Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologines ligos 47

QUOTE(Evute* @ 2014 05 30, 19:55)
As siandien aprturejau paskutine chemoterapija.... doh.gif

Puiku. Po likusių švitinimų gydymas bus baigtas?
Atsakyti
Mielos moterys, gal galit patarti? Ar sakot savo artimiesiems atvirai kokia ju bukle,kokios prognozes?

Tetis zino kad jam tumoras kasos galvoje,bet gydytoja kalbedama su juo apie liga dave vilties,labai tikiuosi kad ne be reikalo.. nors radiologas kai nuejau KT tyrimu israso,paprase kad uzdaryciau duris ir jo zodziai vilties jokios nedave..

Nerandu sau vietos ,tetis ziuri itartinai bet nesako nieko,bet labai bijau kad paklaus..

Atsakyti
QUOTE(ANETELE @ 2014 05 31, 12:32)
Mielos moterys, gal galit patarti? Ar sakot savo artimiesiems atvirai kokia ju bukle,kokios prognozes?

Tetis zino kad jam tumoras kasos galvoje,bet gydytoja kalbedama su juo apie liga dave vilties,labai tikiuosi kad ne be reikalo.. nors radiologas kai nuejau KT tyrimu israso,paprase kad uzdaryciau duris ir jo zodziai vilties jokios nedave..

Nerandu sau vietos ,tetis ziuri itartinai bet nesako nieko,bet labai bijau kad paklaus..

Nepykit, bet neadekvatus klausimas šioj temoj. Čia sergančių nemažai. Aš irgi sergu (ir daug čia sergančių), visos pilno proto ir žino, kad serga, kuri stadija ir maždaug perspektyvos. Tai ką dabar mums daryt? Nelabai įsivaizduoju, kad kaip mažam vaikui kažkas dozuotų informaciją. Nebent jūsų tėčiui kokie netoli 90, gyvenime pas daktarus nebuvęs, gal tada ir nereikia visko sakyt.
o apie tą viltį.... Žinot, nežinai, kas ant galvos kurią minutę nukris, sveiko žmogaus gali ryt nelikti, o tas, kuris kapanojasi, gydytojų nurašytas, gal dar kapanosis ilgai ir džiaugsis gyvenimu su artimaisiais. Niekas nežino prie šios ligos, kiek jam skirta. Tad ir vilties reikia turėti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo willow: 31 gegužės 2014 - 13:02
QUOTE(willow @ 2014 05 31, 12:48)
Nepykit, bet neadekvatus klausimas šioj temoj. Čia sergančių nemažai. Aš irgi sergu (ir daug čia sergančių), visos pilno proto ir žino, kad serga, kuri stadija ir maždaug perspektyvos. Tai ką dabar mums daryt? Nelabai įsivaizduoju, kad kaip mažam vaikui kažkas dozuotų informaciją. Nebent jūsų tėčiui kokie netoli 90, gyvenime pas daktarus nebuvęs, gal tada ir nereikia visko sakyt.
o apie tą viltį.... Žinot, nežinai, kas ant galvos kurią minutę nukris, sveiko žmogaus gali ryt nelikti, o tas, kuris kapanojasi, gydytojų nurašytas, gal dar kapanosis ilgai ir džiaugsis gyvenimu su artimaisiais. Niekas nežino prie šios ligos, kiek jam skirta. Tad ir vilties reikia turėti.

Atsiprasau kad neadekvacios mintys mano ir klausimai,tiesiog norejau patarimo is zmoniu buvusiu jau mano situacijoje,ir is kitos puses paciu serganciuju nuomone suzinoti.
Zinau kad visa sita isgyvensiu tik viena karta,ir norisi priimti teisingiausia sprendima... serganciu zmoniu jokiu budu nelaikau kvailais zmonemis kurie nesusigaudo situacijoje bet taip jau susikloste kad gydytojai visa tiesa pasake tik man,nezinau gal visada taip buna.

