Įkraunama...
Įkraunama...

Žmonės, būkit budrūs

Nu blem idomi ta Tucio istorija...Pagooglinus apie ta veislyna nelabai daug info, o juolab blogos nera...netgi nuorodos i sita va diskusija neduoda...
Savo ruoztu veislynas ne naujokas jorkuose ir ne prastus sunis veise... http://ingrus.net/yo...amp;mode=simple
Atsakyti
QUOTE(Tuse @ 2014 05 11, 19:17)
Oi, atleiskite, nežinojau, kad jis ir mažas, kada buvo laikas statyti ausis, svėrė 6 kg ir išvis prie ko čia svoris ir ausys g.gif . O dėl kirpimo, tai kažkaip neteko ringe matyti kirpto. Statau ausis kitai veislei ir labai sėkmingai, ne visiems genetiškai duota tvirtos ausys, bet tai nereiškia, kad negalima jų pastatyti. Į parodas reikia eiti tam, kad gauti, nepatenkinamą įvertinimą dėl ūgio ir tada tuo remiantis toliau sėkmingai priekaištauti veisėjai, įrodymas, kaip sakant. Nebūkim tokie jautrūs, už ringo ribų ir ant čempionų kartais labai negražiai šveka, kas čia tokio? Nelabai suprantu viso šito drąskymosi esmės g.gif , labai reikia kelių šimtų litų? Šuns juk nesumažins nei pinigai, nei veisėjos atsiprašymas. O jei tikimasi ''paauklėti'' veisėją, tai nemanau, kad pavyks ir netyčia atsitiks taip, kad iš jos niekas šuniukų nepirks. Šita ''apgaulė'' toooookia mažytė palyginus su visa neteisybe gyvenime, kad aš nekovočiau dėl jos.

Todėl, kad toli gražu ne kiekvienam jorkui ar kitam veislės atstovui pastatysi ausis, ypač jei jis ateityje nebus standartinis, o šis atvejis būtent toks. Jūs prieš mesdama kaltinimus apsišvieskite labiau wink.gif Apie kokį jūs vėl ringą kalbate? Ar tas ringas privalomas? Jei jau nusiperki Jorkšyrą, tai turi jį vesti į ringą, kad kažkas užfiksuotų ar jis didelis ar normalus? Juk tai ir plika akimi matosi. Normali veisėja tą ir turėjo pasiūlyti pirkėjai, jei ji neturi ko bijoti. Kas daugiau patyręs? Paviešinti negražius darbelius veislyne vadinate draskymusi? Jei taip visi žmonės galvos kaip jūs ir niekas dėl nieko nekovos, tai bus anarchija smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zilkonas @ 2014 05 11, 17:11)
ir kinologų draugija šiuo atveju niekuo padėti negali.
kas man gali pasakyti ar aš galėčiau reikalauti kad būtų galima kažkaip pareikalauti kad būtų galima atlikti ekspertizę ar tikrai tie tėvai yra mano šuns kurie parašyti?

Jei jus vis tik nusiteikusi kovoti toliau del savo teisybes ir dar isleisti tam pinigu, gal netgi daeiti iki teismo, manyciau, laikas jau pradeti su veiseja bendrauti registruotais laiskais, issaugant rastu kopijas. Taip pat rastu paprasykite, kad atvyktu xx diena atlikti genetinius tyrimus arba pasiulytu jums kita jai tinkama ta padaryti diena ir pan. Jei graziuoju neina i kontakta, turbut kito kelio nera...
Atsakyti
QUOTE(cile @ 2014 05 11, 20:18)
Nu blem idomi ta Tucio istorija...Pagooglinus apie ta veislyna nelabai daug info, o juolab blogos nera...netgi nuorodos i sita va diskusija neduoda...
Savo ruoztu veislynas ne naujokas jorkuose ir ne prastus sunis veise... http://ingrus.net/yo...amp;mode=simple

