Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Na, tai dabar jau drėbtelsiu biggrin.gif

Visų pirma - visai neperdėti ir visai ne iš mandagumo ar bandymo kur nors be muilo sulįsti ditirambai say. Už idėją, už skirtą laiką, už (visiškai savanorišką) privertimą kitaip, nei įprastai žiūriu, pažiūrėti į paveikslėlį. Galėčiau dar ir apskritai dėkoti už nuolatinį menkai apsiplunksnavusių veikėjų įkvėpimą, obettačiau jau gautųsi perseilėtas patosas, tai susilaikysiu biggrin.gif

Visų antra, norisi žagtelti užmačius, kaip tamsta Iks pasistengė biggrin.gif Dar nespėjau perskaityti ir pasidžiaugti (tikiu, kad džiaugtis bus kuo, tetos paklodės visada gražiais raštais išmargintos), bet pamačius tris (!!!) analizes, kai pati vos vieną sugebėjau išgimdyti, ir tą pačią terminui spaudžiant ir labiau iš garbės reikalo, supratau, kaip iš tikrųjų atrodo domėjimasis ir noras tobulėti smile.gif Į pernelyg didelius asmeniškumus nesileisiu ir nevyniosiu čia atskiros paklodės, bet Iks man yra gražus ir įkvepiantis pavyzdys. Ir suprantu, kodėl ji tas tris analizes rašė, ir dabar pačiai gaila, kad aš neparašiau daugiau (ar bent tos vienos geriau) - ne dėl konkurso, susižavėjusių šūksnių ar dar ko, o dėl savęs pačios.

Visų trečia (kuris susijęs su visų antra) - man didelė garbė dalintis pirma vieta su Iks smile.gif Tiek dėl to įkvepiančio pavyzdžio, tiek ir šiaip dėl kažkokių sutampančių su teta bangų (ir paklodžių, bent jau savo išmatavimais biggrin.gif ). Ir ploju rankom, kad tikrai nėra šitam žaidime pralaimėjusių, kad ir apie save kalbant - ne esmė kažkokia vieta (nors negaliu čia apsimetinėti drovia mergaite - tikrai malonu matyti savo vardą prie pirmos vietos - nors ir nesu tikra, kad jaučiuosi nusipelniusi jo užrašo būtent ten), esmė tame, kiek aš pati gavau iš sudalyvavimo šitoj laboratorijoj. O gavau tikrai daug.

*

Ir štai čia jau prasideda visiškai asmeniški (nežinau, kiek švarių) paklodžių skalbimai ir džiaustymai biggrin.gif

Nežinau, ar kas nors atsimena, bet aš tai labai puikiai atsimenu, kaip prieš visai nedaug laiko (nežinau, kiek tiksliai, pusmetis gal koks - bet ne esmė gi) žiūrėdama į pasisakymus apie paveikslėlius kad ir čia pat, forume, dažniau tyliai, bet kartais ir garsiai žagsėdavau: na, KAIP įmanoma TIEK pasakyti apie kažkokią vieną nuotrauką? Iš kur jūs tai ištraukiat? Kaip jūs į juos žiūrit? Ir buvau įsitikinusi, kad jau man tai niekad nieko panašaus nepavyks ir viskas, ką aš galiu pasakyti apie kažkokią fotografiją, yra "gražu" arba "negražu". Paskui atsirado kažkur viduj pastebėjimai apie kreivą horizontą ar ne vietoj sėdintį fokusą, kažkokius labai ryškius nederėjimus kadre, bet vis tiek toli gražu ne tai, ką matydavau ir kuo žavėdavaus kitų pastebėjimuose.

Irrr - man pačiai asmeniškai labai daug džiaugsmo teikia šitas į(si)rodymas, kad, na, matau kažką ir aš, kai noriu biggrin.gif Ir kad galiu parašyti visą paklodę apie vieną kadrą (!!!), ir dar kad tą paklodę say padžiovė šalia Iks paklodžių (biggrin.gif), kurios man nuo pat pirmos dienos čia buvo kažkas pavydėtinai mistiško ir stebuklingo. Šitas džiaugsmas atsirado iškart tą paklodę surašius, tą patį vakarą baisiai džiūgavau, net be kažkokio va viešo įvertinimo (kuris man šiaip gyvenime pernelyg svarbus, truputį per daug svarbus, nei turėtų būti) - ir dėl to, kad turėjau progą apie kažką parašyti (man nenormaliai patinka rašyti (kaip keista, turbūt nepastebėjot biggrin.gif)), ir dėl to, kad rašymo objektas buvo visiškai naujas, neįprastas ir apie vieną fotografiją niekada dar nerašiau, ir dėl to, kad apskritai prisiverčiau (nėra labai tikslus žodis, kai darai kažką, ką labai nori padaryti, negali sakyti, kad taip jau ir prisivertei, bet vis tiek prireikė pokalbio su savim, kad tai padaryčiau) sudalyvauti, ir (čia jau rizikuoju nuskambėti kaip savim perdėtai besidžiaugiantis narcizas, bet velniai nematė biggrin.gif) dėl to, kad jaučiausi parašiusi visai neblogai, žinodama rašymo aplinkybes ir savo suvokimo lygį fotografijoje.

