Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 26 tema

QUOTE(cibulis @ 2014 05 20, 22:59)
Ant gelžbetoninės plokštės tanką galėsite užvaryti. Nebent jūs kalbate apie medinę perdanga. Plokščio stogo silpnoji vieta - parapetai, bet manau, kad su jais lengviau susitvarkyti nei gerai apšiltinti dvišlaitį stogą. Arba darykite tokį stogą, bet šiltinkite ne tarp gegnių, o antro aukšto perdanga.

tai dabar ir planas Ia. namas, dvislaitis stogas su siltinama perdanga. Tik plokscias pigiau gautusi..
Atsakyti
QUOTE(VilkasPilkas @ 2014 05 20, 21:54)
Kam isvestas tas kanalizoko vamzdzis, kokia jo tikroji paskirtis?

Čia yra tikros kanalizacijos vamzdžio išėjimas į lauką. Tiesiog aš šiltinu ne tik rostvekrą (jo aukštis - 60 cm), bet aplink visą namą yra polių sijonas. Todėl pati apačia XPS yra apie 1 metras nuo būsimo žemės paviršiaus. Vamzdis išeina maždaug 80 cm gylyje nuo žemės paviršiaus. Namo viduje jau darome santechniką. Kanalizacijos įvadą išvedėme į lauką ir palikome pajungimui kada nors vėliau.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 05 20, 23:03)
Čia yra tikros kanalizacijos vamzdžio išėjimas į lauką. Tiesiog aš šiltinu ne tik rostvekrą (jo aukštis - 60 cm), bet aplink visą namą yra polių sijonas. Todėl pati apačia XPS yra apie 1 metras nuo būsimo žemės paviršiaus. Vamzdis išeina maždaug 80 cm gylyje nuo žemės paviršiaus. Namo viduje jau darome santechniką. Kanalizacijos įvadą išvedėme į lauką ir palikome pajungimui kada nors vėliau.

To vamzdžio nuolydis 'kanalizacinis'? 2 cm per 1 m? Nes kažkaip nuotraukoje lyg ir stačiau kyšo...
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2014 05 20, 22:07)
To vamzdžio nuolydis 'kanalizacinis'? 2 cm per 1 m? Nes kažkaip nuotraukoje lyg ir stačiau kyšo...

Man atrodo, kad padorus nuolydis. Nematavau.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 05 20, 17:51)
žinau daugybę dalykų, kuriuos daryčiau kitaip.

1. Stogas būtų plokščias. Arba bent jau toks. Tokį lengviau apšiltinti.
2. Pamatai - plokštė, o jei gręžtiniai - tai kaip pas kaimyną, kai polius apšiltina su klijiniais. Bet geriau - plokštė. Po plokšte tik XPS-300. Dzin, kad konstruktoriams pakanka ir EPS-200.
3. Didelių vientisų vitrinų nedaryčiau. Pasirodo, kad PVC silpnas, todėl jam reikia metalo armuotės. Arba jei jau vitrina kaip mano (4,64x2,36 m), tai tuomet reikia dėti medinius langus.
4. Geoterma užglaistysis polių ir PVC langų su metalu klaidas.

1. Tikrai paprasčiau apšiltinti ir ypač užsandarinti amžiams. Tikiriausiai ir pigiau būtų viską paskaičiavus. Tik parapetus reikia ne standartiškai statyti.
2. Taip, taip. Dabar jau kelintas pamatų šiltinimo etapas ir vis galo nesimato, o ten išdėstai plokštumą, užpili betoną ant aviršaus ir pamiršti.
3. Čia šiek tiek nesutikčiau. Kaip tik reikia daryti kuo didesnę, neperskirtą vitriną iš vieno stiklo paketo. Jeigu jis pasidaro virš 3m pločio, tik tada galvočiau apie perskirimą. Dar geriau būtų berėmė.

4. Nereikia visko nurašyti geotermai ir atsipalaiduoti. Ar jau visiškai nuleistos rankos dėl vertikalių metalo juostų? Čia didžiausia blogybė. Profilio storis, tarpinės forma ne tiek svarbu kiek šitie metalai. Nėra pagrindo teigti, kad metalas toje vietoje bus stipriau nei stiklo pluošto juosta. Tik gal neturi reikiamo pločio juostos ir todėl nieko nenori padaryti. Bet ir 100x10 juosta jau būtų pakankamai tvirta, o ir profilio ertmes aplink šią vietą galimą būtų užpūsti putomis.

