Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologines ligos 47

Safyre, užuojauta...laikykitės.

Willow, Jūs išvargot nuo visų tyrimų, gydymų ir t.t., todėl ir nusidažė viskas juodom spalvom. Nieko nuostabaus, kad pamaudžia kepenis, gaunant chemiją. O kad nuo taksotero kraujas krinta, man atrodo, kad irgi normalu, nereiškia, kad netoleruojat, nes kai man skirdavo taksoterą, automatiškai, nuo pat pirmo karto daktarė išrašė ir liepė susileisti filgrastimą trečią diena, net netikrinant kraujo( kraujo tyrimai tik po savaitės būdavo). Tai, jei jau skiria filgrastimą net kraujo netikrinę, tai reiškia, kad daugumai leukocitai tikrai važiuoja, taip turi būti. Gydymas vyksta, viskas bus GERAI. Kad tik kuo greičiau praeitų šitas juodas periodas su prasta nuotaika.

Kastuve, nebijokit tos chemijos, velnias nėra toks juodas kaip jis piešiamas biggrin.gif Geriau galvokit ne apie šalutinį chemijos poveikį, o apie tai, kad ji pribaigs paskutines nesveikas ląsteles, jei dar tokių yra likę. Na, o jei nelikę tokių, tai dar geriau smile.gif Nieko blogo nenutiks, o jei ir bus kokių šalutinių reiškinių, tai ne amžinai juk, baigsis chemija, ir tie reiškiniai praeis. Svarbiausia, kad liga pasitrauktų, o visa kita išgyvenama.
Atsakyti
Dovanokite uz isisverzima, bet jau 5 metai turiu ligone namuose, tad vis retkarciais uzsuku paskaityti Jusu tema. Rudeni bus 5 metai kaip mamai nustatyta kiausidziu vezio 4 st. diagnoze, iki diagnozavimo, spejam dar 2 metai buvo(tuo metu gydesi sirdele po mikroinfarkto ir markeris jau buvo didelis, bet niekas i tai rimtai neziurejo), tad statistika ne visai ir bloga, ane? Kai suzinojom tai didelis sokas buvo, nes vien ka reiske 4 st. zmogui kuris pries tai jokiu ziniu apie vezi neturejo, bet dabar paziurejus be reikalo panikavom. Per si laikotarpi reikejo atlaikyti ir kelias operacijas ir kelis chemotarapijos kursus ir 1,5 m. "atostogu" nuo chemijos..dabar vel pabuvo liga, bet istversim ir si laikotarpi, svarbiausia nusiteikti optimistiskai, o mano mama tokia ir yra. Beje, nepaminejau, jai 68 metai..tad labiausiai noriu padrasinti Kastuva, tu jauna, stipri ir tikrai iveiksi liga, reik tik maziau blogu minciu 4u.gif

O Ragnez kazkiek pazistu is kitos temos, tad smagu skaityti, kad Tau gerai sekasi, kuo daugiau tokiu pozityviu ziniu reiketu sioje temoje 4u.gif

Sveikatos ir stiprybes Jums mergaites, daug, daug 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(willow @ 2014 05 28, 18:24)
Bijau, kad mano kepenukams labai nepatiktų... Aš idos rekomendacijomis naudojuos, užsiplikiau ąžuolo žievę su pelynu. Ir dar maltų sėmenų kleisterį... Žiūrėsim.

paskaitykit apie linu semenys.jos berods naudojamos prie viduriu uzkietejimo. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Irreelle @ 2014 05 28, 18:36)
Dovanokite uz isisverzima, bet jau 5 metai turiu ligone namuose, tad vis retkarciais uzsuku paskaityti Jusu tema. Rudeni bus 5 metai kaip mamai nustatyta kiausidziu vezio 4 st. diagnoze, iki diagnozavimo, spejam dar 2 metai buvo(tuo metu gydesi sirdele po mikroinfarkto ir markeris jau buvo didelis, bet niekas i tai rimtai neziurejo), tad statistika ne visai ir bloga, ane? Kai suzinojom tai didelis sokas buvo, nes vien ka reiske 4 st. zmogui kuris pries tai jokiu ziniu apie vezi neturejo, bet dabar paziurejus be reikalo panikavom. Per si laikotarpi reikejo atlaikyti ir kelias operacijas ir kelis chemotarapijos kursus ir 1,5 m. "atostogu" nuo chemijos..dabar vel pabuvo liga, bet istversim ir si laikotarpi, svarbiausia nusiteikti optimistiskai, o mano mama tokia ir yra. Beje, nepaminejau, jai 68 metai..tad labiausiai noriu padrasinti Kastuva, tu jauna, stipri ir tikrai iveiksi liga, reik tik maziau blogu minciu  4u.gif

O Ragnez kazkiek pazistu is kitos temos, tad smagu skaityti, kad Tau gerai sekasi, kuo daugiau tokiu pozityviu ziniu reiketu sioje temoje  4u.gif

