Įkraunama...
Įkraunama...

Žmonės, būkit budrūs

QUOTE(miauksiuss @ 2014 05 12, 13:49)
Aš tik šiaip ėjau pro šalį, bet išsakysiu savo nuomonę. Mano manymu veisėja elgiasi kiauliškai, šuo nepateisino pirkėjos lūkesčių, už jį buvo sumokėta nemaža suma, šuo panašus ne į jorką, o šnaucerį, stipriai prasilenkia su standartu, tai kaip čia įšeina? Iš kai kurių pasisakymų galima spręst- apgavo, pats kaltas, durnas, ko čia sliekų subinėj ieškot doh.gif O kur veisėjos atsakomybė?  Natūralu, kad žmogus jaučiasi apgautas, jei perka iš veislyno ir moka nemenkus pinigus, tai ir tikisi, kad užaugs ne dvornius, o standartus atitinkantis šuo. Būtų pirkus iš daugintojų, rėktumėt, tai ko iš daugintoju perki, pataupyk pirk iš rimto veislyno, bla bla bla.. Žmogus nusipirko iš atseit rimto veislyno, ir kas išėjo? O jei jau gavosi taip kaip gavosi, save gerbiantis veisėjas saugotų savo reputaciją ir išspręstu problemą nesiviešinant.

as tai manau kad teisybes reikia ieskoti ne po 4 metu ax.gif esu pati tik pirkeja ir neseniai isigijau suniuka, todel suprantu kad norisi perkant is veisyno su kilmes dokumentais suniuka kad jis butu tos veisles ir to standarto ir tikrai baisu jei taip apgaudineja zmones doh.gif bet ar imanoma kazka rasti praejus tiek metu???? ta veiseja gal net neprisimena kiekvieno pirkusio g.gif
Atsakyti
QUOTE(Liusii @ 2014 05 12, 16:42)
as tai manau kad teisybes reikia ieskoti ne po 4 metu  ax.gif esu pati tik pirkeja ir neseniai isigijau suniuka, todel suprantu kad norisi perkant is veisyno su kilmes dokumentais suniuka kad jis butu tos veisles ir to standarto ir tikrai baisu jei taip apgaudineja zmones  doh.gif bet ar imanoma kazka rasti praejus tiek metu???? ta veiseja gal net neprisimena kiekvieno pirkusio  g.gif

Jei tikėt pirkėja, ji sako, kad pardavėja visą tą laiką maitino pažadais. O kaip iš tiesų buvo, kas ten žino g.gif Bet jei pardavėja jaučiasi teisi, kodėl bijo kalbėtis? Kaip bebūtų, gera antireklama jai. Liūdna, kai žmonės savo reputaciją parduoda už kelis šimtus litų
Atsakyti
Sveiki. Esu jorkutes savinike. Pries pirkdama labai ilgai ir kruopsciai rinkau info apie veislynus. Kai apsisprendziau is kurios veisejos pirkti, dar laukiau apie metus savo maziukes. Pirkimo sutarty viskas kruopsciai surasyta. Jei, dantu sakandis bus netesingas grazins kompensacija. Jei, neisgyvens iki metu del paveldimos ligos, grazins visus pinigus. Kilmes dokumentuose tevu, seneliu, proseneliu duomenys. Pasiemiau sunyte paskiepyta, su euro pasu(gyvenu ne LT) pilnai istirta. Gavau didele kraitele ir maisto virs 7 kg. Iki dabar palaikom grazius, siltus santykius su veiseja. Is jos gaunu daug naudingos info. Ji man siuncia condicionieriu, maisteli, rubelius, jei cia negaunu tokiu.
Mano maziukes svoris 2,6-2,7 kg. Guvi, sveika, grazi mergaite. Be veisejos pagalbos as viena jos tokios neuzauginciau. Vistik pirmas "vaikas" tokios veisles. O, veiseja jau daug metu tuom uzsiima ir labai myli savo suniukus. Todel, isleidus i pasauli irgi nelieka abejinga savo sunyciu palikuoniais. biggrin.gif
P.s. Perskaiciau dabar auksciau rasyta zinute. Netikiu, kad ta veiseja pasiimtu atgal suniuka, jei ji kas ir grazintu. Nesazininga ji yra. verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo virga: 12 gegužės 2014 - 17:17
paziurejau as dabar ta 24 val reportaza, nu bet ir veiseja gyvena bigsmile.gif namas koks , kiemas bigsmile.gif ir po Ispanijas tik skraido, o va zurnalistu bijo lotuliukas.gif siaubas istikruju kai pamastai kokie sukciai aplinkui doh.gif jauciu kergia su bele kuo kad tik pelno butu doh.gif as tai DNR pareikalauciau padaryti smile.gif
Papildyta:
QUOTE(virga @ 2014 05 12, 19:15)
Sveiki. Esu jorkutes savinike. Pries pirkdama labai ilgai ir kruopsciai rinkau info apie veislynus.

