Įkraunama...
Įkraunama...

Geoterminis šildymas - 10 tema

QUOTE(darius333 @ 2014 08 21, 13:37)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif taip taip, vien credo ant niko ka pasako  mirksiukas.gif

Aciu aciu uz patarimus:) nesitikejau tokio nuosirdaus atsakymo. Bet labai faina,kad yra geru zmoniu. Dar karta aciu;)o gal galetumet patart koki darytis geotermini?wink.gif gal esat atrade optimaliausia varianta?smile.gif
Atsakyti
QUOTE(:)22 @ 2014 08 21, 23:25)
Aciu aciu uz patarimus:) nesitikejau tokio nuosirdaus atsakymo. Bet labai faina,kad yra geru zmoniu. Dar karta aciu;)o gal galetumet patart koki darytis geotermini?wink.gif gal esat atrade optimaliausia varianta?smile.gif

optimaliasias variantas yra kiekvienam namui individualus mirksiukas.gif , priklauso nuo reikalingo galingumo, grunto, brandinio er kiniecio SS norite ... ir zinoma finansiniui galimybiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(:)22 @ 2014 08 21, 23:25)

Norint su geoterminiu sutilpti į orinuko kainą, reikia jį rinktis ne vardą turinčios vakarietiškos firmos, bet ŠS surinktą Kinijoje arba Lietuvoje. Na iš esmės, tai kaip ir kompiuteriai, renkami iš rimtų komplektuojančių, tokių pačių, kaip ir pas vardą turinčias, tiktai rinkimas kitas.

Lietuviškos firmos gaminančios ŠS yra sveo, freor, evacon ir kitos. Kinietiškus ŠS montuoja dauguma ŠS montuojančių įmonių. Bet čia jau reikia pasigooglinti.

Konkrečiai Energera siūlo geoterminio šildymo įrangą vos už 11500 Lt. Ši komplektacija su Lietuvišku freor ŠS, be to, prie šios kainos reikėtų pridėti montavimo, bei gręžinio ar kolektoriaus tiesimo darbus.

Geosiluma montuoja kinietiškus ŠS, kurių kaina prasideda nuo 6.300 Lt. Na pilnai sumontavus kaina bus kokius 4 kartus aukštesnė, bet ŠS yra pati brangiausia geoterminio šildymo detalė. Jei ieškosit brendinio geoterminio ŠS, tai vien šio įrenginio kaina prasidės nuo ~20000Lt. Tokiu atveju jau rekomenduočiau žiūrėti orinukus.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2014 08 22, 08:22)
Norint su geoterminiu sutilpti į orinuko kainą ...

Minatu, tu turi Dievo dovana labai aiskiai, paprastai ir suprantamai issaiskinti kartais istiesu sudetingus dalykus thumbup.gif
Galetum destytoju dirbti (ne plyteliu) mirksiukas.gif
Atsakyti
Mane kamuoja didziule dilema:

Mano geoterminio pasiulymas:
SS - 7200
Grezinys 100m su ivadais - 7100
Boileris 200l - 1900
Katilines montavimas - 1000
Katilinines aprisimo medziagos - 1000
Reikalinga papildoma automatika - 1000
Viso: 19200 LT

Oras vanduo:
SS - 12000
SS montavimas - gal kokie 500 (kol kas neisivaizduoju)
Boileris 200l - 1900
Viso: 16400 LT

Kazkaip sitas kainu skirtumas (2800 LT) mane veda link to, kad reiketu rinktis geotermini. Ir vienu atveju ir kitu atveju siurbliai nebrendiniai.. g.gif
Atsakyti
Kinietiski?
Nemazai siunciasi pas mus SS is kinijos, bet dar daugiau turbut ateina ju per europa.

kas ir siu-SS nuo 4T prasideda
http://www.cccme.org...ai/product.aspx

QUOTE(kristinka_2010 @ 2014 08 22, 08:20)

SS - 7200
Grezinys 100m su ivadais - 7100
Boileris 200l - 1900
Reikalinga papildoma automatika - 1000

Oras vanduo:
SS - 12000
SS montavimas - gal kokie 500 (kol kas neisivaizduoju)
Boileris 200l - 1900

Kazkaip sitas kainu skirtumas (2800 LT) mane veda link to, kad reiketu rinktis geotermini. Ir vienu atveju ir kitu atveju siurbliai nebrendiniai..  g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arkava: 22 rugpjūčio 2014 - 09:28
QUOTE(arkava @ 2014 08 22, 09:27)
Kinietiski?
Nemazai siunciasi pas mus SS is kinijos, bet dar daugiau turbut ateina ju per europa.

kas ir siu-SS nuo 4T prasideda
http://www.cccme.org...ai/product.aspx

Taip kinietiski. Oras/vanduo butu siustas, o vanduo/vanduo butu irgi kiniskas bet is LT su 5m garantija.
Atsakyti
QUOTE(kristinka_2010 @ 2014 08 22, 09:20)

Kazkaip sitas kainu skirtumas (2800 LT) mane veda link to, kad reiketu rinktis geotermini. Ir vienu atveju ir kitu atveju siurbliai nebrendiniai..  g.gif

100 proc. darykite su gręžiniu. Juk šilumos siurbliui bus garantija - 2 ar 3 metus. Jei kinų siurblys veiks, tai ir naudosite jį kol susidėvės. Jei neveiks, tai po garantinio galėsite pakeisti į brendinį. Gręžinio (vienos brangiausios dalies) jau nebe reikės daryti. Aš tik už geotermas. Netinka mūsų žiemoms orinukai. Tiesą pasakius per 10 metų būna viena žiema, kai beveik nebūna minuso. Tada taip, orinukas - ideali šildymo priemonė. Bet šiaip - meskite jį iš galvos. Orinuks dedasi tie, kuriems atsibodo su malkomis žaisti. Kol nešalta, šildosi su orinuku, o kai šalta, kuria pečių. Dar orinukai tinka labai šiltiems, pasyviems namams, bet vis tiek iš jų mažai naudos. Tegul gamintojai juos dar tobulina.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 22 rugpjūčio 2014 - 09:42
QUOTE(kristinka_2010 @ 2014 08 22, 10:20)

....

Mano nuomone, kuri jokiu budu nera privaloma - rinkciausi tik geo vs oro, o su tokiu kainu skirtumu net nedvejociau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(darius333 @ 2014 08 22, 10:37)
Mano nuomone, kuri jokiu budu nera privaloma - rinkciausi tik geo vs oro,

kodėl?
Atsakyti
QUOTE(kristinka_2010 @ 2014 08 22, 10:20)

Oras vanduo:

Esant tokiam kain skirtumui, žinoma, kad geoterminis.

Tiesa, labai jau mažos aprišimo darbo ir medžiagų kainos palyginus su kitais pasiūlymais g.gif
Atsakyti
QUOTE(Elle_ @ 2014 08 22, 11:41)

kai irengimo kastai skiriasi tik 20-30% net klausimu nekyla, jei kaina skirtusi 2-3 kartsu tada g.gif
nes eksploatacija su geo pigesne dvigubai nei su oru 4u.gif
Atsakyti