skaitau vis ir seku temą. ir žinau, kad vis tiek dar nuvyksiu į Paryžių, nors jau tris kartus buvau.
taip, nešvaru. daugelyje didelių miestų, ypač sostinių, nešvaru.
taip, ir elgetautojų, vagių, apgavikų labai daug. kaip ir kituose dideliuose miestuose / sostinėse.
tačiau nuvykus į Paryžių, iš jo gauni tai, ką nori gauti ir matyti
vis tik skaniausi macaroons'sai man buvo ne Laduree Paris, o keliose mažose vietinės reikšmės parduotuvėlėse. nors jau tikrai galvojau, kad Laduree Paryžiuje bus kažkas TOKIO. o pasirodė lygiai tas pats, kas ir Laduree Paris Dubline
ir į Eifelį visus kartus kilau. kartais įspūdingiau, kartais - mažiau įspūdžio. turbūt įspūdingiausias Eifelis buvo.. iš šono stebint jį žiemą prieš žiemos šventes, kai anksti temsta, lauke žvarba, sniegas ir Eifelis žiba lemputėm. tobulas vaizdas ir net jame būti nereikia.
bet vėlgi - tos lemputės ant didelių objektų turbūt daugelyje miestų žavi. kaip ir Vilniaus televizijos bokštas papuoštas Kalėdoms ar Naujiems metams
ir vis tik. nors metro bijau, apgrūstose gatvėse vaikščioti bijau, bet vis tiek traukia mane ten grįžti nors ir beleką..
Greičiausiai pasikartosiu, bet esu laiminga, kad ir mano vyresnėlį Paryžius "užkabino"... Reiškia, ne tik žiūri, bet ir mato tuo organu, kuriuo reikia matyti. A.de Sent- Egziuperi jį (organą) įvardino.
Paryžiuje - virš 2 mln gyventojų, su priemiesčiais - apie 11 mln, pernai - virš 29 mln turistų. Naivu tikėtis idealios švaros tokiame mieste. Manau, "aritmetika" paprasta - visos šiukšlės, kvapai ir pan. arba trukdo, arba ne. Man, pvz., akį rėžė tie permatomi šiukšlių maišai mieste, nors ir supratau, kad tai - ir vardan mano saugumo, bet ilgainiui išmokau jų "nebematyti"...
Suprantama, pvz., Singapūras bemaž tobulai švarus miestas, bet ten aukščiau nurodyti skaičiai žymiai mažesni, kitokia įstatyminė bazė, nekalbant apie mentalitetą.
Kai pirmos kelionės pradžioje mūsų paklausė, kaip mums pasirodė Paryžius (o tai buvo kelionė RER'u, metro ir truput gatvėmis), politkorektiškai atsakėme - tamsus (turėjom omeny juodaodžius). Draugė suprato savaip ir patvirtino, kad gan pilkas miestas. Kai paaiškinom, ką turėjom omeny, nusijuokė ir pasakė, kad dauguma baltų prancūzų važinėja antžeminiu transportu. O Paryžius ir Marselis - "juodžiausi" Prancūzijos miestai.
Tik paskui pastebėjome, kiek ten azijiečių. Iškart į akis nekrito turbūt dėl to, kad jie stengiasi asimiliuotis, ar bent europietiškai rengiasi. Ko nepasakysi apie išeivius iš Afrikos ar musulmonus. Iki šiol gailiuosi, kad neišdrįsau nufotografuot 3 jaunų negrių su vaikais, apsirengusių nacionaliniais drabužiais. Labai gražios, ryškios, egzotiškos.. Būtų buvę fantastiškos nuotraukos. Bet kad mes važiavom viename metro vagone (nesinorėjo nemalonumų) ir jos išlipo anksčiau. - Draugės sūnus pirmais metais Paryžiuje metro užsidirbo smūgį nuo negro. - Sakė, įspūdingų raumenų vyrukas buvo, tai sūnus ir užsižiūrėjo. O tas, prieš išlipdamas iš metro, ir vožtelėjo. Todėl žinojom, kad per didelis dėmesys gali būti baustinas.
P.S. Ir aš dar keliausiu į Paryžių.
Paryžiuje - virš 2 mln gyventojų, su priemiesčiais - apie 11 mln, pernai - virš 29 mln turistų. Naivu tikėtis idealios švaros tokiame mieste. Manau, "aritmetika" paprasta - visos šiukšlės, kvapai ir pan. arba trukdo, arba ne. Man, pvz., akį rėžė tie permatomi šiukšlių maišai mieste, nors ir supratau, kad tai - ir vardan mano saugumo, bet ilgainiui išmokau jų "nebematyti"...
Suprantama, pvz., Singapūras bemaž tobulai švarus miestas, bet ten aukščiau nurodyti skaičiai žymiai mažesni, kitokia įstatyminė bazė, nekalbant apie mentalitetą.
