Įkraunama...
Įkraunama...

Paryžius

gal kas lankėtės Pompidou centre, viduje? ar yra kasos, kad nusipirkti bilietą vietoje ar reikia iš anksto? labai noriu ten ax.gif

aa radau, kad galima ir vietoje įsigyti smile.gif tikiuosi bus mažesnės eilės nei prie Luvro
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aitela: 03 liepos 2014 - 21:22
gal kas nepatingės patarti:

važiuojam į Paryžių mašina, bet nakvosim šiaurinėje dalyje gerokai už miesto. Vieną dieną vyksim į Disneilendą, kitas dvi dienas lankysim Luvrą, Monmartą, Eliziejaus laukus..., plauksim laivu Sena. Kaip ir daugelis rekomenduoja, galvojam kad keliausim po patį miestą Paryžių viešuoju transportu.
Esam 2 suaugę ir 2 vaikai(vienas 6m. kitas-13m.). Manau verta pirktis Paris Visite Pass visiems. Ar jis duoda dar kokias nuolaidas muziejuose...Disneilende? niekaip negaliu surasti kokias dar nuolaidas galima gauti su Paris Visite Pass be važiavimo nuolaidų.

ačiū
Papildyta:

Matau, kad yra muziejams atskiras Paris pass...transporto lengvatų jis neduoda ?ir jis visiškai nesusijęs su Paris Visite pass...?
Atsakyti
QUOTE(dangis @ 2014 07 04, 14:34)
gal kas nepatingės patarti:

važiuojam į Paryžių mašina, bet nakvosim šiaurinėje dalyje gerokai už miesto. Vieną dieną vyksim į Disneilendą, kitas dvi dienas lankysim Luvrą, Monmartą, Eliziejaus laukus..., plauksim laivu Sena. Kaip ir daugelis rekomenduoja, galvojam kad keliausim po patį miestą Paryžių viešuoju transportu.
Esam 2 suaugę ir 2 vaikai(vienas 6m. kitas-13m.). Manau verta pirktis Paris Visite Pass visiems. Ar jis duoda dar kokias nuolaidas muziejuose...Disneilende? niekaip negaliu surasti kokias dar nuolaidas galima gauti su Paris Visite Pass be važiavimo nuolaidų.

ačiū
Papildyta:

Matau, kad yra muziejams atskiras Paris pass...transporto lengvatų jis neduoda ?ir jis visiškai nesusijęs su Paris Visite pass...?

