Įkraunama...
Įkraunama...

baimės, kai artėja 30-metis

QUOTE(Bitės šešėlis @ 2014 06 19, 11:50)
Jau kažką ne taip pasakojat  smile.gif  Standartiškai alga apskritai nenurodoma skelbimuose, tik retomis išimtimis. Tai iš kur jūs žinote, kiek siūloma už darbą - minimumas ar ne, jei išvis nieko nerašoma?  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif

Beje, mano provincija - Klaipėda. Joje, kaip ir Vilniuje, šeimos pragyvenimo be išorinės pagalbos (tėvai, seneliai, soc. parama) irgi neįsivaizduoju.

Nurodoma. Ypač db puslapiuose. Beveik visada. O darbo pokalbio metu greit išaiškini, kad tik MMA. Pvz. užtekdavo pasakyti, kad MMA netenkis, ir karto atsakymas: "viso gero. Ieškosime kito asmens.".

http://www.ldb.lt/LD...7d-4514b54de4b5

Va, visada su algomis. Šiek tiek daugiau nei MMA, kaip ir sakiau. Atskaičiuos mokesčius, liks 1000 Lt. Reikia suprasti, žiaurus neprestižas už tiek dirbti. Na, man niekas nepadeda, nei tėvai, nei seneliai (nėra jų), ir kaimo nėra, niekas nepadeda.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aleksandra41: 19 birželio 2014 - 11:57
QUOTE(Aristokratė @ 2014 06 19, 12:49)
Gal ir nieko  rolleyes.gif  biggrin.gif , bet jei vaikinas nesutiks  g.gif

Koks vaikinas gali nesutikt kažką įdomaus nuveikt? biggrin.gif Nebent visiškas nerd'as ir tinginys, o tau juk tokio nereikia smile.gif Manau, kad jei pakviestum, pagalvotų "išradinga mergina" smile.gif o tai jau pliusas smile.gif
Juk vieną kartą pabandyti gali, nieks per galvą už tai su pagaliu neduos biggrin.gif
Savo verslą sukūrei, tai ir į kitokį pasimatymą susiorganizuot sugebėtum wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vitalka_as: 19 birželio 2014 - 11:57
QUOTE(Aleksandra41 @ 2014 06 19, 12:49)
bet labai daug kas jį gauna, ir nežinia, kaip pasisuks gyvenimas. Linkiu niekad to jums gėdingo MMA ir negauti. Nes mano aplinkoje aš vienintelė negaunu MMA. Visi gauna tik tiek. Su aukštaisiais, ar be jų. Tik minimalus. Ir dirba seniai.
Papildyta:

O kuo jis gėdingas? Dirbau, susiklostytų situacija - vėl dirbčiau, kol surasčiau kitą poziciją, kuri mane tenkintų. Nerasčiau - susikurčiau darbo vietą pati. Nematau absoliučiai jokios problemos.

O aš dar kartą perkračiau savo draugus/gimines, su kuriais bendrauju - nesugalvojau nei vieno, dirbančio už minimumą. Ir su aukštaisiais, ir be aukštųjų. Keista, kad pas jus kitaip bigsmile.gif Gal todėl, kad kitokių nepažinojote ( na taip taip, turėjote monstrą su daktaro laipsniu ax.gif ), ir antrai pusei netaikote jokių kartelių. O tos, kurių aplinkoje sukasi kitokie žmonės - gali sau leisti laikyti aukštesnes karteles g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bitės šešėlis: 19 birželio 2014 - 12:01
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2014 06 19, 11:56)
O kuo jis gėdingas? Dirbau, susiklostytų situacija - vėl dirbčiau, kol surasčiau kitą poziciją, kuri mane tenkintų. Nerasčiau - susikurčiau darbo vietą pati. Nematau absoliučiai jokios problemos.

O aš dar kartą perkračiau savo draugus/gimines, su kuriais bendrauju - nesugalvojau nei vieno, dirbančio už minimumą. Ir su aukštaisiais, ir be aukštųjų. Keista, kad pas jus kitaip  bigsmile.gif Gal todėl, kad kitokių nepažinojote 9 na taip taip, turėjote monstrą su daktaro laipsniu  ax.gif  ), ir antrai pusei netaikote jokių kartelių. O tos, kurių aplinkoje sukasi kitokie žmonės - gali sau leisti laikyti aukštesnes karteles  g.gif

