Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Sveikos,
gerokai nutykusi tema. Gerai, kad nors koks pasipešiojimas įvyksta - prabudina. Aš prisimenu savo ND kaip nesibaigiantį košmarą, nes fotkinau tada dar su muiline ir 1ND buvo nerealus iššūkis. Apie estetiką ten net kalbos nebuvo - fokinau tokius baisuoklius guminius žaislus ir svajojau kaaaaip nors tą fokusą į vietą nutupdyti. biggrin.gif lotuliukas.gif blink.gif
Na, bet čia ne į temą smile.gif
Šiais metais turėjau labai daug išgyvenimų, kurie pakeitė mano požiūrį į daugelį dalykų. Bet čia irgi ne į temą.
O į temą keletas paskutinių kadrų. Greičiausiai matėte kur nors, bet, kad jau niekas nieko nerodo...

user posted imageDreams by Irmoske, on Flickr

user posted imageMusic by Irmoske, on Flickr

Vakaras ramus.
Muzikos garsai tyri
sieloj suskambo

user posted imageTrio by Irmoske, on Flickr

Miestas nuščiuvęs,
stygų virpulio klausos.
Naktis įstabi

Na, užteks. Bijau atsibosti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2014 09 06, 19:38)
[...]yra dalis fotografuojančių žmonių, kurie niekada nepasieks aukštumų (tai, beje, dažniausiai iš karto matosi ir retai suklysti stebėdamas), kiti niekada nedarys komercijos, treti universalai, ketvirti išvis būna beviltiški, bet čia ne paniekinančia prasme, o objektyviai, na, būna, žmogus tiesiog neturi gebėjimų, bet jis greičiausiai kitoje srityje puikiai atsiskleistų, bet nori būtent fotogrfuoti. na, ir lai fotografuoja, džiugina save, artimuosius, bet tada bent jau techninės kokybės norisi tikėtis.

Hey, say, o iš kurių aš? biggrin.gif Noriu apsispręsti, ar verta toliau dantis į ND laužyt, ar tiesiog ramiai fotografuoti šunis ir varnas ir tautos negąsdinti biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(gotte @ 2014 09 06, 20:00)
tai kad labai ilgą laiką į ND ir žiūrėta buvo kaip į techninę pusę g.gif buvo vos keli apribojimai - nefotografuoti žaisliukų ir dar ten kažko g.gif tik paskui viskas labiau išaugo į estetikos vertinimą.

tai va būtent kad visokių žmonių yra.. aš tą ir noriu pasakyt, kad ND čia visai ne prie ko.. cool.gif

Aš tai į visą šitą burbulą žiūriu taip: buvo laikas, kai visos čia fotkino nagų lako buteliukus ir džiaugėsi fokusą pagavusios. Tai ir užsiskaitinėdavo tokius ND kaip gerus. Dabar pradžiamokslis kaip ir ne visai atitinka savo pavadinimą, visokiems lepšiams (kaip, pavyzdžiui, Opšra) čia ne pradžiamokslis, o šiek tiek kosmosas, obettačiau stengtis gi galima. Kas iš to, kad tobulai techniškai atlikti namų darbai surinks tuos pliusiukus iš gailesčio, nes atsibodo perdėtas atkaklumas (kad ir briedžio atvejis - nepamenu ten įspūdingos estetikos ar kitų stebuklų, bet stengėsi žmogus, taip stengėsi, kad išstengė tuos "taip" - na, ir kas iš to?). Čia jau tokia vieta, kur tave tarkuos. Arba atsiskaitinėjant namų darbus, arba juos atsiskaičius. Tai kam gadinti ir savo, ir kitų nervus - paprasčiau pradėti tarkuoti iš karto. Netinka - labai gaila, yra kitų vietų mokytis. Tinka - nu tai pasivartaliosi per galvą, paskui geriau bus, vėliau mažiau tarkuos, nes minimalų supratimą ne tik apie technines galimybes (kurių galima išmokyti ir beždžionę gerai pasistengus - tik štai negirdėjau, kad kokia beždžionė būtų pripažinta (foto)menininkė..), bet ir apie fotografiją turės. Pripažinkim gi, nuolat čia šmėžuojantys nickai turi kokybės reikalavimus, ir ta kokybė tikrai nėra minimalaus lygio - kas, kvaila jauna mano galva, nėra minusas, greičiau kaip tik pliusas, jei tikslai bandančiojo į kompaniją įsipaišyti irgi ne minimalaus lygio. Jei vis tik ambicijos minimalios - šalia yra tema, mokomės fotografuoti berods vadinasi, ten jokių hypermegaperdėtaiperspaustų namų darbų nėr...
Atsakyti
QUOTE(Iks @ 2014 09 06, 00:11)
Nežinau, ką tiksliai omeny turėjo Ka, bet įtariu, kad jai labiau užkliuvo vaizdelio atsitiktinumas - štai kankorėžiai, štai staltiesė, štai fokusas.

