Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 26 tema

QUOTE(biesas66 @ 2014 05 19, 06:48)
tualeto rema visiskai apklijavai,ar palikai kur kokia skyle orui ieiti?  Mano santechnikai sake kad atseit nereikia.. g.gif

Palikau skylę, kurią dengsiu ventiliacijos grotelėmis. Per tą pačią skylę buvau nuėmęs alsuoklį ir uždėjęs aklę sandarumo testavimui.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 05 21, 22:14)
Nuolydis tikrai per didelis: čia 40 cm ilgio gulsčiukas, per 40 cm ilgį skirtumas apie 4 cm. Vadinasi, per metrą 10 cm arba net 10 laipsnių. Žiauriai per daug. Pasakiau santechnikui, sakė perdarys. Aš jam sakau: atsikasėm pamatus šiltinimui ir žiūriu, kad nuolydis blogas. Nesitikėjo žmogus, konkrečiai nustebo. Sakau, o ar namo viduje gerai pagavote nuolydį. Sakau, gal verta patikrinti. Sako tikrink, tikrai gerai. Gal rimtai rytoj atkasiu kokius 50 cm ir patikrinsiu. Tikrai ne daug kasti.

Užsiminiau grindų įrengėjau, kad taip stringam su santechniku. Jis man ir sako: man jau baisu, kaip visko tiksliai tu nori. Jau žmogus sudvėjojo ar daryti man grindų apšiltinimą, ar nereikės perdaryti.

Į popalanginio profilio apačią įdėjo neoporo juosteles, bet tarpai kai kur per daug akivaizdūs. Sakė, kai sandarins, užpūs. Bet vis tiek kažkaip nesižiūri. Nejaugi geriausiems langų montuotojams taip sunku bent šiek tiek pasistengti? Štai kaip sudėjo neoporo juosteles aplink laikiklius. Tarpai akivaizdūs. Sakai, kai sandarins langus, užpūs. Gal ir taip. Beje, "Septynių langų" atstovas sakė, kad gal geriau visai nedėti tų juostelių (atsieit, kitur jie nededa) ir viską patikėti putų užpurškimui. Kažkoks absurdas ar ne? "Rehau" specialiai prie profilio deda tas juosteles, o jie sako - gal geriau nedadam, bet jei nori, sudėsim.

Beje, kaip manote ar verta popalanginio profilio kameras užpūsti kokiu nors sandarikliu, šiltintoju. Blogiau nebus. O ar bus geriau?

Cibuli,kartais tu perdaug svaigsti..Pvz su tom neoporo juostelem doh.gif
Atsakyti
Nesuvokiu, kam tavo atveju popalanginis profilis (potencialus shalcio tiltas). Neuzpusi tu jo viso...

Montuociau be jo, nebent langistai priestarautu, ar problematiska su palangiu tvirtinimu.

Ryt reiks savo nuline kanalizac patikrint, po pamatu uzpylimo kas liko... g.gif Buvau uzmetes rezerva 1-1.5 laipsn.
Atsakyti
Va cia galiu priminti Minto zodzius, niekas kruopsciau nei pats nepadarys wink.gif kol darei fotkes butum pjuklu graziau pripjoves ir priklijaves. Gal ir bereikalo tos juosteles, manau ir neoporo lapa eitu panasiai pripjaut. Popalanginio profilio nisas as tai uzpuciau.

QUOTE(cibulis @ 2014 05 21, 21:14)
Beje, kaip manote ar verta popalanginio profilio kameras užpūsti kokiu nors sandarikliu, šiltintoju. Blogiau nebus. O ar bus geriau?

Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2014 05 21, 21:22)
Cibuli,kartais tu perdaug svaigsti..Pvz su tom neoporo juostelem  doh.gif

Šilto namo esmė - smulkmenos. Bet šiuo pavyzdžiu aš norėjau pasakyti, kad geriausi langų montuotojai nepasivargino gražiau sudėti tų juostelių. Aš pats su žirklėmis būčiau gražiau iškarpęs, bet kai moki už paslaugą nemažus pinigus, o gamintojas tokią detalią numato, tai manyčiau, kad ją galima (ir net privalu) gražiau sumontuoti.

