QUOTE(cibulis @ 2014 05 21, 23:20)
Aš irgi už sveiką protą. Pamatų lygintojus dar per mažai padrožiau. Nupirkau praeitą savaitę 3 kibirus Styrbit 2000. Pagal išeigą jų turėjo užtekti. Bet vakar važiavau ir dar papildomai pirkau 3 kibirus. Klijavo XPS prie rostevrko šiek tiek pataupydamas, užteko, bet į tarpus dar nemažai sueis (ir jau du buteliukai suėjo) poliuretano klijų. Jau papildomi 200 Lt nuostolių. O jei būčiau netiesinęs, tai būtų apie 500-600 Lt nuostolių. Ir tai dar manyčiau, kad neišteisino šlifuofadami pamatus iki leistinų normų.
Langus padruoda slėpdami informaciją. Į langus montuoja metalines armuotes apie kurias neįspėja, nuotekų vamzdį išleidžia su 10 laipsnių nuolydžiu, nors turi būti 1-2 laispnis, mūrininkas vitrinų vos 10 cm nesužemino (laiku pastebėjau), tas pats mūrininkas frontonus ne 45 laipsnių kampu išmūrino, o 50 laipsnių kampu, vienus langus sumontavo 20 cm nuo sienos, vitrinas pakabino 25 cm nuo sienos, namo pamatus per ilgąją sieną pailgino 4 cm, XPS po pamatais sudėjo su didžiausiom skylėm, įtariu, kad dar namu nulinę altitudę sužemino 5 cm ir pan., vedžiodamas elektrą, praleido kokių 10 rozečių (dar pataisys - ne vėlu), su alsuokliu supjovė grybą, su vandens kryžminėmis jungtimis po šildomomis grindimis supjovė grybą, konstruktorė buvo prožiopsojusi kelias gegnes šonuose, architektas virtrų aukštį nurodė 2,44, nors žino, kad mūrysime iš plytų ir plytų žingsnis yra 10 cm, dėl architektūros subtilybių antro aušto žiedus virš plytų turėjo mūryti su 4-6 cm paaukštinimu, mūrininkas kelis inakarus per žemai įmūrijo, mūrininkas paliko ant namo daugybę savo virvučių, nenuimtų klijinių, išlindusių vinių, alsuoklį įkišo ne automatinį, o mechaninį ir t.t.
Po viso to neoporo juostelės popalanginiame profilyje - tik juokas, bet aš kokybės išsireikalausiu. Šiandieną žmogus, kuris šiltina pamatus, klijuoja XPS. Sakau, o kada pūsi tarpus. Sako rytoj: dėsiu antrą sluoksnį ir prieš tai pūsiu. O aš sakau: gal geriau iš vakaro. Pažiūrėjo į mane ir sako: nepasitiki. Aišku, kad nepasitikiu po tiek šūdo.
kad kokybes darbuose nera pas statybininkus tai ir pats isitikinau. Todel viska arba bent jau didziaja dali darausipats. Pkolkas rekuperatorscikas geriausiai atliko savo darba. Santechnikam duociau astuonis is desimt. Priejau isvados kad reikia nereaguoti i smulkmenas kurios neesmines. O pvz geoterminio grezinius kai Norejo uzkasti neuzpyle zvyru tada pasiutau. O tos juosteles po tavo langais tai smulkmena,nes jei ir islauzta kazkiek perdaug tai uzsipus putom. Svarbiau kad langistai juostas gerai sudetu. O apie palanginio profilio apsiltinima ir as masciau,tik isivaizdavau kad jis tusciaviduris,o pas tave tai viduj dar pertvareliu nemazai. Reikes uzklausti gamontojo koks pas mane idetas. Jei tusciaviduris tai pusiu.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2014 05 22, 00:22)
Klausyk, jei jau kasi, tai negi sunku tuos vamzdžius susimesti? Mano filosofija tokia, jei tikrindamas kaip dirba kiti, sugaišti panašiai laiko, kaip ir darydamasis pats, kam dar mokėti kitiems už darbą?
Ir teisingai daro. Aš sau putplastį grindims dėjau apie mėnesį ar dar ilgiau. Draugelis santechnikas sakė, kad jam duodavo dvi valandas putplasčio ir dar armatūros sudėjimui kad vėliau galėtų vedžioti šildymo vamzdelius. Kokios kokybės galima tikėtis iš taip greitai "sudėto" putplasčio. Per tokį laiką tik sumėtyti suspėsi. Susidariau nuomonę, kad Lietuvoje visi panašiai daro grindų apšiltinimo darbus. Dar pas vieną pažystamą žiūrėjau, kaip sudėtas putplastis, tai graudus vaizdas. Užlipi ant vieno putplasčio, tai kaip ir tvirtas pagrindas, ant kito lakšto ir smenga pagrindo po savim neturėdamas. Plėvelė jau buvo užtiesta, tai plyšių nemačiau, bet spėju kumtį į tarpus sukiščiau, pas mane nė popieriaus lapo į tarpus neįkištum. Net vamzdžiai apšiltinti su minimaliais tarpeliais.
O tu ant zvyro dejei putplasti ar ant juodgrindziu?