Įkraunama...
Įkraunama...

Žmonės, būkit budrūs

QUOTE(Liusii @ 2014 05 13, 21:49)
nu man jis ner labai jau panasus i jorka  blush2.gif nu grazus mielas sunelis, linksmas, zaismingas bet ne jorkas  blush2.gif o dziaugtis as nemanau kad zmogui yra kuo... tai taip iseina kad perki is veislyno su dokumentais ir lauki su baime koki poksta gamta iskres?  unsure.gif

Man rodos Agnnyte labai taikliai atsake kuo dziaugtis galima ir su sunimis daugiau susidure jai pritars visu 100%
QUOTE(Agnnyte @ 2014 05 13, 15:48)
Aš tai asmeniškai Jūsų vietoj labai džiaugčiausi, kad turite sveiką ir linksmą veislinį šuniuką. Jis atrodo tikrai geriau, negu tie žiurkiukai, kurie vaikšto drebėdami po kiemus tik vasaros metu, kai oras gražus.

Ir duokdie, kad tie gamtos pokstai butu susije tik su sunelio eksterjeru unsure.gif
Atsakyti
Na gerai, jorkas ar 3 ar 6 kg, na sakykim nera labai didelis skirtumas, sakykim nedidelis nukrypimas nuo standarto, pet klasei leistina... O jei taip koks westukas svori virsytu du kartus, vietoj 9 kg, uzaugtu 18 kg., cia irgi butu normalu pet klases kilmingam suniui? g.gif
Mes neuzsikabinom, mums kaip naujokams sitoj srity viskas nauja ir idomu biggrin.gif Bandom suprasti ir ismokti "pamoka". mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(..seNse.. @ 2014 05 13, 20:46)
Atsiprašau, ne į temą, bet nesusilaikiau. ax.gif

Tikrai ne į temą. Ne visus likimo nuskriaustus (nors reikėtų imti į kabutes, nes apie t(ariam)ą skriaudą galima diskutuot daug, bet, kitaip nei jūs biggrin.gif , susilaikau) reprezentuoja tokios laidos, o ir mano santykio su įvairiais, anot jūsų, likimo nuskriaustais nelabai žinot, ane? Kaip ir to, žiūrovė aš ar ne? Nesu kūrėja, čia teks patikėti nekultūringos cioocės žodžiu biggrin.gif Neprivalau mylėt visos visuomenės be išimčių. Bet jeigu jums užsilipus ant itin aukšto moralinio ir kultūrinio lygio bačkos geriau viskas matosi, tebūnie smile.gif Aš neatsiprašau, nes savo nuomonės nesigėdiju 4u.gif
Atsakyti
žmonės, tikrai rekomenduoju nepirkti iš šios daugintojos šuniukų, nes prisiklausiau apie ją labai labai labai labai nekokios informacijos. Ji turi kelias kalytes ir jas visą laiką kergia su tuo pačiu patinu. Ir šiaip šis alia veislynas yra ne kokios reputacijos.
Taigi siūlau mokytis iš mano pavyzdžio, jeigu nenorite iš jos nusipirkę sulaukti paskui po kelių metelių „drambliuko“ verysad.gif

ŠI MOTERIŠKĖ YRA TIKRŲ TIKRIAUSIA AFERISTĖ IR TIKRŲ TIKRIAUSIA DAUGINTOJA O NE VEISĖJA. BŪKIT ATSARGŪS!!!!!!
Atsakyti
Perskaičiau diskusiją... Tada man durnai paaiškinkite dėl kokių priežsčių pirkti dokumentinį šunį, jei veisėjas nieko negarantuoja, niekuo neatsakingas, nieko nuspėti negali? Juk panašų šunelį gali nusipirkti ir iš daugintojo tik perpus pigiau g.gif
Atsakyti
QUOTE(zilkonas @ 2014 05 14, 08:16)
žmonės, tikrai rekomenduoju nepirkti iš šios daugintojos šuniukų, nes prisiklausiau apie ją labai labai labai labai nekokios informacijos. Ji turi kelias kalytes ir jas visą laiką kergia su tuo pačiu patinu. Ir šiaip šis alia veislynas yra ne kokios reputacijos.
Taigi siūlau mokytis iš mano pavyzdžio, jeigu nenorite iš jos nusipirkę sulaukti paskui po kelių metelių „drambliuko“ verysad.gif

