QUOTE(cibulis @ 2014 10 16, 11:31)
1. O kaip reikia rinktis? Kokios galios siurblį? Jei mano namo energijos poreikis pagal PHPP 2,4 kW, pagal STR - 3,6 kW. Čia tik šildymas be karšto vandens. Dar reikia vertinti ir karšto vandens ruošimą? Ar tuo metu, kai ruošia karštą vandenį, siurblys neruošildo grindų, t.y. vienu metu nedaro dviejų darbų. Kitas dalykas, kad ne inverteriniai mažiausios galios būna tik 5 kW, inverterinius ne visi gamintojai turi ir jų galia: nuo 1,6 iki 5 kW, bet esmė, kad inverteriniai labai brangūs. Nibe kaina - apie 28 000 Lt.
2. Gal ir verta turėti atsarginį teną, bet aš noriu gręžinio Horizontalus šilumaikitis man nepatinka, nėra sklype vietos, gruntas - sausas smėlis. Žodžiu, su juo geriau neprasidėti. O jei daryti gręžinį, tai reikia pasiekti bent jau vandeningą sluoksnį. Mano atveju tai bus 80-100 m ribose. Tokiu atveju turėsiu apie 4 kW energijos. Siurblys tiktų tik inverterinis, bet jis brangus. Beje, koks tas kinietis? Kokia jo kaina?
3. Čia visas šildymas ir karšto vandens ruošimas už 20 000 Lt ar tik šildymo sistema? Aš kol kas esu išleidęs apie 8300 Lt abiejų aukštų šildomoms grindis. Dar apie 1500 - 1700 Lt kainuos termostatai ir jų sumontavimas. Taigi šildomos grindys man kainuos apie 10 000 Lt. Šildymo sistemai galiu skirti tik apie 10 000 Lt pagal jūsų skaičiavimus. Ne kas ir išeina. Vien gręžinys vos ne tiek kainuos.
1. Standartiškai renkasi ne su atsarga, o su trūkumu ir trūkumą dengia krosnele ar pečiumi. Šiltame name trūkumą padengti grynai elektriniu tenu nebus brangu, problema, kad nėra tokio geoterminio ŠS, kurio galios jums trūktų. Kai ruošia vandenį, tai namų nešildo, bet vėliau turi pašildyti kažkiek daugiau, kad atstatytų trūkumą.
2. jau atsakė, jis yra inverterinis t.y. nuo 1,2-1,5kW, bet be pasyvaus šaldymo. Tą reikėtų organizuoti išoriškai.
3. Pas jus labai prabangi grindų šildymo sistema, panaši kaip deda ir standartiniuose namuose, nors labai gerai apšiltintame name atitinkamai turi būti paprastesnė tam pačiam rezultatui gauti. Taip pat ir ŠS privalo būti pigesnis nei 12-15kW ŠS standartiniai modeliai. Korida galėtų papasakoti, kaip įrengti sistemą už 20000Lt, tai jau jam pavyko ir dar Viessmana įstatė kažkam.
Čia būtų kaip atsvaros taškas.