Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 26 tema

Vamzdeli pririsus prie tinklo problema nesunkiai issisprendzia smile.gif

QUOTE(biesas66 @ 2014 05 28, 05:55)
Vamzdis su aliuminiu viduje?  Man tai nepatinka  taip uzsiriete vamzdziai nes gali likti beveik pavirsiuje..  Bet kad oras susidarys,tai aburdiskai skamba..

Atsakyti
Manau tinklas per skystas. As rinkaus 15 akis su 4viela.

Uzsilenkimas manau nera gerai, man betonuotojai sukele tinkla su vamzdukais kad butu viduri betono o ne apacioi.

QUOTE(cibulis @ 2014 05 27, 22:04)
Papildyta:
Pradėjo šiandieną vedžioti grindinį šildymą. Vienas pažįstamas sakė, kad negerai, jog kampuose mazdeliai užsiriečiai į viršų. Atsiet po jais susidarys oro tarpas ir toje vietoje grindys nešils ar šils netolygiai.

PS neiziuriu gal ten kur uzsiriete isvis tinklo nera? Tinklas vienas ant kito bent jau per viena aki turi buti uzleistas..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 28 gegužės 2014 - 07:30
Cirkas kazkoks . matos ant vamzdzio savarza,bet prie ko vamzdis ristas tai nesimato.
Cibuli,tikiuos tinkla sukelsit nuo pagrindo? Beje,kaip?

Pas mane vamzdi tvirtins prie pulistirolo ir tinklas desis ant virsaus.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 05 27, 23:04)

1,98 x 4x 0,03 / 0,05 = 5 W
3,61 x 4 x 0,03 / 0,05 = 9 W.

Šilumos nuostoliai mažėja beveik per pusę. Man tik įdomu čia per kurį laiko tarpą?

Čia suskaičiavote ne energijos kiekį, matuojamą Wh arba kWh, bet galią vatais. Norėdamas gauti kilo / vatvalandes vatus dauginsite iš valandų skaičiaus, t.y. energijos praradimus per 1val dauginat iš 1h, per parą - iš 24h.
Atsakyti
įdomus tas namas, kelios nuotraukos karkasinio, o toliau kiek žiūri, visur mūras
http://pasivnydom.bl...ecky-v-podkrovi
Vidines sienas darė iš blokelių, perdanga medinė ir betonuota.

Tai gi vat, kad į mūra vertikalios neįdėsi. O monolitinę nori daryti, kad ji laikytų namą ir nuo vėjo, duotų standumą visai konstrukcijai. Konstruktorius nori nuimti apkrovas nuo SIP skydų ir daugiau atiduoti statramsčiams ir tai sienai.

Dėl langų supratau - pietinė pusė galės būti net ir berėmiai. po balkonu į terasą dar yra 5 metrai vitrinos su durimis. Ten reiks dalinti, su dideliais, kad ir kaip gražu bet vargo daugiau.

QUOTE(BangaS @ 2014 05 24, 00:02)
Jeigu ne paslaptis, kokia firma tai siūlė?
Ar kalbama apie vertikalią armatūrą? Ji gali būti ir ne metalinė. Nors į mūrą nelabai įdėsi vertikalios armatūros.

Realus karkasinio namo su mūrine centrine siena, kaip pas jus, pavyzdys:
http://pasivnydom.bl...koncenie-kostry

Racionalus dydis ir būtų iki 6-7 m2, kad stiklų stroriai neviršitų 6 mm ir nereikėtų fiskaro. Pas mane 5x2,4. Jeigu daryčiau vientisą tai reikėtų 10/8/8 stiklo ir privažiavimo fiskarui... Jeigu skelsiu pusiau, tada telpu į 6/6/6 ir išsisuksime paprasčiau. Manau, kad skelsiu, nors labai norėčiau neskelti jeigu galėčiau tam skirti trejetą papildomų tūkstantėlių. Jūsų vitrinos ne didelės.