Kai pirmos kelionės pradžioje mūsų paklausė, kaip mums pasirodė Paryžius (o tai buvo kelionė RER'u, metro ir truput gatvėmis), politkorektiškai atsakėme - tamsus (turėjom omeny juodaodžius). Draugė suprato savaip ir patvirtino, kad gan pilkas miestas. Kai paaiškinom, ką turėjom omeny, nusijuokė ir pasakė, kad dauguma baltų prancūzų važinėja antžeminiu transportu. O Paryžius ir Marselis - "juodžiausi" Prancūzijos miestai.
Tik paskui pastebėjome, kiek ten azijiečių. Iškart į akis nekrito turbūt dėl to, kad jie stengiasi asimiliuotis, ar bent europietiškai rengiasi. Ko nepasakysi apie išeivius iš Afrikos ar musulmonus. Iki šiol gailiuosi, kad neišdrįsau nufotografuot 3 jaunų negrių su vaikais, apsirengusių nacionaliniais drabužiais. Labai gražios, ryškios, egzotiškos.. Būtų buvę fantastiškos nuotraukos. Bet kad mes važiavom viename metro vagone (nesinorėjo nemalonumų) ir jos išlipo anksčiau. - Draugės sūnus pirmais metais Paryžiuje metro užsidirbo smūgį nuo negro. - Sakė, įspūdingų raumenų vyrukas buvo, tai sūnus ir užsižiūrėjo. O tas, prieš išlipdamas iš metro, ir vožtelėjo. Todėl žinojom, kad per didelis dėmesys gali būti baustinas.
P.S. Ir aš dar keliausiu į Paryžių.
QUOTE(Kostelis @ 2014 08 07, 10:24)
Buvau liepos 5d, rasiau anksciau 2parkai 88eur zmogui 1parkas 74eur. Dar kelione pirmyn-atgal 15eur.
Galejau pirkti internetu birzelio men. 2parkai buvo 74eur, gailejaus kad nepirkau, Int. perkant buvo akcija, tik apmokejimas kortele diskriminacija juoda kaina buvo 2 parku 49eur ir kai pasirenki apmokejima pasidare 74eur tas man nepatiko...ir mokejau 88eur vietoje. Imetu nuoroda kiek matau kad akcijos, tik nesigilinau, turetu padet
https://www.booktick...id=32454335543R
Galejau pirkti internetu birzelio men. 2parkai buvo 74eur, gailejaus kad nepirkau, Int. perkant buvo akcija, tik apmokejimas kortele diskriminacija juoda kaina buvo 2 parku 49eur ir kai pasirenki apmokejima pasidare 74eur tas man nepatiko...ir mokejau 88eur vietoje. Imetu nuoroda kiek matau kad akcijos, tik nesigilinau, turetu padet
https://www.booktick...id=32454335543R
Ačiū, Kosteli. O jūs spėjote į abu parkus nueiti, ar verta pirkti įėjimą į du parkus? Nes maniau, kad nespėsim aplėkt abiejų...Kažin ar neklystu?
QUOTE(butterflyfairy @ 2014 08 07, 10:14)
O gal galit parekomenduoti kur apsistoti Paryziuj?:)vis mastau kad keliom dienelem noriu nuvykti:)
Karšta. Gal todėl niekas neatsko.. Mes buvom apsistoję pas draugus, todėl apie viešbučius ne ką galiu pasakyti. Jūs nepatingėkit perbėgt bent per fotoreportažus (nuorodos į juos 1-ame šios temos puslapyje), ten rasit ir atsiliepimų, ir nuotraukų.
QUOTE(ilonux @ 2014 08 07, 19:25)
Ačiū, Kosteli. O jūs spėjote į abu parkus nueiti, ar verta pirkti įėjimą į du parkus? Nes maniau, kad nespėsim aplėkt abiejų...Kažin ar neklystu?
Mano dukra nextrymė, ne taip kaip tėtis į tuos baisius neėjom, todel suspejom. Abiem parkams reikia 2dienų, geriau rinktis NE volt disney studios čia maziau atrakcijonų. Dar pastebėjimas, kur didelės eilės, kad valdytu srautus, reikia su pagrindiniu bilietu aparatuose prie atrakcijono atsispauzdint atskirą bilietuką kuris turi tam tikra valandą ir tada jau be eilės tuo tarpu galima i kitus atrakcijonus
Sveiki Paryžiaus mylėtojai
Šiandien Paryžius liūdnas, apsiniaukęs, bet net ir ta nostalgija jam priduoda savito grožio
Norėjau tik pasakyti, kad tie, kurie skrendat rugpjūčio mėnesi į Paryžių ir dar neradot kur apsistoti, rašykit man į privačią žinutę, galiu padėti!
Šiandien Paryžius liūdnas, apsiniaukęs, bet net ir ta nostalgija jam priduoda savito grožio
Norėjau tik pasakyti, kad tie, kurie skrendat rugpjūčio mėnesi į Paryžių ir dar neradot kur apsistoti, rašykit man į privačią žinutę, galiu padėti!
merginos, svarstau Kalėdinę dovaną - kelionę į Paryžių dviems
mano norimai datai pirmyn ir atgal sausio mėnesį - 219 lt žmogui.
Ar yra buvusių žiemą?
