau.
Atsakyti
QUOTE(Edmė @ 2014 06 03, 20:02)
Tai ir pasidariau genetinį tyrimą. Dabar tik sekimas. Dar kiaušides dabar būtinai šalinti reikia.

papasakokit prasau, kur gauti siuntima siam tyrimui. gal ir buvo kalbeta, nepamenu jau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(kastuvas @ 2014 06 03, 17:25)
Per kiek laiko nuo operacijos gali vėl ataugti augliai?

Nes mano organizmas su manim žaidžia. Va, tik buvo viskas ok kokią savaitę, dvi po operacijos ir vėl prasidėjo: pykinimai, nenoras valgyti, visokios virškinimo problemos, pilvo apimties padidėjimas... Šituos simptomus dar galima nurašyt nežinau, stresui, gal svorio priaugau ar panašiai (nors man atrodo, kas vėl ėmė skysčiai pilvelyje kauptis). Bet atsirado ir dar vienas simptomas, varginęs prieš operaciją - skauda šlapintis, einu ten dažnai ir po nedaug pasišlapinu (ne, ne šlapimo pūslės uždegimas. turėjau - žinau kad ne taip viskas). Tikrai viskas po operacijos buvo susitvarkę ir vėl prasidėjo. Nu jaučiu tiesiog, kad vėl ten v. bujoja viduje.

Gydytojai skambinausi čia prieš kelias dienas, tai ji sakė, kad neturėtų būti, kad ataugo taip greitai (mėnesis nuo operacijos). Nežinau ką ir daryt  g.gif

tai va... menuo, nu pamastykim, kad ten galetu uzaugti per menesi, jei ir yra kas like, tai dar lasteliu lygmeni. isivaizduok, kaip plaukas auga, per men 1 cm...nu.
Zinai, as galvoju, kad cia siules kaltos, tirpsta siulai, juk zinai kad ir viduje susiuta ir nemazai.. tirpstantys siulai duoda pabrinkimus...
o siaip pamegink pasidaryti markeri, nu kas tas 45 lt, bet busi rami
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kastuvas @ 2014 06 03, 21:18)
Man tai tikrai menopauze, juk kiausidziu neber smile.gif ir jauciu karscio bangas. Bet ar cia nuo menopauzes taip gali but?

Kastuve, tu nebeturi nes jas ispjove. O as jas turiu ir gimda turiu bet hormonai sustojo, viskas, tau nuo operacijos, o man nuo svytinimo. Karstis taip ir man. menopause. ir ypac naktim atkreipk demesi buti gali. Beje ka del pakeiciamos hormone terapijos lt kalba? ? Nes juk supranti mes turesim atstatyti horminu geriant specialias tabletes. nes mum ne metus iskentet ta menopause o dauuuuug . Beje jau ir menesines baigesi man. tu ju taip pat nebeturi.
Papildyta:
QUOTE(Edmė @ 2014 06 03, 22:02)
Aš gydausi nuo 2010 m. Pirma operacija, chemijos ir spindulinis, paskui 2013 kita operacija, chemija ir spindulinis. Pirmas v. buvo jautrus hormonui estrogenui, antras jau Her teigiamas. Kažkaip viskas komplikavosi. Tai ir pasidariau genetinį tyrimą. Dabar tik sekimas. Dar kiaušides dabar būtinai šalinti reikia.

Tavo kiausodziu v? O kodel atkrito po pirmo karto?jei teisingai suprantu. g.gif
Papildyta:
QUOTE(Nireglina @ 2014 06 03, 21:56)
Kastuvai, nenorėčiau tikėti, kad tau taip greitai atsinaujino v. Esi po sudėtingos opetacijos. Organizmas turi apsiprasti, tad nekeista, kad tave kamuoja įvairios problemas. Pažįstu kelias moteris, kurioms atliktos panašios operacijos kaip tau. Visoms keli mėnesiai po operacijos buvo gana sunkūs.

drinks_cheers.gif as po laparoskopijos menesi paeit negalejau normaliai.. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kastuvas @ 2014 06 03, 18:25)

