Įkraunama...
Įkraunama...

Paryžius

QUOTE(maraboo @ 2014 08 22, 19:13)
Labai smagu, kad pasidalinot įspūdžiais.
Tas FNAC manyčiau vertas pirmo puslapio  thumbup.gif

Taip, FNAC tikrai vertas pirmo puslapio thumbup.gif Kaip ir tai, kad sekmadieniais ir rugpjūčio mėn. parkavimas mieste daug kur nemokamas.
Visai patiko keliauti nuomotu automobiliu, patogu labai, kur nori ten nuvažiuoji, jokių metro, jokių vaikščiojimų, nuoma atsiėjo apie 900 Lt ir kuro išnaudojom tik už 24 EUR, nors daug važinėjom po apylinkes ir patį miestą, bet automobilis buvo labai ekonomiškas. Parkavimas kainavo prie Asterix ir Disneyland parkų po dešimt eurų, bet už viešą transportą pirmyn atgal būtume tikriausiai daugiau sumokėję. Aišku, vairuoti, mano akimis, Paryžiuje yra gan sudėtinga, bet čia mano vyro stichija, jei būtų tekę vairuoti man, aš būčiau puolus į paniką, nes eismas labai intensyvus ir labai daug motociklininkų, kurie nardo pro mašinas ir net mačiau, kaip keletas prieš eismą kai kurias atkarpas važiavo blink.gif
O šiaip Paryžiuje buvau antrą kartą ir važiuočiau dar ir dar, užburianti dvasia, grožis, įvairovė. Yra visko: kultūros vertybės, prabangūs rajonai, spalvingi indų ir etninių mažumų (ar daugumų? smile.gif ) kvartalai pro kuriuos teko pravažiuot (prie Gare du Nord), na žiauriai įdomu paspoksot pro automobilio langus buvo, kadangi pataikėm ten piko metu ir teko važiuot itin lėtai, bet gavosi kaip puiki ekskursija thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ilonux: 22 rugpjūčio 2014 - 20:00
mes pirmą kartą ruošiamės keliauti iš Londono (prieš tai iš LT skridome), tai renkamės žinoma traukinį,nes ir greičiau ir pigiau smile.gif paleidžia centre tai ir viešbutuko ieškomės kažkur aplink Bastilijos aikštę (nes nuo ten visus objektus pėstute apėjom ir jokių metro nereikėjo)...
tik va gaila hotelis ,kuriame gyvenome anksčiau iš super pigaus tapo super mega brangiu (nors gyvenimo sąlygos išliko tos pačios) ir vietų jame nėra...nežinau kas čia per fenomenas doh.gif lotuliukas.gif biggrin.gif
bet pasižiūrėjau tai pilna kitų,tai manau ne bėda, ypač kai mums aktualu tik permiegoti ir dušas smile.gif
gal kas esate susidūrę su butų nuoma? kokios kainos parai? gal pigiau? nes esu girdėjusi,kad vieni netoli eifelio apartamentus nuomavosi,tai už parą mokėjo 100 eurų smile.gif tai kaip ir visai nedaug sakyčiau kaip tokioje vietoje smile.gif
Atsakyti
Aciu uz atsakymus 4u.gif Kas klause, tai ne is Lietuvos i Orly vyksiu. Viena karta jau "buvau" Paryziuj..Tiek buvau kad pamaciau dvi izymias vietas per pirma diena, o paskui deja uzklydom i kazkoki rajona kur buvo daug parduotuviu ir ten jau as drauges nebeistraukiau iki sutemu. O kai istraukiau tam kad nors nuvaziuoti prie Eifelio ji baisingai supyko nes parduotuves dar nebuvo uzdarytos..Tai va sedim mes po pat Eifeliu ir barames. Paskui pazadejau kad grysim kita diena ten, tada susitaikem ir apsikabinusios sedejom po tuo sviecianciu bokstu..Garantuotai kaip isimylejus porele atrodem lotuliukas.gif Antraja diena palikau ja shopintis ir isvaziavau viena miesto paziuret biggrin.gif Taigi nesutapo interesai bet kai ka atradau: Paryzius man labai jaukus miestas galeciau ten vaikscioti ir vaikscioti wub.gif Gal kad zmoniu daug nebuvo ,gal kad ruduo,gal dar kas bet isimylejau ir sakiau-GRYSIU. blush2.gif Kas nepatiko tai tos BE GALO naglos cigones su savo parasu lapais (viena netgi paciupo mano coca cola ) ir kad palyginti sunku angliskai susisneketi. Na metro spustys irgi nei siaip nei taip, vagonas pilnas, tai ne dar pribega stumia tave naglai kad isisprausti o paskui linksmiausia sypsena atsiprasineja lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Inevitable @ 2014 08 25, 00:37)
Kas nepatiko tai tos BE GALO naglos cigones su savo parasu lapais (viena netgi paciupo mano coca cola ) ir kad palyginti sunku angliskai susisneketi. Na metro spustys irgi nei siaip nei taip, vagonas pilnas, tai ne dar pribega stumia tave naglai kad isisprausti o paskui linksmiausia sypsena atsiprasineja  lotuliukas.gif