Atsakyti
Tokiais atvejais kampuose vamzdis pasikelia su visu tinklu...
Betonuojant betonas prispaudzia, arba reik tvirtint tinklo kampa kazjaip...
P.s. bet grindu sildymas ( vamzdziai, tarpai ) kaip namui su R3).
g.gif doh.gif

QUOTE(biesas66 @ 2014 05 28, 06:39)
Cirkas kazkoks . matos ant vamzdzio savarza,bet prie ko vamzdis ristas tai nesimato.
Cibuli,tikiuos tinkla sukelsit nuo pagrindo? Beje,kaip?

Pas mane  vamzdi tvirtins prie pulistirolo ir tinklas desis ant virsaus.

Atsakyti
Tinklą prie polistirolo nesunku pritvirtinti su smeigėm ar kažkuo kas sunkiai išsitraukia ( U forma ar kabliukai). Jau dabar sukilę vamzdžiai, pilant betoną dar labiau sukils.

QUOTE(arkava @ 2014 05 28, 09:51)
Tokiais atvejais kampuose vamzdis pasikelia su visu tinklu...
Betonuojant betonas prispaudzia, arba reik tvirtint tinklo kampa kazjaip...
P.s.  bet grindu sildymas ( vamzdziai, tarpai ) kaip namui su R3).
g.gif  doh.gif

Atsakyti
QUOTE(*** @ 2014 05 28, 07:28)
Manau tinklas per skystas. As rinkaus 15 akis su 4viela.

Uzsilenkimas manau nera gerai, man betonuotojai sukele tinkla su vamzdukais kad butu viduri betono o ne apacioi.
PS neiziuriu gal ten kur uzsiriete isvis tinklo nera? Tinklas vienas ant kito bent jau per viena aki turi buti uzleistas..

Pagal projektą mano atveju turėjo būti 20 cm tinklas. Čia nieko nepadarysi. Tu rinkaisi 15 cm, o man suprojektavo 20 cm. Tinklas ar tai 4 mm, ar tai 3,7 mm.

Perdengimui paėmiau papildomai 20 proc. tinklo nuo grindų ploto. Gal jie kai kur ir per skystai perdengė tinklą. Reikės pažiūrėti.

Pavyzdžiui, koridoriuje vamzdžiai guli idealiai. Tik ten, kur du vamzdžius surišo į vieną, reikia pažiūrėti ar abu paduodami, ar abu grįžtami. Jei vienodi, tai nieko tokio, bet jei vienas paduodamas, o kitas grįžtamas - tai jau negerai.

Man atrodo, kad šioje vietoje vamzdeliai per daug sumalti. Gali būti, kad grįžtamas ir paduodamas liečiasi.
Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2014 05 28, 06:55)
Vamzdis su aliuminiu viduje?  Man tai nepatinka  taip uzsiriete vamzdziai nes gali likti beveik pavirsiuje..  Bet kad oras susidarys,tai aburdiskai skamba..

Greičiausiai, kad su aliuminiu. Ten keli sluoksniai: vienas jei gerai pamenu aliuminio spalvos, o antras, viršutinis - baltas. Vamzdis labai tvirtas net užlipus visu svoriu beveik nesusipaudžia. Sulenkti irgi labai sunku.
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2014 05 28, 07:20)
Vamzdeli pririsus prie tinklo problema nesunkiai issisprendzia smile.gif

Vamzdeliai prie tinklo pririšti. Tik kiek suprantu bėda ta, kad vielos tinklas gana skystas, o vamzdis labai kietas. Todėl kol pats vamzdis nebus ištiesintas, jis kels vielos tinklą.
Papildyta:
QUOTE(Vilienė @ 2014 05 28, 08:15)
Čia suskaičiavote ne energijos kiekį, matuojamą Wh arba kWh, bet galią vatais. Norėdamas gauti kilo / vatvalandes vatus dauginsite iš valandų skaičiaus, t.y. energijos praradimus per 1val dauginat iš 1h, per parą - iš 24h.

Jei taip, tai tuomet bus tokie skaičiai. Su 3 cm vatos tarpeliu nuostoliai - 17 W, su Bango pasilytu 5 cm XPS - 9 W. Arba su vata per parą 17x24 išeina 408, o per šildymo sezoną, kuris trunka apie 180 dienų bus - 73 440, t.y. 73,44 kWh.

