QUOTE(Roskila @ 2014 05 12, 10:07)
Be apyrankių pynėjų, yra paplitę dar dvi kitos sukčių rūšys.
Tai rožių dovanotojai: maloniai, bet tuo pačių įkyriai įteikia moteriai rožę, o po to pareikalauja jos arba jos palydovo už ją susimokėti 5 eurus. Jų ypatingai daug Monmartre.
Kita rūšis: peticijų parašų rinkėjai (dažniausiai rytietiškos išvaizdos jaunos merginos). Paprašo pasirašyti peticiją dėl neįgaliųjų reikalų. Jų tikslas - nukreipti jūsų dėmesį ir kol pasirašinėsite, apšvarinti jūsų kišenes ar rankinę. Aš pati asmeniškai su jomis susidūriau Place de la Concord aikštėje. Aiškiai ir griežtai pasakiau NE, ir vos tik nuo jų nusisukau, viena jų tiesiog griebė mano dukrą už rankos reikalaudama pasirašyti. Teko garsiai sušukti GET OFF (žinau, labai nemandagu, tačiau jos įkyrumas buvo peržengęs visas ribas), tai atšoko lyg verdančiu vandeniu apipilta.
Nepraraskite budrumo!
Teko ir mums susitikti su tomis "panelėmis"
Tik jos mus atakavo prie Eifelio.Atsisėdome ant suoliuko pailsėti ir kad pradėjo iš visų pusių lysti
.Tik vienas nuvarai,už minutės jau kitos prisistato,tas nuvarai,dar kitos.Teko pasiburnoti,tai jos tada pinigų,cigarečių ir t.t.prašo ir vis neatstoja,kol vyras neapsikentęs "gražiai"pasiuntė,tada dingo
Papildyta:
QUOTE(Jurgita-Gabrielė @ 2014 05 12, 18:38)
Teko ir mums susitikti su tomis "panelėmis"
Tik jos mus atakavo prie Eifelio.Atsisėdome ant suoliuko pailsėti ir kad pradėjo iš visų pusių lysti
.Tik vienas nuvarai,už minutės jau kitos prisistato,tas nuvarai,dar kitos.Teko pasiburnoti,tai jos tada pinigų,cigarečių ir t.t.prašo ir vis neatstoja,kol vyras neapsikentęs "gražiai"pasiuntė,tada dingo
Tiesa,saugokitės ypač kas lankysis Luvre
ypač prie Monos Lizos paveikslo.Ten knibždėte knibžda kišenvagiai
Apsimeta turistais,kurie fotografuojasi ir vis tavęs arčiau linksta
Vos "nepasimovėme",aš laiku pasitraukiau,vyrui spėjo rankinę atitraukti,bet viskas laimingai baigėsi,turbūt suveikė savisaugos inkstintas