Tetis pilnas optimizmo dar ,turi planu o man tik pasakytas terminas kiek mazdaug liko ausyse skamba... pries puse metu nuodugniai issityre sveikata buvo tik zaidzele skrandyje kuria uzsigyde,o dabar prognozuoja iki 6 men. likusio laiko..

Atsakyti
Nežymus kontrasto kaupimas pooperacinės ložės kraštuose, blogai tai, kad nekaip jaučiuosi, net labai nekaip.

teks ieškoti vaistų, nors prisiskaičiau naujausių tyrimų, baisu pasidarė, koks blogis, bet nuo nervų greičiau galą gausiu.

willow, kokius tu geri? Kažkokius dar mačiau - lyg naujesnės kartos. Siaubas vienas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nida44: 31 gegužės 2014 - 13:24
Na, Andrius Ivanauskas tai plepys ir n4ra ko jo klausyti. Man gulint ligoninėj jis pavadavo mano gydytoją ( Ernestas Šileika-puikus gydytojas)vieną savaitę. Taip visoms atsibodo - ateina vizitacijon ir plepa bile ką, pamiršta ko atėjo, paklausus apie prognozes visoms piešė juodomis spalvomis.
Atsakyti
QUOTE(ANETELE @ 2014 05 31, 14:16)
Tetis pilnas optimizmo dar ,turi planu o man tik pasakytas terminas kiek mazdaug liko ausyse skamba...  pries puse metu nuodugniai issityre sveikata buvo tik zaidzele skrandyje kuria uzsigyde,o dabar prognozuoja iki 6 men. likusio laiko..

Nu su tom prognozem... irnesakyk.gif Va mano tevui 4 stadija, daktarai sake mums:"laikykites, ponia, jusu tevui liko maximum 4 menesiai", praejo keturi menesiai, vel pasakymas "nebedarykit nieko, palikit ramybej, leiskit tuos du menesius be kankinimu nugyventi", praejo metai, daktarai 'o, paciente, jus dar gyvas"( biggrin.gif sita citata mano megstamiausia biggrin.gif ), praejo pusmetis, "vaziuokit namo, nieko padeti negalime, jam liko maximum menuo"... Ir t.t., ir panasiai, o tetis, visiems ant piktumo, gyvas jau 2,5 metu ir mirti nesiruosia thumbup.gif
Ka as pastebejau, kokia tendencija, va ne vien is savo tevo puses, bet ir is cia bendraujanciu moteru: tos, kurios optimististiskai reaguoja i savo liga, kurios zino, kad vezys-tai ne nuosprendis mirties, kurios turi gyvenime tiksla-tos ir issikapanoja 4u.gif Ir jei visos komentuotojos linki sveikatos, nuo sios dienos as linkesiu jums visoms tikejimo ir optimizmo 4u.gif

Na o del visos tiesos pasakymo... Pazistate savo teva puikiai, jis linkes kapanotis, kovoti, tad ir laikykites tos taktikos 4u.gif Visa tiesa zinote tik jus, puiku, o tetei reikia zinoti tik daline tiesa. Leiskit jam apsiprasti su ta zinia. Palengva pasakysite, spesite. Viena zmogu zinia apie vezi "uzmusa", kita-atvirksciai, pakelia kovai. Is kur zinoti, kokiai kategorijai priklauso jusu tevas?

Taigi, mergaites, vilties, tikejimo savo pasveikimu ir optimizmo jums 4u.gif
Atsakyti
Pateikiama informacija labai priklauso nuo gydytojo. Vienas sakys, kad pvz plaučių rentgeno pagerėjimas, tai jau nors ir nedidukas žingsnelis, bet jau daug jam. O kitas sakys, kad pagerėjimas, bet iki savarankiško kvėpavimo yra dar labai toli. Čia forume bet kas bet ką gali pasakyti, pvz "ką jūs nežinot, kad tai mirtina liga"...
Dėl ligoniui sakymo, vyrui sakė viską, kad be gydymo jam iki mėnesio gyventi. Kad svarbu pradėti chemoterapiją kuo greičiau, atstačius inkstų funkciją. Prisikankino ieškant problemų, diagnozė buvo, kaip ir išeitis, nes gydymas yra. Bet mūsų atveju čia. Jau kitą dieną aplankė psichologė, davė literatūros, kontaktus artimiesiems. Lankydavo kas savaitę. Labai daug davė ir man, ir dabar po reanimacijos aplankė jau skyriuje. Pasidžiaugė pasiekta pergale, išsikapanojus.