Ir ar tilpčiau į 1000 Lt su viskuo (4 nakvynės)? (nakvynė, maistas, keli lankomi objektai)
Ar yra buvusių žiemą?
Ir ar tilpčiau į 1000 Lt su viskuo (4 nakvynės)? (nakvynė, maistas, keli lankomi objektai)
QUOTE(Zylute1 @ 2014 08 09, 16:13)
merginos, svarstau Kalėdinę dovaną - kelionę į Paryžių dviems
Ar yra buvusių žiemą?
Ar yra buvusių žiemą?
niekaip netilptumet.... 219 lt + 30 EUR iki Paryziaus jau bus apie 650 lt dviem..... o nakvyne gauti uz 350 lt 4 naktys lankomi obektai paprasciausi apie 8-9 EUR, dar valgyti ir iki objektu nusigauti....
ar cia tas 1000 lt be lektuvo bilietu? tada pasispaudus stipriai gal....
Sveikučiai . Prieš mėnesį grįžau iš Paryžiaus, dar vis sukasi mintys apie šitą nuostabų miestą. Kadangi mano mamos svajonė pabūti Paryžiuje, pagalvojau kodėl gi neišpildyti jos norą. Norėčiau 3 dienom nuskristi, kadangi kažkiek jau susigaudau, bet ten vykome mašina, taigi skrydis ir visi metro man vis dar yra nepažinti dalykai. Klausimų turėsiu daug, bet pirmas būtų, ar Paryžiuje taikomos nuolaidos senjorams?
QUOTE(kvinna @ 2014 08 11, 07:56)
Sveikučiai . Prieš mėnesį grįžau iš Paryžiaus, dar vis sukasi mintys apie šitą nuostabų miestą. Kadangi mano mamos svajonė pabūti Paryžiuje, pagalvojau kodėl gi neišpildyti jos norą. Norėčiau 3 dienom nuskristi, kadangi kažkiek jau susigaudau, bet ten vykome mašina, taigi skrydis ir visi metro man vis dar yra nepažinti dalykai. Klausimų turėsiu daug, bet pirmas būtų, ar Paryžiuje taikomos nuolaidos senjorams?
Jei neklystu, nuolaidų senjorams nėra. Bet gal paryžietės pataisys?
QUOTE(pavasarinė @ 2014 08 05, 16:57)
Graziai apraset, romantike esat . Bet centre to nemaciau ir nepajutau. Gal del to, kad negeriu vyno ir kavos, o kroasanai ir visokios bulkutes jau ikyreje, , o gal del to, kad gatves menininkai ir prekiautojai kisa savo eifelius ir visokius paveikslus. Isivaizdavau Paryziu tikrai kitaip. Kazkodel jis man pasirode nykus. Nors tiesa pasakius ne man vienai.
Ingenas is tikro puikiai aprase Neisivaizduoju, kad gali nepatikti sis miestas
N U O S T A B U S Ten tiek visko yra, kad kitose salyse nebutu tiek pamatyti kaip sitame viename mieste. O jau apie atmosfera tvyrancia jame is vis patyliu, labai gaila kas jos nepajaucia Myliu si miesta labiausiai is visu, buvau n kartu, bet dar tikrai grisiu
Matyt Jus tikrai kazkokiam kitam Paryziuj buvot O tikrai, idomumo delei butu labai idomu suzinoti, koks miestas Jums tada patiko?
Paryžius man padarė didelę žalą. Ten pabuvojus ir pamačius šį nerealų, istorinį, kultūros ir grožio lobyną, joks kitas miestas negali prilygti Paryžiuj, sugriuvo visi kažkada matytį vaizdai, kaip kažkas laikyti nerealūs, ir jokia kita šalis man turbūt nebesukurs tokio įspužio WOW kuris neišdyla . Mama sako, gal nuvažiavusios į Paryžiu dar atobusu nuvažiuokime į Belgiją, Vokiejiją, Austriją, sakau mama po Paryžiaus visi kiti miestai tau atrodys nykūs, net neverta važiuoti, nebent prieš Paryžių .
O kas įdomiausia, kai buvome Paryžiuje pagalvojau, kodėl visi ten grįžta ir grįžta, juk pabuvom, daug pamatėm, paalsavom ta magija ir gana, juk yra kitų nuostabių miestų. Bet kai grįžau, truputį atsitokėjau ir save pagavau, kad bliamba, dar noriu ten nuvykti, dar daug ko nepamačiau, nenupaveikslavau, ne taip įdėmiai įsižiūrėjau, kažko nesuradau . Čia gal jau deagnozė?
O kas įdomiausia, kai buvome Paryžiuje pagalvojau, kodėl visi ten grįžta ir grįžta, juk pabuvom, daug pamatėm, paalsavom ta magija ir gana, juk yra kitų nuostabių miestų. Bet kai grįžau, truputį atsitokėjau ir save pagavau, kad bliamba, dar noriu ten nuvykti, dar daug ko nepamačiau, nenupaveikslavau, ne taip įdėmiai įsižiūrėjau, kažko nesuradau . Čia gal jau deagnozė?