Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Svajonė mūsų @ 2014 04 30, 06:31)
labas smile.gif

man nerodo sad.gif

Gal Jūs nedraugaujate per klaidą? smile.gif Nes priskirta matyti draugams smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iks: 30 balandžio 2014 - 07:59
ANALIZĖS konkursas:

I vieta: IKS dalinasi su OPŠRA

II vieta: MAMAGUTE dalinasi su KA ir SAIGHA

III vieta: virdzzinija dalinasi su Mangute

nelaimėjusių nėra. ir aš čia rimtai, o ne kaip vaikų darželyje...smile.gif

visos prašom man į AŽ savo adresus. Iks ir Opšros tikrai turiu, kitos pakartokit.

dar bus ir mano asmeninių pastebėjimų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Iks @ 2014 04 30, 07:53)
Gal Jūs nedraugaujate per klaidą? smile.gif  Nes priskirta matyti draugams smile.gif

kad lyg draugvom,gal išmetė biggrin.gif
Atsakyti
smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 30 balandžio 2014 - 09:18
Ilgai ir ne po vieną kartą skaičiau analizes ir galvojau, kokia forma pasisakyti apie konkursą.

Nusprendžiau iš esmės pasisakyti Jūsų citatomis. Ačiū Jums visoms, kad skyrėte laiko sau ir, dabar jau galiu pasakyti, kitiems. Rodos, labiausiai sau, bet ne mažiau - ir kitiems. Kitų minčių skaitymas ir įsigilinimas į jas leidžia suskambėti tam tikriems akordams, pagauti plonytį siūlą ir vynioti ant piršto, vėliau įvertinant, koks ornamentas ar spalvų maišalynė gavosi, po top truputį atvynioti atgal, vėl vynioti iš naujo, žiūrint, ar kas keičiasi, kas gaunasi, kaip maišosi spalvos, faktūros. Bent jau man taip buvo.

Noriu atkreipti dėmesį į Iks pasisakymus - tai geras pavyzdys, kokios naudos hobiui duoda bendras visą gyvenimą krautas išsilavinimas, apsiskaitymas. Stebėkit, kokias gražias metaforas ir kitų kūrinių "citatas" ji vartoja reikšdama savo įspūdžius. Čia tarsi ginamieji sakiniai man pačiai, kai skatinu kuo daugiau skaityti, domėtis viskuo - kiekvienas lašas, įlašintas į Jūsų kibirus, juos pildo, leidžia teliuškuoti, raibuliuoti, laužia šviesą, skleidžia garsus ir pan., t.y. daro Jus gražiu, pilnesniu, visaverčiu, žodžiu, tikru kibiru biggrin.gif

labai patiko ir mamagutės kompozicinė analizė - yra, ko pasimokyti, kaip klaidžioti po kadrą. su pasimėgavimu skaičiau ir skaičiau.

O šiaip visos analizės vertingos, nesinori nė labai lyginti, nes kiekviena atidavėt kelias ar keliolika minučių savo miego ar laisvalaikio ir, tikiuosi, pajutot to naudą - ir Ka nuodėmės alegorija, ir Opšros "žiodomas ir žindomas", ir Mangutės mirties baimė, ir saighos patirties atvėrimas Klaipėdoje, ir pan..

Bent jau aš dėkinga visoms už naudą man smile.gif nes jos tikrai gavau. Naudos ir malonumo skaityti smile.gif

Mental hospital
atskirtas nuo pasaulio, taigi ir nuo spalvų.
savotiškai "menkas"
šviesa tarsi jį "apeina"
protingas, gal kiek kibus žvilgsnis
Išprotėjusi menininko autoportretas?
Pasveikimo pažadas?
"išgaubia" ją, įteigia mums tūriškumą
veidrodžio principu, atsikartoja sienos raižinyje
kuria antrinę istoriją, potekstę, išnašas paraštėje
mikropora čia turi savo vaidmenį
"prižeminti", prislopinti
žvilgsnis sklendžia ne virš, o iš paties "gegutės lizdo"
jis mums skaudesnis, ar mes jam skaudesni?
nebepagydoma trumparegystė
noras globoti, guosti, gailėti mane erzina, nes jis kažkoks per daug viršenybiškas, per daug teisuoliškas
Jam gal nutilęs visas beprotiškasis (cha!) pasaulio gausmas
žmogaus (herojaus) išjungimą iš elektros (žmonijos) tinklo
pradėjo vaidentis net nesapnuojant
dvilypumas, savotiškas dvipusiškumas
įžvelgti dvi veido puses, vieną nuo kitos atskirtas
ar žmogus su psichikos liga yra tikrai tiek pat vertingas, kiek ir jos neturintis
bandyti rasti prasmę beprasmiame sienos dekore
esu viena iš tų, kurie tą žmogų ten uždarė
kada žmogus jau „psichas“, o kada – tik išskirtinė asmenybė?
viskas, kas lieka iš gyvenimo troškinio, ir yra tik maža sausos duonos riekė
jei būtų įjungta, būtų kažkoks kontaktas
apie nublukusią sąmonę
apie nežinojimą, ar esi
suskamba Stankevičiaus eilutės „esu žiodomas, žindomas, kišama sielon blogai sukramtyta gyvybė“