Kaip rašoma www, Paris visit pass tik papildo Pariss pass "iki pilnos turisto laimės".
Nesu tikra, kad dėl 2 dienų mieste (juolab, kad ruošiatės ir prasiplaukti Sena) verta pirkt transporto pasą, nes pigesnis galioja tik 1-3 zonose, o Jums greičiausiai reiktų brangesnio (1-5 zonoms).
Mūsų draugai, keliaudami mašina po Prancūziją, taip pat miestui skyrė porą dienų. Apsistoję kempinge šalia miesto, į centrą vykdavo RER'u, mašiną palikę prie stoties.
Su 1 bilietu RER'u Jūs galit nuvažiuot iki pat centro, kur visi lankytini objektai, arba su persėdimu į metro - iki Monmartro. Po to jau iki centro - su dar 1 t+ bilietėliu. Tad paso pirkimas būtų tik pinigų išmetimas.
Bent aš daryčiau taip. smile.gif Gal atsilieps kas, turintis patirties su pasais? ax.gif
Atsakyti
Sveiki, Paryžiaus gerbėjai,
Mes keliaujam į Paryžių rugpjūčio viduryje. Aš esu buvusi Paryžiuje, kažkada seniai, mano vyras taip pat, o šįkart keliausim su vaikais 5 dienom. Planuose - aplankyti Disneyland'ą ir Asterix parką. Taip pat skirsime laiko ir Paryžiaus apžiūrai.
Mūsų planas toks - skrendame į Beauvais, nuomojame automobilį, važiuojame į viešbutį. Viešbutį jau užsisakiau: Park & Suites Elegance Le Bourget Blanc Mesnil http://www.booking.c...0e0efaed;dcid=1 . Ėmėme viešbutį tolėliau nuo miesto, kadangi mūsų tikslas keliauti automobiliu (kiek tai įmanoma, aišku iki paties centro nenusigausim, teks ir viešuoju transportu kai kur pasinaudot). Pernai automobiliu keliavom po Vokietiją, Daniją ir viskas buvo OK. Perskaičiau temas apie Paryžių ir kažkaip neužtikau, kad kas keliautų automobiliu, t.y. kai kur užsimenama, bet visi platesni aprašymai yra keliautojų, kurie naudojasi metro ir pasirenka viešbutį centre arba arčiau jo. Gal yra ir automobilistų, kurie galėtų pasidalinti patirtimi?
Po kurio laiko pradėjau skaitinėti daugiau apie Paryžių ir supratau, kad gal ne pačiam geriiausiam rajone "užsibukinom", šiaurinių priemiesčių vos ne vengti rekomenduojama, bet atsiliepimai apie viešbutį tai geri g.gif Kaip jūs manot - nenudobs mūsų ten? unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ilonux: 09 liepos 2014 - 10:27
QUOTE(ilonux @ 2014 07 09, 10:23)
Sveiki, Paryžiaus gerbėjai,
Mes keliaujam į Paryžių rugpjūčio viduryje. Aš esu buvusi Paryžiuje, kažkada seniai, mano vyras taip pat, o šįkart keliausim su vaikais 5 dienom. Planuose - aplankyti Disneyland'ą ir Asterix parką. Taip pat skirsime laiko ir Paryžiaus apžiūrai.
Mūsų planas toks - skrendame į Beauvais, nuomojame automobilį, važiuojame į viešbutį. Viešbutį jau užsisakiau: Park & Suites Elegance Le Bourget Blanc Mesnil  http://www.booking.c...0e0efaed;dcid=1 .  Ėmėme viešbutį tolėliau nuo miesto, kadangi mūsų tikslas keliauti automobiliu (kiek tai įmanoma, aišku iki paties centro nenusigausim, teks ir viešuoju transportu kai kur pasinaudot). Pernai automobiliu keliavom po Vokietiją, Daniją ir viskas buvo OK. Perskaičiau temas apie Paryžių ir kažkaip neužtikau, kad kas keliautų automobiliu, t.y. kai kur užsimenama, bet visi platesni aprašymai yra keliautojų, kurie naudojasi metro ir pasirenka viešbutį centre arba arčiau jo. Gal yra ir automobilistų, kurie galėtų pasidalinti patirtimi?
Po kurio laiko pradėjau skaitinėti daugiau apie Paryžių ir supratau, kad gal ne pačiam geriiausiam rajone "užsibukinom", šiaurinių priemiesčių vos ne vengti rekomenduojama, bet atsiliepimai apie viešbutį tai geri  g.gif  Kaip jūs manot - nenudobs mūsų ten?  unsure.gif