Na, aš perkračiau visus savus, visi už MMA. Nėra nei vieno, kad gautų nors kiek daugiau. Ir su aukštaisiais, ir be jų. Na taip, turėjau negerą asmenį, mokslų daktarą. Padariau išvadą - diplomas santykiams lygus nuliui, jis dar žmogaus žmogum nepadaro. O galvojau, naiviai, kad jis būtinas. O kartelių ir nereikia taikyti. Kitaip... pražiopsosi savo žmogų, gali būti ir taip. Jis ateis, o tau kartelės akis uždengusios.
Atsakyti
QUOTE(Aleksandra41 @ 2014 06 19, 12:51)
Nurodoma. Ypač db puslapiuose.  Beveik visada. O darbo pokalbio metu greit išaiškini, kad tik MMA. Pvz. užtekdavo pasakyti, kad MMA netenkis, ir karto atsakymas: "viso gero. Ieškosime kito asmens.".

http://www.ldb.lt/LD...7d-4514b54de4b5

Va, visada su algomis. Šiek tiek daugiau nei MMA, kaip ir sakiau.  Atskaičiuos mokesčius, liks 1000 Lt. Reikia suprasti, žiaurus neprestižas už tiek dirbti. Na, man niekas nepadeda, nei tėvai, nei seneliai (nėra jų), ir kaimo nėra, niekas nepadeda.

Nejuokaukite - kas normalaus darbo ieško www.ldb.lt?
Pasitaiko ir ten skelbimų, bet normalios įmonės ten net nededa - jis skirtas nekvalifikuotiems darbuotojams daugiau g.gif

Prieš keletą metų nemažai teko suktis personalo srityje, patikėkite, žinau ką kalbu.

Papildyta:
QUOTE(Vitalka_as @ 2014 06 19, 12:53)
Koks vaikinas gali nesutikt kažką įdomaus nuveikt? biggrin.gif Nebent visiškas nerd'as ir tinginys, o tau juk tokio nereikia smile.gif Manau, kad jei pakviestum, pagalvotų "išradinga mergina" smile.gif o tai jau pliusas smile.gif
Juk vieną kartą pabandyti gali, nieks per galvą už tai su pagaliu neduos biggrin.gif
Savo verslą sukūrei, tai ir į kitokį pasimatymą susiorganizuot sugebėtum wink.gif

thumbup.gif tikrai, gera mintis pakviesti ne 'arbatos atsigerti", o ką nors įdomaus nuveikt
Atsakyti
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2014 06 19, 11:59)
Nejuokaukite - kas normalaus darbo ieško www.ldb.lt?
Pasitaiko ir ten skelbimų, bet normalios įmonės ten net nededa - jis skirtas nekvalifikuotiems darbuotojams daugiau  g.gif

Prieš keletą metų nemažai teko suktis personalo srityje, patikėkite, žinau ką kalbu.

Be abejo, normalūs darbai gaunami tik per pažintis. Taip ir aš gavau, tik užtruko, kol pažintis atsirado. Kitu atveju ieškojau tik per biržą. Kito kelio nebuvo. Dar per CV banką, bet ten dar didesnis š, nei birža.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aleksandra41: 19 birželio 2014 - 12:01
QUOTE(Aleksandra41 @ 2014 06 19, 13:01)
Be abejo, normalūs darbai gaunami tik per pažintis. Taip ir aš gavau, tik užtruko, kol pažintis atsirado. Kitu atveju ieškojau tik per biržą. Kito kelio nebuvo. Dar per CV banką, bet ten dar didesnis š, nei birža.

Nesistebiu, jog su tokiu požiūriu darbo neradote.
Normalios pozicijos yra talpinamos į mokamus portalus. Nueikite į cvonline.lt, kad ir į patį populiariausią cvbankas.lt - kiek matote skelbimų su parašytais atlyginimais? Dar labai gera vieta profesiniams kontaktams megzti bei žvalgytis darbo - Linkedin'as.

Nė vieno savo darbų negavau per pažintis. Visuose dalyvavau bendro konkurso tvarka.
Atsakyti
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2014 06 19, 12:04)
Nesistebiu, jog su tokiu požiūriu darbo  neradote.
Normalios pozicijos yra talpinamos į mokamus portalus. Nueikite į cvonline.lt, kad ir į patį populiariausią cvbankas.lt - kiek matote skelbimų su parašytais atlyginimais? Dar labai gera vieta profesiniams kontaktams megzti bei žvalgytis darbo - Linkedin'as.

