QUOTE(D'Arbuzas @ 2014 05 28, 20:49)
Ar kas nors montavo lauko duris šiltinamajam sluoksnyje? Kaip tai darėt?
Aš montuosiu į apšiltinimo sluoksnį.
Štai čia yra nuotrauka. Tos durys tik laikinos, bet apačioje matyti, kad durys, kaip ir langai, bus atitraukti nuo sienos. Mano durys kabės ore.
Papildyta:
QUOTE(BangaS @ 2014 05 28, 10:37)
Bet aš matau kitą problematišką vietą. Ties durų slenksčiais kur bus kompensacinės siūlės vamzdelius reikėtų įvilkti į kevalą, o dar geriau nutepti akriliniu ar silikoniniu hermetiku (neizoliuos šilumos) apie 50 cm, kad toje vietoje jie tvirtai neįsibetonuotų ir turėtų vos vos laisvumo.
Pasirodo, kad šitą dalyką santechnikai darys. Tik man nesakė. Jie siūlo toje vietoje vamzdį įvilkti į tuos paraloninius (ar kaip juos pavadinti) vamzdžius. Armatūros sakė, kad nereikia.
Beje, vienas ŠVOK projektuotojas konsultavo dėl tų pakilusių grindinio šildymo vamzdelių. Sako ne problema, bet toje vietoje nebus vandens, o bus oro burbulas. Atsieit, vanduo pratekės, bet neužsistovės. Todėl tos vietos šils prasčiau. Namo viduryje - tai ne katastrofa, bet palei langus, duris ar namo išorines sienas bus šaltesnės zonos. Taigi kaip ir negeras dalykas užsirietę vamzdžiai. Reikia tiesinti.