QUOTE(BangaS @ 2014 05 20, 23:00)
1. Čia šiek tiek nesutikčiau. Kaip tik reikia daryti kuo didesnę, neperskirtą vitriną iš vieno stiklo paketo. Jeigu jis pasidaro virš 3m pločio, tik tada galvočiau apie perskirimą. Dar geriau būtų berėmė.
2. Nereikia visko nurašyti geotermai ir atsipalaiduoti. Ar jau visiškai nuleistos rankos dėl vertikalių metalo juostų? Čia didžiausia blogybė. Profilio storis, tarpinės forma ne tiek svarbu kiek šitie metalai.
3. Man atrodo truputį per aukštai nueita su XPS. XPS turi privalumą tik tose vietose, kur galimas ilgalaikis kontaktas su vandeniu.
1. Aš turėjau mintyje, kad vientisoms ilgoms vitrinoms reikia metalo. Jei jau dideli vitrininiai langai, tai tuomet geriau rinktis medinius. Nebus ten jokių metalų. Štai
čia geras vitrinų pavyzdys: kam daryti vientisas ilgas, jei galima suskaldyti į mažesnes (jei architektūra leidžia). Rezultatas bus tas pats tik nereikės jokio metalo.
2. Bandysiu. Nežinau, kuo viskas baigsis.
3. Gal tik iš nuotraukų taip atrodo, nes yra polių sijonas. Jei ne sijonas, tai XPS būtų apšiltinintas tik rostverkas. Jo aukštis - 60 cm, o XPS aukštis - būtent toks ir yra. Nereikia pjaustyti lapų, mažesni nuostoliai. Be to, man konstruktorė sakė, kad drėgmę pastatas gauna ne tik tiesiogiai per gruntą, bet ir difuzijos būdu. Kuomet XPS gavau už labai gerą kainą (panašiai tiek man būtų kainavęs geoporas ir ta korėta membrana), tai argi neverta apšiltinti viso pamato XPS'u.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2014 05 21, 07:23)
Manau neteisingai suklijavo xps. Reikejo ieskoti nefrezuoto, arba nupjauti frezuota dali ir klijuot pagal cokolio linija. Tada susidariusi tarpeli tarp sijono ir pamato siltinimo pripjaut juosteliu ir uzsandarinti. Kitas budas tai pjaut ir klijuot vertikaliai. Antra sluoksni irgi vertikaliai uzleidziant siules. Tavasis budas medziagu taupymas bet manau ne siltam namui skirtas. Ties cokoliu tau reiks pripjaut kazkokias juosteles kas visai negerai...
Ant šito 10 cm XPS sluoksnio bus dar vienas 12 cm sluoksnis. O viršutinę dalį parodysiu kaip perdengsim: dabar būtų sunku paaiškinti. Geriau pamatyti. Po kokios 1-2 sav. parodysiu.
Be to su XPS galvoju apie 6-7 cm nuo žemės paviršiaus pakelti cokolį, t.y. XPS užeis apie 6-7 cm ant plytų (antras sluoksnis, o į tarpą tarp antro sluoksnio ir sienos dėsime neoporą arba baltą EPS). Man atrodo, kad realiai apie 5 cm rostverką sužemino. Dar pernai bandžiau aiškintis, matovome.
Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2014 05 21, 07:28)
Oneturetu jis giliau po zeme iseiti i isore?
Mano atveju reikia suderinti du dalykus: dabar vietinį nuotekų įrenginį ir prijungimą prie miesto tinklų, nes tokie bus. Aš irgi prašiau giliau, kad nekirstų pamato, bet santechnikas sakė, kad bus per giliai. Iki sklypo ribos dar nemažas atstumas todėl, kai reikės jungti prie miesto tinklų, vamzdis nueitų labai giliai.
Vandens įvadas užkastas 1,80 m gylyje, geotermos - 1,50 m gylyje, elektros apie 1 metrą (gerai nepamenu). Nuotekoms lyg ir giliau nereikia. Mano atveju išeina apie 80 cm. Važiuoju pamatuoti tiksliai.