Sveikatos ir stiprybes Jums mergaites, daug, daug  4u.gif

oho! thumbup.gif

aš šaindien skaičiau, kad jei jau išgyveni 5 m. nuo vėžio diagnozės, tai labai dideli šansai, kad išgyvensi ir 10 m. Taigi, šį kartą linkiu tavo mamai būti statistika ir išgyventi tuos 10 metų, paskui dar tiek pat, ir mirt ne nuo vėžio, o nuo senatvės rolleyes.gif

mano tai tokia svajonė būtent ir yra. smile.gif
Atsakyti
Jautri tema, begalo. Kažkas rašė, kad ašarojau, berods temoj stengiausi kuo mažiau reikštis. Ir laiko neperdaugiausiai, tiesiog kartais susikaupia. Ligos sunkios, gydymas sunkus, vieniems sklandžiai ir pamiršta, kitiems su pakilimais-nuopuoliais-pakilimais. MB buvo duobėj, kyla, labai tikimės daugiau neteks to patirti. Meldžiu Dievo, kad sklandžiai sveiktų, o toliau vėlgi tęsiam gydymą, ilgas ir nelengvas.
Šiuo metu džiaugiamės po truputį stiprėjančiomis rankomis, kojomis, pasivertimu ant šono ar rankos užkėlimu už galvos. MB labai stengiasi, daug darbo reikia įdėti atsistatyti, atsiauginti raumenis. Planuojam, niekada nenustojom planuoti. Kad ir kaip kartais niūru pasidaro, bet tikslas PASVEIKTI.
Tikiuosi, neužklius niekam, tiesiog norėjau pasidalinti...

QUOTE(willow @ 2014 05 28, 18:24)
Bijau, kad mano kepenukams labai nepatiktų... Aš idos rekomendacijomis naudojuos, užsiplikiau ąžuolo žievę su pelynu. Ir dar maltų sėmenų kleisterį... Žiūrėsim.
Gal vis tik MRT paankstintų, jei gultumėt į ligoninę g.gif, tikiuosi rezultatai bus geri. Linkiu, kad padėtų. O šitas reikalas ne nuo vidurių užkietėjimo? Bent nėštumo metu rekomendavo man.
MB ir kepenų fermentai reaguoja, tiek vaistų, kur nereaguos. O kur dar karščiavimas ilgas+ paracetamolis prie viso to.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Angele: 28 gegužės 2014 - 20:05
Kastuvai, dėl tavęs neturiu jokių abejonių, viskas bus gerai ir tu greit viską užmirši. Mano dukrai buvo skrandžio vėžys, išoperavo skrandį, limfmazgius, o vėliau ir tulžį, dabar jau praėjo virš dešimt metų, nors skrandžio nebuvimą dukra jaučia visą laiką, nes juk nėra pagrindinio maisto virškintojo, bet recidyvų nebuvo. O moteriški organai tokių problemų nesukelia, pati jų neturiu. Dabar tau daug ko baisu dėl nežinojimo, pamatysi viską įveiksi
Wilow, sudėtingas tau etapas, bet reikia tikėti, kad laikinas. Man Česas dėl kepenų sakė gerti essentiale forte, gėriau kelis mėnesius, lyg ir mažiau skauda. Man jis veikia geriau negu Carsil. Palaikau tave morališkai, o gal yra galimybių tą MRT paankstinti, juk atsakymas labai svarbus.
Atsakyti
QUOTE(ida1 @ 2014 05 28, 19:56)
paskaitykit apie linu semenys.jos berods naudojamos prie viduriu uzkietejimo. g.gif

willow dar uzkiuvo.kad azuolo zieve uzsipylei.ja virti reikia 20min.pries gala pelyna dedi.nu va pati parasau.pati atsakau.visai jau doh.gif
Atsakyti
Ačiū visoms už patarimus... Iš tiesų, su tuo kleisteriu gal ir negerai, gal jis man ir neleidžia sustabilizuot. Pabandysiu nutraukt. O ąžuolo žievę paverdu. Tik plikiau atskirai pelynus, paskui sumaišiau... Kartu, bet kad tik padėtų... Kad nepadauginti, nes didelį puodą pasiruošiau - dabar gurkšnoju vietoj kavutės lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo willow: 28 gegužės 2014 - 20:01
QUOTE(willow @ 2014 05 28, 19:24)

man dar rekomendavo esanciu merginu angele ar ida nepamenu bet granato zieve. zinokit 4 dienas nejau I wc. rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(kastuvas @ 2014 05 28, 21:18)
oho!  thumbup.gif

aš šaindien skaičiau, kad jei jau išgyveni 5 m. nuo vėžio diagnozės, tai labai dideli šansai, kad išgyvensi ir 10 m. Taigi, šį kartą linkiu tavo mamai būti statistika ir išgyventi tuos 10 metų, paskui dar tiek pat, ir mirt ne nuo vėžio, o nuo senatvės  rolleyes.gif

