Kazkaip anksciau buvau pamegusi skystas, bet dabar naudoju birias
Skystas pilu i ta apvalu dangteli ir idedu i tiesiai skalbekle
QUOTE(Mikė @ 2006 08 17, 21:46)
O gal galit mane paprotint, kaip skalbti su skystom skalbimo priemonėm, kai skalbi su mirkymo programa ? Juk tada pili tą priemonę į stalčiuko abu skyrelius, o kiek supilu, viskas iš karto ir subėga, tai vėliau jau mašina neturi ką paimti, jei būtų milteliai, jie liktų tam stalčiukį. Gal suprasit mano klausimą
Tas klausimas ir man buvo kažkada iškilęs. Paklaususi tapau išjuokta (gyvenu Vokietijoj - žinia, iš džiunglių atsikrausčiusi) - "ką, tu rūbus tieeeek užnešioji, kad juos mirkyti reikia" Vienu žodžiu, čia bobos plauna švarius rūbus, kitos net rankšluosčius kasdien keičia, man jos išaiškino, kad skystos priemonės tam ir skirtos, o jei noriu su mirkymu, reikia miltelius imti, jie stipriau plaunantys iš viso. Tai aš paprasčiausiai pamerku nakčiai , tada nuspaudžiu ir plaunu normalia programa.
Giselle, klausi dėl "black". Čionai pas mus privertė įvairiausių firmų skalbimo priemonių juodiems rūbams, institutas ištyrė ir nustatė, kad rezultate jokio skirtumo nesama, tik jos brangesnės esančios - atseit reklaminis triukas.
Vėtra, su reklaminiais triukais firmos tik ir laikosi...Nesitikėk, kad kas naujo įvesto atpigtų, atpigins greičiau tai, kas nebepopuliaru. Ariel konkrečiai nenaudoju, bet ir kitos firmos keičia gamybos technologiją - mat nemažą miltelių tūrio dalį sudaro ne skalbiančios, o pagalbinės priemonės, pvz. neleidžiančios jiems į gumulus sukibti. Jas iš nutekamųjų vandenų pašalinti nemažai kainuoja, tai jau bent pas mus vis ieškoma naujų sprendimų (Ariel, atrodo, vokiškas, jei neklystu). Tai va, gal mano žinios (prenumeruoju žurnalą apie visokių prekių tyrimų rezultatus) kiek padės į kai kuriuos klausimus atsakyt...
QUOTE(_vetra_ @ 2006 08 10, 14:05)
Čia man iškilo vienas klausimas Niekur forume neradau atsakymo: tai arba blogai ieškojau arba visom aišku tik man vienai ne Klausykit, kaip su tom naujom pakuotėm skalbimo miltelių? Kur vietoj 2 kg būna 3 kg... Ar ten tik mažiau miltelių pilti ar dar tuos miltelius reikia su vandeniu sumaišyti prieš įpilant į skalbimo mašiną? Nusipirkau ir neįkertu ką su jais daryt...
va va padare jie painiava, tipo jie sukoncentruoti, reik maziau det milteliu
QUOTE(Nonna @ 2006 08 21, 09:31)
Kazkaip anksciau buvau pamegusi skystas, bet dabar naudoju birias
Aš skystą skalbiklį pilu tiesiai į būgną ant skalbinių
O as irgi skystu nenaudoju buvau nusipirkus, jie nieko neisskalbia tai naudoju birius. Matyt, kaip cia kazkuri minejo, su skystais tik svarius drabuzius reik plauti
as ir skystu nenaudoju, ir isvys nesuprantu skystu, demes lieka tokios pacios, nebent mirkyt reik ilgai bet visvien as stebuklais apie juos netikiu
Mielosios padėkis, patarkit, nes jau visokias skalbimo priemones išbandžiau. Skytas ir ne, bet neradau dar tokios, kad gerai dėmes išsalptų. Nes mano vyras taip sugeba sudirbti drabužius, kad reikia po kelis kartus salpti.
QUOTE(Donata007 @ 2006 08 25, 21:38)
as ir skystu nenaudoju, ir isvys nesuprantu skystu, demes lieka tokios pacios, nebent mirkyt reik ilgai bet visvien as stebuklais apie juos netikiu
O as skystas naudoju, tik del kvapo, nes biriu kvapas mane labai erzinai r negaliu nesioti drabuziu, mane net vimdo milteliu kvapas, o su skystais viskas normaliai
QUOTE(Raganiukas @ 2006 08 26, 17:25)
Mielosios padėkis, patarkit, nes jau visokias skalbimo priemones išbandžiau. Skytas ir ne, bet neradau dar tokios, kad gerai dėmes išsalptų. Nes mano vyras taip sugeba sudirbti drabužius, kad reikia po kelis kartus salpti.
