Jei grindys per šaltos, aplenkimas pilnai atidarytas, srautas papildomai nestabdomas - viskas gerai. Jei termostatas nusprendžia kad grindis reikia šiek tiek šaldyti, apėjimas šiek tiek pristabdomas, didėja srautas per grindis. Suminis srautas sumažėja, bet iš grindų ateina šiltesnis glikolis, kas turėtų kompensuoti srauto pamažėjimą. Gi svarbu kiek energijos atnešama iki siurblio, o ne kiek litrų glikolio. Kuo šiltesnis iš grindų grįžtantis glikolis, tuo labiau uždarytas termostatinis vožtuvas ir mažesnis srautas. Tai kažkaip atrodo kad viskas tarpusavyje susibalansuotų ir išsikompensuotų. Tik vienas iš mano paminėtų privalumų - padidėjęs ŠS COP atrodo nuplaukia.
Šiaip ar taip čia šiaip variantas pamąstymui. Sau abejoju ar taip darysiu visų pirma dėl to, kad abejoju ar statysiu šilumos siurblį aplamai.
QUOTE(mintas @ 2014 10 03, 16:03)
Svarsčiau, kaip pajungti savo grindis prie lauko kontūro, tai buvau apsistojęs ties šia schema, bet joje radau vieną labai rimtą trūkumą.
Mano ŠS etiketėje, nurodyta, jog reikia užtikrinti lauko kolektoriui 2,23m3 per valandą vandens srautą. Taigi, lauko kolektoriui parenkamas atitinkamas cirkuliacinis, galintis nugalėti lauko kolektoriaus pasipriešinimą. Grubiai 90W-120W cirkuliacinis siurblys. Grindims reikalaujamas mažesnis srautas -1,7m3/h, tad cirkuliacinis gali būti truputį mažesnis, bet irgi bus ~70W.
Dabar įsivaizduok situaciją, atėjo vasara, atjungiam grindų cirkuliacinį ir prie lauko kontūro, pagal tavo schemą pajungiam grindis. Iš tik lauko kontūro pasipriešinimo, cirkliacinis siurblys gauna dar ir grindinio šildymo pasipriešinimą. Reikiamo užtikrinti srauto iškarto nelieka. Įtariu gresia ŠS kompresoriaus sugadinimu.
Iš pat pradžių buvo iškilęs klausimas, ar galingas ŠS prapompavęs nemažą šalto vandens kiekį, nenuims per didelį šilumos kiekį nuo grindų, bet iš principo, su srautą nutraukiančių ventyliu, galima koreguoti į grindis paduodamo srauto intensyvumą, tavo atveju, ten termostatas, sakyčiau net geresnis sprendimas, automatizavimo klausimu, bet tokios schemos atveju, būtinas termoventilio apėjimas, kad žiemą, nebūtų sudaromas papildomas pasipriešinimas. <{POST_SNAPBACK}>
Mano ŠS etiketėje, nurodyta, jog reikia užtikrinti lauko kolektoriui 2,23m3 per valandą vandens srautą. Taigi, lauko kolektoriui parenkamas atitinkamas cirkuliacinis, galintis nugalėti lauko kolektoriaus pasipriešinimą. Grubiai 90W-120W cirkuliacinis siurblys. Grindims reikalaujamas mažesnis srautas -1,7m3/h, tad cirkuliacinis gali būti truputį mažesnis, bet irgi bus ~70W.
Dabar įsivaizduok situaciją, atėjo vasara, atjungiam grindų cirkuliacinį ir prie lauko kontūro, pagal tavo schemą pajungiam grindis. Iš tik lauko kontūro pasipriešinimo, cirkliacinis siurblys gauna dar ir grindinio šildymo pasipriešinimą. Reikiamo užtikrinti srauto iškarto nelieka. Įtariu gresia ŠS kompresoriaus sugadinimu.
Iš pat pradžių buvo iškilęs klausimas, ar galingas ŠS prapompavęs nemažą šalto vandens kiekį, nenuims per didelį šilumos kiekį nuo grindų, bet iš principo, su srautą nutraukiančių ventyliu, galima koreguoti į grindis paduodamo srauto intensyvumą, tavo atveju, ten termostatas, sakyčiau net geresnis sprendimas, automatizavimo klausimu, bet tokios schemos atveju, būtinas termoventilio apėjimas, kad žiemą, nebūtų sudaromas papildomas pasipriešinimas. <{POST_SNAPBACK}>
Kas čia per keiksmažodžiai? Kokio diametro, ilgio vamzdžiai ir kiek jų pas tave po žeme? Va pas mane pvz 7 kilpos D20 apie 25m ilgio. Kaip paskaičiuoti - srautas laminarinis, turbulentinis, kuriose vietose pereidinėja iš vieno į kitą?
QUOTE(mintas @ 2014 10 03, 16:03)
Dar vienas niuansas, lauko kolektoriui, pas mane sukuriamas toks srautas, kad jis jau iš laminarinio vietomis pereidinėja į turbolencinį, kas labai stipriai didina cirkuliacinio reikalingą galingumą. <{POST_SNAPBACK}>