mano tai tokia svajonė būtent ir yra. smile.gif

Taip kastuvai, mirt nuo senatves bet ne nuo vezio. tai yra svajone ! juolab mes dar 20-uose drinks_cheers.gif mum senatve ohoho ho.
ir linkiu ir raumenis augint ir viska pradet nuo pradziu. vezys- kazko keitimas ka darem ne taip. Viena diena gerai kita blogai, bet kaip sake kazkas, tik periodas.
Atsakyti
Mielosios, pasiilgau jūsų...
Safyre.... stipriai stipriai apkabinu.
Willow, tikrai dar pabandykit granatų žievę padžiovint ir iš jos arbatėlę - girdėjau ir skaičiau, kad stebuklingai veikia.
Šiand jau grįžau namučių. Išoperuota. Tuščiavidurė biggrin.gif
Laikiausi kaip liūtė ligoninėj, o grįžus ištisai ašaroju kaip nenormali. Nu, bet gal čia klimaksas... Nors dar reik sulaukt histologinio, panašu iš gyd. užuominos, kad reiks ir švitinimo... sad.gif bijau. Ir aš buvau šiand pas Striogą - spėjau dar nulėkt išsirašius iš ligoninės. Būtinai noriu pasakyt vieną dalyką - aš pražiopsojau, (ir graužiuosi nagus, kad nieks nepaprotino) bet jei kas skaitys, gal pasinaudos - PAS STRIOGĄ REIK EIT PRIEŠ OPERACIJĄ! Tada jie susitaria su operuosiančiu chirurgu ir vakcinai antikūnį gamina iš ką tik išoperuoto naviko. O po operacijos jie ima, kaip supratau panašius užkonservuotus (sakė kitą žodį, mokslišką, bet neprisimenu kokį) navikų baltymus, ir melanomos, ir turbūt profilaktiškai ir nuo visokių kitokių vėžių ... Taigi, nors įtikinėjo, kad antikūnių gamybą iš tų užkonservuotų - irgi taip pat efektyvu, bet, manau, ne taip, kaip kad paėmus naviko, kuris būtent MANO imunitetą apgavo...
Papildyta:
Tiesa, bjauriausia man po op - šlapintis, niekaip iki galo viskas neisbėga, tulike galiu prary mot visą dieną... Tikiuosi nors biski susitvarkys ateity...
Atsakyti
QUOTE(Liepa39 @ 2014 05 29, 00:45)
Mielosios, pasiilgau jūsų...
Safyre.... stipriai stipriai apkabinu.
Willow, tikrai dar pabandykit granatų žievę padžiovint ir iš jos arbatėlę - girdėjau ir skaičiau, kad stebuklingai veikia.
Šiand jau grįžau namučių. Išoperuota. Tuščiavidurė biggrin.gif
Laikiausi kaip liūtė ligoninėj, o grįžus ištisai ašaroju kaip nenormali. Nu, bet gal  čia klimaksas... Nors dar reik sulaukt histologinio, panašu iš gyd. užuominos, kad reiks ir švitinimo... sad.gif bijau. Ir aš buvau šiand pas Striogą - spėjau dar nulėkt išsirašius iš ligoninės. Būtinai noriu pasakyt vieną dalyką - aš pražiopsojau, (ir graužiuosi nagus, kad nieks nepaprotino) bet jei kas skaitys, gal pasinaudos - PAS STRIOGĄ REIK EIT PRIEŠ OPERACIJĄ! Tada jie susitaria su operuosiančiu chirurgu ir vakcinai antikūnį gamina iš ką tik išoperuoto naviko. O po operacijos jie ima, kaip supratau panašius užkonservuotus (sakė kitą žodį, mokslišką, bet neprisimenu kokį) navikų baltymus, ir melanomos, ir turbūt profilaktiškai ir nuo visokių kitokių vėžių ... Taigi, nors įtikinėjo, kad antikūnių gamybą iš tų užkonservuotų - irgi taip pat efektyvu, bet, manau, ne taip, kaip kad paėmus naviko, kuris būtent MANO imunitetą apgavo...
Papildyta:
Tiesa, bjauriausia man po op - šlapintis, niekaip iki galo viskas neisbėga, tulike galiu prary mot visą dieną... Tikiuosi nors biski susitvarkys ateity...

Jei skirs nebijok svytinimo. Man vat liko tik 5. Praeis. Kas cia per antikuniu gamyba ir pan? Net nenutuokiu.kokiu tikslu skiriama.
Atsakyti
QUOTE(Irreelle @ 2014 05 28, 19:36)
Dovanokite uz isisverzima, bet jau 5 metai turiu ligone namuose, tad vis retkarciais uzsuku paskaityti Jusu tema. Rudeni bus 5 metai kaip mamai nustatyta kiausidziu vezio 4 st. diagnoze

Laba diena,

sveikatos ir stiprybės Jūsų mamai ir Jums.
Noriu pasiteirauti o kur gydosi Jūsų mama?
Atsakyti