Nė vieno savo darbų negavau per pažintis. Visuose dalyvavau bendro konkurso tvarka.

kai esi bedarbis, su nulinėmis pajamomis, nelabai mokėsi už portalus, nėra už ką. Iš mamos pensininkės pinigų neėmiau. Visi darbai mano tik per pažintis. Vieną turėjau be jų, tai už mėnesį sumokėjo..... 177 Lt. Pasakė, kad įmonėj nėra pinigų, o realiai paną vežė į Tailandą. Savininkas. Tai buvo darbas ne per pažintis. Norint turėti geresnę vietą, pažintys būtinos. Taip ir darbo biržoje sakė, psichologas, reikėko kursus privaloma tvarka klausyti. Sakė, jei neturit pažinčių, darbo galit nepradėt ieškot. Pasakiau, kad neturiu, atsakė, kad be šansų. Nepatikėjau, vėliau įsitikinau. Nes išsiųsta tūkstančiai CV, kur galėjau nemokamai prieiti, daug pokalbių, nei vieno įdarbinimo, išskyrus tą už 177 Lt. Dabar draugė darbo ieško, lygiai tas pats - nulis procentų. Jau du metai, kaip ieško.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aleksandra41: 19 birželio 2014 - 12:09
Nebūtų graudu, tai būtų siaubingai juokinga šita diskusija biggrin.gif Aš pasakysiu, kad su vyro gerumu ir jo minimumu toli nenukeliausi. Nereikia tokių vyrų normalioms moterims, NEREIKIA ir čia ne kažkoks išsidirbinėjimas, o sakyčiau sveikas protas. Socialiniuose būstuose 25 kv . m. kambarėliuose ir po penkis žmonės gyvena, kurių metinės pajamos tik keli tūkstančiai, bet ar tai visuotinis pavyzdys? 30+ metų vyras, neišsilavinęs, uždirbantis minimumą, kad ir koks geras bebūtų irgi nėra sektinas pavyzdys biggrin.gif Taip, kad Aleksandra41 nuoširdžiai nesuprantu, kodėl bandot įrodyti, kad geltona yra raudona, nors tiesa yra akivaizdi biggrin.gif

Atsakyti
Šiaip nereikėtų lygint dviejų labai skirtingų miestų įsidarbinimo prasme. Pati gyvenau Kaune, db Klaipėdoje. Ir tikrai skiriasi galimybės įsidarbint. Klaipėdoje nuolat sukuriamos darbo vietos, labai daug pramonės, o Kaunas..stovi. Visi draugai, baigę studijuot Kaune, išsivažinėjo kitur neradę darbo. Liko tik tiek, kas doktorantūroj studijavo. Jei jau jaunimui sunku darbą rast bent kokį, tai vyresniems žmonėms iš vis sunku..
Atsakyti
QUOTE(Aleksandra41 @ 2014 06 19, 12:07)
kai esi bedarbis, su nulinėmis pajamomis, nelabai mokėsi už portalus, nėra už ką. Iš mamos pensininkės pinigų neėmiau. Visi darbai mano tik per pažintis. Vieną turėjau be jų, tai už mėnesį sumokėjo..... 177 Lt. Pasakė, kad įmonėj nėra pinigų, o realiai paną vežė į Tailandą. Savininkas.  Tai buvo darbas ne per pažintis. Norint turėti geresnę vietą, pažintys būtinos. Taip ir darbo biržoje sakė, psichologas, reikėko kursus privaloma tvarka klausyti. Sakė, jei neturit pažinčių, darbo galit nepradėt ieškot. Pasakiau, kad neturiu, atsakė, kad be šansų. Nepatikėjau, vėliau įsitikinau. Nes išsiųsta tūkstančiai CV, kur galėjau nemokamai prieiti, daug pokalbių, nei vieno įdarbinimo, išskyrus tą už 177 Lt. Dabar draugė darbo ieško, lygiai tas pats - nulis procentų. Jau du metai, kaip ieško.

Aš be jokių pažinčių susiradau darbą pagal savo specialybę ir ne už minimumą smile.gif Aišku, diplomas buvo reikalingas, be diplomo, nesvarbu kokia gera ar protinga bebūčiau, gal tik į valytojas ir būtų priėmę už tą minimumą,
Tad baikit skleisti tiek negatyvo, tikrai, jūsų asmeninė patirtis nėra visuotinai priimtina elgesio norma. Ir tai, kad kiti žmonės gyvena kitaip ir siekia šiek tiek geresnių dalykų, nereiškia, kad jie neva per aukštai kartelę išsikelia, gal jie tiesiog nori gyventi geriau, gražiau, o ne bet kaip ir su bet kuom, bet tik geras biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Vitalka_as @ 2014 06 19, 12:53)

Sutinku. Bet vis tiek ateis tada diena, kai reikes akis i aki kavineje pasidet g.gif biggrin.gif . Ir pasirodysiu tikru veidu biggrin.gif .
Atsakyti