Esi likimo draugė. Maniškis irgi. Vien skalbimo priemonių neužtenka, jos šiandieną skirtos plauti sykį apvilktam rūbeliui, reikia papildomų priemonių. Jei nelabai sušnerkšta, pilu specialią druską dėmėms., kartu su milteliais į stalčiuką porą matavimo kaušelių (pas mus ji būna pardavinėjama prie skalbimo miltelių, būna pokeliai po pusę kilo, gal ir pas jus yra, pažiūrėk nuodugniau, priveža gi visko iš viso pasaulio, tik turėk kuo mokėt). Kai kurioms dėmėms užpilu Ačės tiesiog ant viršaus nepraskiedusi ir palieku paveikti, patrinu, paskui kišu į mašiną. Kitoms dėmėms būna kitų priemonių - ar užpurkšti, ar užpilti tokios kaip želė ir paveikti. Riebalines prieš skalbdama apdoroju su benzinu dėmėms (pas mus jo būna benzino kolonėlėj arba Drogerie kanistriukai po 125 ml). Nieko kito neišgalvosi. (Gal LIetuvoje dar ir gausi ko stipresnio, o čia eko, bio ir panašiai, veikimas šnipštas, net vabalam nuodus lauktuvių iš Lietuvos vežė. ) Viso to esu mokyta čionai namų ruošos kursuose - kaip nieko neišmananti buvau vyro babcios įkišta, žinia, iš medžio išlipusi, skalbiankės nemačiusi, o apie indaplovę nė nekalbėt
QUOTE(Raganiukas @ 2006 08 26, 19:25)
Geriausiai dėmes išima paprastas ūkiškas muilas Tik su baltais atsargiai.....
Perskaičiau viską ir man taip ir liko neaišku dėl tų skystų skalbimo priemonių. Tai kaipgi jas iš tikrųjų dėti į skalbiankę. Kiek čia skaičiau, tai kiek žmonių tiek nuomonių vienos pila į stalčiuką, kitos pila tiesiai ant rūbų į būgną, trečios su kažkokiu kaušeliu deda į būgną (tas kaušelis būna prie skalbimo priemonės ar kaip?) O kaip iš tikrųjų?
Dėmes tai man visai neblogai išima Vanish. Iš pradžių užpilu ant dėmės, palaikau kokį 10 min. ir tada į skalbiankę. Bet gal pas mane dėmės ne tokios baisios. Su benzinu valyt dar nieko neteko Nu tiesa neseniai bandžiau vyro užnešiotą džinsofkę išskalbt - buvo jau išmesta kažkur bet išsitraukė po kokių 4 metų ir nusprendė kad vėl laikas panešiot būtų
O tą specialią druską dėmėms jeigu dedat kartu su milteliais tai tada skalbiat tik tuos dėmėtus drabužius ar ir visus kitus. Klausimas ar ta druska nekenkia nedėmėtiems drabužiams? Ir beje ar tos druskos yra pas mus LT pirkti? Kažkaip neužmačiau parduotuvėse
Dėmes tai man visai neblogai išima Vanish. Iš pradžių užpilu ant dėmės, palaikau kokį 10 min. ir tada į skalbiankę. Bet gal pas mane dėmės ne tokios baisios. Su benzinu valyt dar nieko neteko Nu tiesa neseniai bandžiau vyro užnešiotą džinsofkę išskalbt - buvo jau išmesta kažkur bet išsitraukė po kokių 4 metų ir nusprendė kad vėl laikas panešiot būtų
O tą specialią druską dėmėms jeigu dedat kartu su milteliais tai tada skalbiat tik tuos dėmėtus drabužius ar ir visus kitus. Klausimas ar ta druska nekenkia nedėmėtiems drabužiams? Ir beje ar tos druskos yra pas mus LT pirkti? Kažkaip neužmačiau parduotuvėse
Sveikos mamytes,
Prasau jusu patarimo ir paaiskinimo,ka as ne taip darau.
Zodziu taip,mano skalbimo masina ne is naujausiu,bet skustis niekada negalejau.Tik va nezinau ar man cia paranoja,ar tikrai paskutiniu metu skalbiniai turi kazkoki keista kvapa.Kai pazdziaunu tai dar nieko,visas butas kvepia Lenor,bet kai islyginu ir po kiek laiklo noriu keisti patalyne ar issitraukiu dzinsus,jie man turi toki keista kvapa.Naudoju ir birius Ariel ir skysta Persil ir Lenora,tikrai pilu ir negailiu,bet va tas kvapas...nebezinau ka daryti,gal as ju per daug pilu ir man poto neissiskalauja?labai purvinu skalbiniu niekada neturiu,pilu biriu Ariel 50 80 ml kazkur nes vanduo cia kietas ir Lenors pilnai pripilu da skyreli.Merginos,moterys, patarkit ka daryti
Prasau jusu patarimo ir paaiskinimo,ka as ne taip darau.
Zodziu taip,mano skalbimo masina ne is naujausiu,bet skustis niekada negalejau.Tik va nezinau ar man cia paranoja,ar tikrai paskutiniu metu skalbiniai turi kazkoki keista kvapa.Kai pazdziaunu tai dar nieko,visas butas kvepia Lenor,bet kai islyginu ir po kiek laiklo noriu keisti patalyne ar issitraukiu dzinsus,jie man turi toki keista kvapa.Naudoju ir birius Ariel ir skysta Persil ir Lenora,tikrai pilu ir negailiu,bet va tas kvapas...nebezinau ka daryti,gal as ju per daug pilu ir man poto neissiskalauja?labai purvinu skalbiniu niekada neturiu,pilu biriu Ariel 50 80 ml kazkur nes vanduo cia kietas ir Lenors pilnai pripilu da skyreli.Merginos,moterys, patarkit ka daryti