matot yra zmoniu kurie gali metus ir du laukti suniuko o yra kam norisi greiciau, as sakykim visai nelaukiau, paziurejau tik vienam veislyne, patiko veiseja , suniukai . bet nei minciu neturejau kad su dokumentais suniukai gali uzaugti ne tokie unsure.gif g.gif as manau kad ne visi turi laiko ir jegu visus veislynus isanalizuoti, be to ta info ner paprasta surinkti, o perkant su dokumentais tai jau savaime yra kaip garantija kilmes smile.gif bet va sis atvejis parode ka kita doh.gif verysad.gif tai ir atrodo kokia prasme moket daug uz dokumentini suniuka? pas mano pussesere yra jorkas be dokumentu tikrai mazesnis uzauges g.gif kazkaip pikta kad zmogus sumastes isigyti suniuka turi kelis metus kazkur ieskoti info, blaskytis... tai kam tie kilmes dokumentai isviso yra?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liusii: 12 gegužės 2014 - 17:57
QUOTE(Liusii @ 2014 05 12, 18:51)
kokia prasme moket daug uz dokumentini suniuka? pas mano pussesere yra jorkas be dokumentu tikrai mazesnis uzauges  g.gif kazkaip pikta kad zmogus sumastes isigyti suniuka turi kelis metus kazkur ieskoti info, blaskytis... tai kam tie kilmes dokumentai isviso yra?

Man rods galima pasidziaugti bent jau gera suneliu sveikata, tiek Tucio, tiek jo 5kg broliuko is kitos vados...patikekit, tai nepalyginamai didesnis privalumas lyginant su svoriu...rimtesne veterinaru intervencija siais laikais kainuoja simtais...
Kas del genetiniu tyrimu, tai turbut matet, buvo pamineta kaina 180Lt+pvm, o reik triju vienetu...tai bent finansine prasme monkes biznis, nebent is principo, kad teisybe irodyt...pagarba, jei tiek upo bus...
Atsakyti
Veislynas ne Maxima, perkant šuniukus čekiai nėra duodami schmoll.gif . Bet jei labai noras yra, galima prašyti veisėjo, kad sumą įrašytų į pardavimo sutartį.
Dėl veisėjos namo, nejaugi kažkas tiki, kad galima kelis jorkus pardavus po 1500 lt, pasistatyti namą biggrin.gif . Ir veisėjos reputacijos taip lengvai nesugadinsi, deja. Kiek buvo bandoma sugadinti daugintojų reputaciją, laikraščiai rašo, televizija rodo, pilni forumai blogų atsiliepimų, o pas juos kaip pirko, taip ir perka sau toliau...
Atsakyti
Paziurejau ta programa. Tikrai sunytis per didelis. Netikiu, kad is vienodo didzio suniuku isauga toks vienas perauges, kurio didumo negali sunu seimininke numatyti. Mums veiseja leido rinktis is dvieju mergyciu, nes buvom pirmi pirkejai. Tai klausiau koks skirtumas tarp ju? Veiseja paaiskino, kad viena bus trumpesne ir tamsesnio plauko ant nugaros. Kita ilgesne, aukstesne ir sviesesne. Joms tada buvo vienas menuo. Issirinkom tamsesne. Taip ir yra. Ji trumpesne, zemesne ir tamsiai sidabrines spalvos. Aisku jos plaukuciai dar "zydi", bet kunelio sudejimas toks koki numate veiseja. biggrin.gif
P.s. Beje, nesuprantu kodel nestovi ausytes? Mano maziukes visa laika buvo stacios. Nuo gimimo veseja siusdavo mums foto, video. Nuo ko tai priklauso? Ir ar tai nauju seimininku rupestis statyti ausis? g.gif
Atsakyti
Dieve apsaugok veisejus ir ju suniukus nuo tokiu pirkeju...
O tiems "super saziningiems veisejams ",kurie cia "derge" ant savo koleges ,kurie veisia tik "iskirtinai tobulus sunis" ,linkiu sutikti tokia Tucio seimininke ,o dar geriau kelias,kad pajausti visa "kaifa"
Gailiausiai sitoj istorijoj vargso Tucio,nes jo seimininke,galetu ji myleti tik 3 kilogramu svorio,6 kilogramai meiles i jos sirdi netelpa doh.gif 6 kilai svorio per 4 metus nusipelne tik vieso "issityciojimo"
Mano pirmas suo buvo perauges beveik 10 cm,atveztas pries 23 metus is Maskvos,moketa uz ji buvo 3 tecio algos,taciau niekam i galva neatejo mintis ,kad kazkas kazka apgavo.Mes ji mylejom beprotiskai.Ne jo dokumentus,ne jo centimetrus ar kilogramus,o ji pati,uz tai ,kad jis yra.Ir buvom be galo dekingi jo veisejai irgi uz tai,kad jis tiesiog yra musu gyvenime. Va toks didelis nuostabus drambliukas wub.gif ,kuris deka musu meiles ir uzsispyrimo tapo pirmu savo veisles cempionu Lietuvoje.
Tucio veiseja suprantu .Jei sitoj situacijoj nusileisi kiekvienam lengvai pasakius "keistam " suniuko seimininkui,manau,kad zinant musu lietuviu liaudies isradinguma,uz jos namo varteliu stoves eilute tu,kurie ras savo jorkutyje ne toki snuki,ne tokias ****** ar anusa,ir uz kiekviena "netobula" detale pareikalaus tam tikros kompensacijos lotuliukas.gif
Is kitos puses,jei i tokius namus ir pas tokia "mylincia mama" pakliutu mano suniukas,begciau issisiepus ,kad tik ta vaika is tos beprotybes istraukti.
Beja, pries kokius 5 metus sitam forume skambejo pudeliuko Levuko istorija,kuris savo tuometines seimininkes vieso pasityciojimo objektu tapo,nes peraugo 2 cm ir 500 gramu lotuliukas.gif Sitas Levukas irgi dabar tituluotas suo ,nors tuo metu net ir nepudeliu buvo tapes.
Pasaulis ritasi kazkur zemyn;sunys prilyginami buitinei technikai su garantiniu talonu,jie jau ne draugai,ne seimos nariai,o tiesiog preke verysad.gif
Tiesa,ta keikiama Tucio veiseja,kiek pamenu, viena pirmuju jorksyru augintoju ir veisles pradininku Lietuvoje ...