Ir tas analizės rašymas man buvo toks lyg asmeninis lūžis konkrečiai šitoj srity, ir visokių minčių po jo kilo. Pavyzdžiui, kad kaip būtų įdomu su dabartine galva ir dabartinėmis akimis apžiūrėti tą pačią Aleksandravičiaus parodą, po kurios čia viešai spjaudžiausi, kad nieko nesuprantu ir niekada nesuprasiu biggrin.gif Kad lyg ir nieko sąmoningai nedarant ir savęs nelaužant į peržiūrimus kadrus žiūriu visai kitokiu žvilgsniu ir visai kitokius dalykus matau. Kad "gražu" suvokimas gerokai pasikeitė. Ir nors, vieša paslaptis, namų darbus atsiskaitinėti man sekasi baisiai sunkiai ir sėdžiu štai daugiau nei pusę metų ir nejudu niekur iš vietos, kažkaip visai dėl to nesijaudinu. Nes ne kuo greičiau atsiskaityti ir tada kilnoti visokius savo snapshotus ir tikėtis kažkokios kritikos yra mano tikslas. Ir aš visai puikiai jaučiuosi be balso namų darbams teisės, kol man leidžia va rašyti visokias paklodes, dalyvauti linksmuose žaidimuose ir visaip kitaip savaime augti, nes esu tikra, kad kada nors, kai jau su gerb. fotoaparatu susidraugausim ir išaugsim iš tos apsitrynimo stadijos, visa tai turės man didelės naudos.

Ir dar - dabar suprantu, kodėl say yra pareiškusi, kad namų darbai jai neįdomūs biggrin.gif Visiškai sutinku - žiauriai neįdomus reikalas biggrin.gif

*

Tai va. O dabar einu svetimų paklodžių apie svetimas fotografijas skaityti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2014 04 30, 09:41)
ANALIZĖS konkursas:

I vieta: IKS dalinasi su OPŠRA

II vieta: MAMAGUTE dalinasi su KA ir SAIGHA

III vieta: virdzzinija dalinasi su Mangute

nelaimėjusių nėra. ir aš čia rimtai, o ne kaip vaikų darželyje...smile.gif

visos prašom man į AŽ savo adresus. Iks ir Opšros tikrai turiu, kitos pakartokit.

dar bus ir mano asmeninių pastebėjimų smile.gif

be galo smagu, kad darbelis nebuvo nurašytas, kaip neskaitomas biggrin.gif (vienintelė spardžiausi, kad viešai nebūtų publikuotas). Say, įkvepi pasitikėjimo smile.gif Be galo įdomu skaityti ir kitų mintis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mamagute @ 2014 04 30, 11:59)
be galo smagu, kad darbelis nebuvo nurašytas, kaip neskaitomas  biggrin.gif (vienintelė spardžiausi, kad viešai nebūtų publikuotas). Say, įkvepi pasitikėjimo  smile.gif  Be galo įdomu skaityti ir kitų mintis smile.gif

Visiškai nesuprantu, ko ten taip reikėjo spardytis smile.gif Ir labai džiaugiuosi, kad visgi buvo paviešintas, nes paskaityti tikrai labai įdomu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Opšra @ 2014 04 30, 13:03)
Visiškai nesuprantu, ko ten taip reikėjo spardytis smile.gif

nu norėjos giliau "pakapstyt" smile.gif
Atsakyti
Ačiū už gerus žodžius, bet čia Jums, o ne man reikia dėkoti, kad taip noriai minkote ir formuojate save smile.gif
Atsakyti
Neberodysiu sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Opšra: 30 balandžio 2014 - 12:40
Opšra, gi apie fokusą viską jau supranti, o kur ji pirmoje ir antroje foto? g.gif
Atsakyti
Šniukšt. Išsididinau fotkes iki negalėjimo ir pastebėjau, kad biškį ne ten, kur paskutinėj fotkėj. Turbūt laikas stiprintis akinius sad.gif
Atsakyti
merginos, nebuvot susiduriusios su flickr problema? Manęs jungiantis klausia lempinio klausimo: What is the first name of your oldest nephew? blink.gif blink.gif blink.gif

viena naršyklė įsiminusi paswordą, todėl galiu prisijungti, bet jei atsijungsiu.... prisijungti bus be šansų.. kas per first name of your oldest nephew? blink.gif doh.gif niekada nieko panašaus nevedžiau.. ir prisijungimo vardą žinau, ir paswordą žinau, bet viską suvedus, dar šitos nesąmonės užklausia..
Atsakyti
pašte buvau, Iks wink.gif būsi apdovanota, tik dabar jau net už kelis nuopelnus, bet atvirukas tai vienas, žinok biggrin.gif ir analizes ryte surijau. o kaaaip smagu atrast panašių minčių ir pastebėjimų, kurie formą įgavo kito sakiniuose.
Atsakyti
QUOTE(je t'aime @ 2014 04 30, 13:08)
pašte buvau, Iks wink.gif

oi, jau nekantrauju smile.gif

OPŠRA, aš mačiau Tavo ND biggrin.gif Ir gal net komentarą suraitysiu biggrin.gif Netrink ateityje, sutarėm? Ir šiaip norisi šį bei tą į Tavo rytinę paklodę atitarti, bet dabar negaliu, atidedu vakarui (gal) smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iks: 30 balandžio 2014 - 13:26
Iks, kai išmoksiu nepraš*kti fokuso (ar bent pastebėti, kad tai padariau, prieš įkraunant nuotraukas), tai netrinsiu - gėda gi nu sad.gif Bet komentaro (jei jis ne apie fokusą biggrin.gif) vis tiek mielai laukčiau smile.gif Ir atitarimas į paklodę įdomus būtų. Tai lauksiu vakaro biggrin.gif
Atsakyti