Tai ir turėjau galvoje. Viskas labai paprastai sudėta, čia ir dabar, be jokių didelių pastangų (kalbu apie daiktus, ne apie fotografavimo procesą, nes galbūt iš tiesų nėra paprasta naujokui tas fokusas ten kur norisi). smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Iks @ 2014 09 06, 00:11)
Aptariamuoju atveju, sakyčiau, nėra tiesioginės kalbos apie grynąją estetiką ar antiestetiką. Darbelis gana tvarkingas, spalviškai darnus, bet pilkas ir nuobodus. Ne, aštraus siužeto nieks nereikalauja, kaip ir kažkokių nematytų neregėtų veikėjų.


QUOTE(Ka @ 2014 09 08, 10:31)
Tai ir turėjau galvoje. Viskas labai paprastai sudėta, čia ir dabar, be jokių didelių pastangų (kalbu apie daiktus, ne apie fotografavimo procesą, nes galbūt iš tiesų nėra paprasta naujokui tas fokusas ten kur norisi).  smile.gif


jau ne kartą buvo rašyta - sudėkit daiktus ant balto fono ir bus gerai, bus gaunami TAIP. Kodėl šitas variantas nebetinka jau? Pagal šituos du komentarus suprantu, kad net to jau nepakanka, reikia dabar siužeto...negalima daiktų va šitaip paprastai sudėti...nes jie bus per daug paprastai sudėti. Sudėjus juos be siužeto, vėl nebus estetikos ar antiestetikos kalbos... darbelis bus tvarkingas, bet nuobodus...
Aš pvz iš šių komentarų jau nebesuprantu, kokie tie reikalavima? Jei padėsiu konkorėžius ant balto lapo ir pribersiu spyglių, lyg ir logiška jau tada bus, kažkoks siužetas g.gif konkorėžiai, spygliai.. nu tipo.. bet tada ne prie ko baltas lapas? Nes konkorėžiai ir baltas lapas man nesiderina visai schmoll.gif Jei sudėsiu konkorėžius į lėkštę, vieną šalia lėkštės, kitą kitoje pusėje lėkštės ir atskirai į visus fokusuosiu, gali užkliūti, kodėl konkorėžiai yra šalia lėkštės? Jei iš jos iškrito, tai kodėl iškrito į skirtingas puses...nes gal turėjo iškristi į vieną pusę g.gif kompoziciškai poniai x atrodys, kad geriau kitoje pusėje, o poniai Y, kad geriau būtų arčiau lėkštės...kažkam gal lėkštės spalva ar forma nepatiks, neduos TAIP dėl to.. galima su tokiais dalykais nusivažiuot labai toli... kadangi reikalaujam šiuo metu estetikos, tai reiktų gal tada apibrėžti - kas ta estetika.. nes dabar išeina panašiai kaip su "skoniu" dėl kurio neisginčijama g.gif o mes tą bandom daryt vis tik...


Rarity, sveika, smagu matyt tavo darbelius 4u.gif Man dreams labai įstrigusi yra, jau flickr matyta ir analizuota...kažkuo jautri ši foto, kažkuo net bauginanti (čia jau mano asmeninės baimės seniems žaislams doh.gif biggrin.gif ), kažkuo miela.


QUOTE(Opšra @ 2014 09 07, 21:00)
Arba atsiskaitinėjant namų darbus, arba juos atsiskaičius. Tai kam gadinti ir savo, ir kitų nervus - paprasčiau pradėti tarkuoti iš karto. Netinka - labai gaila, yra kitų vietų mokytis.

Šios temos pliusas, kad ji gerokai stipresnė nei buvo kad ir prieš metus. Bet tuo pačiu ji išsigimė... "nepatinka - varyk lauk, o patinka - verskis per galvą". Čia nėra kažkieno asmeninė tema, kad galėtų išvaryti, pavaryti...paaiškinti...Manau, kas nenori, nedaro tų ND... tegul neša foto, tegul sulaukia kritikos, tegul ir labai skaudžios (galbūt toks mokymosi procesas kažkam duos daugiau naudos, nei darymas super duper estetiškų siužetiškų ND).
...gi kam nervai nelaiko komentuojant kokią "š" nuotrauką, gali nekomentuot ir nesigadint tų nervų..


