Įkraunama...
Įkraunama...

Žmonės, būkit budrūs

QUOTE(DangeDange @ 2014 05 13, 12:22)
Suprasčiau, jei tai būtų pradedantysis, bet čia kas kita.

Pradedantysis ar profesionalas, niekada negalėsi spėti, kas bus suvedus konkrečią kalę su konkrečiu patinu. Nebent tą pačią kombinaciją kartoji penktą kartą. Bet ir tai atsitinka visko. Genetika ir gamta visada yra nenuspėjama.
Atsakyti
televizija tikrai neįsibrovė nachališkai į namus. jeigu matėte reportažą, tai mums vartus atidarė žmogus.
Be to, jeigu esi sąžininga alia veisėja, veisi sąžiningai, esi sąžiningas, padorus žmogus, kai neturi ko slėpti, nuo ko bėgti, tai ir nebėgi, ir nesislepi. Ko bijoti, jeigu nieko nepadarei? Matyt, turi ką slėpti ir ko bijoti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zilkonas: 13 gegužės 2014 - 13:23
QUOTE(Agnnyte @ 2014 05 13, 13:32)
Pradedantysis ar profesionalas, niekada negalėsi spėti, kas bus suvedus konkrečią kalę su konkrečiu patinu. Nebent tą pačią kombinaciją kartoji penktą kartą. Bet ir tai atsitinka visko. Genetika ir gamta visada yra nenuspėjama.

Aš tik už dokumentus, jei norisi veislės, bet jūsų nesuprantu. Ką jūs palaikote? kaip tokiu atveju veisėjai drista prašyti tokių sumų už šuniukus, jei nieko negarantuoja tik aseit veislinį šunį, kuris net ir baisus gali išeiti? Ir kuo tada skiriasi daugintojai pagal jus, nekalbant aišku apie puppy mills, bet apie tuos, kurie turi sveiką, gražią kalytę ir sugalvoja su sveiku, gražiu draugų patinėliu suleisti? Praktiškai tada skirtumo nėra, nes jei griežtai tik dokumentuoti šunys, pas patyrusius veisejus gali atvesti pagal jus neaiškiai atrodančių šuniukų ir tai nieko tokio, gamta, genetika tai už ką jiems mokėtin tokias sumas ir už ką juos palaikyti? Paaiškinkite, nes mėtotės gana griežtais argumentais, bet ar pati nesusipainiojote? Sutarties reikia? Tai ar ne veisėjai turi ją iniciuoti? Žmogus atėjęs viskuom turi rūpintis? Ar Maxima pateikia prekes, apskaičiuoja čekį, priima broką ar pats klientas viską sau pasigamina atėjęs į Maximą, susimuša į aparatą ir dar apmoka už viską? Bando kai kurie sakyti, kad reikia pirkti tik gerokai paaugintus, bet kodėl veisėjai iki tiek nelaiko, o stengiasi kuo greičiau iskišti, vos tik galima jau išleisti į naujus namus?
Kiti dar gina šią veisėją, kad neišėjo šnekėtis. Tai kodėl jinai oficialių, raštiškų atsakymų nepateikė kas ir kaip, kad net reikėjo televiziją kviesti? Šlykštu klausyti, kai subėgusios pačios veisėjos viena kita dabar dangsto
Atsakyti
QUOTE(vizune @ 2014 05 12, 22:55)
Taip,kad suniukas gali peraugti standarta tai yra normalu,veisejas ne viespatis,kad nuspetu visus niuansus,kiekvienoj veislej laikas nuo laiko pasitaiko peraugusiu ar nedaaugusiu jos atstovu.Ir ugis nera tas pagrindinis kriterijus ,kuris daro suni panasiu i ta veisle ,kuriai jis priskiriamas.Tutis nepasieke dalmantino dydzio,6 kg suo yra taip pat nedidelis suniukas.Jei Tuciui butu priziureje ausis ir kaili,apart aukstesnio ugio, jis niekuom daugiau neissiskirtu is kitu jorksyru burio.Ir kaina 1500litu,yra normali pet klases jorksyro kaina,jau vien paziurejus i Tucio charakteri jis vertas visu tu pinigu.
Kad pirkeja bjauri,as neparasiau,cia jusu zodziai.Kad ji nemyli savo suns ir jis jai rakstis vienoj vietoj,tai faktas kaip blynas.Ir ne kilogramuose cia esme.Nebutu svoris,atrastu kita kabli,nes kai nemyli,visada surasi prie ko prikibti.Jau tai,kad nuskustu kunu suni taso nuoga per lietu,(net zurnalistei jo gaila pasidare),o seimininkei giliai dzin.
Kad veiseja nekalbejo su zurnalistais ,saunuole.Nezinau,koks zmogus gali ziureti sita laida  doh.gif  Klausimas: ka daryt,kad Tutis peraugo? Nu apsiversk.Gal veiseja turetu pasiulyt jam padaryti plastika -patrumpint kojas ar kuna? Ar gavus 750 litu Tutis staigiai pamazes ir pataps labai mylimas? Tai gal padarom akcija,sumetam visi kiek kas gali ir padovanojam Tucio seimininkei,kad jos sirdis suminkstetu.Nupirkim ta meile Tucio 3kg pertekliui  ax.gif