Labai rekomenduoju psichologinė pagalba sergančiajam ir artimiesiems onkopsichologijos centras
Atsakyti
Ohoho, kokia tema pletojat unsure.gif ...
Mano broliui tiesiai sviesiai pasake - gali numirt siandien, gali rytoj, arba ant operacinio stalo... Tai jis zmogus ir kavoja jau save doh.gif . O optimistas nerealus buvo. As sukaupusi visas jegas jam vilti kurstau pateikdama optimistine statistika, ir maza to, kad ji yra apie isgyvenusius 5 ir daugiau metu, vis pabreziu, kad mokslas nestovi vietoje, atradimai ir gydymo budai tikrai patobulejo per tuos 5 metus. Stai, jau 2 dienos po operacijos, lyg ir mintyse iveike kritine riba. As jam kaip tik piesiu pozityvias mintis. Tik pozityvo deka bus jegu iveikt liga.

Sveikos 4u.gif
Busiu naujoke pas jus, jei galima.
Atsakyti
QUOTE(nida44 @ 2014 05 31, 14:23)
Nežymus kontrasto kaupimas pooperacinės ložės kraštuose, blogai tai, kad nekaip jaučiuosi, net labai nekaip.

teks ieškoti vaistų, nors prisiskaičiau naujausių tyrimų, baisu pasidarė, koks blogis, bet nuo nervų greičiau galą gausiu.

willow, kokius tu geri? Kažkokius dar mačiau - lyg naujesnės kartos. Siaubas vienas
Sesei, berods nekaupė kontrasto, bet matė, kad ataugimas yra. Iki tol būdavo, kad pooperacinis randas, beveik keturis metus po pirmos operacijos. Kadangi paūmėjo epilepsijos priepuoliai, taip paankstino tyrimus, operavo antrą kartą.

Turiu klausimą kas susidūrėt dėl slaugos priemonių namuose, kai nėra nustatyta slaugos reikalingumas, spėju patiems susipirkti viską reikia? Pvz vaikštynė, basonai ir pan. Nors tikimės ir nereikės, priklausomai kiek vyras išsimankštins iki keliavimo namo sustiprėti prieš chemijas.

Kuzia, priminkit broliui, kad gali ir gyventi, gyventi. Sklandaus sveikimo jūsų broliui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Angele @ 2014 05 31, 15:48)
Kuzia, priminkit broliui, kad gali ir gyventi, gyventi. Sklandaus sveikimo jūsų broliui  4u.gif

Aciu 4u.gif

Dar klausimukas, kurio niekaip nesugebejau rast. Ar Lietuvoje atliekamas vakcinavimas? Kai operacijos metu pasalinto tumoro lasteles suleidziamos, kad kovotu su liga? Nemoku sklandziai paaiskint, bet gal girdejot kas nors kas nors. Kiek supratau, cia taikoma esant pazengusiam veziui.
Atsakyti
QUOTE(Kuzia @ 2014 05 31, 18:56)
Aciu 4u.gif
Dar klausimukas, kurio niekaip nesugebejau rast. Ar Lietuvoje atliekamas vakcinavimas? Kai operacijos metu pasalinto tumoro lasteles suleidziamos, kad kovotu su liga? Nemoku sklandziai paaiskint, bet gal girdejot kas nors kas nors. Kiek supratau, cia taikoma esant pazengusiam veziui.
Neseniai buvo rašyti kontaktai su gydytoju Strioga susisiekit, berods DLV vadinasi g.gif Vyro hematologinė liga, tai labai ir nesidomėjau.
Atsakyti