Įkraunama...
Įkraunama...

Geoterminis šildymas - 10 tema

QUOTE(cibulis @ 2014 10 10, 21:49)
Jei taip yra, kaip sakote, tai labai blogas gruntas pamatams, bet žiauriai geras geotermai: net 23 metrai vandens ir daug molio. Jūsų 6 kW - daugiau nei reikia. Sveikinu.  4u.gif

As cia susumavau vandens sluoksnius, nuo virsaus vien molis, pakeliui du mazi vendens sluoksniai, o nuo 80m vien vanduo.. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinka_2010 @ 2014 10 10, 21:51)
As cia susumavau vandens sluoksnius, nuo virsaus vien molis, pakeliui du mazi vendens sluoksniai, o nuo 80m vien vanduo..  ax.gif

Klausimas ne į temą: o kaip nuo vandens saugojote pamatus?
Papildyta:
QUOTE(mantesas @ 2014 10 10, 21:51)
cibuli kaip ir sakiau lietuvoj beveik visur molis ir sauso smelio daugiau nei 10 m yra tik keliose lietuvos vietose. ir skaiciuot sausam smeliui nera tikslo nes tokiu gruntu galima tik horizontaliam kolektoriui

Jūs norite pasakyti, kad aš neskaičiuočiau, jog mano grunte tik truputį vandens ir toliau smėlis, t.y. kad mano grunte - molis? O kur ta Lietuvos vieta, kur daugiau nei 10 m smėlis? Beje, čia kaip suprasti: smėlis nuo viršaus, kažkuriam gylyje ar per 100 m gręžinio ilgį?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 10 10, 21:59)
Papildyta:

Jūs norite pasakyti, kad aš neskaičiuočiau, jog mano grunte tik truputį vandens ir toliau smėlis, t.y. kad mano grunte - molis? O kur ta Lietuvos vieta, kur daugiau nei 10 m smėlis? Beje, čia kaip suprasti: smėlis nuo viršaus, kažkuriam gylyje ar per 100 m gręžinio ilgį?

Atskirkim visam laikui. Sausas smelis tik virsutineje sluoksnio dalyje gali buti dazniausiai iki kokiu 2-3 m gylio keliose vietose lietuvoje iki 50 metru tai nulemia geologines salygos. Kitur visur smelis yra vandeningas. Giliau esantis smelis 99 proc yra apvandenintas ir yra vadinamas vandeningu sluoksniu. Smelio visokio gali but molingo zvyringo durpingo aleuritingo ir t.t bet jis yra apvandenintas ir vadinamas vandeningu sluoksniu. Visur kitur lietuvoje yra moreninis priesmelis arba moreninis priemolis. Sie sluoksniai dazniausiai buna sausi arba kapiliariskai dregni. Jie beveik nelaidus vandeniui. Juose buna smelio lesiai (ploni sluoksniukai iki 0,5 m storio) arba smelio tarpsluoksniai kurie dazniausiai buna vandeningi. Taip kad skaiciuojant yra taip arba moliniai sausi gruntai arba vandeningi smeliniai. Kitokiu lietuvoje is principo nera. Klojant horizontalu kolektoriu galima visokiu variantu,

cibuli gi turi kaimyno grezinio aprasymus ten visur gi aiskiai parasyta priesmelis arba priemolis
Atsakyti
QUOTE(mantesas @ 2014 10 10, 22:10)
cibuli gi turi kaimyno grezinio aprasymus ten visur gi aiskiai parasyta priesmelis arba priemolis

Turiu, bet ten dominuoja priesmėlis, o ne priemolis. Mano supratimu, tai reiškia, kad gana sausas gruntas. Man geologai, kai darė grunto tyrimus, tai pasakė tokią išvadą: iki 6 metrų gylio vandens nerasta. Tai kur čia molis? Ir vandeningas smėlis?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 10 10, 21:59)

Gal klausima patikslinkite, nes as neturiu problemu su vandeniu.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinka_2010 @ 2014 10 10, 22:22)
Gal klausima patikslinkite, nes as neturiu problemu su vandeniu..  g.gif

Daug vandens grunte, bet neturite problemų su vandeniu pamatuose. Kas meluoja: jūs ar geologai? Kažkas čia man neatitinka?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 10 10, 22:30)
Daug vandens grunte, bet neturite problemų su vandeniu pamatuose. Kas meluoja: jūs ar geologai? Kažkas čia man neatitinka?

