Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologines ligos 47

bigsmile.gif Kaip smagu, kad visos prapuolėlės prisidavė thumbup.gif Mergaitės labai laukiam bent trumpų jūsų pasisakymų-man viskas gerai. Arba va , kaip nida-jau 4 metai praėjo thumbup.gif
Remedy, chemija čia taip veikia. Mums iš karto liepė breketus nusiimti ir dantis kas porą mėnesių tikritni ir gydyti.
Nidut, o "draugės migrenos " neturi? Nes kažkaip nuo balandžio pradžios ji apie save stipriai duoda žinoti(simptomai tokie patys,kaip ir pas jus).
Atsakyti
QUOTE(NERA @ 2014 05 16, 14:37)
bigsmile.gif  Kaip smagu, kad visos prapuolėlės prisidavė  thumbup.gif Mergaitės labai laukiam bent trumpų jūsų pasisakymų-man viskas gerai. Arba va , kaip nida-jau 4 metai praėjo thumbup.gif
Remedy, chemija čia taip veikia. Mums iš karto liepė breketus nusiimti ir dantis kas porą mėnesių tikritni ir gydyti.
Nidut, o "draugės migrenos " neturi? Nes kažkaip nuo balandžio pradžios ji apie save stipriai duoda žinoti(simptomai tokie patys,kaip ir pas jus).

Gali būti ir taip, o gali ir visai ne. Mano galva operuota prieš dvejus metus, visko gai būti.
Atsakyti
Angele, jūsų istorija mane labai jaudina. Esate labai stipri moteris. Sveikatos jūsų vyrui.
Iškentėkit šį juodąjį laikotarpį. Ateis laikas, kai sulauksit šviesesnių dienų.
Mano mamai kitą trečiadienį baigia spinduliavimą. Kelioms savaitėms grįš namo. Sako, kad laukia nesulaukia, kada galės sukišti rankas į žemę. Reikia pasodinti pomidorus, gėles. Džiaugiuosi, kad ji drąsiai planuoja ateitį.
Atsakyti
Skaitau jūsų istorijas stebiuosi ir džiaugiuosi, kai tokie greiti ir geri pokyčiai, kaip pas Remedy ir kitas. Norėčiau ir aš kokių tai radikalių gydymo procedūrų, bet melanoma bjauri kitaip, chemo ir kitos įprastos terapijos jos neveikia. Suleido man šiandien antrą vakcinos porciją, faktiškai nejaučiu jokių simptomų, gerai tai ar blogai nežinau. Jau pragyvenau bioterapijos žadėtus mėnesius, kol kas nepablogėjo, tai dvigubas gydymas, bioterapiniai vaistai + DLV, tikiu, kad padės nemažiau
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2014 05 15, 05:20)
O ko tie gydytojai prasikalto, kad nepasitikite jais? g.gif

zinot, man ta istorija labai primena ne sena onkologo pasakojima- ateina moteris pasitikrinti(nepamenu, gal mamografija pasidaryti?), grazi, straina, brangiu kostiumuku, jauna(apie 40) smile.gif nusirengia, o ant kruties jau isopejusios atsiverusios zaizdos, kvepiancios taip, kad vargiai susivaldysi nosies neuzsiemus verysad.gif dar nieko nedarant jau aisku, kad procesas piktas ir gerai pazenges, kad reikalinga skubi veikla, jai sako- ponia, reikia skubiai gultis, tuoj pat, neiseikit, ar turit kas daiktelius atveztu g.gif o ponia atsako, kad jai po val svaaaarbuuus susitikimas blink.gif ir ji niekaip negali schmoll.gif ir isnesa kaili unsure.gif
siaip mes moterys, as ne isimtis, saves nedamylim, reikia stebeti kuno pokycius. kai pagalvoji, negi sunku karta nors per 3-4men duse krutis apsisiupinet, o isitraukes spenelis, jei toks nebuvo, jau rodo pazengusi procesa verysad.gif