O šita ponia turbūt pati tokia pati a lia didžioji veisėja, visai nenustebčiau.
Kodėl jums atrodo, kad aš nemyliu savo šuns? KOdėl jis man tik rakštis vienoj vietoj? Neieškau aš jokių kabliukų, aš tik noriu teisybės ir kad būtų viešai parodyti tokie dalykai, kokius daro tokie veisėjai su šunimis.
Ir jeigu jums atrodo, kad man iš tos a lia veisėjos reikia tiktai pinigų, mano buvo toks tikslas šito filmavimosi, tai jūs, ponia, labai klystat. Pasidarykit tokią pinigų susimetimo akciją sau ir nusipirkit iš šitos a lia veisėjos šuniuką ir duok Dieve kad jis jums neišaugtų toks, kaip mano. to ir linkiu
Atsakyti
Zilkonas, panašu, kad ankstesnių žinučių neskaitote, bet kadangi jau prisijungėte, pakartosiu savo klausimą - kodėl tik dabar šitas teisybės ieškojimas? Po keturių metų?
Atsakyti
QUOTE(Zabyte @ 2014 05 13, 13:26)
Šlykštu klausyti, kai subėgusios pačios veisėjos viena kita dabar dangsto

Va ir gaunasi po to "viena bobutė sakė", kai ameniškai visas pažįstat, kad tokiais lozungais mėtomasi.
Kažkaip įdomiai gaunasi, kai žmogus perka iš daugintojo, tai jis kaltas, kad nesidomėjo, kad paklausą didina. O kai perka iš veisėjo, tai kur tau, kam domėtis, viskas ant lėkštutės ir dar sukramtyta turi būti paduota, nes bapkes moki.
Ir sorry, bet lyginimas su Maxima doh.gif Nugis labai panašios sferos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Zabyte @ 2014 05 13, 14:26)
kaip tokiu atveju veisėjai drista prašyti tokių sumų už šuniukus, jei nieko negarantuoja tik aseit veislinį šunį, kuris net ir baisus gali išeiti?

Pagal jus tokia suma yra didelė? Prieš 4 metus už tokią kainą ir be dokumentų pardavinėjo kiti, ir žmonės pirkdavo. O čia už sveiką, kilmingą šunį tik tiek suplojot, negi tikrai tikit, kad už tokią sumą galima parodinį šunį nusipirkt? Geras šuo kainuoja labai didelius pinigus, net ir dešimtis tūkstančių ir tai nėra garantijos, kad šuo šluos titulus.

Aišku, veisėja negerai padarė, jog neperspėjo, kad šuo didesnis bus, nes tikrai turėjo matyt, mažų šuniukų svoris nešokteli staigiai per kelis mėnesius. Turėjo kalbėtis su šeimininke apie esamą situaciją, bet tikrai ne iki tokio lygio,kad 750 lt grąžintų.
Atsakyti
QUOTE(megeja @ 2014 05 13, 15:55)
Zilkonas, panašu, kad ankstesnių žinučių neskaitote, bet kadangi jau prisijungėte, pakartosiu savo klausimą - kodėl tik dabar šitas teisybės ieškojimas? Po keturių metų?

