Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologines ligos 47

QUOTE(willow @ 2014 05 13, 13:17)

Sveikatos ir optimizmo visoms (man irgi reikia  - šiandien paskaičiau JR rašytą ranka išrašą šeimos gydytojai, jis nebaigtas - tai rašo kad mts abiejuose plaučiuose, nors niekur neparašyta nei rentgene, nei MR.... sakykit, o kei rašo, kad S1 ar S5 įtariama mts, tai čia plautis kaškokiais sektoriais skirstoma? O gal čia apie kt plautį rašoma?)

Čia panašu, kad turi omeny plaučių segmentus. Kiekvienas plautis suskirstytas i
segmentus, taip lengviau aprašyti lokalizaciją. O tai anksčiau buvo tik viename plautyje mts? Neigiama dinamika po chemijų?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dvyne9: 13 gegužės 2014 - 12:29
mamai chematerapeute sake, kad valgyt galima viska su saiku, isskyrus salto rukymo produktus. Dabar mama sako, kad kramsnojimas ja ramina. tai ir kramsnoja razinas ir tokius labai ispustus kvieciu trapucius. gal ir negerai jie, bet nervavimasis ir skendejimas liudesy bei apatijoj irgi nieko gero.
o del priezasciu sukelianciu vezy - ju yra daug ir mano nuomone, labai dideli vaidmeni vaidina stresas, zmogaus poziuris i gyvenima, nusivylimai, nepasitenkinimas, nepatenkinti reikalavimai sau ir aplinkiniams, grauzatis. kiek stebiu, tai tokios pobjaures asmenybes serga maziau nei tie, kuriuos nors prie zaizdos dek.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2014 05 13, 10:47)
Tevukas valgo viska. Gal siuo metu daugiau baltymini maista, bet ne del to, kad ten sveika ir bla, bla, o tiesiog jam taip norisi. Kai norisi, valgo ir batona su uogiene, uzsigerdamas pienu. Kai norisi-tik varske istisa diena kapoja. Vienok, tikrai sustiprejo zmogus, palyginti su vasario pabaiga.

Jatau kaip smagu girdėti thumbup.gif Perduokit tėvukui, akd jis mūsų skyrelio žvaigždė smile.gif

QUOTE(Liepa39 @ 2014 05 13, 11:06)
Nu aš tai bijau tų pieno produktų - ypač rašo kad agresyvus pieno baltymas kazeinas (nors kas ten žino - gal jis vėžį sukelia tik žiurkėm, pvz), nors varškytę ir viską iš jos - ooooj, kaip mėgau... O jau blynus kaip dievinau... sad.gif Dabar viską šitą bijau valgyt.. Nežinau ar ilgai tversiu... Kažkaip nesveikai skamba vien tai, kad nevalgai to, ką mėgsti..  smile.gif

Baikit, jokie kraštutinumai prie gero tikrai nepriveda.
Merginos ar nors vienas onkologas jums rekomendavo visiškai atissakyti angliavandenių, baltymų ar net badauti? Nu netikiu.
Bet koks badas yra stresas organizmui, na nereikalingi tie stresai , o dar jeigu tiek pergyvenat dėl kiekvieno kasnio....Tai kada ir kik jūs kovosit su pagrindiniu brudu, jeigu tiek pergyvensit dėl niekų....Vat pasveiksit, atsistosit ant kojų, tada prašau, ekspermentuokit, bandykit ir t.t. Bet tikrai ne gydymosi stadijoje.
Atsakyti
QUOTE(Liepa39 @ 2014 05 13, 11:39)

Kastuvai, o kokius nors nuskausminančius, raminančius, morfiją ar dar kažką dar leidžia?
"O as siandien gerai. Visada as gerai" biggrin.gif Nu šaunuolė, šaunuolė, šaunuolytė  4u.gif
Kaip tie klimakso simptomai, jau praded reikštis, ar nėr jų?

