Įkraunama...
Įkraunama...

Paryžius

QUOTE(Ūla @ 2014 08 05, 19:24)
Skaitau skaitau jųsų pastebėjimus, atsakymus ir nesuprantu... tai ko jūs tikėjotės Paryžiuj?

O kas man patiko Luvre? Tiesiog aš ten ne vien Monos Lizos pažiūrėt ėjau.

As isivaizdavau Paryziu kaip mados ir meno sostine. Grazus, isgristi takeliai, vien geles, spalvos, madingos paryzietes, tvarkingos traukiniu ir metro stotys, mandagus zmones. Nesakau, kad Paryzius visai nepatiko. Akcentuoju tai, kad miestas mums atrode pilkas.

O ko buvote paziureti Luvre? Nes mes ejom su audio gidu, gal ko idomaus nepamatem? g.gif
Atsakyti

Paskaičiau Harienės įspūdžius apie Paryžių, tai laaabai įsinorėjau į tuos modernesnius muziejus. Jaučiu, kad man ten patiktų rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(pavasarinė @ 2014 08 05, 17:42)
As isivaizdavau Paryziu kaip mados ir meno sostine. Grazus, isgristi takeliai, vien geles, spalvos, madingos paryzietes, tvarkingos traukiniu ir metro stotys, mandagus zmones. Nesakau, kad Paryzius visai nepatiko. Akcentuoju tai, kad miestas mums atrode pilkas.

Kad mados sostinė juk Milanas, ar ne g.gif

O Paryžius... Taip , ten įsikūrę garsieji mados namai, jų prabangūs butikai Eliziejaus laukuose. Vyksta visokios mados savaitės. Bet , kiek supratau, tai tik madų kalvė.

Bent kiek pati užmačiau, pasirodė, kad paryžiečiai nuosaikūs, nesirengia iššaukiančiai, nesidažo visomis vaivorykštės spalvomis. Jie turi įgimtą (ar išsiugdytą) elegancijos jausmą, subtilumą, rafinuotumą.

O dėl meno...Luvras tik maža krupelytė to, ką galima pamatyti Paryžiuje.

Žmonės man pasirodė mandagūs ir galantiški, geranoriški. Skaniai kvepiantys biggrin.gif blush2.gif (negirdėtais kvapais, kaip besidominčiai parfumerija buvo labai smalsu, kuo gi jie taip subtiliai bet ne popsiškai kvepia ).

Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2014 08 05, 17:41)
Vat su ta panorama palei upę man irgi kažkaip nelabai  blush2.gif  blush2.gif
Gal iš dalies priežastis dar ir ta , kad sušąlau beplaukiodama  blush2.gif
Pirmą vakarą grįžus į viešbutį pareiškiau MB, kad Paryžius turbūt ne mano miestas  biggrin.gif  blush2.gif  O paskui viskas apsivertė, buvo laaabai gaila išvažiuoti.

Mes pirmą dieną irgi nulėkėm po Eifeliu, į Eliziejaus laukus - žodžiu, ten, kur "reikia" biggrin.gif . AčiūD, kad buvau skaičius šią temą, kuri ir nuvedė mane į TĄ Paryžių.

QUOTE(pavasarinė @ 2014 08 05, 17:42)

O ko buvote paziureti Luvre? Nes mes ejom  su audio gidu, gal ko idomaus  nepamatem? g.gif

na gatvės - ne podiumas smile.gif . Be to, tose vietose, kurias jūs aprašėt, daugiausia turistai malasi. Arba negrai su kičiniais eifeliukais.
O gėlės, spalvos... aš to net nesitikėjau, ne tas miestas, kad spalvos žaižaruotų. Aš būtent ir tikėjausi melancholijos - ją ir gavau.

O į Luvrą ėjau ne vien kaip turistė, daug žinojau, norėjau ir pamatyt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ūla: 05 rugpjūčio 2014 - 18:05
QUOTE(Ingėnas @ 2014 08 05, 19:53)
Paskaičiau Harienės įspūdžius apie Paryžių, tai laaabai įsinorėjau į tuos modernesnius muziejus. Jaučiu, kad man ten patiktų  rolleyes.gif
Papildyta:
Kad mados sostinė juk Milanas, ar ne  g.gif

O Paryžius... Taip , ten įsikūrę garsieji mados namai, jų prabangūs butikai Eliziejaus laukuose. Vyksta visokios mados savaitės. Bet , kiek supratau, tai tik madų kalvė.

Bent kiek pati užmačiau, pasirodė, kad paryžiečiai nuosaikūs, nesirengia iššaukiančiai, nesidažo visomis vaivorykštės spalvomis. Jie turi įgimtą (ar išsiugdytą) elegancijos jausmą, subtilumą, rafinuotumą.