Atsakyti
Vienų šuniukų ausų kremzlės tvirtos, o kitų ne, ir tada reikia klijuoti. Kartais iki 5-6 mėn ar dar ilgiau, tada tai šeimininko darbas.
Atsakyti
QUOTE(vizune @ 2014 05 12, 21:29)
Dieve apsaugok veisejus ir ju suniukus nuo tokiu pirkeju...
O tiems "super saziningiems veisejams ",kurie cia "derge" ant savo koleges ,kurie veisia tik "iskirtinai tobulus sunis" ,linkiu sutikti tokia Tucio seimininke ,o dar geriau kelias,kad pajausti visa "kaifa"

na jus is dalies teisi, bet tuomet kodel toji veiseja nenori kalbetis su zurnalistais ir apginti savo nuomone ? g.gif as va to nesuprantu ... jei jau ta pirkeja jusu manymu tokia bjauri tai jus pateisinat kad perkant suniuka su dokumentais ir jis uzauga dvigubai diesnis tai normalu ? unsure.gif as va 12 metu laikiau dalmatina, pirkau is zmoniu be dokumentu, kazkaip tuomet nesureiksminau, zinojau kad bus didelis, bet norejau tokio, dabar kai zinau tuos vargus bute su dideliu sunimi, tai isigijau maziuka ir tikrai nenoriu kad jis uzaugtu dvigubai didesnis ir nepanasus i tos veisles atstova schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Liusii @ 2014 05 12, 18:51)
matot yra zmoniu kurie gali metus ir du laukti suniuko o yra kam norisi greiciau, as sakykim visai nelaukiau, paziurejau tik vienam veislyne, patiko veiseja , suniukai . bet nei minciu neturejau kad su dokumentais suniukai gali uzaugti ne tokie  unsure.gif  g.gif as manau kad ne visi turi laiko ir jegu visus veislynus isanalizuoti, be to ta info ner paprasta surinkti, o perkant su dokumentais tai jau savaime yra kaip garantija kilmes  smile.gif bet va sis atvejis parode ka kita  doh.gif  verysad.gif tai ir atrodo kokia prasme moket daug uz dokumentini suniuka? pas mano pussesere yra jorkas be dokumentu tikrai mazesnis uzauges  g.gif kazkaip pikta kad zmogus sumastes isigyti suniuka turi kelis metus kazkur ieskoti info, blaskytis... tai kam tie kilmes dokumentai isviso yra?