Kai mus auto vežė draugės sūnus, pajuokavo, kad, jei pavyksta vairuot Paryžiuje, pavyks vairuoti bet kur (bent Europoje). Mano pastebėjimai:
1. aplinkeliai, skiriantys miestą nuo periferijos, darbo dienomis juodai užkimšti į abi puses. Vyrukas vairavo, iš rankų nepaleisdamas išmaniojo su įjungta programa, rodančia, kur koks kamštis ar incidentas. Švieslentės su info, apie tai, per kiek laiko pasiekiamas kažkoks konkretus taškas, labiau nervina, negu informuoja.
2. atskirai verta paminėti "smulkiuosius" eismo dalyvius, važiuojančius motociklais ir motoroleriais. Jų ten labai daug, važiuoja, kaip jiems patogiau, atsiranda lyg iš niekur. Lietuviai prie tokio, sakyčiau, "reiškinio" neįpratę, o tai didina avarijos riziką, juolab, kad greitis - ne 50 km/h. + dviratininkai miesto centre.
3. Kaip mūsų vairuotojas sakė, pats į miestą (gyvena 12arrond.) važiuoja metro, nes labai didelė problema su parkavimu. - Sudėtinga rasti vietą. Kitas aspektas - pasistačius centre mašiną, būtina prie jos sugrįžti. Žinoma, tai galima padaryti ir viešuoju transportu. O ir kainuoja. Apmokėjimo už parkavimą prižiūra ten pavydėtina. - Vos kas, ir galima rasti kvitelį už valytuvo (geriausiu atveju) arba nerasti paliktos mašinos (nelygu, kas pirma aptinka pažeidimą). Dar vienas aspektas - parkavimosi Paryžiuje ypatumai. Kažin, ar nereiktų po to primokėti nuomos kompanijai už visokius nubrozdinimus ir pan.
Turint omeny tai, kad vyksite rugpjūtį, auto srautai lyg ir turėtų būti mažesni. Atostogos visgi...
O vagišių reikia saugotis visur.
Atsakyti
QUOTE(Harienė @ 2014 07 09, 11:23)
Kai mus auto vežė draugės sūnus, pajuokavo, kad, jei pavyksta vairuot Paryžiuje, pavyks vairuoti bet kur (bent Europoje). Mano pastebėjimai:
1. aplinkeliai, skiriantys miestą nuo periferijos, darbo dienomis juodai užkimšti į abi puses. Vyrukas vairavo, iš rankų nepaleisdamas išmaniojo su įjungta programa, rodančia, kur koks kamštis ar incidentas. Švieslentės su info, apie tai, per kiek laiko pasiekiamas kažkoks konkretus taškas, labiau nervina, negu informuoja.
2. atskirai verta paminėti "smulkiuosius" eismo dalyvius, važiuojančius motociklais ir motoroleriais. Jų ten labai daug, važiuoja, kaip jiems patogiau, atsiranda lyg iš  niekur. Lietuviai prie tokio, sakyčiau, "reiškinio" neįpratę, o tai didina avarijos riziką, juolab, kad greitis - ne 50 km/h. + dviratininkai miesto centre.
3. Kaip mūsų vairuotojas sakė, pats į miestą (gyvena 12arrond.) važiuoja metro, nes labai didelė problema su parkavimu. - Sudėtinga rasti vietą. Kitas aspektas - pasistačius centre mašiną, būtina prie jos sugrįžti. Žinoma, tai galima padaryti ir viešuoju transportu. O ir kainuoja.  Apmokėjimo už parkavimą  prižiūra ten pavydėtina. - Vos  kas, ir galima rasti kvitelį už valytuvo (geriausiu atveju) arba nerasti paliktos mašinos (nelygu, kas pirma aptinka pažeidimą). Dar vienas aspektas - parkavimosi Paryžiuje ypatumai. Kažin, ar nereiktų po to primokėti nuomos kompanijai už visokius nubrozdinimus ir pan.
Turint omeny tai, kad vyksite rugpjūtį, auto srautai lyg ir turėtų būti mažesni. Atostogos visgi...
O vagišių reikia saugotis visur.

Ačiū už informaciją 4u.gif Mano vyras prieš keletą metų jau vairavo Paryžiuje, nes buvo ilgalaikėje komandiruotėje Prancūzijoje. Tai nuomotis auto buvo jo idėja, vadinasi jis pasiryžęs vairuot biggrin.gif Aš tai nevairuosiu, oi ne man vairuot Paryžiuj smile.gif O šiaip manau, kad į pramogų parkus ir apylinkes (turiu idėjų dėl vienos dienos Versalyje smile.gif ) keliausime automobiliu, nes taip bus tikrai patogiau, o iš viešbučio į Paryžių bandysime nukakti metro. Vaikams bus įdomu parodyti metro, nėra mačiusios mano mergaitės tokio stebuklo.
Atsakyti
QUOTE(ilonux @ 2014 07 09, 14:12)
Ačiū už informaciją  4u.gif  Mano vyras prieš keletą metų jau vairavo Paryžiuje, nes buvo ilgalaikėje komandiruotėje Prancūzijoje. Tai nuomotis auto buvo jo idėja, vadinasi jis pasiryžęs vairuot  biggrin.gif  Aš tai nevairuosiu, oi ne man vairuot Paryžiuj smile.gif O šiaip manau, kad į pramogų parkus ir apylinkes (turiu idėjų dėl vienos dienos Versalyje smile.gif )  keliausime automobiliu, nes taip bus tikrai patogiau, o iš viešbučio į Paryžių bandysime nukakti metro. Vaikams bus įdomu parodyti metro, nėra mačiusios  mano mergaitės tokio stebuklo.