Ne visi išdrysta skustis, kai kurie tyli dantis sukandę nes skustis irgi reikia mokėti ir turi būti tikra vidinė stiprybė wink.gif Aš tai nieko ypatingai gero nematau, nes pasižiūrėjau į vardus, tai esu kelis tų šunų mačiusi gyvai ir man spėjo apie kai kuriuos papasakoti kai kurie žmonės wink.gif Tikrai nepavyzdingas veisimas ir nepavyzdingai parinkti šunys, todėl po to iš 1,5 kg kai kurių sveriančių primaišant su kai kuriais su standartiniu svoriu kelinton karton auga milžinai. Aišku dar reikia atmesti primetimą, nors atmesti irgi sunku. Tikrai ne kas antrame veislyne tokie dalykai vyksta, nes žmonės ilgai neištylėtų tokių Jorkų prisipirkė. O jei ir būna didelių Jorkų (retai), tai kitoks tas tipas vistiek, šnaucerio neprimena.
Atsakyti
Sveiki, ką tik užsiregistravau perskaičiusi šiuos užrašus. Esu viena iš pirkėjų, kur taip pat pirkau šuniuką iš jau minėto veislyno. Šuniukui 3 metukai jau. Galiu tik patvirtinti, kad tikrai ir kai aš pirkau jį, man užgarantavo, kad šuniukas svers apie 2,500kg., bet šiai dienai mano šuniukas sveria apie 5kg. ir noriu pagirti pirkėją, kuri tai iškėlė į viešumą. Gal kiti nenudegs.
Apie savo šuniuką galiu pasakyti tik tiek, kad jis super aktyvus, guvus, labai protingas ir kaip tokio svorio šuniukas labai simpatiškas ir žemesnis šuniukas nei Tutis. Esam dalyvavę ir parodėlėje - įvertinimas gerai, bet mes jį nenaudojam jokiems kergimams - tiesiog jis namų šuniukas, kurio tikrai, niekam negalėčiau atiduoti ir jei kas jam nutiktų, tikrai, būtų labai apmaudu. Mylime jį begalo smile.gif
Beje, mano pastebėjimas, bent jau man taip pasirodė ir nepykit Tučio šeimininke, kad šuniukas tikrai pas jūsų nelabai išauklėtas - toks truputį padykęs smile.gif, ausytės nepastatytos (pas mūsų šuniuko viskas tvarkoje, nors šuniukui tikrai ausytės nestovėjo - pastatėm. Beje, esu daug ir internete mačiusi, kad jorkiukams daug kas laiku nesutvarko ausyčių) ir dar kartą atsiprašau, bet didelės meilės nemačiau jūsų akyse savo šuniukui...o visgi, jam jau 4 metukai, kiek supratau.

Atsakyti
QUOTE(Crazy Daisy @ 2014 05 10, 21:41)
Žinote, po šito pasisakymo ir mano tolerancija baigėsi. Nepamirškite tik išsisaugoti - "sdavat'" tik ir gebate.
Gero priešpilnio  cool.gif

Daug kur LT Forumuose raso EN ,as nesuprantu,skaityti nemoku,bet man i galva neina del sito daryti problema ir pamokslauti,yra vertejas---nesunku paspausti klavisa,nenorit nebendraukit,cia neuzdaras F.......NE LT OFICIALI ISTAIGA......... 4u.gif 4u.gif 4u.gif :4 smile.gif u: 4u.gif 4u.gif Neuzgailiokim viena kita ax.gif Gyvenkim draugiskai! ax.gif
Atsakyti
QUOTE(DangeDange @ 2014 05 12, 02:42)
Sveiki, ką tik užsiregistravau perskaičiusi šiuos užrašus. Esu viena iš pirkėjų, kur taip pat pirkau šuniuką iš jau minėto veislyno. Šuniukui 3 metukai jau. Galiu tik patvirtinti, kad tikrai ir kai aš pirkau jį, man užgarantavo, kad šuniukas svers apie 2,500kg., bet šiai dienai mano šuniukas sveria apie 5kg. ir noriu pagirti pirkėją, kuri tai iškėlė į viešumą. Gal kiti nenudegs.
Apie savo šuniuką galiu pasakyti tik tiek, kad jis super aktyvus, guvus, labai protingas ir kaip tokio svorio šuniukas labai simpatiškas ir žemesnis šuniukas nei Tutis. Esam dalyvavę ir parodėlėje - įvertinimas gerai, bet mes jį nenaudojam jokiems kergimams - tiesiog jis namų šuniukas, kurio tikrai, niekam negalėčiau atiduoti ir jei kas jam nutiktų, tikrai, būtų labai apmaudu. Mylime jį begalo smile.gif
Beje, mano pastebėjimas, bent jau man taip pasirodė ir nepykit Tučio šeimininke, kad šuniukas tikrai pas jūsų nelabai išauklėtas - toks truputį padykęs smile.gif, ausytės nepastatytos (pas mūsų šuniuko viskas tvarkoje, nors šuniukui tikrai ausytės nestovėjo - pastatėm. Beje, esu daug ir internete mačiusi, kad jorkiukams daug kas laiku nesutvarko ausyčių) ir dar kartą atsiprašau, bet didelės meilės nemačiau jūsų akyse savo šuniukui...o visgi, jam jau 4 metukai, kiek supratau.

