QUOTE(*** @ 2014 05 28, 07:28)
Manau tinklas per skystas. As rinkaus 15 akis su 4viela.
Uzsilenkimas manau nera gerai, man betonuotojai sukele tinkla su vamzdukais kad butu viduri betono o ne apacioi.
PS neiziuriu gal ten kur uzsiriete isvis tinklo nera? Tinklas vienas ant kito bent jau per viena aki turi buti uzleistas..
Pagal projektą mano atveju turėjo būti 20 cm tinklas. Čia nieko nepadarysi. Tu rinkaisi 15 cm, o man suprojektavo 20 cm. Tinklas ar tai 4 mm, ar tai 3,7 mm.
Perdengimui paėmiau papildomai 20 proc. tinklo nuo grindų ploto. Gal jie kai kur ir per skystai perdengė tinklą. Reikės pažiūrėti.
Pavyzdžiui,
koridoriuje vamzdžiai guli idealiai. Tik ten, kur du vamzdžius surišo į vieną, reikia pažiūrėti ar abu paduodami, ar abu grįžtami. Jei vienodi, tai nieko tokio, bet jei vienas paduodamas, o kitas grįžtamas - tai jau negerai.
Man atrodo, kad
šioje vietoje vamzdeliai per daug sumalti. Gali būti, kad grįžtamas ir paduodamas liečiasi.
Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2014 05 28, 06:55)
Vamzdis su aliuminiu viduje? Man tai nepatinka taip uzsiriete vamzdziai nes gali likti beveik pavirsiuje.. Bet kad oras susidarys,tai aburdiskai skamba..
Greičiausiai, kad su aliuminiu. Ten keli sluoksniai: vienas jei gerai pamenu aliuminio spalvos, o antras, viršutinis - baltas. Vamzdis labai tvirtas net užlipus visu svoriu beveik nesusipaudžia. Sulenkti irgi labai sunku.
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2014 05 28, 07:20)
Vamzdeli pririsus prie tinklo problema nesunkiai issisprendzia
Vamzdeliai prie tinklo pririšti. Tik kiek suprantu bėda ta, kad vielos tinklas gana skystas, o vamzdis labai kietas. Todėl kol pats vamzdis nebus ištiesintas, jis kels vielos tinklą.
Papildyta:
QUOTE(Vilienė @ 2014 05 28, 08:15)
Čia suskaičiavote ne energijos kiekį, matuojamą Wh arba kWh, bet galią vatais. Norėdamas gauti kilo / vatvalandes vatus dauginsite iš valandų skaičiaus, t.y. energijos praradimus per 1val dauginat iš 1h, per parą - iš 24h.
Jei taip, tai tuomet bus tokie skaičiai. Su 3 cm vatos tarpeliu nuostoliai - 17 W, su Bango pasilytu 5 cm XPS - 9 W. Arba su vata per parą 17x24 išeina 408, o per šildymo sezoną, kuris trunka apie 180 dienų bus - 73 440, t.y. 73,44 kWh.
Jei papildomai geriau apšiltiname per tuos pačius 180 dienų patiriame 38 880, t.y. 38,88 kWh energijos nuostolį.
Skaičiuojame, kad tą energiją gaminsime su šilumos siurbliu, tai pirmu atveju (3 cm vata) per metus išleisime apie 8,8 Lt, o antru atveju - apie 4,7 Lt. Finansinė išraiška gana menka. Ar gerai suskaičiavau?
Papildyta:
QUOTE(13b @ 2014 05 28, 09:14)
Tinklą prie polistirolo nesunku pritvirtinti su smeigėm ar kažkuo kas sunkiai išsitraukia ( U forma ar kabliukai). Jau dabar sukilę vamzdžiai, pilant betoną dar labiau sukils.
O ar yra kažkokių tvirtinimo smeigių ar panašių dalykų, kurie vielos tinklą ar patį vamzdelį pritvirtintų prie akmens vatos. Ar yra vatai tvirtinimo smeigių?