Jei papildomai geriau apšiltiname per tuos pačius 180 dienų patiriame 38 880, t.y. 38,88 kWh energijos nuostolį.

Skaičiuojame, kad tą energiją gaminsime su šilumos siurbliu, tai pirmu atveju (3 cm vata) per metus išleisime apie 8,8 Lt, o antru atveju - apie 4,7 Lt. Finansinė išraiška gana menka. Ar gerai suskaičiavau?

Papildyta:
QUOTE(13b @ 2014 05 28, 09:14)
Tinklą prie polistirolo nesunku pritvirtinti su smeigėm ar kažkuo kas sunkiai išsitraukia ( U forma ar kabliukai). Jau dabar sukilę vamzdžiai, pilant betoną dar labiau sukils.

O ar yra kažkokių tvirtinimo smeigių ar panašių dalykų, kurie vielos tinklą ar patį vamzdelį pritvirtintų prie akmens vatos. Ar yra vatai tvirtinimo smeigių?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 28 gegužės 2014 - 09:19
Vienzo padaryta nelabai graziai, man paduodamus vamzius move i kevala kad siluma atiduotu ten kur jos paskirtis o ne ten pro kur ji praeina, ties durim ir pamatais vamzduka move i apsaugini kevala. Pleve taip skupai uzleista krastuose. Paduodamas ir grystamas kiek pamenu niekur nesiliecia, kai kur net xps juosteliu idejo.

QUOTE(cibulis @ 2014 05 28, 09:33)
Pagal projektą mano atveju turėjo būti 20 cm tinklas. Čia nieko nepadarysi. Tu rinkaisi 15 cm, o man suprojektavo 20 cm. Tinklas ar tai 4 mm, ar tai 3,7 mm.

Perdengimui paėmiau papildomai 20 proc. tinklo nuo grindų ploto. Gal jie kai kur ir per skystai perdengė tinklą. Reikės pažiūrėti.

Pavyzdžiui, koridoriuje vamzdžiai guli idealiai. Tik ten, kur du vamzdžius surišo į vieną, reikia pažiūrėti ar abu paduodami, ar abu grįžtami. Jei vienodi, tai nieko tokio, bet jei vienas paduodamas, o kitas grįžtamas - tai jau negerai.

Man atrodo, kad šioje vietoje vamzdeliai per daug sumalti. Gali būti, kad grįžtamas ir paduodamas liečiasi.
Papildyta:
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 28 gegužės 2014 - 10:04
QUOTE(13b @ 2014 05 28, 08:16)
įdomus tas namas, kelios nuotraukos karkasinio, o toliau kiek žiūri, visur mūras
http://pasivnydom.bl...ecky-v-podkrovi
Vidines sienas darė iš blokelių, perdanga medinė ir betonuota.

Tai gi vat, kad į mūra vertikalios neįdėsi. O monolitinę nori daryti, kad ji laikytų namą ir nuo vėjo, duotų standumą visai konstrukcijai. Konstruktorius nori nuimti apkrovas nuo SIP skydų ir daugiau atiduoti statramsčiams ir tai sienai.

Dėl langų supratau - pietinė pusė galės būti net ir berėmiai. po balkonu į terasą dar yra 5 metrai vitrinos su durimis. Ten reiks dalinti, su dideliais, kad ir kaip gražu bet vargo daugiau.

Jeigu darysite ne tik vieną mūro sieną, bet visas, tai stiprumo turėtų užtekti paprastos architektūros namui kaip pas jus. Matosi, kad taip padaryta ir nuorodoje.
Jeigu bus tik viena siena, tai net ir būdama monolitine ji neturės atsparumo išvirtimui, nes nėra jai į ką remtis šonuose. Turėtų būti bent dvi sienos statmenos viena kitai.

Jeigu netingite, užklauskite kiek kainuotų 4x2,2 vitrina iš 10 mm stiklo su montavimu. Būtų įdomu pasvarstyti.