sveiki. parašykite kad pirkote iš šios veisėjos savo šuniuką, kiek mokėjote ir kada pradėjote pastebėti, kad jis auga per didelis? gal galėtumėte įdėti savo šuniuką nuotrauką, kaip jis atrodo, būtų labai įdomu pamatyti.
ir dar. Tai jums atrodo tai normalu, kad jūsų šuo užaugo per didelis ir jums tas pats,kad jis kitoks negu turi būti? Man tai nenormalu. Kiek suprantu, jūs irgi su dokumentais pirkote. Ar ji jums parašė kokį čekį, kokį lapelį, kiek jūs jai pinigų sumokėjote?
Ausytės jam kad ir kaip stengėmės niekaip nepastatėme.
Atsakyti
QUOTE(zilkonas @ 2014 05 11, 17:27)
nežinau kur daugiau galėčiau dar kreiptis

Viska paziurejus,jei gerai pagalvojus,neverta ka ir daryti toliau ,jus ir taip per visa LT PAVIESINOT apie si veislyna. g.gif g.gif Po tokio skandalo vargiai ar kas nores isigyti is jos jorka.Jau jai tai tikrai blogiau ,nei jums...Negadinkit sau nervu ,ir tikrai galit nusiraminti tuo kad ne jus viena likot tokioj padetij---nueikit iparoda ir pamatyst kiek daug milzinu mano veislej chihu--virs 3 kg,kad tampa jau norma ir 1,5kg standartiniai baudzami visu balu. schmoll.gif Todel veisejai ir palieka veisimui dieles kales ir jos gimdo stambius....a mes visi eiliniai norim mazesnio g.gif g.gif
Atsakyti
nu apmetykit mane akmenimis, bet po 4 metu ieskot "slieku subinej" blush2.gif ,
man tik kyla klausimas, ar tik pirkeja pati neplanavo Tucio naudot kergimui "daugintojams", kad taip aktualus tas veisles standartas??? jei perku suni kaip draugeli, tai nu uzaugo didesnis, uzaugo, juk ne krokodilas, kaip cia kazkas sake, o labai grazus ciucikas biggrin.gif
mes pirkom du sunis, su dokumentais, veisejai sake, kad vienas netiks parodoms, nu atsieit ketera ne tokia ir t.t. ( ne jorkai jie),
nu ir ka, specialiai mokytoja pasamdem, i parodas nuvezem, ivertinimai "puikiai", vertino skirtingi teisejai,ne tik is Lietuvos.

