Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologines ligos 47

QUOTE(Angele @ 2014 05 31, 16:08)
Neseniai buvo rašyti kontaktai su gydytoju Strioga susisiekit, berods DLV vadinasi  g.gif Vyro hematologinė liga, tai labai ir nesidomėjau.

Aisku, aciu.
Atsakyti
Nu bral, skaitau apie mityba, rasau broliui kas rekomenduojama, o ko ne, ir visiska atmetimo reakcija unsure.gif . Sako, maziau skaityk cool.gif . Supykau. Kaip itikinti, kad mityba keist tai jau reiketu? Butu paprasciau, jei turetu zmona, kuri tiesiog gamintu "teisingus" produktus. Deja, jis vienisas...
Atsakyti
QUOTE(nida44 @ 2014 05 31, 13:23)

teks ieškoti vaistų, nors prisiskaičiau naujausių tyrimų, baisu pasidarė, koks blogis, bet nuo nervų greičiau galą gausiu.

willow, kokius tu geri? Kažkokius dar mačiau - lyg naujesnės kartos. Siaubas vienas

Aš gėriau Xanax. Man jis patinka tuo, kad realiai "atkabina" nuo bjaurių minčių. Lexotanilis - ne. Bet po pokalbio su psichterapeute gėriau 2 kartus per dieną. Atprasti man nuo jo reikėjo poros dienų - nepripratau - gėriau apie mėnesį, tiesiog pora dienų pagėriau po vieną ir nutraukiau.

Kuzia, neperlenkit lazdos, brolį beauklėdama su ta mityba.... Mes čia chemijos metu tik "neteisingai" maitinamės - bulkos, kisielius, džiūvėsiai..... Mitybą reikia keist, kai sveikas arba kai jau baigiat chemoterapijas ir visa kita. Maistas vėžio nepagydys. Jei jam yra atmetimo reakcija, reiškia jam prievartinis maisto keitimas kels nervus, o nervai gyti nepadės. Jam reikia įpūsti realaus optimizmo (ne madingo pozityvumo , o realaus nusteikimo išgyti) kad ir kaip sunku būtų. Laikykitės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Angele @ 2014 05 31, 18:48)

Turiu klausimą kas susidūrėt dėl slaugos priemonių namuose, kai nėra nustatyta slaugos reikalingumas, spėju patiems susipirkti viską reikia? Pvz vaikštynė, basonai ir pan. Nors tikimės ir nereikės, priklausomai kiek vyras išsimankštins iki keliavimo namo sustiprėti prieš chemijas.

Kalbėkite su skyriaus gydytojais, kai man reikėjo vežimėlio, man tiesiog išrašė jie tokį popierių, su kuriuo kreipiausi į neįgaliųjų bendrija ir man jį ten ale išnuomojo be mokesčio, vėliau jį pakeitė į ramentus, kai nebereikėjo viską grąžini, tikiu, kad ir Vilniuj tokia paslauga teikiama 4u.gif Stiprėkit wub.gif
Atsakyti
Mano chemikė J.Asadauskenė, aprašė radiologė J.Ušinskienė, sako, kad ji ypač patyrusi neurologijos srityje, reikia žinoti profesionalius gydytojus.

Kažkoks buvo modernus vaistas, paieškosiu.
Atsakyti
QUOTE(willow @ 2014 05 31, 17:23)
Kuzia, neperlenkit lazdos, brolį beauklėdama su ta mityba....  Mes čia chemijos metu tik "neteisingai" maitinamės - bulkos, kisielius, džiūvėsiai..... Mitybą reikia keist, kai sveikas arba kai jau baigiat chemoterapijas ir visa kita. Maistas vėžio nepagydys. Jei jam yra atmetimo reakcija, reiškia jam prievartinis maisto keitimas kels nervus, o nervai gyti nepadės. Jam reikia įpūsti realaus optimizmo (ne madingo pozityvumo , o realaus nusteikimo išgyti) kad ir kaip sunku būtų. Laikykitės 4u.gif

Supratau 4u.gif
Sujuokino kisielius ir dziuvesiai biggrin.gif ... Butent tai jis gavo siandien po 2 paru bado. del operacijos. Jam chemo, kaip supratau, nebus, taikys biologini gydyma.
As tai is tikro net nezinau, kas ji labiau nuliudino unsure.gif , as rekomendavau raugintus produktus. Ir tikrai zinau kad megsta - augom gi kartu biggrin.gif . Rauginti kopustai, agurkai delikatesas budavo. Tiesa, ne pirktiniai, tevo daryti.
As nenoriu jam traukt is burnos neteisingo maisto. Tik noriu, kad jei butu galimybe rinktis, jis zinotu, kas jam yra sveikiau.