O kadangi pats esi statybininkas, jei neklystu, tai gal savo luomą bandai ginti? Nejau galvoji, kad negalima prašyti kokybės. Jei jos nėra tokiose smulkmenose, tai ar galima tikėtis visame procese? g.gif
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2014 05 21, 21:23)
Nesuvokiu, kam tavo atveju popalanginis profilis (potencialus shalcio tiltas). Neuzpusi tu jo viso...

Montuociau be jo, nebent langistai priestarautu, ar problematiska su palangiu tvirtinimu.

Ant jo jau langai stovi. Dabar tektų visus langus permontuoti. Bet nejaugi popalanginio profilio nereikia? Jis šalčio tiltas, bet kaip be jo? Panašiai, kaip langai be profilių: vien stiklas nesižiūri.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2014 05 21, 21:29)
Va cia galiu priminti Minto zodzius, niekas kruopsciau nei pats nepadarys wink.gif kol darei fotkes butum pjuklu graziau pripjoves ir priklijaves. Gal ir bereikalo tos juosteles, manau ir neoporo lapa eitu panasiai pripjaut. Popalanginio profilio nisas as tai uzpuciau.

Pritariu, tikrai būčiau geriau padaręs. Atvažiavo bičiukas prisukti tų laisvų laikiklių, kurie buvo be medvarščių. Kartu žmogus šiltino pamatus. Sakau reikia aptarti, kaip bus po lango apačia, kaip tas mazgas. Sako, mes nesudėjom tų neoporo juostelių, jų atsieit nereikia, bet jei nori - sudėsim. Ir prie manęs pradėjo dėti. Matau, kad skuba. Sakau, žiūrėk: čia ir čia banguoja. Ir išvažiavau. Kai grįžau, buvo patvarkyta, bet realiai darbai turėtų būti atlikti kruopščiau. Beje, radau prie namo tos juostelės likučių ir pats tą tarpą užsandarinau. Bet pikta ne kiek dėl tarpų, o dėl to, kad už brangią paslaugą gauni vidutinį produktą. Čia kaip su langais buvo: pirkau lašišą, o gavau silkę. Sako: ne silkę, o upėtakį. Bet vis tiek ne lašiša...
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 05 19, 20:52)
Matai, techninis prižiūrėtojas yra iš esmės tik dėl namo techninių dalykų. Dėl šiltumo jis prisipažino, kad tai ne jo sritis. Nežinau ar yra universalių techninių prižiūrėtojų, nes dauguma moka tik STR'ą įgyvendinti, bet šilto namo subtilybės - ne jiems. Gal čia tik man taip. Gal kiti prižiūrėtojai viską sugeba.

Tiesa, man santechnikas dėl mechaninio ir automatinio alsuoklio tokį dalyką paaiškino. Pagal jį mechaninis alsuokslis, jei ką, kvapą paskleis viršuje, aukštai, todėl jo nesijaus. O automatinis, jei koks gedimas, visą kvapą paskleidžia žemai, žemės paviršiuje. Be to, automatinį galį tekti po kiek laiko keisti.

doh.gif
Dirba gražiai, tvarkingai, bet jo kalbų geriau neklausyk.

Prisimink kalbas iš vėdinimo temų apie rotorinių rekupų kvapų "pamaišymą". Nepamiršk kad "pamaišytas" oras per difuzorius paduodamas viršuje, bet žmonės teigia kad tą menką rūkalų kvapo kiekį vis tiek užuodžia, net kai nosys apačioje. Taip kad nusikalbėjo santechnikas su viršum ir apačia.

Šia tema kanalizacijos temoje "kaban" daug aiškino. Jo teigimu, vožtuviniai alsuokliai kartais užsikerta ir tuomet kvapai pasklinda toje patalpoje.

Na, nieko nėra amžino, bet jei alsuoklį įsigysi kokybiškesnį, tokia tikimybė ženkliai sumažės. Plius tavo name bus priverstinė ventiliacija, tai jei ir įvyks kokia avarija, greičiausiai visi kvapai bus išvėdinti iki tu nueisi į tą patalpą ir apie vožtuvo problemas nieko ir nesužinosi.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 05 21, 22:40)
Šilto namo esmė - smulkmenos. Bet šiuo pavyzdžiu aš norėjau pasakyti, kad geriausi langų montuotojai nepasivargino gražiau sudėti tų juostelių. Aš pats su žirklėmis būčiau gražiau iškarpęs, bet kai moki už paslaugą nemažus pinigus, o gamintojas tokią detalią numato, tai manyčiau, kad ją galima (ir net privalu) gražiau sumontuoti.