QUOTE(Angele @ 2014 05 15, 22:18)
Nuo penktadienio tinstančios rankos, normalu, taip sutinku būna, o kur atmetimas trombų? Apie žadinimus nekalbėsiu. Pirmadienį laisvos rankos, nes iki tol buvo pririštos, kairė ranka refleksiškai pritraukiama- spėju skauda ir net labai, vakar jau iškvietė neurologą žiūrėti kodėl neišbudina ir dėl rankos. Šiandien galvos kompiuterinė tomografija, plaučių angiografija, rankų ir kojų venų skenavimas. Plaučių tromboembolija, trombai rankose. D dimerai sekami per retai, lyginant su hematologiniu, nors geras jam skaičius, kad ir viršija beveik keturis kart, bet kai viršija virš 10 kartų, tai jau ryškus ženklas, tik dinamikos nesekė. Klausimas kada kokie širdies tyrimai bus daromi... Dabar skystina kraują, turi išvaryti trombus.
Tikiu pagaliau bus didesnis pagerėjimas, pagrindas atstatyti kvėpavimą. Jis turi kvėpuoti, turi išsikapstyti. Uždegimas slopsta, krešulius išvarys, turi taisytis.

Hematologiniam ir intensyvios terapijos skiriasi trombocitų norma 180 ir 140. Tai pagal intensyvios terapijos pas jus beveik norma. Leukocitai 4-9, šiek tiek pakritę, pasilpęs imunitetas gal, monocitai norma 0,1-0,9 pataikot į viduriuką. Limfocitai 1-4. Normos būna skiriasi priklausomai nuo aparatų.

kol ligonis intubuotas reanimacijos skyriuose visada fiksuoja rankas, kad jei isbus, neissitrauktu vamzdelio is burnos. tracheostoma kitaip fiksuojama, jos taip paprastai neistrauksi, beto ji ne burnoje, tai nedirgina smile.gif
tai jums padare pagrindinius tyrimus, kad diagnozuoti PATE(siaip ja daznai diagnozuoja paveluotai, arba nediagnozuoja visai) 4u.gif tik nesupratau, ar ja tik itaria, ar jau patvirtino? jeigu taip, tai turejo pasakyti, kad tai labai sudetinga liga, didelio mirtingumo(ligonis mirsta ne del savo pagrindines ligos, o del komplikacijos- trombu plauciu arterijoje, uzkisa stambia saka). todel ir laiko su dirbtine ventiliacija, nes neiskvepuotu pats 4u.gif D-dimeru norma 0-0,3 mg/l 4u.gif
o kokiu sirdies tyrimu jus norit?
tyrimu normos gali skirtis nuo laboratorijos ir matavimo vnt, bet gydytojams visada salia buna nurodytos tos laboratorijos normos 4u.gif trombocitu norma yra 180-320 x 10 9-uoju/l

beje, merginos, kurios domejosi HIPEC'u tai konferencija ta tema. aisku, su isankstine registracija, jau ipusejus, bet jei esat vietoj, gal imanoma nueiti pasiklausyti, vargiai ar kas su sarasu pavardziu klausineja 4u.gif
Atsakyti
Vitar 4u.gif Matau esate smile.gif Kaip jūs laikotės? Ar jau grįžot namučių? Kaip sekėsi ligoninėj???
Atsakyti
Šiandien aš kvėpuoju lengviau wub.gif vyrui geriau, pagaliau po 10 parų reanimacijoje pagerėjimas, jis pagaliau vėl mato mane, bendraujam, kalbėt negali, susikalbam mano klausimais, anksti dar raidėm ir rašymams, bandau išskaityti iš lūpų. Didelis noras- gerti, bet dar negalima. Prie aparato, bet jau daugiau kvėpuoja pats, parodo ką skauda ir tt.
Vakar bijojau, išliejau savo nerimą ir pasimetimą, gal be reikalo, taip be reikalo. Kas padaryta padaryta. Geriau būtų prašokus vieną dieną viltim dalintis. Po pietinio lankymo bėgau į komplyčią dėkoti Dievui, prašyti, kad ir toliau teiktų stiprybę ir sveikatą vyrui. Taip trapu, bet esu tikra išsikapstys, turi taip būti.