New York
eskiziška, etiudiška, gryna improvizacija
Įsibraut į fotografiją be apynasrio
foto kvepia "kava ir cigaretėmis"
nepažadina iš snaudulio
Vienas kitam neegzistuojantys
akivaizdų atsisakymą komunikuoti, šlietis
sustingo pakankamai dailia poza
sulietas lyg kokioj impresionisto akvarelėje
pakankamai munkiškas, nuo bevardžio tilto perkeltas į bevardį Niujorką
niekas neaišku, o ir visai nesinori, kad būtų aišku

Azerai
spalva netrikdo žvilgsnio
baisu pagalvoti, kas nutinka su kūnu

Stigmata
priešpastato dailią merginą dailiu kūnu prieš nuodėmę
amsės ir tamsės, gal netgi platės ir matysis kiaurai pro bet kurį rūbą, net ir šarvus, nors nusikaltimas, nusižengimas jau seniai praeity, užmaršty
nemokam gyventi be jų, nemokam ir netepti jomis kitų
usisluoksniavimas, išsinėrimas iš netinkamų praeities poelgių
Tyras (o gal tuščias?)
švyti gailesčiu. Bet tas gailestis sau
Tegul ji bus be nuodėmingų rankų. Ir be kojų, kurios nuvedė į tą nuodėmę
pasmerkti, mirtini, nuodingi
stiklinę tuštumą. Išgertas indas
per daug tų išorinių skausmo leitmotyvų
dvasinį smurtą, dvasinę žmogžudystę ar savižudybę, stigmas, prakiurdžiusias sielą, ne kūną
ir guosti, ir kaltinti

Tarkovskis ir Kaidanovskis

slėpiningą filmo kūrimo procesą
neapimt papildomai nereikalingos informacijos
„aukštesni“ už mus savo neeilinėmis asmenybėmis
išskirtinė, intelektuali, savita
dviprasmišką atmosferą
aktorius, režisierius, atspindys, operatorius, įstriža konstrukcijos detalė, pastato siena...

Gal kada pakartosim, kai susigulės šie įspūdžiai ir jeigu bus pageidaujančių? Nes pratimas, mano galva, tikrai geras smile.gif
Atsakyti
baisiai įdomu

Say- nebūtų sunku nuorodą į fotkes dar kartelį įmesti? mačiau aš jas senoj temoj, bet nebežinau jau kur ten atkapstyt doh.gif

ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2014 04 30, 09:39)
baisiai įdomu

Say- nebūtų sunku nuorodą į fotkes dar kartelį įmesti? mačiau aš jas senoj temoj, bet nebežinau jau kur ten atkapstyt  doh.gif

ačiū 4u.gif

visos foto ir analizės sudėtos flickre mūsų temos groupse, rasi?
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2014 04 30, 10:14)

Bent jau aš dėkinga visoms už naudą man smile.gif nes jos tikrai gavau. Naudos ir malonumo skaityti smile.gif

Nepaprasta santrauka. Aš mielai pakartočiau wink.gif

Atsakyti
Seniai bekišau nosį, bet kaip maloniai nustebino, kaip skaniai paskaičiau say, eisiu ieškoti ir aš flickr analizių. Ačiū kad pasidalinot
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2014 04 30, 09:14)

Gal kada pakartosim, kai susigulės šie įspūdžiai ir jeigu bus pageidaujančių? Nes pratimas, mano galva, tikrai geras smile.gif

O, kaip smagiai sunertas pasisakymas apie analizes smile.gif Ir kaip įdomu buvo susipažinti su kolegių mintimis. Esu tikra, kad projektas net ir pranoko lūkesčius. Ir kad nekartoti jo būtų ta Ka akcentuojama nuodėmė biggrin.gif Manau, kad kitą kartą atsirastų ir daugiau galvom suaugusių, prie nuotraukų palinkusių profesorių biggrin.gif Mato juk, kad šįkart niekas mirtinai nenukraujavo. O tik naudos gavo per akis. Nes kitąsyk be progos gal nesustotume tiek ilgai ir atkakliai smile.gif , o dabar gal stosime ir be progos smile.gif

Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2014 04 30, 09:40)
visos foto ir analizės sudėtos flickre mūsų temos groupse, rasi?

radau wink.gif
Atsakyti
Sveikos,

Saunuoles merginos.sveikinu dalyvavus Say rangiamam projektelyje smile.gif daugiau tokiu idomiu uzduociu, bei kurybingu minciu.
Atsakyti