Nuskausminančius leidžia tik nakčiai, į raumenis, nors aš sakau, kad neskauda. Bet jie priešudegiminiai dar plius, tai todėl leidžia. Morfijų pirmas tris dienas leido, paskui nuimė, bet skausmo srityje skirtumo jokio nebuvo biggrin.gif

Apie klimaksą tai nežinau, gal vėliau bus blogiau, bet dabar tai visiškai netrukdo man. Būna vakarais karštis pila, jei ką šilto suvalgau išgeriu irgi prakaituoju baisiai, bet greit praeina. Tikiuos, tiek to klimakso ir nebus, jei jei tik tiek, vadinasi veltui bijojau.

Ir šiaip, man išimė siūlus ir rytoj paleidžia NAMO thumbup.gif

Liko tik vienas nemalonus dalykas - histologinių atsakymų laukimas. Labai bijau, kad nepapiktintų to mano ex gyventojo. Tai dabar net džiaugiuos, kai kasdien daktarė pasako "dar nėra rezultatų" rolleyes.gif

Atsakyti
QUOTE(dvyne9 @ 2014 05 13, 12:28)
Čia panašu, kad turi omeny plaučių segmentus. Kiekvienas plautis suskirstytas i
segmentus, taip lengviau aprašyti lokalizaciją. O tai anksčiau buvo tik viename plautyje mts? Neigiama dinamika po chemijų?

Ačiū, dvyne, man irgi S atrodė segmentai, bet va JR rašo kitaip....Ne, kol kas KT rezultatų nėra, tiesiog paskaičiau savo chemikės rengiamą išrašą šeimos daktarei ir sulyginau su KT ir Ro tyrimų rezultatais....(vasario mėn). Iš kur ji ištraukė antro plaučio mts, negaliu suprasti doh.gif Kas su ja darosi doh.gif
Papildyta:
QUOTE(safyre @ 2014 05 13, 12:42)

o del priezasciu sukelianciu vezy - ju yra daug ir mano nuomone, labai dideli vaidmeni vaidina stresas, zmogaus poziuris i gyvenima, nusivylimai, nepasitenkinimas, nepatenkinti reikalavimai sau ir aplinkiniams, grauzatis. kiek stebiu, tai tokios pobjaures asmenybes serga maziau nei tie, kuriuos nors prie zaizdos dek.

Aš irgi tokią išvadą padariau sau - kas krečia kiaulystes ir nesuka dėl to galvos - niekada nesusirgs, o ką sąžinė graužia nors ir dėl smulkių dalykų - tas gali....
Papildyta:
QUOTE(NERA @ 2014 05 13, 12:43)
Perduokit tėvukui, akd jis mūsų skyrelio žvaigždė smile.gif

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(kastuvas @ 2014 05 13, 12:49)

Liko tik vienas nemalonus dalykas - histologinių atsakymų laukimas. Labai bijau, kad nepapiktintų to mano ex gyventojo. Tai dabar net džiaugiuos, kai kasdien daktarė pasako "dar nėra rezultatų"  rolleyes.gif

kastuve, tikėkimės šioj situacijoj geriausia, kas įmanoma. Linkiu stiprybės, išgyti, ir daugiau nesirgti jokiom baisiom ligom. Skaičiau jūsų blogą, esat labai išmintinga jauna mergina. Kuo geriausios kloties jums ir išlaikykit savo optimizmą ir puikų humoro jausmą visada.
Atsakyti
QUOTE(willow @ 2014 05 13, 13:00)
Aš irgi tokią išvadą padariau sau - kas krečia kiaulystes ir nesuka dėl to galvos - niekada nesusirgs, o ką sąžinė graužia nors ir dėl smulkių dalykų - tas gali....

vat ir as apie ta pati. meiles sau daugiau reik blush2.gif
Atsakyti
Ir šiaip, man išimė siūlus ir rytoj paleidžia NAMO thumbup.gif
thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(NERA @ 2014 05 13, 13:43)
Jatau kaip smagu girdėti thumbup.gif Perduokit tėvukui, akd jis mūsų skyrelio žvaigždė smile.gif

Man skyrelio zvaigzde-tai Willow wub.gif Va cia tai moteris, va cia tai uzsispyrimas thumbup.gif Ir pati kapanojasi, ir dar velniu nuduoda visiems profilaktiskai, jei kas suskysta, zodziu, skyrelio zvaigzde lai musu Willow buna drinks_cheers.gif
QUOTE(kastuvas @ 2014 05 13, 13:49)