Nes mano organizmas su manim žaidžia. Va, tik buvo viskas ok kokią savaitę, dvi po operacijos ir vėl prasidėjo: pykinimai, nenoras valgyti, visokios virškinimo problemos, pilvo apimties padidėjimas... Šituos simptomus dar galima nurašyt nežinau, stresui, gal svorio priaugau ar panašiai (nors man atrodo, kas vėl ėmė skysčiai pilvelyje kauptis). Bet atsirado ir dar vienas simptomas, varginęs prieš operaciją - skauda šlapintis, einu ten dažnai ir po nedaug pasišlapinu (ne, ne šlapimo pūslės uždegimas. turėjau - žinau kad ne taip viskas). Tikrai viskas po operacijos buvo susitvarkę ir vėl prasidėjo. Nu jaučiu tiesiog, kad vėl ten v. bujoja viduje.

Gydytojai skambinausi čia prieš kelias dienas, tai ji sakė, kad neturėtų būti, kad ataugo taip greitai (mėnesis nuo operacijos). Nežinau ką ir daryt  g.gif

Kastuve, na bet ir prisigalvojai doh.gif , auglys juk neauga kaip ant mielių, tuo labiau G1, neįmanoma, kad per tokį trumpą laiką išaugtų tiek, kad atsirastų skysčiai pilve ar kiti minėti dalykai, juk viskas radikaliai pašalinta. Na yra kai kurių rūšių navikai, kurie vystosi itin greitai, bet ir tai...o šituo atveju tai jau tikrai nerealu būtų. Nusiramink, tai tik pooperacinio laikotarpio skundai ir, kaip minėjo Evutė, galimai menopauzė duoda padidintą jautrumą ir įvairius nemalonius jutimus. Niekas ten pas tave nebujoja, mesk iš galvos tas nesąmones.
Papildyta:
QUOTE(Kuzia @ 2014 06 03, 03:10)

O kazi dar ne per velu del DVL kreiptis? Lyg reikejo pries operacija? Bet tai kur tu zmogau suspesi sureaguot, cia tik diagnozavo, po keliu dienu operacija...

Tikrai nebūtinai prieš operaciją, visaip daro. Tik, jei planuojama daryti DLV ir numatoma operacija, tokiu atveju geriau paimti operacinės medžiagos, bet jei nėra, nieko baisaus. Geriausia susiskambinti su gyd.Strioga ir viską išsiaiškinti. Labai malonus daktaras, viską normaliai paaiškins ir patars.
Atsakyti
QUOTE(kastuvas @ 2014 06 03, 18:25)

Klausyk, o gal bandykis prasytis echoskopijai? Mano mamai po pilvo eilines operacijos buvo taip, kad pratruko kokia ten kraujagysle, ir eme kauptis kraujas pilve doh.gif Analogiski pojuciai: ir pykinimas, ir pilve burbuliavimas, ir net viduriavimas, eme pustis kaip nescia. Auglys buti tikrai negali, bet va del skysciu besikaupianciu tai del sventos ramybes issitirk 4u.gif
Atsakyti
Ui akstuvai, pas tave ryškiai kžkas užsikirto ties neigiama informacija. Jau visos tau tą patį sako, dar ir aš pritarsiu, kad taip staigiai ir iki tokio lygio, jau būtų iš fantastikos srities. Siūlai tirpsta, hormonai siaučia, tu su savo blogom mintim ir stresu labai tam irgi padedi. Va ta trūkusi kraujagyslė, tai nelabai kažkaip skamba g.gif
Atsakyti
QUOTE(Edmė @ 2014 06 03, 18:23)
Aš šiandien sužinojau, kad turiu geno mutaciją, važiuosiu pakartotinei konsultacijai pas Janavičių.  verysad.gif

sveikute,pas mane irgi genu mutacija.Tai Janavicius rekomendavo,salinti kiausides su visais priedais,ir abejas krutis.Tai va as pasisalinau moteriskus organus,o krutis pasilikau,nes profesorius Bogusevicius pasake ,kad nereikia.Nes atseit jau jis islindo tai kam salint,o recidyvai buna nedazni.tai krutu patikras daro ir tiek.
Atsakyti
QUOTE(Edmė @ 2014 06 03, 20:02)

Aš tyriausi pernai. Pas mane nebuvo. Taip, pas tave rizika dėl kiaušidžių v., JAV sulaukę attinkamo amžiaus masiškai šalina kiaušides, kad jo išvengtų, reikia ar ne. Man janavičius sakė, jog esant mutacijoms, patikrą privalo daryti MR kas tris mėnesius (čia jei liga sustabdyta ir neatsinaujina), tiek ir naudos. O kiaušidžių šalinimas, jei nėra jokių blogų požymių, tai apsisprendimo reikalas.

