QUOTE(saigha @ 2014 07 14, 22:03)
Kritika reikalinga ir pageidautina, kaip matai, atsižvelgiu - neskubu, atrankinėje,nekeliu
O jei rimtai, manau, kad naujokams, ypač tokiems, kurie net spirga iš noro dirbt, reikalinga geranoriška ir konstruktyvi kritika, kad galėtum klaidas taisyt. Pasakymas, kad
tavo darbai - tik 'belekas', mano galva nei geranoriška, nei konstruktyvu... O aš, deja, iš tų, kurie turi labai daug užsidegimo, entuziazmo, ir - žinau- jei į galvą šovusios idėjos neįgyvendinsiu DABAR, tai ko gero niekada.. Pavydžiu tiems, kas galit išlaukt, išmastyt.. Tik... Jei forume, kuris vadinasi 'pradžiamokslis' tie pradinukai nebus toleruojami, tai kur jiems dėtis?....
nelabai suprantu, kurioje vietoje nebuvai toleruojama? įdėjai foto, norėjai komentarų, juos gavai. aš duodu komentarus tokius, kokius moku, kiti dar kitokiu stiliumi bendrauja, Tu dar kažko kitokio nori. Nekelkim vieni kitiems reikalavimų dėl formos, geriau įsigilinkim į turinį, a?
taip, aš nesicackinu, nes preziumuoju, kad bendrauju su suaugusiais žmonėmis, kurie, tikėtina, turi tam tikrus mechanizmus adekvačiai reaguoti ir priims atvirus komentarus atsirinkdami jų esmę, o ne užsiblokuos dėl to, kad jie nesuvynioti į šimtą šilkinių skarelių. jei nufotkinai bet ką ir bet kaip - kokius kitus žodžius pasirinkti, kad paaiškinčiau, kas blogai, kad pakankamai gerai pajustum, kas tiksliai blogai? tai reiškia, kad vaizdas nuotraukoje toks: pasirinkai bet kokį pirmą pasitaikiusį objektą ir nepadirbėjai prie jo, kad išgautum gerą rezultatą. Parašiau, ką pamačiau. Jeigu tris paras ieškojai objekto ir dar dvi ėjai aplink jį ieškodama palankiausios šviesos, kompozicijos ir idėjos, pateikei geriausią variantą iš 60-ies, tai atleisk, pasikarščiavau. Bet Tu gi suaugusi, kas bent jau man signalizuoja, kad nesitikėsi iš kito suaugusio elgtis su Tavim lyg su septynmečiu pirmoku, kuriam pirmą dieną atėjus į mokyklą reikia "nenumušti entuziazmo, motyvacijos" ir pan. Mes, suaugusieji, valdome savo motyvaciją patys, todėl nereikėtų kaltinti išorinių jėgų, jeigu nepriimame kritikos, kai žirnis (t.y. kritika) nepadėtas po šešiolika kaldrų, kad kuo mažiau jaustųsi. Aš gi daug kartų sakiau - man nuoširdžiai gaila energijos vynioti žodžius į vatą kalbant su suaugusiais asmenimis, neturiu tikslo tapti visų geriausia drauge ar įtikti ir prisikurti sąjungininkų, todėl negiriu, kai nėra dėl ko girti, o kritikuoju, kai yra dėl ko kritikuoti. Einu tiesiausiu ir trumpiausiu keliu. Bet eilinį sykį forma triumfuoja prieš turinį - jeigu iš to, ką parašiau, Tu pasiėmei tai, KAIP aš parašiau komentarą, priimdama tai kaip
kritiką visiems savo darbams, o ne tai, KAS jame parašyta komentuojant vieną konkretų vaizdą, tai net nežinau. Vadinasi, komentaras nepasiekė adresato. C'est la vie
Gerai, kad turi entuziazmo, bet Tau ne tik aš savo
grubiais komentarais, bet ir kitos aptakesniais sako - neskubėk, palauk, atsirink, apgalvok. fotkink daug, jei Tau taip gaunasi, bet labiau apgalvotai. Juk Tavo skubėjimas ir spirgėjimas - tai ne mano ir niekieno kito problema, tik Tavo, tad dirbk su ja. Jei turi tiek energijos, kiek sakaisi turinti, tai davai, kruopščiai ruoškis, galvok, fotkink šimtais kasdien, atsirinkinėk, daryk sau pačiai savaitės geriausių foto atrankas, tada jas dar filtruok, kol išfiltruosi tą vieną, kuri tam momentui yra pati geriausia ir tik tada rodykis. Manau, taip gausis sulėtinti rodymo tempus ir greičiausiai bus geresnis rezultatas. Ko ir linkiu.