Ir šiaip, man išimė siūlus ir rytoj paleidžia NAMO  thumbup.gif

Smagumelis thumbup.gif

QUOTE(willow @ 2014 05 13, 14:00)

Kiti sako: prakeikimai, uzkeikimai, juodosios magijos... O ziuriu, jog tu zmogzudziu ne velnias neima doh.gif Veziais serga nekalti kudikiai, normalus, puikus zmones... Ir tada mintyse pradedi galvoti, ar tikrai yra tie prakeikimai, ar jie puola tuos atmatas, ar atvirksciai, nuseda ant geru zmoniu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(safyre @ 2014 05 13, 13:42)

Tos pobjaurės asmenybės turbūt mažiau stresuoja, nei išoriškai ramūs ir geri, nes nebijo išsikrauti, o tylus ramus gerietis viską kaupia savyje. Aš irgi pastebėjau, kad tie, kurie kiaulina kitiems ir dėl nieko nesigraužia, yra sveiki ir laimingi, nes greičiausiai neima nieko į širdį perdaug. O įskaudinti, nusivylę, neradę vietos gyvenime dažniau serga. Tik kai save pakeisti, kad mažiau viską imtum į galvą..
Atsakyti
QUOTE(willow @ 2014 05 13, 13:00)

Papildyta:

kastuve, tikėkimės šioj situacijoj geriausia, kas įmanoma. Linkiu stiprybės, išgyti, ir daugiau nesirgti jokiom baisiom ligom. Skaičiau jūsų blogą, esat labai išmintinga jauna mergina. Kuo geriausios kloties jums ir išlaikykit savo optimizmą ir puikų humoro jausmą visada.

Ačiū smile.gif Laikysiuos, viską padarysiu, kad pasveikčiau.

Įsikišiu ir aš apie stresą. Čia gal vienintelis logiškas paaiškinimas (be rūkymo) dėl ko susirgau. Visada mane sąžinė graužė dėl menkiausių dalykų, neglėjau ramiai gyvent, viską perdėtai imdavau į galvą, kasdien verkdavau, greit susierzindavau, pradėjau sirgti somatinėm ligom, panikos atakos prasidėjo, nuolatinis nerimas. Niekad savęs netausojau, neleidau ilsėtis, maniau, kad darboholikai geriausi ir labiausiai savimi patenkinti žmonės.

Bet. Diagnozė mane nuo to po truputį gydo, ir pati stengiuosi į viską žiūrėt ramiau ir paprasčiau. sekasi, bet yra kur tobulėt. Man dabar aišku, kad svarbiausia mylėt save, ko niekada nedariau. Bet va, prieš kelias dienas nuošidžiai prisipažinau meilę sau ir savo kūnui wub.gif Gal susitaikysim ir nebesirgsim.

atsiprašau, kad grybauju čia truputį, bet euforiškos būsenos mane plūsta, norisi su kažkuo pasidalinti.
Atsakyti
"Aš irgi tokią išvadą padariau sau - kas krečia kiaulystes ir nesuka dėl to galvos - niekada nesusirgs, o ką sąžinė graužia nors ir dėl smulkių dalykų - tas gali...."

ooch, aš irgi tokią išvadą padariau... jau anksčiau
Papildyta:
QUOTE(NERA @ 2014 05 13, 12:43)

Nu NERA - tai jega, kai pasako ką biggrin.gif geriau nepasakysi...
Atsakyti
[quote=willow,2014 05 13, 14:00]
Ačiū, dvyne, man irgi S atrodė segmentai, bet va JR rašo kitaip....Ne, kol kas KT rezultatų nėra, tiesiog paskaičiau savo chemikės rengiamą išrašą šeimos daktarei ir sulyginau su KT ir Ro tyrimų rezultatais....(vasario mėn). Iš kur ji ištraukė antro plaučio mts, negaliu suprasti doh.gif Kas su ja darosi doh.gif
Papildyta:

Tai gal ir nėra antram, gal vėl ką pripainiojo. Bet kuriuo atveju tikėkimės, kad KT rezultatai bus teigiami. Manęs irgi laukia krūtinės ląstos KT prieš švitinimą, truputį neramu...
Atsakyti