Man atrodo truputį per aukštai nueita su XPS. XPS turi privalumą tik tose vietose, kur galimas ilgalaikis kontaktas su vandeniu. Tuos plyšius arba gerai užpūskite putomis, arba užpilkite skysta cementine koše. Kitu atveju ten turėtų susidaryti oro judėjimas, nes plokštės idealiai nesusiklijuos ir bus plyšių sienos ir cokolio sujungime. Montažinės putos pigesnės, bet plečiasi su didesne jėga ir gali atplėšti nestipriai priklijuotas plokštes. Klijai turi mažesnę plėtimosi jėgą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BangaS: 20 gegužės 2014 - 23:02
Pagal foto - nuolydis stipriai padorus (3-4cm/m). Ar ne per statu?
Nebus problemu? Nors nezinau kaip ten viduje iseina viskas.

Del langu-nezinau kaip ten galutinai siltinsis, bet esant tokiam tvirtinimui ir isnesimui ar reikejo apacioj kabinti ta salta popalangini progili (5vnt 1mm kamerytes) g.gif . Potencialiai salta vieta.

Ka manot?

QUOTE(cibulis @ 2014 05 20, 21:12)
Man atrodo, kad padorus nuolydis. Nematavau.

Atsakyti
Manau neteisingai suklijavo xps. Reikejo ieskoti nefrezuoto, arba nupjauti frezuota dali ir klijuot pagal cokolio linija. Tada susidariusi tarpeli tarp sijono ir pamato siltinimo pripjaut juosteliu ir uzsandarinti. Kitas budas tai pjaut ir klijuot vertikaliai. Antra sluoksni irgi vertikaliai uzleidziant siules. Tavasis budas medziagu taupymas bet manau ne siltam namui skirtas. Ties cokoliu tau reiks pripjaut kazkokias juosteles kas visai negerai...

QUOTE(cibulis @ 2014 05 20, 21:27)
Bendras vaizdas lyg ir visai neblogas. Ir dar štai čia. Gal būtų kokių pastabų? Beje, kaip manote, kuo geriau sandarinti tarpus: poliuretaniniais klijais ar montažinėmis putomis? Kainos skirtumo labai didelio nėra: sandarinimo putų buteliukas - 12,50 Lt, o poliuretaniniai klijai - 19 Lt. Gal tik išeiga skiriasi. Be to, ant šito 10 cm storio XPS sluoksnio klijuosime dar vieną - 12 cm storio XPS sluoksnį. Iš viso bus 22 cm XPS sluoksnis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 21 gegužės 2014 - 07:29
QUOTE(cibulis @ 2014 05 20, 23:03)

Oneturetu jis giliau po zeme iseiti i isore? g.gif
Atsakyti
Pvz kaip pas raituza
user posted image

Manau kaip padaryta pas Cibuli yra blogas pvz, taip butent padaryta ir pas mane. Viena diena i kontrolini sulinuka nebebego vanduo, teko viska atkast, radau sutraiskyta vamzdi (oranzinis wavin).

QUOTE(biesas66 @ 2014 05 21, 07:28)

Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2014 05 20, 23:00)
1. Čia šiek tiek nesutikčiau. Kaip tik reikia daryti kuo didesnę, neperskirtą vitriną iš vieno stiklo paketo. Jeigu jis pasidaro virš 3m pločio, tik tada galvočiau apie perskirimą. Dar geriau būtų berėmė.

2. Nereikia visko nurašyti geotermai ir atsipalaiduoti. Ar jau visiškai nuleistos rankos dėl vertikalių metalo juostų? Čia didžiausia blogybė. Profilio storis, tarpinės forma ne tiek svarbu kiek šitie metalai.

3. Man atrodo truputį per aukštai nueita su XPS. XPS turi privalumą tik tose vietose, kur galimas ilgalaikis kontaktas su vandeniu.

1. Aš turėjau mintyje, kad vientisoms ilgoms vitrinoms reikia metalo. Jei jau dideli vitrininiai langai, tai tuomet geriau rinktis medinius. Nebus ten jokių metalų. Štai čia geras vitrinų pavyzdys: kam daryti vientisas ilgas, jei galima suskaldyti į mažesnes (jei architektūra leidžia). Rezultatas bus tas pats tik nereikės jokio metalo.

