Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Sveikutes.
Malonu del pirmosios vietos. Nepradingau. Uzduoti turiu, stacionaras pusiau prikeltas is patalu ( tik pusiau, nelabai kaip krauna pulsapius, daznai palieka pusiaukeleje neuzkrovus, o su mano kantrybes syvais, jie isjungiami pusiaukeleje). Telefonu is vis atsisakau internete rasyti, tik persekioju smile.gif Svarbu dalyvaujanciu butu. Nes as pasijutau tokia pusiau laimetoja, nes labai mazai buvo konkurentu/ciu... Tai ar bus ju si syki?!
Tema sukurta Flikr (pirmas blynas gyvenime kuriant tokius dalykus. Ot jauna dar as, jauna. Daug ko nebandziau, daug dar isbandysiu biggrin.gif )
Tadaaaam...

Tema: Slenkstis

Tai gali buti ir tiesiogiai nufotografuotas pasenes, aptrupejes slenkstis, ar gyvenimo krypties keitimas, kazko perejimas, atsisakymas, zengimas i kita jo puse...nesvarbu pirmyn, ar atgal...ar tai zingsnis per ji, ant jo, ar po juo. Tiesiogiai ar perkeltine prasme... Isgyvenimai, jausmai, kova, pergale, susitaikymas, nusivilimas, tikslai, praeitis, geda, neiviekiamybe, siekis ir pns., laukiami.
Data iki kada galite siusti savo darbus (velniskai tikiuosi, kad tema jus privilios ir velningus galvos skausmus man sukelsit artejant lemties minutei isrinkti geriausius) yra Liepos 26-oji 2014. Turit 2 dideliausius, karsciausius metu menesius man parodyti ka galit!
Laukiu Jusu darbu.
Pagarbiai
pandre
Atsakyti
Saigha, supratai Tu viską teisingai (aišku, darant prielaidą, kad pati Iks teisingai supranta rolleyes.gif, juk ne jos tema wink.gif). Varijuoti Svajonė mūsų leido į valias, kaip kas pageidauja, supranta, mato, jaučia, netingi ir t.t. Iš principo galima nešti ir tą patį koliažą, bet galima ir interpretaciją, improvizaciją, asociaciją (anot, Tavęs smile.gif), galima ir visiškai tolimą aidą - nuo autoriaus darbo tolstant ir nutoltant, bet galima eiti greta ir pan.
O rezultatą vertinam vis tik ne pagal tai, ar gavom teisingą atsakymą wink.gif Komentuojam, dalinamės mintimis, su kuriomis autorė, žinoma, gali ir nesutikti. Matai, pati asociacija dar ne viskas. Man, tarkim, įdomiau buvo skaityti Tavo išdėstymą žodžiu, nei žiūrėti į nuotrauką. Toks tad pačios asociacijos kliuvimas.
Kadangi būtent aš kreiviau atsiliepiau apie moderniąsias technologijas kadre, tad bandysiu paaiškinti. Mano galva, yra fotogeniški ir nefotogeniški daiktai. Kartais tai kintama, kartais pastovu, kartais objektyvu, kartais visai subjektyvu... Man, tarkim, visi anksčiau išvardinti daiktai nėra labai fotogeniški, taip, jie nūdienos liudininkai, neišvengiami kasdienos palydovai, bet... Priimtini jie man kokiame nors reportažiniame, crazy žanre, sluoksniuotoje, sparnuotoje nuotraukoje ... nelabai. Taip, suprantu, pagal Tavo koncepciją tai - aliuzija į dabartį, o vis tik man patinka kiek subtilesnės/fotogeniškesnės (wink.gif) užuominos.
Aišku, neprivalai šokti pagal - šiuo atveju - mano pageidavimų ir vizijų dūdelę... Vis tik aš gerokai ilgiuosi komentarų ir kūrybinių ginčų šioje temoje, nuomonių, minčių ir pan. Išsakytos mintys (bent manosios) nepretenduoja į įstatymo raidę smile.gif, jomis, pavadinkim, prisidedu prie dirvos tyrimų biggrin.gif, atstovauju save - kaip vieną iš žiūrovų.
Užsiminei, kad visą laiką nutyli, nepuoli niekam į atlapus po gautos kritikos. Na, pulti gal ir nereikia, bet man, tarkim, įdomu išgirsti ir autoriaus poziciją, nes tai dialogas, kuris ir šiaip įdomu, be to, jis gali visiškai pakeisti pirminį nusistatymą, o jei ir ne, mezgantis dialogui labiau įsivaizduoji žmogų, kuris ieškojo, kūrė, aiškiau matai tas jo "kūrybines dirbtuves", imi suvokti jo paieškų kryptingumą ir t.t. Aš visad už dialogą smile.gif Džiaugiuos, kad šįkart pasidalinai savo mintimis 4u.gif Atsirado grįžtamasis ryšys, liuks smile.gif

------------------------------------

Pandre, pagaliau! Tema laaaaabai įdomi smile.gif Apsidrausdama nepuolu žadėt dalyvausianti biggrin.gif , bet pati tikrai labai norėčiau į tai įsitraukti ir ką nors įdomaus rasti.
Atsakyti
saigha, viskas gerai, idėją pagavau, puiku! tačiau toks vaizdas, kad kadrai suguldyti bet kaip, negalvojant apie kompoziciją, bei estetinę darną. Viskas taip apkrauta, kad net sunku žiūrėti. Laiko dar yra, manau savo įdėją gali rutulioti toliau, ir padaryti dar geriau wink.gif
Atsakyti
QUOTE(pandre @ 2014 05 26, 22:03)

Tema: Slenkstis


įdomi ir tuo pačiu sunki tema smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pandre @ 2014 05 26, 21:03)


Tema: Slenkstis




man apskritai reikia peržengti slenkstį, kad paimt fotiką į rankas biggrin.gif
Atsakyti
Labas,

lapkričio 13-16d. planuojam mytą Paris Photo. Gal kas norėsit iš anksto pasiplanuoti ir prisijungti? Būtų visai smagu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kodėlčius: 27 gegužės 2014 - 17:03
Pavyzdžiui, aš važiuoju. rolleyes.gif
Atsakyti
aš į Paryžių važiuoju, deja, rugsėjį. dar ir lapkričiui nebeliks erdvės..smile.gif
Atsakyti
Mėtinė mergaitė smile.gif

user posted image
Atsakyti
Aš tai blogiausio tikėjaus, kad tema tik apdulkės per savaitę, niekas jos nelies, nedrums jai ramybės rolleyes.gif Tad labai džiaugiuos klydusi. Koretei - žadėtasis atvirukas smile.gif Gal dar kas nori? biggrin.gif (atvirukų kiekis ribotas cool.gif)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iks: 29 gegužės 2014 - 12:49
kuo kartais baigiasi gėlių "fotosesijos" smile.gif

user posted image

Atsakyti
Gal zinot kas gali buti, kad staiga nustojo veikt autofokusas??? Vakar viskas gerai buvo, siandien nebeveikia.. Tik manual galiu fotografuoti. Gal koks mygtukas nusispaude? Nera taip buve.. Negi sugedo? Pentax K10d cry.gif
Atsakyti