Savaime suprantama, tokiu atveju, - visai kas kita. biggrin.gif
Beje, metro pliusas - ten nekaršta. mirksiukas.gif O po apylinkes auto važinėti, žinoma, patogiau. Sėkmės!!!
P.S. O Disneilendo temoje irgi nieko informatyvaus apie važiavimą auto neradot? Kažkada buvau nosį įkišusi, tai liko įspūdis, kad daug kas pramogauti važiuoja savais auto (šiuo atveju, savas ar nuomotas lyg ir nėr skirtumo, tik numeriai skiriasi..).
Atsakyti
Labas Paris myletojai smile.gif
8d. grizom is siaures asigalio 14c silumos ir lietus 11:30 tiek rode CDG oro uoste i sachara Vilniuje 29c smile.gif
Su oru galiu pasakyt, bent mums pasiseke, lijo daug tik sekmadieni, o sestadieni ir penktadieni per pietus truputuka pakrapnojo ir viskas. Nelabai karsta..kazkur 22c, tai pats tas oras vaikscioti.
Ka buvom suplanave, ta nuveikem, aisku galejom ir daugiau, bet dukra nelabai vaiksciojanti ir dar ant pado pusles isitaise, tai uzteko ir tiek smile.gif
Temose tiek daug prirasyta ka pamatyt..tai tos temos neliesiu. Planuojant, kas man buvo svarbu ir ka pastebejau tai ta ir bandysiu aprasyt.
Atvykus i CDG 1terminala, beje Linas Kleiza su zmona ir tuo paciu reisu atskrido smile.gif tai palinkejau jiems geru atostogu smile.gif ir atsiemus bagaza, nusileidome zemyn kur vaziuoja NEMOKAMI traukinukai CDG-VAL tarp terminalu, 2 sustojime islipome(Terminal3-Roissypole) ir perejome i RER B linija. Nedarykite, kaip kazkur skaiciau senesnese temose, islipe pesciom( pa spalam ir pa spalam ) pataupykit kojas Paryziui biggrin.gif
Prie kasu zmoniu labaai daug, salia bilietu kasu keli bilietu automatai ir ten zmoniu daug ir tos eiles juda letai...
Pagalvojau, paziuresiu kur iejimas i RER ir stebuklas biggrin.gif salia visai pamirstas bilietu automatas ir tik 1 zmogus smile.gif bet ruseliu seimai nepasiseke, automats nepripazino jo korteles. Ten buvo galima atsiskaityt tik monetomis ir kortele.
Tas aparatas buvo sensorinis, galima buvo pasirinkt anglu kalba, kaina i Paris 9,75eu i viena puse, tam aparatui ir nepatiko mano debetine SEB visa electron, bet prieme master card kreditine smile.gif Siauliu banko. Paskui kur gyvenom isbandziau VISA viskas gerai, jokiu probelemu. Isigije be eiles bilietus i traukini, ir i Gare du Nord o paskui i metro 5linija iki galo Bobigny Pablo Picasso ir 5min pesciom iki viesbucio http://www.booking.c...rt-city-bobigny. Ziurint per google, atrodo kad milziniskas ziedas biggrin.gif bet taip nera, pesciuju perejos, viskas ten gerai neapsimoka vaziuot tramvajumi 1 stotele. Viesbutis tvarkingas naujas, dar 1aukste irengineja restorana, kas nepatiko tai ventiliacijos trukumas ir nedave nemokamai zemelapio biggrin.gif jo man ir nereikejo, metro stotelese informacijos netruko. Geri zemelapiai su linijomis ir pagrindiniais objektais. Metro viskas labai aiskiai parodyta...aisku reikia zinot kur vaziuosi biggrin.gif pries nusileidziant i perona gali pasitikrint ar yra tavo stotele jei neraaa, vadinass i priesinga puse nuvaziuosi. Su traukiniais truputuka sudetingiau, bet nieko baisaus smile.gif Reikia atkreipt demesi i informacija kuri yra skelbiama perone, yra tablo su stoteliu pavadinimais, jei salia tos stoteles pavadinimo lempute nedega, vadinas ten nestoja arba iki ten nedavaziuoja. Vaziuojant i Disneilenda reikejo praleist 1 traukini ta kryptis, kaip ir viskas gerai, bet nedavaziuoja kazkur 4 stoteliu. Kituose peronuose monitoriai su beganciais stoteliu pavadinimais...maziau patogus. Disneilendas pries kokius 18 metu buvo ziauriai brunguuus 50eu biggrin.gif , dabar vel bruunguuus 1parkas 74eu du parkai 88eu, dar kelione pirmyn atgal 15eu.
per daug cia as issipleciau....dar trumpai apie bilietu automatus, visuose kuriais naudojausi galima pasirinkt kalba,dauguma ju ne sensoriniai, reikia sukt per viduriuka itaisyta rata, desineje mygtukas zalias komandos patvirtinimui, kaireje raudonas atsaukimui, pasirenkant bilietu pirkima pirmoje pozicijoje t+ pagal skaiciu kiek nori bilietuku,o apacioje 1 arba 2 carnet(t.y.10 arba 20 bilietuku) 2 pozicijoje regioniniai traukiniai, sukant ratuka pasirenki stoteles pavadinia ir spaudi zalia mygtuka smile.gif Na jei bus klausimu tai bandysiu pagelbet smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kostelis @ 2014 07 10, 14:33)
Labas Paris myletojai  smile.gif
8d. grizom is siaures asigalio