O dėl meno...Luvras tik maža krupelytė to, ką galima pamatyti Paryžiuje.

Žmonės man pasirodė mandagūs ir galantiški, geranoriški. Skaniai kvepiantys  biggrin.gif  blush2.gif  (negirdėtais kvapais, kaip besidominčiai parfumerija buvo labai smalsu, kuo gi jie taip subtiliai bet ne popsiškai kvepia ).

O mums zmones metro netvarkingi atrode, nesiprause, ar neskalbiantys rubu, nes kvapai tai ka as zinau. Gal del to, kad metro vazinejom g.gif Vienas kitas prancuzas pasiule padeti, visi kiti bandos jausmo apimti lipo per galvas.
Del madu gatvese, tai taip, jie pilki, pritariu, kad nesirengia issaukianciai. Turistai madu ir spalvu inesa.
Elegancijos ju veiduose, isoreje nemaciau. Tiesa vienas diedukas kavineje paliko ispudi, savo isorine isvaizda ir rafinuotumu. Bet ar jis tikras prancuzas nezinau, nors ir snekejo prancuziskai telefonu. Prancuzu veido bruozai idomus, tokie tamsus (nekalbu apie tamsiaodzius smile.gif). Bet kaip ir kituose Europos miestuose zmoniu rases jau persimaise, tad kartais grynas prancuzas bus juodaodis, o tas kuris lyg ir turetu buti prancuzas is paziuros, yra koks italas smile.gif

Mes per trumpa laika tos dvasios kaip cia aprasote nepajautem, gal per trumpai buvom, o gal tai ne musu miestas smile.gif

Viskas. Issakem savo pastebejimus. Sekmes keliaujancioms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2014 08 05, 17:53)
Paskaičiau Harienės įspūdžius apie Paryžių, tai laaabai įsinorėjau į tuos modernesnius muziejus. Jaučiu, kad man ten patiktų  rolleyes.gif
Papildyta:
Kad mados sostinė juk Milanas, ar ne  g.gif

4u.gif Tikrai patiktų. smile.gif Juk tų muziejų (modernaus meno) - ne vienas. smile.gif

Trumpos pastabėlės, nes neturiu noro veltis į ilgas diskusijas.

"Mada ir menai" nereiškia, kad 'otkutiuras" vaikščios gatvėmis, o menas sutelpa į Luvro sales.

Architektūra, šiaip jau, irgi - meno rūšis. Ir jos pažiūrėti vyksta žmogai į Paryžių.

Galiu klysti, bet būtent tai, ką pavadinčiau prabangaus mados ženklo butiku, mačiau ne Eliziejaus laukuose (visa gatvė - ištisa parduotuvių alėja, tiesa, atidžiai netyrinėta ), o Didžiuosiuose bulvaruose ir jų prieigose. Tik kad nenufotografavau vitrinų. unsure.gif Tie - tikrieji - yra subtilūs. Savo fotoreportaže esu įkėlusi tik dvi vitrinų nuotraukas (deja, tik tiek teturiu), kurios man - itin paryžietiškos (tos, kur su baldais).

Vėlgi - nuomonės gali nesutapti - manau, kad apskritai subtilumas - išskirtinis Paryžiaus kaip miesto bruožas. cool.gif