Bet vandys gilus... pirmas vandeningas sluoksnis kazkur 30m gylyje, gruntiniai vandenys apie 2,5m, poliai 1,5m.. nematau problemos.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 10 10, 22:16)
Turiu, bet ten dominuoja priesmėlis, o ne priemolis. Mano supratimu, tai reiškia, kad gana sausas gruntas. Man geologai, kai darė grunto tyrimus, tai pasakė tokią išvadą: iki 6 metrų gylio vandens nerasta. Tai kur čia molis? Ir vandeningas smėlis?

na turit sauso grunto reiskia priesmelis pas jus prasideda auksciau nei pas kaimyna. nes pas ji pagal varzas nuo kokiu 2 m vanduo jau. o siaip pavirsiuje priesmelio sauso nebuna. jei butu palike grezini neuzversta tai jame vanduo vistiek atsirastu nuo pavirsinio infiltracijos ir jo gylis butu tarp 1-2 m jei nuo pat pavirsiaus eina molingas gruntas. tai yra skylyje sukauptu kazkiek vandens. bet tai nera vandeningas sluoksnis. o del kaimyno ka as jums ir aiskinu priesmelis ir priemolis lietuvoj dazniausiai nelaidu svandeniui ir sausi. Ir nera ten jokio smelio
Atsakyti
Sveikinam 4u.gif ! Tikrai nebrangu, saunuoliai thumbup.gif . O Jus zinojot koks bus gruntas grezinyje, ar ieskojot kokios informacijos pas ka nors?
Bandziau ikelti savo samata, bet kazkas nepasiseke verysad.gif . Musu samatos prasideda nuo 48521.00Lt doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saaba: 11 spalio 2014 - 13:13
QUOTE(mantesas @ 2014 10 10, 21:51)
cibuli kaip ir sakiau lietuvoj beveik visur molis ir sauso smelio daugiau nei 10 m yra tik keliose lietuvos vietose. ir skaiciuot sausam smeliui nera tikslo nes tokiu gruntu galima tik horizontaliam kolektoriui

Gal turite kokios informacijos apie Dzukijos grunta? Teko kalbeti su Artvos atstovais tai sake, kad Dzukijoj smelis verysad.gif , ar tiesa?
Atsakyti
QUOTE(saaba @ 2014 10 11, 14:04)
Sveikinam  4u.gif ! Tikrai nebrangu, saunuoliai thumbup.gif . O Jus zinojot koks bus gruntas grezinyje, ar ieskojot kokios informacijos pas ka nors?
Bandziau ikelti savo samata, bet kazkas nepasiseke verysad.gif . Musu samatos prasideda nuo 48521.00Lt doh.gif

As isipaisiau i 30 000
Galvojau parasysiu veliau,bet galiu ir as savo islaidas parasyti smulkiau.
3x60 metru greziniai- 12 000.
Saldos siurblys-10 000
300 litru boileris-2500
800 litru akumuliacine-1500
Pajungimas grezinio prie siurblio ir paleidimas iki 4000.(is ju 1500 uz darba)
Boileri ir akumuliacine pajunge santechnikai.j
Atsakyti
http://www.part.lt/i...308e8fd5112.JPG
http://www.part.lt/i...70ee622b329.JPG
http://www.part.lt/i...630901a7718.jpg
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo biesas66: 11 spalio 2014 - 17:52