O kadangi pats esi statybininkas, jei neklystu, tai gal savo luomą bandai ginti? Nejau galvoji, kad negalima prašyti kokybės. Jei jos nėra tokiose smulkmenose, tai ar galima tikėtis visame procese?  g.gif
Papildyta:

Ant jo jau langai stovi. Dabar tektų visus langus permontuoti. Bet nejaugi popalanginio profilio nereikia? Jis šalčio tiltas, bet kaip be jo? Panašiai, kaip langai be profilių: vien stiklas nesižiūri.

taip,as esu statybininkas. Ginu ne savo luoma,o sveika prota.man ginti nepazystamuosius nera prasmes. trumpai ir aiskiai- kiek naudos duos tos juosteles? manau nulini efekta,tai yra tapati kas butu uzpusta putomis o ne idetas neoporas.. Kam prisigalvoti papildomu darbu ( net neziurint kad paciam nereikia dirbti) vietoj to kad spresti rimtas problemas.. doh.gif
P.S turbut esi is tu kurie tinkuotojams po reika simtines kisa ir jeigu pralenda,nuskaiciuojama... Nepamirsk kad statybose leidziamos paklaidos... na vienu zodziu ,prazilsi kol nama pasistatysi jei tau neoporo juosteles uzkliuna.. I tuos tarpus puta nebesipus ar pusis? Cia retorinis klausimas.. Aisku as ispjauciau su peiliuku ( nebent neturejo jie prie vietos)
oi cibuli. Linkiu tau kantrybes..kaip ir darbininkam.. Gerai kad liepei pamata islyginti,herai kad langistus drozi 8del netokio profilio) bet..... Viskas,baigiu fleiminti..
Atsakyti
QUOTE(Nefertary @ 2014 05 20, 08:50)
va tame reikalas, kad esame nemaza seima ir nori nenori reikia gaminti nemazai. O tai jei isvestume ventiliacija pro siena i lauka, tai butu labai didelis silumos praradimas?

Butu idomu daugiau zmoniu nuomone suzinoti: kas kaip pasidare ar kaip darys. Aciuuuu smile.gif

Siūlau Viliaus bloge apie tai pasiskaityti.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2014 05 21, 21:55)
taip,as esu statybininkas. Ginu ne savo luoma,o sveika prota.

turbut esi is tu kurie tinkuotojams po reika simtines kisa ir jeigu pralenda,nuskaiciuojama... Nepamirsk kad statybose leidziamos paklaidos...   na vienu zodziu ,prazilsi  kol nama pasistatysi jei tau neoporo juosteles   uzkliuna..

oi cibuli. Linkiu tau kantrybes..kaip ir darbininkam.. Gerai kad liepei pamata islyginti,herai kad langistus  drozi 8del netokio profilio) bet.....    Viskas,baigiu fleiminti..

Aš irgi už sveiką protą. Pamatų lygintojus dar per mažai padrožiau. Nupirkau praeitą savaitę 3 kibirus Styrbit 2000. Pagal išeigą jų turėjo užtekti. Bet vakar važiavau ir dar papildomai pirkau 3 kibirus. Klijavo XPS prie rostevrko šiek tiek pataupydamas, užteko, bet į tarpus dar nemažai sueis (ir jau du buteliukai suėjo) poliuretano klijų. Jau papildomi 200 Lt nuostolių. O jei būčiau netiesinęs, tai būtų apie 500-600 Lt nuostolių. Ir tai dar manyčiau, kad neišteisino šlifuofadami pamatus iki leistinų normų.