Aš užtai ir sakau...nebūkim vieni didesni direktoriai už kitus, žiūrėkim į gyvenimą paprasčiau...jis gi toks įvairus... fotografijos mokymasis gali turėti labai daug spalvų, atspalvių...būdų.. ir fotografijos mokymas lygiai taip pat.


Buvo jau ne kartą iš mokytojų pusės sakyta, rašyta, kad niekas nieko neprivalo čia daryt - nei atėjus kritikuot, nei patarinėt, nei padėt... Kas kiek nori, tik ir prisideda. Tai lygiai taip pat ir naujokas neprivalo įgyvendinti visų forume aktyviau nesireiškiančių dalyvių estetikos suvokimą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gotte: 08 rugsėjo 2014 - 11:52
Gal kokia laisva vieta atsirado pas mokytojus beviltiskiems, bet labai norintiems biggrin.gif blush2.gif
Atsakyti
Aš todėl ir vengiu komentuoti, kad mes visi turim skirtingus lūkesčius ir supratimus. Tad geriau pasilaikyti savo nuomonę sau - mažiau nervų. Kiekvienas lai eina savo keliu, o kam lemta susitikti, tie susitiks.
Atsakyti
Tai va, nuo šiol ir aš savo nuomonę pasiturėsiu sau. Tegul vertins kas nori ir kaip nori. smile.gif
Atsakyti
Na va, temą tikriausiai galima uždaryti. Patenkintos? Nebebus namų darbų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2014 09 08, 20:48)
Na va, temą tikriausiai galima uždaryti. Patenkintos? Nebebus namų darbų smile.gif


Ne ne, tik ne tai!
Tegu būna ji, ta pradžiamokslio tema, tegu būna! Kad ir pasikeitusi, kad ir "išsigimusi", su patylėjimais, su pasidraskymais, su paprotinimais, su pakikenimais, su pakeiksnojimais, su patarimais, su žiūriniais, su konkursais, su žaidimais... Tegu egzistuoja ir tegyvuoja Pradžiamokslis!
O krizė bus įveikta!
Anksčiau ar vėliau.

Atsakyti
Say, visad buvo šaipomąsi iš naujokų durų trankymo ir grasių pareiškimų "išeinu" maždaug, o dabar va pati į tą temą lenki biggrin.gif tipo mol - viskas, baigta, uždaryta.

Ir nesakyk daugiskaita: "jūs" patenkintos... čia sakyk, gotte, ar tu jau patenkinta dabar? Visų nuomonė labai vieninga estetiškų namų darbų klausimu, aš čia viena tokia besišakojanti ir kitokią nuomonę reiškianti. Tai čia man reiktų išeit lotuliukas.gif p.s. jau pasukau ant kulniuko...(norėč kad dabar maldautumėt neišeit)

O jei rimtai, tai ką aš žinau, išties pasijaučiau balta varna, tai tikrai nežadu pūst prieš vėją.. velniava cool.gif
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2014 09 08, 21:27)
Say, visad buvo šaipomąsi iš naujokų durų trankymo ir grasių pareiškimų "išeinu" maždaug, o dabar va pati į tą temą lenki biggrin.gif tipo mol - viskas, baigta, uždaryta.

Ir nesakyk daugiskaita: "jūs" patenkintos... čia sakyk, gotte, ar tu jau patenkinta dabar? Visų nuomonė labai vieninga estetiškų namų darbų klausimu, aš čia viena tokia besišakojanti ir kitokią nuomonę reiškianti. Tai čia man reiktų išeit  lotuliukas.gif p.s. jau pasukau ant kulniuko...(norėč kad dabar maldautumėt neišeit)

O jei rimtai, tai ką aš žinau, išties pasijaučiau balta varna, tai tikrai nežadu pūst prieš vėją.. velniava  cool.gif

As tau pritariu.Tema pervire savo sultyse, nauji zmones seniai neina, seniams nebeidomu nei komentuot, nei tie ND.Tad pasirasau po kiekvienu tavo zodziu.
Atsakyti
Man tai atrodo, kad aš daug metų bandžiau, bet elementariai atsibodo įrodinėti, kad ne tik man to reikia. Juk jeigu žmonėms negerai, tai reik daryt, kad būtų geriau. Tai va, linkiu sėkmės, nebeturiu resursų ginčytis, gal kada jų vėl atsiras kažkam daugiau. Entuziastų visada atsiras, senių vietą lai užima nauji seniai. Gal kokie nors seniai trukdo kažkam čia būti ar sugrįžti, tad šiandien gera proga atsinaujinti.
Atsakyti