Kastuvai, nesinervink. Organizmas turi apsiprasti su pašalinimu, tokia ankstyva menopauzė, plius ką tik po operacijos. Nemanau, kad čia tas nelabasis atsibudo, tikrai taip greit negali, bus chemija, dabaigs. NESINERVINK.

Safyre, siuntimą turi išrašyti šeimos gydytoja, jums paprašius. galima ir be jo, tik užsiregistravus pas Janavičių,bet tada reiks mokėti.

Šiandien grįžau iš gastro. Vienoj vietoj skrandy erozija ir daug tulžies sekreto prisikaupę. Opų kol kas nėr. Bakterijos irgi nėr (rašo +/-, bet ten labiau geltona nei oranžinė) JR nuvarė pas šeimos gydytoją. Ta išrašė Nolpaza rytais ir tulžį varančios arbatos nusipirkt. Paskaičiau Nolpaza, tai ir priė vėžio netinka, nes silpnina chemoterapinių vaistų poveikų, ir prie krešumą reguliuojančių negerai, o man venos trombozė porto žarnelėj, dabar leidžiuos fraxipariną į pilvą doh.gif o ta tulžį varanti, arbata kas per vienas? Su vaistininke išknisom, radau tris tulžies pūslės veiklą gerinančios, bet aš tai neturiu tulžies pūslės g.gif Dėl kepenų riebumo, niekas nieko nesako, šeimos daktarė iš kažkokių naujų kursų su kažkokiu specu pasakė, jog carsilio reiktų išgerti visą pakelį per dieną, kad koks efektas būtų... sako, geriau kavos porapuodukų išgerk,, bus didesnis efektas.... Visai susibalamūtinau.... Plius dar atradau hemarojaus mazgelį, ar spėčiau išsioperuot tarp dviejų chemijų ir ar iš vis tokiu laiku galima? doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo willow: 04 birželio 2014 - 16:09
willow, kepenis valo kava, prie krūties v, ji tinka, taip pat varškė, pabandyk ir tą livosil, jis vhemiją gauni, reikia saugoti kepenis
Atsakyti
QUOTE(nida44 @ 2014 06 04, 18:52)
willow, kepenis valo kava, prie krūties v, ji tinka, taip pat varškė, pabandyk ir tą livosil, jis vhemiją gauni, reikia saugoti kepenis

net nepagalvociau kad kava gali isvalyti kepenis. bigsmile.gif bet jei cia tik prie kruties vezio.. g.gif
Atsakyti
Čia kas klausė apie onkogentiką, paskaityti galima http://onkogenetikas.lt/ . Jei yra indikacijos (paskaitykit tame puslapyje yra), tai su šeimos gydytojo siuntimu tą tyrimą padaro nemokamai.
Dėl menopauzės. Mano krūtų v. jautrus harmonui estrogenui, tai gydymo pradžia buvo vaistu Zoladexu slopinti estrogeno gamybą. Jį gamina kiaušidės. Atsirado dirbtinai sukelta menopauzė. Pradžioje buvo labai sunku, dabar jau pripratau. Šitas dalykas, palyginti su visu praeiti gydymu, tik juokas. Kad tik taip ir toliau būtų ta menopauzė, o liga dingtų amžinai biggrin.gif Mano gydymo atveju negali būti net kalbos apie pakaitinę harmonų terapiją. Nežinau, kaip su kitų rūšių v.. Ar kiaušidžių v. ne tos pačios kilmės kaip ir krūties v.?
Kad kava valo kepenis tai neskaičius, man čia naujiena.
Atsakyti