Kažkur prabėgom jau rašiau, kad, prieš atsakant į klausimą "Do You speak English?" Paryžiuje, reik pasižiūrėt, kas klausia. - Jei čigonė, drąsiai sakyti: "Su tavim jokia kalba nešnekėsiu.", ir jos spūdina lauk, tuos savo lapus pasibrukę. Arba paklapsėt akimis. smile.gif - Jos neturi laiko aiškintis, nes reik "aukas" susirasti. smile.gif
Šioje arba prieš tai buvusioje temoje esam diskutavę apie visus "spalvotus ir nespalvotus pavojus" gatvėse ir ne tik. smile.gif
O metro spūstys, matyt, nuo paros meto priklauso.. Mums tokių rimtų nepasitaikė. smile.gif
Atsakyti
Sveiki Paryžiaus mylėtojai,

su draugu rudenį nusprendėm ir mes aplankyti šį miestą. Šiuo metu užsakinėju viešbučius ir nusprendžiau kad 7 naktį praleisime Bovės mieste arčiau oro uosto, kad ryte nereiktų skubėti. Pradėjau tyrinėtis grafikus ir niekaip nesuprantu ar tas autobusas is Porte Maillot sustos Bovėje ar ne, gal kam teko susidurti ir papasakotų apie tai plačiau wink.gif
Atsakyti
QUOTE(makituke @ 2014 08 25, 18:59)

su draugu rudenį nusprendėm ir mes aplankyti šį miestą. Šiuo metu užsakinėju viešbučius ir nusprendžiau kad 7 naktį praleisime Bovės mieste arčiau oro uosto, kad ryte nereiktų skubėti. Pradėjau tyrinėtis grafikus ir niekaip nesuprantu ar tas autobusas is Porte Maillot sustos Bovėje ar ne, gal kam teko susidurti ir papasakotų apie tai plačiau wink.gif

ne, sis autobusas stoja tik paciam oro uoste ir Porte Maillot.
jokiu tarpiniu stoteliu nera.
Atsakyti
QUOTE(makituke @ 2014 08 25, 17:59)

Apie autobusą tik su dviem (pradine ir galutine) stotelėmis Jums jau atsakė, o apie vienos forumietės "paskutinę naktį Bovė" tikrai skaičiau labai išsamią žinutę (net ir su nuotraukom). Ir trumpų pasisakymų (ar nuorodų) apie susisiekimą tarp Bovė ir oro uosto tikrai šiame forume mačiau. - Patarimas tas pat - pavartykit bent paskutinių dviejų Paryžiaus temų puslapius. Tikrai rasite atsakymus. 4u.gif

Ilonux,
labai smagu, kad likot patenkinti kelione ir kad daugiau ar mažiau viskas pasisekė. Gal neturėčiau komentuoti apie Disneilendą, bet, berods, Kostelis rašė, kad, norint išvengt eilių, galima "išsimušti" eilės nr. terminale. O paskui eiti kaip ir be eilės. smile.gif Kita vertus, matyt, tiems, kas ruošiasi ten, reikia į "namų darbų" užduotis įtraukti ir spec Disneilendui skirtų temų nagrinėjimą. smile.gif
Smagu, kad pasidalinot ir įspūdžiais, ir info. Ypač info apie FNAC tikrai labai vertinga. - Taip SM vertė ir auga. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Harienė: 26 rugpjūčio 2014 - 10:03
Susiduriau so tokiu klausimu - viesbuti kazkodel duoda apmoketi tik 15% kainos ir parasyta kad likusia dali sumokesiu atvykus. Ar galesiu as viesbutyje popieriniais moketi likusia suma? unsure.gif Ar butinai kortele?
Atsakyti
QUOTE(Inevitable @ 2014 08 28, 05:23)
Susiduriau so tokiu klausimu - viesbuti kazkodel duoda apmoketi tik 15% kainos ir parasyta kad likusia dali sumokesiu atvykus. Ar galesiu as viesbutyje popieriniais moketi likusia suma?  unsure.gif Ar butinai kortele?

galesit, nebent prie viesbucio salygu butu parasyta kitaip mirksiukas.gif
Atsakyti
Hotel accepts these cards and reserves the right to pre-authorise your card prior to arrival.

Va tik tiek ir teraso unsure.gif Tai ka cia jie checkins ? Tos korteles is kurios moketa as su savim tikrai neturesiu, nes ne is savo mokejau doh.gif Prisidirbau? lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Inevitable @ 2014 08 28, 09:15)
Hotel accepts these cards and reserves the right to pre-authorise your card prior to arrival.

Va tik tiek ir teraso unsure.gif Tai ka cia jie checkins ? Tos korteles is kurios moketa as su savim tikrai neturesiu, nes ne is savo mokejau  doh.gif Prisidirbau?  lotuliukas.gif

Mes dalį už viešbutį mokėjom kortele(dukra mokėjo savo kortele, nes ji viską užsakinėjo), o likusią sumą atvažiavę grynais.
Atsakyti
Vel as doh.gif Nagrineju bilietu sistema jau kokia valanda ir nu niekaip nesurandu. Man reikia pavaziuoti kelias stoteles su rer i 4 zona is 3cios. Turiu visite pass 1-3zonoms. Koki bilieteli dasipirkti? t+ kiek suprantu tik 1oj zonoj rerui tegalioja unsure.gif
Atsakyti