QUOTE(cibulis @ 2014 05 17, 18:40)
Turiu tokį klausimą: ar galima vandens vamzdžius, kurie bus po grindimis, daryti su sujungimu.
Štai kaip man padarė. Ir štai dar
čia. Vonios kambaryje yra net šešios sujungimo vietos. Santechnikas net neįspėjęs padarė. Sako, kad perdarys, ne problema. Sujungimai "Henco" firmos. Sako, kad gamintojas duoda 10 metų garantiją, bet manau, kad reikia bėgti nuo tokių sujungimų. Ką manote?
Dar vienas vartotojų teisių pažeidimas. Padaro ir neįspėja, kad galima daryti ir kitaip. Drožti ir drožti tuos statybininkus.
Sakyčiau visai gražiai padarė. Ar taip galima, tai taip, yra kelios vamzdžių jungimo technologijos. Jei nori be sujungimų, tai reikia rinktis naujausią, saugiausią, daugiausiai vamzdžio reikalaujančią kolektorinę technologiją.
Aš sau vamzdžius pravedžiau po vonios grindimis, techninės patalpos lubose, ten ir sujungimus dariau. Kadangi techninė patalpa, tai vamzdžiai vaizdo negadins, o ir priėjimas prie sujungimų nesudėtingas.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2014 05 17, 19:50)
Grindų šildymo kilpos bus tikrai vientisos. Virš vamzdžių antrame aukšte (aš įdėjau antro aukšto foto) bus taip: 3 cm smėlio, 3 cm vatos, 7 cm betonas (stažkė) ir grindų danga (šioje vietoje plytelės). Viso išeis apie 15 cm.
Aš ir sau nedaryčiau sujungimų vandentiekio vamzdyne po šildomų grindų vamzdeliais.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2014 05 18, 13:46)
Avarijos atveju tikrai bus daug lengviau išspręsti problemas.
Jei sujungimai kolektorinėje dėžutėje, tai kokia ten avarija
.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2014 05 18, 16:17)
Man santechnikai
alsuoklį iškėlė iki stogo viršaus, t.y. jis kerta apšiltinimo sluoksnį. Santechnikai sako, kad taip reikia, bet tai akivaizdus šalčio tiltas. Mintas sakė, kad užtenka alsuoklį iškelti iki antro aukšto lubų. Tokiu būdu jis nekirs apšiltinimo sluoksnio. Tik ar iš santechnikos pusės bus gerai?
Tegul santechnikas nesamonių nedaro.
Alsuoklis virš stogo, paprsačiausias sprendimas, naudotas vos ne visuose šaltuose namuose -grynų gryniausias šalčio tiltas. Pas mane alsuoklis su vožtuvu pritaikytas statymui patalpų viduje. Jis pas mane keliais centimetrais aukščiau už antro aukšto klozeto vamzdį. Iš esmės jis matosi, mano sandarumo testo ataskaitoje. Aš jį buvau nuėmęs ir užaklinęs, vožtuvas matosi apverstas.
Prisiminiau, kad pas mane vožtuvas ženkliai geriau matosi
šioje nuotraukoje dešiniau klozeto kanalizacijos vamzdžio. Nežinau ar jis padarytas prisilaikant visų rekomendacijų, dariau vadovaudamasis principiniu suvokimu, kaip visa tai turi veikti, o ir veikia puikiai. Kvapų nėra, o kai slėgis kanalizacijos vamzdyje sumažėja, girdisi kaip vožtuvas sudirbinėja. Tiesa, nuleidus vandenį klozte, tai nutinka labai retai. Rimčiausiai vožtuvas darbo gaudavo, kai žiemą patalpas pravėdindavau atidarydamas langus
. Prieidavo šalto oro, uždarius langus, labai greitai pradėdavo šilti ir plėstis, pakildavo slėgis mano pakankamai sandariame name ir vožtuvas kelias minutes kalendavo slėgį numušinėdamas
.