Užsukusi čia pasijutau visai kaip Maironis (bet amžiai bėga, ir griūvančios sienos/kas dieną nyksta, apleistos ir vienos!..). Savaitės temos nusibaigė, nebesisvaiginame jokiais projektais (analizės buvo tik išimtis, patvirtinusi taisyklę?), ND dirvonuoja (Opšra & Co?
), tylą retsykiais perskrodžia tik supypsėjęs mamagutes priminimas, na va, dar Mangutės žiedeliai bando guosti, kad yra šitame marse gyvybės kažkoks menkas krislelis
Sakyčiau, darom! ką nors... Bet kad ir pati idėjomis nepertekusi, tik atodūsiais
Mangute, nežinau, ar pavyks "smagiai sukritikuoti"
Pakankamai sunku rasti ką pasakyti apie tokius žiedelius, kokius atnešei. O gal pati pamėgintum?, būtų tokia improvizuota analizių atmaina - savianalizė?
A? Ir aš pakankamai rimtai, be užslėptos ironijos. Man, tarkim, būtų įdomu išgirsti Tavo pasvarstymus, kokį tikslą turėjai, į ką koncentravaisi, kas, Tavo manymu, pavyko, kas kelia rūpesčių ir niaukia žvilgsnį... Tai galbūt paskatintų ir mūsų smagią kritiką
, nes dabar sunku rasti atskaitos tašką, išjudinti vertinimo smagratį... Ką norėtum išgirsti? Minčių apie sumanymą, šviesą, kompoziciją, techniką, heliošo piešinį? Beje, apie pastarąjį. Nematau nieko specifiško, kad plikas faktas apie heliošą, kaip įrankį, imtų kalbėti. Net nepasakyčiau, kad čia jis darbavosi rankoves pasiraitojęs, kad apskritai darbavosi
Man regis, jau ne kartą esi gavusi patarimų nebijot priverti diafragmos, nesilaikyti įsikandus minimalios ryškumo zonos, kuri tikrai ne visur kur tinka, o kartais yra ta penkta, net šuniui nereikalinga, koja
Tarkim, Tavo žiedelis Nr.2. Nors kadras, mano galva, silpnas per visus parametrus (tiek kompoziciškai, tiek vizualiai, tiek vertinant šviesą, techniką, spalvas, rakursą ir t.t.), siauroji ryškumo zona tik dar labiau sustiprina tą įspūdį. Tik iš bendro išsilavinimo
galim pasakyti, kad tas žalias, dėmesį siurbiantis daiktas yra augalėlio kotas, Tavo nuotraukoje jo vaiskus žalumas tiesiog netekęs prasmės, tūriškumo, atrodo tik toks įžūlus spalvinis išsišokėlis ir tiek. O ką gali pasakyti Tu? Man būtų visai įdomu