ŠI MOTERIŠKĖ YRA TIKRŲ TIKRIAUSIA AFERISTĖ IR TIKRŲ TIKRIAUSIA DAUGINTOJA O NE VEISĖJA. BŪKIT ATSARGŪS!!!!!!

zilkonas, atsakykite prašau, o kodėl jūs pirkote būtent iš jos? Juk jorkų pasirinkimas ir tuomet buvo nemažas. Kas lėmė, kad pasirinkote būtent šį veislyną?
Atsakyti
QUOTE(kar @ 2014 05 14, 09:14)
Perskaičiau diskusiją... Tada man durnai paaiškinkite dėl kokių priežsčių pirkti dokumentinį šunį, jei veisėjas nieko negarantuoja, niekuo neatsakingas, nieko nuspėti negali? Juk panašų šunelį gali nusipirkti ir iš daugintojo tik perpus pigiau  g.gif

Man kaip eiliniai ,a meniniku-veiiseju atrodo uz garantija mes turim ir moketi labai brangiai wub.gif
Atsakyti
QUOTE(kar @ 2014 05 14, 10:14)
Perskaičiau diskusiją... Tada man durnai paaiškinkite dėl kokių priežsčių pirkti dokumentinį šunį, jei veisėjas nieko negarantuoja, niekuo neatsakingas, nieko nuspėti negali? Juk panašų šunelį gali nusipirkti ir iš daugintojo tik perpus pigiau  g.gif

Man taip pat kilo toks kalusimas, koks tada skirtumas koki suniuka pirkti (su dok ar be) , jei tame nera jokiu garantiju. Gal kazkas pasakys kad tevam daryti sveikatos tyrimai, bet veisejas vistiek negarantuos kad suniukas netures kokiu islindusiu paveldimu ligu. O del sutarties tai jei as nesu susidurus su teisetvarka ir apie jas nenusimanau , tai kas man garantuos , kad ta musu sudaryta sutartis turi kokia nors teisine galia ax.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(gitulia @ 2014 05 13, 23:42)
O jei taip koks westukas svori virsytu du kartus, vietoj 9 kg, uzaugtu 18 kg., cia irgi butu normalu pet klases kilmingam suniui?  g.gif

........taip, tai būtų normalų, jei kalbam apie pet klasės gyvūną, kaip ir pati rašėt ar kažkas kitas, nepamenu, šios kategorijos gyvūnai turi tam tikrų vizualinių nukrypimų ir defektų nuo standarto, todėl ir sakoma, kad tai sąvotiška gamtos, genų kombinacijos , pokštas- brokas. Todėl tokie gyvūnai dažniausiai net nedalyvauja parodose, jų negalima veisti, nes neatitinka gyvūno veislės standarto. Gyvūnas tai yra gamtos kūrinys, tačiau veislę kuria netik pati gamta bet ir žmogus, todėl atsiranda naujos veislės. Nueinamas ilgas kelias kol žmogus/veisėjas suformuoja veislę, preina daug metų kol dekoratyvinė veislė susiformuoja. Nauja veislė atsiranda kryžminant ir nuosekliai formuojant, kelių veislių atstovus. Todėl kiekvienas gyvūnas turi savo genetinį informacijos fondą, ir išlenda laikas nuo laiko beveik visose žmogaus suformuotose veislėse individas kurio protėvis buvo ar tai sunkesnis, didesnis, ilgesnis, storesnis ar plonesnis, ne tos kailio spalvinės gamos, nukrypstant nuo tam tikro standarto.Todėl ir kiekviename lizde gimsta individas kuris gali turėti vieną ar kitą nukrypimą nuo žmogaus sukurtos/kuriamos veislės, tai yra gamta, genetika prieš ją žmogus kolkas yra bejėgis. Žmogus tik gali numatyti apytikslį rezultatą. Kaip ir pas mus žmones, žemaūgių tėvų vaikai išauga iki 2 metrų o kartais aukštaūgių dviejų tėvų vaikai - žemo ūgio, tai genai kurie ateina iš labai tolimų protėvių. Kaip pagalvoji o juk galėtume visi būti idealaus ūgio, kūno formų, vienodo veido........Taip kaip ir visi mersedesai vieno ar kito modelio, standartiški.........
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Epas: 14 gegužės 2014 - 09:52
QUOTE(Crazy Daisy @ 2014 05 14, 11:26)
zilkonas, atsakykite prašau, o kodėl jūs pirkote būtent iš jos? Juk jorkų pasirinkimas ir tuomet buvo nemažas. Kas lėmė, kad pasirinkote būtent šį veislyną?

