Pasirodo, kad SSB 1 vatos šilumos laidumas 0,035, kuomet EPS 70 - 0,039, EPS 80 - 0,037, o EPS 100 - 0,035. Realiai su SSB 1 vata pagal šilumos laidumą gali varžytis tik EPS 100. Kitų vertės daug prastesnės. Antram aukštui tai neaktualu, bet pirmame aukšte noriu šildomas grindis nuo rostverko atskirti kuo storesnius sluoksniu. Galvoje turiu 3 variantus: 3 cm, 5 cm (2+3 cm) ir 6 cm (3+3 cm). Ar pakanka ir 3 cm? Kalbu apie pirmą aukšta.
Aš manau dėti ir vatą (dėl garso izoliacijos ir dėl pigumo) ir dėl EPS (dėl atsparumo gniuždymui). Todėl vietoj smėlio/žvyro geriau vata, o ant jos EPS ir betonas.
QUOTE(Vilienė @ 2014 05 24, 23:13)
Aš manau dėti ir vatą (dėl garso izoliacijos ir dėl pigumo) ir dėl EPS (dėl atsparumo gniuždymui). Todėl vietoj smėlio/žvyro geriau vata, o ant jos EPS ir betonas.
Šita vata (SSB 1) yra beveik dvigubai brangesnė nei EPS. Jos kubas kainuoja apie 353 Lt, nors šią vatą parduoda ne kubais, o lapais - 1,2x0,6 m, storis 2 arba 3 cm. Ji kieta, gerai laiko apkrovas. Šiuo atveju manau, kad tikrai nereikia dėti ir EPS, ir vatos. Smėlis mano atveju išlygins esamus grindų nelygumus, jame pasislėps komunikacijos. O akmenes vata atliks ne kiek perdangos šiltinimo, o daugiau garso sugėrimo funkciją. Manau, kad antrame aukšte sienos ir grindų sandūroje pakaktų ir 2 cm vatos (ji dirbtų kaip kompensacinė juosta), nors galvoju dėti 3 cm. Čia dar pažiūrėsiu.
O štai kaip elgtis su pirmu aukštu? Grindyse - 40 cm EPS-100 bus. Čia viskas aišku. Tik kokiu storiu šildomas pirmo aukšto grindis atskirti nuo rostverko? Grindininkai sako, kad pakaks 3 cm tos kietos vatos. Aš norėčiau bent jau 5 cm (3+2 cm) ar 6 cm (3+3 cm). Bet tokiu atveju būtų dedami du sluoksniai. Nežinau ar ten būtų viskas gerai su sandarumu? Jei ne gerai dėl sandarumo, tai lieka tik vientisas EPS sluoksnis. Tokiu atveju reikia dėti bent jau EPS 100, nes jo šilumos laidumas geresnis. O jei dėti EPS, tai kokį storį - 5 cm? Ar EPS-100 ne per kietas, kaip kompensacinė juosta?
Principas toks, kad mano sienos bus tinkuojamos kalkiniu skiediniu. Taigi jo storis - apie 2 cm. Dar apie 2-3 cm sudarys plintusas. Realiai mąstant, ties grindų ir rostverko susikirtimų neverta dėti daugiau nei 5 cm. Jei bus iki 5 cm, tai visa ta medžiaga pasislėps po tinku ir plintusu. Didesnis jos kiekis jau bus ir virš grindų dangos.
Kaip įvertinti, kokio storio EPS/vatos pakaktų tarp pirmo aukšto sienų ir grindų? Beje, ką geriau dėti: EPS ar vatą? Turiu galvoje dėl patvarumo, suplėšimo betonuojant grindis, geresnio kompensavimo (judėjimo susispausti ir išsitiesti).
gerai nepamenu kas, bet kazkas kazkada rase apie tai.
stai tokie bycai, siandien apie 8:00 ryte ropoja bureliais po siaurine namo siena (kur saules nera):
https://www.flickr.c...in/photostream/
http://www.dezinfa.l...ojis/index.html
ar ka nors daret su tais simtakojais?
stai tokie bycai, siandien apie 8:00 ryte ropoja bureliais po siaurine namo siena (kur saules nera):
Nelabai gaudausi . Jei pas mus tarp rusio ir 1-o auksto sudetos perdengimo plokstes, per visa plota (89m2) ploksciu aukstis skiriasi apie 4cm. galvojam islyginamaji sluoksni daryti su smeliu, po to 10cm EPS100 ir 6cm betonas. Tai jei vietoj smelio desim vata, ar ji atliks sia islyginimo funkcija?
Tas pats ir su 2-u aukstu. Tarp 1-o auksto ir 2-o auksto vel sudetos perdangos plokstes. Ir vel ju pavirsius nelygus. Tai ir cia issik kloti vata?
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2014 05 25, 08:47)
Cibuli, ar Jus pirma grindis betonuosit, o tik po to sienas tinkuosit? . Kiek skaitinejau, daugumas forumieciu pirma sienas tinkuoja, o po to grindis betonuoja .
QUOTE(cibulis @ 2014 05 25, 09:47)
Šita vata (SSB 1) yra beveik dvigubai brangesnė nei EPS. Jos kubas kainuoja apie 353 Lt,
Vata turi kainuoti iki 100Lt/m3, kitaip ji nereikalinga... 353 tegul patys tokią ir naudoja.
Papildyta:
QUOTE(saaba @ 2014 05 25, 14:53)
Nelabai gaudausi . Jei pas mus tarp rusio ir 1-o auksto sudetos perdengimo plokstes, per visa plota (89m2) ploksciu aukstis skiriasi apie 4cm. galvojam islyginamaji sluoksni daryti su smeliu, po to 10cm EPS100 ir 6cm betonas. Tai jei vietoj smelio desim vata, ar ji atliks sia islyginimo funkcija?