Atsakyti
Aš tik šiaip ėjau pro šalį, bet išsakysiu savo nuomonę. Mano manymu veisėja elgiasi kiauliškai, šuo nepateisino pirkėjos lūkesčių, už jį buvo sumokėta nemaža suma, šuo panašus ne į jorką, o šnaucerį, stipriai prasilenkia su standartu, tai kaip čia įšeina? Iš kai kurių pasisakymų galima spręst- apgavo, pats kaltas, durnas, ko čia sliekų subinėj ieškot doh.gif O kur veisėjos atsakomybė? Natūralu, kad žmogus jaučiasi apgautas, jei perka iš veislyno ir moka nemenkus pinigus, tai ir tikisi, kad užaugs ne dvornius, o standartus atitinkantis šuo. Būtų pirkus iš daugintojų, rėktumėt, tai ko iš daugintoju perki, pataupyk pirk iš rimto veislyno, bla bla bla.. Žmogus nusipirko iš atseit rimto veislyno, ir kas išėjo? O jei jau gavosi taip kaip gavosi, save gerbiantis veisėjas saugotų savo reputaciją ir išspręstu problemą nesiviešinant.
Atsakyti
QUOTE(zilkonas @ 2014 05 12, 09:19)
sveiki. parašykite kad pirkote iš šios veisėjos savo šuniuką, kiek mokėjote ir kada pradėjote pastebėti, kad jis auga per didelis? gal galėtumėte įdėti savo šuniuką nuotrauką, kaip jis atrodo, būtų labai įdomu pamatyti.
ir dar. Tai jums atrodo tai normalu, kad jūsų šuo užaugo per didelis ir jums tas pats,kad jis kitoks negu turi būti? Man tai nenormalu. Kiek suprantu, jūs irgi su dokumentais pirkote. Ar ji jums parašė kokį čekį, kokį lapelį, kiek jūs jai pinigų sumokėjote?
Ausytės jam kad ir kaip stengėmės niekaip nepastatėme.

Kad šuniukas bus didesni iš karto supratau, kad ne miniukas iki 1,500-1,700kg. bet, kad bus iki 5 kg. to taip pat nesitikėjau (nors, jei jis truputi būtų kūdesnis, tai apie 4kg svertumėm) Iš pradžių jam augant, net nežinau nuo kada, pastebėjau, kad jis auga didesnis nei mano planuose. Aišku, apmaudu, kad jei tikiesi apie 2,500 ar apie 3kg. užauga žymiai didesnis, bet aš tiesiog susitaikiau su tuo. Na, ką padarysi...myliu tokį koks yra ir net sakyčiau labai myliu. Beje, visi kaimynai džiaugiasi mano šuniuku, nes jis tikrai simpatiškas, labai išauklėtas, tvarkingas ir norėčiau pabrėžti labai sveikas.
Dėl pinigėlių - aš tikrai, kad tiksliai nebepamenu kiek mokėjau. Čekio, žinoma, kad negavau. Ir nežinau ar tikrai kas juos duoda... Beje, kiek pastebėjau, jei jūs pirkote pries 4 metus, jorkų kainelės buvo, sakyčiau gana aukštos. Ir patinukas parodinis kainavo tada nuo 2,500 iki 3000Lt. Taigi, jei jau tada mokėjote tik 1600lt. turėjo kilt įtarimas, kad kodėl taip pigiai parduoda. kaip toj patarlėj: "Skūpus du kartus moka" kainos, kad tokios ėjo tuo metu, tikrai žinau, nes panašiai pries tiek laiko buvau pirkus jorkų kalytę, už kurią paklojau apie 3500lt ir beje, kuri po 3 mėn. man numirė - liga. Ir net tada palikau ant ledo, nes veisėjai nieko nenorėjo girdėti dėl ligos (vėžys) ir pati nebuvau tikra ar galiu šiuo atveju reikalauti kažko. Nebuvau niekada su niekuo panašaus susidūrusi.
Ir dar tokia pastaba, kas kaltina pirkėją - nevisada viską gali žinoti kas kaip. Tiesiog, čia tik gera pamoka, sau ir kitiems, kad turi būti visur ir visada budrus.
O paviešinimas - tai, manau, taip pat gerai, gal pamatę žmonės susimastys ir ilgiau pagalvoję priims sprendimą.
Beje, įkelčiau čia nuotraukėlę savo šuniuko, bet nežinau kaip tai padaryti ir ar man pavyktų....jei išsiaiškinsiu - įkelsiu wink.gif
Atsakyti
Sveikos,

Aišku, kad apmaudu, jog užaugo ne toks kokio tikėjotės. zilkonas, bet ar galėtumėte jį grąžinti atgal?
Atsakyti