QUOTE(NERA @ 2014 05 16, 08:43)
Angele, gal gali įrašyti vaikų pokalbius, juoką ir paleisti vyrui paiklausyti? Mūsų ligonis neatsimena, kad tėtis buvo kartu reanimacijoj, bet puikiai atsimena, kai leidau savo vaikų dainuojamą dainą, nors irgi buvo užmigdyta(mūsų atveju pati jau nepajėgė kvėpuoti).
Spaudžiu glėbyje jus ir jūsų vyrą. Kad išsikapstysit, net neabejoju, tiesiog dabar tas sunkusis periodas mirksiukas.gif  Laikykitės.
Stiprybės jūsų ligoniukui ir jums 4u.gif Ačiū už palaikymą 4u.gif Taip rodžiau video vaikų, matė jau ne tik klausė wub.gif Tik dabar nuovargis didelis ir tai jau darbas, nei kol miegojo.

QUOTE(Remedy @ 2014 05 16, 15:24)
Angele, stibrybes jums, apkabinu stipriai, viskas bus gerai,turi buti!
Beje, Angele, kaip jusu sesuo?
Ačiū, jums tap pat sveikatos ir stiprybės.
Sesuo po velykų baigė spinduliavimą, didelių pašalinių reiškinių nejuto. Gerai jaučiasi, darželį sodinasi, šiltnamį prisižiūri. Vaikais džiaugiasi smile.gif Tikimės, kad sklandžiai praeis šis etapas ir kiekvenas eilinis pasitikrinimas praeis ramiai.

QUOTE(Nireglina @ 2014 05 16, 16:10)
Angele, jūsų istorija mane labai jaudina. Esate labai stipri moteris. Sveikatos jūsų vyrui.
Iškentėkit šį juodąjį laikotarpį. Ateis laikas, kai sulauksit šviesesnių dienų.
Mano mamai kitą trečiadienį baigia spinduliavimą. Kelioms savaitėms grįš namo. Sako, kad laukia nesulaukia, kada galės sukišti rankas į žemę. Reikia pasodinti pomidorus, gėles. Džiaugiuosi, kad ji drąsiai planuoja ateitį.
Ačiū, dabar stiprybės ir sveikatos labiausiai reikia vyrui.

milaaa, hm paskaičiusi komentarą nesumojau ką ir atsakyti. Tai gal nekomentuosiu, per daug visko prirašyta ir taip.
Santariškių laboratorijoje D-dimerai (mkg/L) norma <=250
Atsakyti
Sveikos merginos, aš jau prasišvitinau penkias savaites, laukia dar viena. Šiandien grįžau namo, taio skaitau. Gavau keturias chemijas kas savaitę kartu su švitinimu. Šią savaitę chemijos nebedavė, nes nukrito leukocitai. Labai sunkiai pernešiau: kas savaitę buvo vis blogiau: pykino, silpna, valgyti nieko nebegaliu ligoninėj, tik namo grįžus savaitgaliui normaliai pavalgau. Dabar net vaikščiot sunku. Bet šią savaitę kai negavau chemijos, jau geriau jaučiuosi. nedaug beliko. Dar bus trys brachiterapijos ir baigtas gydymas. Spinduliavimo kol kas nejaučiu jokių pašalinių, išskyrus kelis kartus beprasidedantį viduriavimą, kurį labai greitai sustabdžiau su granato žievės arbata.
Sėkmės visoms besigydančioms
Atsakyti
QUOTE(Angele @ 2014 05 16, 22:48)
milaaa, hm paskaičiusi komentarą nesumojau ką ir atsakyti. Tai gal nekomentuosiu, per daug visko prirašyta ir taip.
Santariškių laboratorijoje D-dimerai (mkg/L) norma <=250