Sveikas sugrizes, Kosteli!!!
Perskaiciau ir nelietuviskai pasidziaugiau, kad grizot patenkinti ir programa mimimum ivykde. Saunuoliai! Matyt, bent zodelis Dievuliui i ausi pakliuvo, nes isties -aprasyti orai - pats tas turistauti po miesta. smile.gif O lietus ta viena diena tiesiog dulkes jums nuplove. wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Harienė @ 2014 07 10, 18:32)
Sveikas sugrizes, Kosteli!!!
Perskaiciau ir nelietuviskai pasidziaugiau, kad grizot patenkinti ir programa mimimum ivykde. Saunuoliai! Matyt, bent zodelis Dievuliui i ausi pakliuvo, nes isties -aprasyti orai - pats tas turistauti po miesta. smile.gif O lietus ta viena diena tiesiog dulkes jums nuplove. wink.gif

Aciuuu Hariene uz visakeriopa pagalba notworthy.gif aciu ir kitiem,
Dukra suzaveta Paryzium...na didelis miestas, jinai pirma karta tokiam....vakar priejo prie lango ir sako .... kaip medziais kvedpia.....pasijuto tarsi Raseiniai butu Rugpieniu kaimas biggrin.gif biggrin.gif na toks ir yra smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kostelis @ 2014 07 10, 17:42)
Aciuuu Hariene uz visakeriopa pagalba  notworthy.gif aciu ir kitiem,
Dukra vakar priejo prie lango ir sako .... kaip medziais kvedpia.....

Kad nebutu visiskas off topic, rasau: PRASOM, smagu, kad pavyko prisidet prie geru ispudziu ir prisiminimu. Bet juk vis tiek - viska padarei pats. smile.gif
O isties norejau pasakyt, kad puikia dukra turi, jei uzuodzia kvepiancius medzius. Tsakant, pagarba tiems, kas taip isauklejo. (as visiskai rimtai)
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif malonu uzsukti i sita temute wub.gif musu svajone issipilde pernai metu vasara ... buvome visas 6 dienas thumbup.gif ir prisizadejom vienas kitam,kad butinai dar grisim... Noriu jums pasiulyti knyga "Kelioniu vadovas ,Paryzius" smile.gif butent sios knygos deka uzsipildydvom laisvo laiko spragas,turejom pastatu ir muzieju aprasymus lietuviu kalba... atradom senovine Crepes blynine ,kurioje apsilanke ,pasakem padavejai is kur apie ta kavine suzinojom ..jin liko nustebus wub.gif daug daug gero galiu rasyti àpie sia knyga... Knyga siuo metu yra Vilniuje wink.gif daugiau info az
Atsakyti