Kodėl pirkau būtent iš šito veislyno? Negaliu tiksliai atsakyti, nežinau... bet tai buvo didžiausia klaida, kurią aš padariau. todėl ir sakau, kad žmonės irgi nepadarytų tos pačios klaidos, pasimokytų iš manęs
Atsakyti
QUOTE(Crazy Daisy @ 2014 05 14, 09:26)

Issakius se nuomone busiu uztikrintai apmetita akmenais is veisejiu puses doh.gif Gal zmogus ''pasivede''reklamos. g.gif g.gif Ziurekit kaip parduoda vadas labai dideli akcenta daro kad suniukas auga veislyne.....lik nuo to ,kad auga suniukas veislyne jo genotipas pageres.......Vienam forume FB veiseja issake nuomone ,kad mums eilinem ne show klasses suniukai ir tik jiems ''menininkams''skirta juos tureti.......A jiems ir paroduose buna pablazkiu nuo vietiniu teisejiu ,BET KAIP UZSIRAUNA ANT SAZININGU TEISEJIU IR TITULU NEGAUNA IR DISKVALU PRISIZVEJOJE wub.gif wub.gif wub.gif
Papildyta:
QUOTE(Crazy Daisy @ 2014 05 14, 09:26)

Issakius se nuomone busiu uztikrintai apmetita akmenais is veisejiu puses doh.gif Gal zmogus ''pasivede''reklamos. g.gif g.gif Ziurekit kaip parduoda vadas labai dideli akcenta daro kad suniukas auga veislyne.....lik nuo to ,kad auga suniukas veislyne jo genotipas pageres.......Vienam forume FB veiseja issake nuomone ,kad mums eilinem ne show klasses suniukai ir tik jiems ''menininkams''skirta juos tureti.......A jiems ir paroduose buna pablazkiu nuo vietiniu teisejiu ,BET KAIP UZSIRAUNA ANT SAZININGU TEISEJIU IR TITULU NEGAUNA IR DISKVALU PRISIZVEJOJE wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Epas @ 2014 05 14, 09:45)
........taip, tai būtų normalų, jei kalbam apie pet klasės gyvūną,

Na tada ir man suns pirkimas su dokumentais uz du, tris ar keturis kartus didesne kaina, nei be dokumentu, netenka prasmes g.gif As isivaizdavau, kad pirkdamas dokumentini suni, tu jau gauni maksimaliai artima veisles standartui, na pet klase, tai sakandis ne idealus, plaukas gal retesnis, kokia ausis nestovi ar pan.
Uz ka atsako veislynas parduodamas pet suniuka realiai? O gi uz nieka, isskyrus genetines paveldimas ligas, kurias dar irgi reiketu irodyti.
Zodziu, painus tas veiseju pasaulis, sunku susigaudyti. Dziaugiuosi, kad jau turim suniuka ir nereikia is naujo sukti galvos, svarstant visus "uz" ir "pries" cool.gif
Atsakyti