nieko ir nereikia 4u.gif tai man jautri/idomi tema, siuo metu skyriau daug laiko jos analizavimui, sisteminimui ir info vertimui, nes lt kalba jos nedaug, perskaiciau daug literaturos. pateikiau tai, kas budinga, bet tai nereiskia, kad taip yra sk 4u.gif
tai ir parasiau jums ta pati smile.gif jus rasot iki 0,25 o as iki 0,3 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo milaaa: 16 gegužės 2014 - 23:05
QUOTE(vitar @ 2014 05 16, 22:21)
Gavau  keturias chemijas kas savaitę kartu su švitinimu. Šią savaitę chemijos nebedavė, nes nukrito leukocitai. Labai sunkiai pernešiau: kas savaitę buvo vis blogiau: pykino, silpna, valgyti nieko nebegaliu ligoninėj, tik namo grįžus savaitgaliui normaliai pavalgau. Dabar net vaikščiot sunku. Bet šią savaitę kai negavau chemijos, jau geriau jaučiuosi. nedaug beliko. Dar bus trys brachiterapijos ir baigtas gydymas. Spinduliavimo kol kas nejaučiu jokių pašalinių, išskyrus kelis kartus beprasidedantį viduriavimą, kurį labai greitai sustabdžiau su granato žievės arbata.

Vitar, kokią chemiją leido?
Stiprybės! Linkiu greičiau atsigauti! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Angele @ 2014 05 16, 23:48)
Šiandien aš kvėpuoju lengviau  wub.gif  vyrui geriau, pagaliau po 10 parų reanimacijoje pagerėjimas, jis pagaliau vėl mato mane, bendraujam, kalbėt negali, susikalbam mano klausimais, anksti dar raidėm ir rašymams, bandau išskaityti iš lūpų.

Dziaugiuosi kartu labai labai wub.gif thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos.Dzigu kad yra geru naujienu .
Man nuo svytinimo prasidejo cistitas turbot. jauciu padeginima.Aisku pasakiau uk daktariuksciasm, oi darysim tyrima ir antibiotikus. tu na....kiokie antbiotikai sakau, silpninu organizma ir dar silnint.
tai jei nusipirkt lady care. ar tao pakenks? beje siandien 3 cikla cisplatin suleido. liko dar 3. esu viduryje. taio ir toiau. kraujo leukocitai 133. laikaus nes siaubingai bijau kraujo transplantacijos. blink.gif
Papildyta:
QUOTE(vitar @ 2014 05 17, 00:21)
Sveikos merginos, aš jau prasišvitinau penkias  savaites, laukia dar viena. Šiandien grįžau namo, taio skaitau. Gavau  keturias chemijas kas savaitę kartu su švitinimu. Šią savaitę chemijos nebedavė, nes nukrito leukocitai. Labai sunkiai pernešiau: kas savaitę buvo vis blogiau: pykino, silpna, valgyti nieko nebegaliu ligoninėj, tik namo grįžus savaitgaliui normaliai pavalgau. Dabar net vaikščiot sunku. Bet šią savaitę kai negavau chemijos, jau geriau jaučiuosi. nedaug beliko. Dar bus trys brachiterapijos ir baigtas gydymas. Spinduliavimo kol kas nejaučiu jokių pašalinių, išskyrus kelis kartus beprasidedantį viduriavimą, kurį labai greitai sustabdžiau su granato žievės arbata.

KOkia chemija leidzia? manes irgi lauks 3 brahyterapijos baigus svytinima. blink.gif blink.gif gerai kad uk narkoze duoda. per kakleli kist ten viska, o dieve kaip gimdymas. bet vis delto kaip man sake labia gerai veikia tiesiai I saltini. kaip pasireiskia vidfuriavimas? kada? sakai gerai padeda granato zieve?
Atsakyti