2. Bandysiu. Nežinau, kuo viskas baigsis.

3. Gal tik iš nuotraukų taip atrodo, nes yra polių sijonas. Jei ne sijonas, tai XPS būtų apšiltinintas tik rostverkas. Jo aukštis - 60 cm, o XPS aukštis - būtent toks ir yra. Nereikia pjaustyti lapų, mažesni nuostoliai. Be to, man konstruktorė sakė, kad drėgmę pastatas gauna ne tik tiesiogiai per gruntą, bet ir difuzijos būdu. Kuomet XPS gavau už labai gerą kainą (panašiai tiek man būtų kainavęs geoporas ir ta korėta membrana), tai argi neverta apšiltinti viso pamato XPS'u.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2014 05 21, 07:23)
Manau neteisingai suklijavo xps. Reikejo ieskoti nefrezuoto, arba nupjauti frezuota dali ir klijuot pagal cokolio linija. Tada susidariusi tarpeli tarp sijono ir pamato siltinimo pripjaut juosteliu ir uzsandarinti. Kitas budas tai pjaut ir klijuot vertikaliai. Antra sluoksni irgi vertikaliai uzleidziant siules. Tavasis budas medziagu taupymas bet manau ne siltam namui skirtas. Ties cokoliu tau reiks pripjaut kazkokias juosteles kas visai negerai...

Ant šito 10 cm XPS sluoksnio bus dar vienas 12 cm sluoksnis. O viršutinę dalį parodysiu kaip perdengsim: dabar būtų sunku paaiškinti. Geriau pamatyti. Po kokios 1-2 sav. parodysiu.

Be to su XPS galvoju apie 6-7 cm nuo žemės paviršiaus pakelti cokolį, t.y. XPS užeis apie 6-7 cm ant plytų (antras sluoksnis, o į tarpą tarp antro sluoksnio ir sienos dėsime neoporą arba baltą EPS). Man atrodo, kad realiai apie 5 cm rostverką sužemino. Dar pernai bandžiau aiškintis, matovome.
Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2014 05 21, 07:28)

Mano atveju reikia suderinti du dalykus: dabar vietinį nuotekų įrenginį ir prijungimą prie miesto tinklų, nes tokie bus. Aš irgi prašiau giliau, kad nekirstų pamato, bet santechnikas sakė, kad bus per giliai. Iki sklypo ribos dar nemažas atstumas todėl, kai reikės jungti prie miesto tinklų, vamzdis nueitų labai giliai.

Vandens įvadas užkastas 1,80 m gylyje, geotermos - 1,50 m gylyje, elektros apie 1 metrą (gerai nepamenu). Nuotekoms lyg ir giliau nereikia. Mano atveju išeina apie 80 cm. Važiuoju pamatuoti tiksliai.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 05 21, 09:06)

Mano atveju reikia suderinti du dalykus: dabar vietinį nuotekų įrenginį ir prijungimą prie miesto tinklų, nes tokie bus. Aš irgi prašiau giliau, kad nekirstų pamato, bet santechnikas sakė, kad bus per giliai. Iki sklypo ribos dar nemažas atstumas todėl, kai reikės jungti prie miesto tinklų, vamzdis nueitų labai giliai.

Vandens įvadas užkastas 1,80 m gylyje, geotermos - 1,50 m gylyje, elektros apie 1 metrą (gerai nepamenu). Nuotekoms lyg ir giliau nereikia. Mano atveju išeina apie 80 cm. Važiuoju pamatuoti tiksliai.

Aš nuotėkoms 80 cm gylio nebijočiau - vamzdyje vandens pastoviai nebus, o pratekantis užšalti nespės. O jei koks lašas ir užšals, nusiprausus duše ar vonioj vis tiek viskas atitirps.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 05 20, 18:19)
Šiandieną pradėjom šiltinti pamatus. Fasado šiltinimo meistras man rodo: žiūrėk tavo vienas laikiklius neprisuktas. Sakau, kaip tai? Įlipu į duobę, pasižiūriu - tikrai neprisuktas. Prie kito lango radau dar vieną neprisuktą laikiklį. Žmogiška klaida, bet po savaitės kitos užeitų fasado neoporas ir nesužinotum apie broką. "Septyni langai" sakė atvažiuos ir prisuks. Vyrukai kažkur Vilniuje. Dar parodė ir dėl profilio apačioje esančių nesandarių tarpų. Gal ten ir nieko, bet vaizdas - nedžiuginantis. Visi vaizdai - štai čia.

Žodžiu, statybose viską reikia matuoti, permatuoti ir sužiūrėti, nes ne šventieji puodus lipdo. Broko visur apstu.

Nesuprantu Cibuli, tokias babkes uz "siltu" langu "silta" montavima ir ... doh.gif apie langu siltuma nesneku, bet net ir montuojant su stiklo pluosto laikikliais prideda "siltu" metaliniu papildomu juostu doh.gif
Nesuvokiama blush2.gif
Atsakyti