QUOTE(cibulis @ 2014 05 27, 22:04)
Pradėjo šiandieną vedžioti grindinį šildymą. Vienas pažįstamas sakė, kad negerai, jog kampuose mazdeliai užsiriečiai į viršų. Atsiet po jais susidarys oro tarpas ir toje vietoje grindys nešils ar šils netolygiai.

Jeigu virš išsirietusio vamzdžio bus bent 2 cm betono tai nieko tokio tie pakilimai.
Vamzdžio pravedimas kevale irgi nėra svarbu šiltame nes termofikato temperatūra nėra aukšta, o storas vamzdelis sumažins kilpos pradžios ir pabaigos temperatūrų skirtumus. Bet aš matau kitą problematišką vietą. Ties durų slenksčiais kur bus kompensacinės siūlės vamzdelius reikėtų įvilkti į kevalą, o dar geriau nutepti akriliniu ar silikoniniu hermetiku (neizoliuos šilumos) apie 50 cm, kad toje vietoje jie tvirtai neįsibetonuotų ir turėtų vos vos laisvumo. Skersai slenksčiui įdėčiau keletą 8 mm armatūros strypų po 1 m, kad ties kompensacine siūle mažiau judėjimo būtų ir mažiau deformuotų vamzdelius, kertančius kompensacinę siūlę.

Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2014 05 28, 10:37)
1. Bet aš matau kitą problematišką vietą. Ties durų slenksčiais kur bus kompensacinės siūlės vamzdelius reikėtų įvilkti į kevalą, o dar geriau nutepti akriliniu ar silikoniniu hermetiku (neizoliuos šilumos) apie 50 cm, kad toje vietoje jie tvirtai neįsibetonuotų ir turėtų vos vos laisvumo.

2. Skersai slenksčiui įdėčiau keletą 8 mm armatūros strypų po 1 m, kad ties kompensacine siūle mažiau judėjimo būtų ir mažiau deformuotų vamzdelius, kertančius kompensacinę siūlę.

1. Kam to reikia? Ką tai duoda?

2. Pirmu punktu sakote, kad reikia laisvumo, kad vamzdžiai tvirtai neįsibetonuotų, o antru punktu jau sakote, kad reikia armatūros, kad būtų mažiau judėjimo.

Ar vienas kitam neprieštarauja ir kam to reikia?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 05 28, 12:46)
1. Kam to reikia? Ką tai duoda?

2. Pirmu punktu sakote, kad reikia laisvumo, kad vamzdžiai tvirtai neįsibetonuotų, o antru punktu jau sakote, kad reikia armatūros, kad būtų mažiau judėjimo.

Ar vienas kitam neprieštarauja ir kam to reikia?

reikia ,kad vamzdukai butu laisvesni potencialiai silpnose vietose o armatura duotu tvirtumo tose silpnose vietose smile.gif smile.gif biggrin.gif ,kad nekirptu juju ,per galimus itrukimus silpnose vietose .
Papildyta:
QUOTE(Vilienė @ 2014 05 27, 21:16)
Ne čia esmė. Medžiagos šildamos plečiasi, vėsdamos traukiasi (su išimtimis - vanduo yra čia išskirtinis) todėl domina grindų skiažkės pločio skirtumas kai ji yra +15C ir +25C. Tą skirtumą turi kompensuoti EPS, vata ar kitos kompensacinės juostos. Senos statybos namų grindys dirba platesniam temperturiniam diapazone (spėju iki +45C) todėl ši problema gal ir buvo apčiuopiama. PN/EE atveju aš jos neįžvelgiu.

Esme cia nes patalpu , tremofikato ir grindu temperatura skiriasi tik per keleka laipsniu.Ir tas pailgejimas yra tik teoriskai mizernas .Atlikus kokybiskai visus paruosiamuosius darbus jokiu itrukimu nepastebeta net ir silpnose vietose .Aisku tas galioje kaip paminejote tik EE name kur ,,vaiksto'' zemos temperaturos smile.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 28 gegužės 2014 - 11:24