Negalvokite, kad nieko nedariau keturis metus, tik laukiau ir galvojau, iki kokio didumo mano šuo užaugs. Ne. Visus šiuos metus bandžiau kalbėtis su šita a lia veisėja, tiksliau, daugintoja. Visokiais pažadais ji mane maitino ir kaip dabar supratau, specialiai tempė laiką, kad galėtų pasakyti, kad kaip ir daugelis čia rašo, kad jau per daug laiko praėjo, kad reikėjo anksčiau galvoti ir pan. Patikėkite, visi mes turim kantrybę, bet kada nors ji baigiasi
Papildyta:
aš nesakiau kad pagal mane tokia suma didelė. Gal ir didelė, gal ir nedidelė - čia ginčų klausimas. Tada prieš keturis metus buvo tokios kainos. Aišku, kaip ir dabar galima nusipirkti ir pigiau, ir brangiau.
Atsakyti
QUOTE(Zabyte @ 2014 05 13, 14:26)
Ką jūs palaikote?

Aš nepalaikau nieko. Man nesuprantama, kodėl veisėja nesurašė sutarties, kurią privalėjo surašyti. Man lygiai taip pat nesuprantama, kaip galėjo pirkėjas jos neprašyti, o po keturių metų ieškoti teisybės. Man abu vienodai yra kalti. Vienas neatsakingai parduoda, kitas neatsakingai perka. Aš įpratus visada klausytis abiejų pusių. O dabar viskas į vienus vartus.
Anyway, aš net ne veisėja smile.gif
Atsakyti
jeigu dabar pirkčiau šunį, tai jau žinočiau, ko reikalauti. tada pirkau pirmą kartą, o ji pamatė, kad gali apgauti, tai ir apgavo
Atsakyti
Agnnyte, kai perki pirma suni ir dar priedo gauni kruva dokumentu, tai tikrai nebezinai ko reikia ir galima prasyti irasyti i ta sutarti, ko apskritai galima noreti iri kuri suns gala reikia ziureti, kad jau skaitytumeisi atsakingas.
PIrkau ir as visai nesenai pirma suni, galit pasijuokti is manes, pati kas diena ruosiu, derinu kruva sutarciu, bylinejuos ir pan., o kai reikejo pasirasyti suns pirkimo sutarti, pakirto kojas, pradejo drebet rankos, atrode, kad neaisku ko cia begali noreti toje sutartyje ir pan. Dejau parasa ant to gavau ir isvaziavau namo drebanciom kojom su nauju seimos nariu. Mylim, auklejam, i mokykla eina, o kas is jo isaugs matysim, idomumo delei prakute gal i kokia paroda nuvaziuosim ir tiek. Todel neteisciau as pirkeju, kaip neatsakingu, atsakingi jie vien jau del to, kad pagal savo suvokima noredami kazkokios veisles, nenuejo i turgu ir nenusipirko "ale tos veisles atstovo".
Atsakyti
QUOTE(zilkonas @ 2014 05 13, 15:37)
jeigu dabar pirkčiau šunį, tai jau žinočiau, ko reikalauti. tada pirkau pirmą kartą, o ji pamatė, kad gali apgauti, tai ir apgavo

Smagu, kad pagaliau pastebėjot, jog ir Jūs ne viską padarėt iš savo pusės.
Niekam asmeniškai netaikau, bet kartais tikrai žmonės labai mažai domisi prieš pirkdami. Rodos, automobilio ar šaldytuvo paieškoms skiria daugiau laiko, naršo po forumus, klausinėja nuomonių, analizuoja, renka informaciją, galų gale taupo... Aš tai asmeniškai Jūsų vietoj labai džiaugčiausi, kad turite sveiką ir linksmą veislinį šuniuką. Jis atrodo tikrai geriau, negu tie žiurkiukai, kurie vaikšto drebėdami po kiemus tik vasaros metu, kai oras gražus. O ir kaina tokia, kad tikrai nepermokėjot. Relax, juk viskas gerai smile.gif
Papildyta:
QUOTE(gitulia @ 2014 05 13, 15:40)
Agnnyte, kai perki pirma suni ir dar priedo gauni kruva dokumentu,

Aš lygiai taip pat pirkau pirmą šunį mirksiukas.gif Ir nematau tame nieko blogo. Tiesa, sąlygas aptarėm daug anksčiau. Mat šuo atkeliavo po dviejų metų paieškų.

O apie atsakingumą nesiplėsiu. Mano supratimu, jau visi išsisakė tai, ką norėjo pasakyt.
Atsakyti