Tas pats ir su 2-u aukstu. Tarp 1-o auksto ir 2-o auksto vel sudetos perdangos plokstes. Ir vel ju pavirsius nelygus. Tai ir cia issik kloti vata?
Smėlis puikiai tiks. Aš vatos noriu tik dėl garso izoliacijos.
Tuos 4cm galima ir betonu lyginti, tuo pačiu, kur 6cm skirti: sukloti vatą, ant jos EPS ir išlyginančią stežkę.
QUOTE(*** @ 2014 05 24, 20:02)
Betono zarna isdauzys vata ypac kampuose. Deciau geriau koki eps 100 3cm berods irgi buna
Tikrai nereikia tokio tvirtumo. Naudojau EPS50 ir jei būtų, naudočiau minkštesnį. Viskas tvarkoje su juo, jei ir susispaudė, tai tikrai labai silpnai.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2014 05 24, 21:06)
Į grindis dėsiu EPS. Aš kalbu tik apie perimetrą. Grindininkas siūlo taip: pirmame aukšte sienų perimetru 3 cm SSB-1 vatos, o antrame aukšte - 2 cm SSB-1 vatos. Ji kieta, tam tinka. Vata dirbtų kaip kompensacinė juosta.
Beje, ar verta į antro aukšto grindis dėti vatą. Man siūlo tokį sumuštinį: 3 cm smėlio, 3 cm SSB-1 kietos vatos, 6,5-7 cm betono sluoksnis ir grindų danga. Tą 3 cm vatos sluoksnį galiu pakeisti į EPS sluoksnį. Būtų pigiau. Tik sako, kad vata geriau sugeria garsą. Aišku, tai vienos šeimos namas, bet gal geriau nepagailėti kelių šimtų litų ir turėti geresnę garso izoliaciją.
Beje, ar verta į antro aukšto grindis dėti vatą. Man siūlo tokį sumuštinį: 3 cm smėlio, 3 cm SSB-1 kietos vatos, 6,5-7 cm betono sluoksnis ir grindų danga. Tą 3 cm vatos sluoksnį galiu pakeisti į EPS sluoksnį. Būtų pigiau. Tik sako, kad vata geriau sugeria garsą. Aišku, tai vienos šeimos namas, bet gal geriau nepagailėti kelių šimtų litų ir turėti geresnę garso izoliaciją.
Jei pažiūrėsi į tą specialią, žalią kompensacinę juostą, tai pamatysi ploną EPS (minkšto) juostelę ir tokios iš vis minkštos žalios medžiagos. Manau, kad su vata bus viskas tvarkoje.
Sau antro aukšto grindyse dėjau 5cm EPS100 grindų aukščio pakėlimui ir 2cm akmens vatos, atrodo irgi SSB-1, smūgių (žingsnių) garso slopinimui. Kaip domėjausi, joks EPS taip neslopina vibracijų, kaip vatos, nes epsas yra pakankamai "kieta" medžiaga. Šiuo atžvilgiu manau kad ir kaip kompensacinė juosta akmens vata dirbtų geriau.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2014 05 24, 21:18)
Nestipriai bet keleta kampu liko be nieko. Betonuotojai nepataise ka zarna nudauze. As dejau kazkuri minksta eps 70 o gal net 50
Mano 2a 7cm eps ir 6 betono. Bildejimas jaucias bet dar ner grindu. Buvo siulanciu vata gal su ja izoliacija geresne
Mano 2a 7cm eps ir 6 betono. Bildejimas jaucias bet dar ner grindu. Buvo siulanciu vata gal su ja izoliacija geresne
Tas išdaužymas ne dėl EPS savybių, o dėl prąsto priklijavimo - 100%. Kalbu iš patirties.
Papildyta:
Tai kad tos grindinės vatos brangios. Pigiau vatas maišyti su EPS100, o su smėliu dar pigiau, bet sunku nešioti, jei pačiam reikia .
QUOTE(Vilienė @ 2014 05 25, 14:52)
Vata turi kainuoti iki 100Lt/m3, kitaip ji nereikalinga... 353 tegul patys tokią ir naudoja.
Ten grindinė, laikanti apkrovas, tikrai brangi.
QUOTE(==== @ 2014 05 25, 12:50)
gerai nepamenu kas, bet kazkas kazkada rase apie tai.
Aš tokius pamatęs buvau sunerimęs. Jų daug būna ant nepridengto putplasčio ar poliuretano putų, kur daugybė plyšiukų kuriuose galima pasislėpti. Putplasčio paviršių padengus armavimo sluoksniu, daugiau šimtakojų ordų nesimato.
Kažkas pamenu sanepidemiją kvietė, nuo vabalų putplastį putė, bet nemanau, kad reikia tokių kardinalių priemonių.
QUOTE(saaba @ 2014 05 25, 13:53)
Cibuli, ar Jus pirma grindis betonuosit, o tik po to sienas tinkuosit? . Kiek skaitinejau, daugumas forumieciu pirma sienas tinkuoja, o po to grindis betonuoja .
Taip, pirmą grindys, o po to tinkuosime sienas. Jei viskas gerai, kitą savaitę įrengs abiejų aukštų šildomas grindis ir užbetonuos. Man tinkuotojas sakė, kad nėra jokio skirtumo. Vienintelis: jei pirma grindys, o tada tinkas - tai daugiau būna nešvarumų ant grindų. Bet sakė išvalys ir net nesuprasiu.
QUOTE(cibulis @ 2014 05 25, 22:05)
Bet sakė išvalys ir net nesuprasiu.
po savo tinkuotojų, grindų valyt nereikėjo, patys viską išvalė. Dėl šito priekaištų jiems neturėjau.