O va čia ir yra pirkėjo atsakomybė.
Kaip jūs ir rašote, kilmės dokumentai įrodo kilmę. Tai niekur nedingsta net ir šioje situacijoje, šiunukas kilmingas (bent jau kol DNR tyrimai neįrodė kitaip), tik eksterjeru ne visai telpantis į standarto rėmus.
Selekcijoj visko būna, neatitinkantys standarto veislės atstovai tiesiog neveisiami, bet tai nepadaro jų "mažiau kilmingais".
Bet Jūsų šita žinutė man skamba labai liūdnai. Aišku, kad greičiau, nes šuo - tai kaip nusi...šikt, čia ir dabar verysad.gif
"Neturėti laiko ir jėgų" paskirti mėnesiui ar dviems informacijos rinkimui? Tai sakyti turėtų būti gėda. Galima darytis išvadas, kad Jūs neturite laiko ir šuns auginimui? Juk tai irgi reikalauja laiko ir jėgų.
Mėnesį, du panaršyti forumuose, apsilankyti keliose parodose, pasisvečiuoti keliuose veislynuose, sudalyvauti šunų šeimininkų susitikimuose, pasinagrinėti standartą ir veislei būdingas ligas, pasigilinti bent jau minimaliai į bazinius auginimo, priežiūros, mitybos, auklėjimo aspektus - visa tai turėtų būti savaime suprantamas dalykas prieš įsigyjant draugą, su kuriuo praleisite kartu dešimt, penkiolika ar dar daugiau draugystės metų, per kuriuos visus reikės "skirti laiko ir jėgų".

Niekas nešneka apie kelis metus, kalbama apie atsakingą pirkimą ir nesitikint iš veisėjo mėtomų rožių po kojomis. Apie tolesnį Jūsų tulžies liejimą - pasiskaitykite ankstesnius temos komentarus. Galite susirasti forume ir temą apie šunis su kilmės dokumentais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo megeja: 12 gegužės 2014 - 20:02
QUOTE(megeja @ 2014 05 12, 21:57)

Bet Jūsų šita žinutė man skamba labai liūdnai. Aišku, kad greičiau, nes šuo - tai kaip nusi...šikt, čia ir dabar  verysad.gif
"Neturėti laiko ir jėgų" paskirti mėnesiui ar dviems informacijos rinkimui? Tai sakyti turėtų būti gėda. Galima darytis išvadas, kad Jūs neturite laiko ir šuns auginimui? Juk tai irgi reikalauja laiko ir jėgų.
Mėnesį, du panaršyti forumuose, apsilankyti keliose parodose, pasisvečiuoti keliuose veislynuose, sudalyvauti šunų šeimininkų susitikimuose, pasinagrinėti standartą ir veislei būdingas ligas, pasigilinti bent jau minimaliai į bazinius auginimo, priežiūros, mitybos, auklėjimo aspektus - visa tai turėtų būti savaime suprantamas dalykas prieš įsigyjant draugą, su kuriuo praleisite kartu dešimt, penkiolika ar dar daugiau draugystės metų, per kuriuos visus reikės "skirti laiko ir jėgų".

Niekas nešneka apie kelis metus, kalbama apie atsakingą pirkimą ir nesitikint iš veisėjo mėtomų rožių po kojomis. Apie tolesnį Jūsų tulžies liejimą - pasiskaitykite ankstesnius temos komentarus. Galite susirasti forume ir temą apie šunis su kilmės dokumentais.

na nezinau kaip jums nuskambejo, bet as akcentavau kad ne visi turi laiko ir netgi supratimo rinkti info kelis metus smile.gif jus galit kaip norit suprasti mane, bet as savo suni be proto mylejau, tuos visus 12 metu kol jis buvo su manim buvau jo seimininke tikraja to zodzio prasme, o kai susirgo sumokejau tokius pinigus kad nauja suni be problemu galejau dokumentini isigyti, nors ir zinojau kad liga nepagydoma bet meile buvo akla cray.gif pora menesiu gyvenau juodoj depresijoj verysad.gif tuomet supratau kad mane isgelbeti gali tik naujas augintinis, tiesa apvaziavau tuomet vykusias parodas, kalbinau dalyvius, bet tikrai nezinojau kad perkant suniuka su dokumentais taip buna...
as nezinau ko jus taip piktai paraset unsure.gif
Atsakyti