Tie, kas valgo sumuštinį dešra žemyn, niekad nesupras tų, kurie valgo sumuštinius su dešra į viršų. Bet taikiai sugyventi jie juk gali. mirksiukas.gif
Atsakyti
Na ne visiems Paryžius patinka. Nėr ko ginčytis. Mes už 2 valandų traukiniu nuo Paryžiaus gyvenam, labai akivaizdu, kad toli gražu ne visiems ten norisi lankytis, nors lengvai pasiekiama smile.gif
Atsakyti
Buvom dvi diena dvi naktis Paryžiuje, kilom pėstute į Eifelio antrą aukštą (ir leidomės irgi pėstute smile.gif), kilom ir į trečią aukštą, ten išgėrėm šampano (neabejoju, kad ten tikras šampanas), patiko, aišku, nėra labai tvarkinga, juk begalė turistų?? smile.gif Taipogi ėjome ir į Luvrą (per pietus buvo milijonas žmonių eilė, nelaukėme, todėl grįžome vakare 18 h, o muziejus kaip tik treč. dirbo iki 21,15, nors kitomis dienomis dirba trumpiau, tad mums pasisekė), buvome Monmartre, kilom pėstute į kalną, laba gražu, išvaikščiojom visur pėsčiomis ir važinėjomės metro, mūsų viešbutukas Hotel du Roule (beje, mažas, jaukus, švarus, sąlyginai nebrangus) buvo prie pat Porte Maillot, 15 min iki triumfo arkos, todėl nuo Luvro ėjom pėsčiomis atgal iki pat viešbučio, kojos aišku atlaikė begalę kilometrų, tačiau ten taip norisi vaikščioti visur!! Beje, nors buvome tik dvi dienas, tikrai spėjom pamatyt stilingų prancūzių ir ypač prancūzų su stilingais kostiumais, rankinėm, aišku didžioji dauguma centre - turistai, tai normalu. Beje buvome ir Notre Dam katedroje. Na iš esmės, dviejų dienų pagrindniams objektams mums užteko (aišku į Versalį per dvi dienas net neplanavom), jei liktume ilgėliau - kojos nebeištvertų biggrin.gif. Mums patiko Paryžius, verta aplankyti tikrai smile.gif didinga architektūra, taipogi ir gražūs parkai, yra ir tos žalumos, tik reik žinoti kur smile.gif
Atsakyti
Sveiki, mes jau irgi is Paryziaus. Marsrutas buvo su auto Paryzius, Vokietijos heide... Paryziuje vairavimas ir sviesoforu kiekis blink.gif bet paryzieciai kulturingi pamate kad kazkurioje sankryzoje sudvejojom sustoja praleidzia ir net pamojuoja. Kempingas Paryziuje labai patiko, tvarkingas svarus, kursuoja autobusas iki porte de mailot kaina 1,70 eur asmeniui i viena puse. Pats Paryzius pritrenke nesvara, kai skardines ismetamos gatveje pradarius duris masinos. Paskui pirmini ispudi pakeite gatves skersgatviai, kvapai.... grazu.., jauku. Viso plano neigyvendinom nes karsta, pritryniau pusles ant padu, nors avejau itin patogias ir jau daug metu devimas tapkutes. Daug metro vazinejom. Patiko paryzieciai pora kartu gatveje sudvejojus ar teisingai einame abu kartus priejo prie musu ir nors kalbos nemokame gestais paaiskino kur eiti bei kiek laiko eisime... super. Na rasau telefonu, sunku ispudzius destyti, bet man patiko, isivaizdavau itin tvarkinga miesta, radau ne tai, bet tai ka radau turi savo dvasia, suzavi ir palieka ispudi, gryzti dar noreciau bet ne vasara.... noriu pamatyti naktini ir rudenini Paryziu..
Aciu visiems padejusiems ir patarusiems, jusu patarimai aukso vertes

Atsakyti
Gerbiami keliautojai, neužilgo keliausim į Paryžių, planuojam užsukt į Disneylandą vienai dienai. Gal kas galėtų patarti, ar verta bilietus pirkti internetu ar vietoje? Kaip skiriasi kainos? Nes tinklalapyje yra nurodytos tik kainos, kai perki online ir nėra nurodyta kainų, jei perki bilietus vietoje (bent jau aš nerandu). Būčiau labai dėkinga... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ilonux @ 2014 08 06, 22:36)
Gerbiami keliautojai, neužilgo keliausim į Paryžių, planuojam užsukt į Disneylandą vienai dienai. Gal kas galėtų patarti, ar verta bilietus pirkti internetu ar vietoje? Kaip skiriasi kainos? Nes tinklalapyje yra nurodytos tik kainos, kai perki online ir nėra nurodyta kainų, jei perki bilietus vietoje (bent jau aš nerandu). Būčiau labai dėkinga...  ax.gif

Perverskit kelis puslapius atgal. Kostelis savo zinuteje yra surases kainas. Bet tik jis gali pasakyti, ar tai kasos, ar interneto kainos.
Atsakyti
O gal galit parekomenduoti kur apsistoti Paryziuj?:)vis mastau kad keliom dienelem noriu nuvykti:)
Atsakyti
QUOTE(ilonux @ 2014 08 06, 23:36)
Gerbiami keliautojai, neužilgo keliausim į Paryžių, planuojam užsukt į Disneylandą vienai dienai. Gal kas galėtų patarti, ar verta bilietus pirkti internetu ar vietoje? Kaip skiriasi kainos? Nes tinklalapyje yra nurodytos tik kainos, kai perki online ir nėra nurodyta kainų, jei perki bilietus vietoje (bent jau aš nerandu). Būčiau labai dėkinga...  ax.gif

Buvau liepos 5d, rasiau anksciau 2parkai 88eur zmogui 1parkas 74eur. Dar kelione pirmyn-atgal 15eur.
Galejau pirkti internetu birzelio men. 2parkai buvo 74eur, gailejaus kad nepirkau, Int. perkant buvo akcija, tik apmokejimas kortele diskriminacija juoda biggrin.gif kaina buvo 2 parku 49eur ir kai pasirenki apmokejima pasidare 74eur bigsmile.gif tas man nepatiko...ir mokejau 88eur vietoje. Imetu nuoroda kiek matau kad akcijos, tik nesigilinau, turetu padet smile.gif
https://www.booktick...id=32454335543R
Atsakyti