O kas tai yra madingas pozityvumas? Klausimas nuosirdus, as tikrai nezinau.
As didziuojuosi tuo, ka nuveikiau per praejusia savaite - jo balsas skamba visai kitaip. Bet kartais istinka va tokie prorezai doh.gif . Sunku man labai. Mes labai artimi, o sunkiausiu metu as nesu salia unsure.gif .
Ech, minciu srautai eina, nebuvo ne vienos nebliautos dienos sia savaite. O maniau, kad esu itin stipri, gyvenimo uzgrudinta rolleyes.gif .
Atsakyti
Deganti, labai ačiū, pasinaudosim patarimu kai pribręs reikalas. Stiprėja, stengiasi labai 4u.gif

Užgriuvus ligai gal kam pagelbės Kriziniai išgyvenimai susirgus

Kuzia, nepaglostys jus čia už sriūbavimus, sergantiesiems reikia gerų emocijų, sunku įsivaizduoti ką patiria jie... Tiesa man ir nevisada pavyksta atsiribot nuo emocijų. Įkalkit valerijono. Parsisiųskite knygelę, skaitykit, duokit broliui. Perspausti su patarimais nereikia, atmetimo tik ir sulauksite. Nežinau kokios srities liga, kai kuriais atvejais svarbiausia VALGO. Svorio daug netekus dėl ligos sunkiau organizmui.
Gerai, kad esat artimi, likit tokie, jūsų broliui reikia jūsų palaikymo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Angele: 31 gegužės 2014 - 21:05
QUOTE(Angele @ 2014 05 31, 19:04)
Nežinau kokios srities liga,

kai kuriais atvejais svarbiausia VALGO.

Inkstu. 3-4. Auglys buvo 20cm, metastazes plauciuose.

Jis sako, nejausdavau sotumo jausmo visai, nuolat noredavo valgyti. Nepaisant to, svoris nukrito iki 74kg, 190cm ugio vyrui.
Atsakyti
QUOTE(Nireglina @ 2014 05 31, 10:51)
Puiku. Po likusių švitinimų gydymas bus baigtas?

Oi bus brahyterapija ta ziaurine. 3 jos bus karta per savaite. Ir tada jau visiskai baigta.
Atsakyti
QUOTE(vitar @ 2014 05 31, 14:21)
Na, Andrius Ivanauskas tai plepys ir n4ra ko jo klausyti. Man gulint ligoninėj jis pavadavo mano gydytoją ( Ernestas Šileika-puikus gydytojas)vieną savaitę. Taip visoms atsibodo - ateina vizitacijon ir plepa bile ką, pamiršta ko atėjo, paklausus apie prognozes visoms piešė juodomis spalvomis.

Vakar vakare pavyko pasikalbeti su gydytoju A.Ivanausku,kalbejo atvirai nepagrazindamas,paziurejo kompiuterines diska,surasytus tyrimus ir dave vilties smile.gif ,rytoj vezames tety pas chirurgus ,yvertins geltos lygy jei nutars kad reikia stentuot ,stentuos ir ruosimes operacijai.
Auglys 5*4cm. mazdaug ,bet sake gerai tai kad nepazeistos kraujagysles,metastaziu nera .
Paklausus apie stadija sake reiktu histiologiniu tyrimu,bet is to ka jis mato dabar 2-3,dar ne viskas prarasta .

Pats gydytojas paliko konkretaus ,paprasto zmogaus ispudy.

QUOTE(sena pažįstama @ 2014 05 31, 14:53)
Nu su tom prognozem... irnesakyk.gif  Va mano tevui 4 stadija, daktarai sake mums:"laikykites, ponia, jusu tevui liko maximum 4 menesiai", praejo keturi menesiai, vel pasakymas "nebedarykit nieko, palikit ramybej, leiskit tuos du menesius be kankinimu nugyventi", praejo metai, daktarai 'o, paciente, jus dar gyvas"( biggrin.gif sita citata mano megstamiausia biggrin.gif ), praejo pusmetis, "vaziuokit namo, nieko padeti negalime, jam liko maximum menuo"... Ir t.t., ir panasiai, o tetis, visiems ant piktumo, gyvas jau 2,5 metu ir mirti nesiruosia thumbup.gif

Na o del visos tiesos pasakymo... Pazistate savo teva puikiai, jis linkes kapanotis, kovoti, tad ir laikykites tos taktikos 4u.gif Visa tiesa zinote tik jus, puiku, o tetei reikia zinoti tik daline tiesa. Leiskit jam apsiprasti su ta zinia. Palengva pasakysite, spesite. Viena zmogu zinia apie vezi "uzmusa", kita-atvirksciai, pakelia kovai. Is kur zinoti, kokiai kategorijai priklauso jusu tevas?

Taigi, mergaites, vilties, tikejimo savo pasveikimu ir optimizmo jums 4u.gif

Saunuolis jusu tetis smile.gif

Optimistas jis ,ir del to dziaugiuosi.

Dekui,jums taipat 4u.gif
Atsakyti
Kas supranta angliškai verta pažiūrėti
čia
Atsakyti
willow, gyrei iš Medcentro Milašienę. Vienas dalykas ten nekoks - nori apiplėšti pacientą, prirašo daug tyrimų.

Man bajeriai su spaudimu. Viršutinis OK - 125, o diastolinis per pusę metų nuo 85 jau nukrito iki 59. Reikia eiti tikrintis, gal čia galvos skausmo priežastis tik vis neapsisprendžiu - pas neurologą, ar kardiologą
Atsakyti