Langus padruoda slėpdami informaciją. Į langus montuoja metalines armuotes apie kurias neįspėja, nuotekų vamzdį išleidžia su 10 laipsnių nuolydžiu, nors turi būti 1-2 laispnis, mūrininkas vitrinų vos 10 cm nesužemino (laiku pastebėjau), tas pats mūrininkas frontonus ne 45 laipsnių kampu išmūrino, o 50 laipsnių kampu, vienus langus sumontavo 20 cm nuo sienos, vitrinas pakabino 25 cm nuo sienos, namo pamatus per ilgąją sieną pailgino 4 cm, XPS po pamatais sudėjo su didžiausiom skylėm, įtariu, kad dar namu nulinę altitudę sužemino 5 cm ir pan., vedžiodamas elektrą, praleido kokių 10 rozečių (dar pataisys - ne vėlu), su alsuokliu supjovė grybą, su vandens kryžminėmis jungtimis po šildomomis grindimis supjovė grybą, konstruktorė buvo prožiopsojusi kelias gegnes šonuose, architektas virtrų aukštį nurodė 2,44, nors žino, kad mūrysime iš plytų ir plytų žingsnis yra 10 cm, dėl architektūros subtilybių antro aušto žiedus virš plytų turėjo mūryti su 4-6 cm paaukštinimu, mūrininkas kelis inakarus per žemai įmūrijo, mūrininkas paliko ant namo daugybę savo virvučių, nenuimtų klijinių, išlindusių vinių, alsuoklį įkišo ne automatinį, o mechaninį ir t.t.

Po viso to neoporo juostelės popalanginiame profilyje - tik juokas, bet aš kokybės išsireikalausiu. Šiandieną žmogus, kuris šiltina pamatus, klijuoja XPS. Sakau, o kada pūsi tarpus. Sako rytoj: dėsiu antrą sluoksnį ir prieš tai pūsiu. O aš sakau: gal geriau iš vakaro. Pažiūrėjo į mane ir sako: nepasitiki. Aišku, kad nepasitikiu po tiek šūdo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 21 gegužės 2014 - 22:22
QUOTE(cibulis @ 2014 05 21, 21:14)

Užpūsti putomis nepamaišys. Jeigu norite kokybiško produkto tai nepatikėsite, bet Senukuose yra dvikomponenčių PUR putų. Putoja labai tolygiai, visos poros iki 0,5mm dydžio. Nebus taip kaip makroflekse po 3cm išburbuliuoja. Tik vienas flakonėlis kainuoja 23Lt, o putų ten ~3 litrai, nors rašo, kad 13 litrų... Bet tikrai kokybiškos, šiek tiek elastingos, dalinai atsistato į pradinę būseną po suspaudimo. Šiaip tinkamas produktas tokiems darbams, kaip kritinių vietų sandarinimas.
Popalanginis reikalingas tik palangėms prisukti. Jokio grožio iš jo nėra, tik pablogina lango šiltumą. Standartinis sprendimas likęs iš senovės, turėtų po truputį išnykti kai gamintojai pasirūpins grioveliu lango profilyje palangei tvirtinti.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 05 20, 21:27)
Mintas norėjo pamatyti, kaip šiltinsime aplink tuos stiklo pluošto laikiklius. Štai čia vaizdas...

Tikrai buvo įdomu pamatyti. Lauksim daugiau fotoreportažų smile.gif.

Dėl to tarpo lyginant, ttai dar klausimas ar tai gerai šiltumo atžvilgiu g.gif . Šeip tai sau, kai putplastį taip ir klijavau, stipriai lyginti nelygų paviršių reikėjo, tarpą bandžiau užsandarinti, kad jokios oro cirkuliacijos nebūtų bet vis tiek kažkaip abejoju, kad tarpas gerai.
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2014 05 21, 07:37)
Pvz kaip pas raituza
user posted image

Manau kaip padaryta pas Cibuli yra blogas pvz, taip butent padaryta ir pas mane. Viena diena i kontrolini sulinuka nebebego vanduo, teko viska atkast, radau sutraiskyta vamzdi (oranzinis wavin).

Pas Raituza pagal jo pateikta brezinuka vamzdis eina 0.76m gylyje namo viduje ir paskui statmenas kritimas iki 1.75m.

Mano akimis logiskas sprendimas, juk namo viduje nerausi transeju kanalizokui 1.6 - 1.75 m:)

Ar tai blogai? Daugiabuciuose visur taip yra smile.gif Tai gal analogiskai ir pas cibuli, ant namo isejimo (trumpa atkarpa) staigiau, o paskui dedam alkune ir sumazinam kritima ir visa beda isspresta. (as toks pats megejas kaip ir jus, t.y. ne santechnikas wink.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VilkasPilkas: 21 gegužės 2014 - 22:42