Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 26 tema

QUOTE(Verteris @ 2014 05 15, 22:29)
O priversti gamintojus ar statytojus pakeist tuos Vytauto kardų ruošinius į stiklo pluošto armuotes neišeina? Ar nepakanka mechaninio atsparumo ir metalas vienintelis sprendimas toje vietoje?

Sakiau "Septyniems langams" ir "Rehau": pakeiskite metalą į stiklo pluoštą. Abu kaip susitarę: negali, nebus garantijų, tik metalas laiko. Sakau, o kai vos ne pusę tonos sveriančią vitriną pakabinate ant stiklo pluošto laikiklių, tai lako ir jokių problemų. O pakeitus metalą į stiklo pluoštą - jau nelaikys. Žodžiu, briedas.

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 05 17, 18:04)
Sakiau "Septyniems langams" ir "Rehau": pakeiskite metalą į stiklo pluoštą. Abu kaip susitarę: negali, nebus garantijų, tik metalas laiko. Sakau, o kai vos ne pusę tonos sveriančią vitriną pakabinate ant stiklo pluošto laikiklių, tai lako ir jokių problemų. O pakeitus metalą į stiklo pluoštą - jau nelaikys. Žodžiu, briedas.

isbraukiu Rehau is savo langu saraso, draugams ir pazystamiems pasakysiu jog taip pat nesirinktu. Ir laikas nustoti Rehau vadybai meluoti, nes kai paskambini ir paklausi are reikes papildomu "stripu" vitrinoms atsako ne..... Tikrove visgi kitokia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 17 gegužės 2014 - 18:16
QUOTE(vaikis_ @ 2014 05 17, 18:13)
isbraukiu Rehau is savo langu saraso, draugams ir pazystamiems pasakysiu jog taip pat nesirinktu. Ir laikas nustoti Rehau vadybai meluoti, nes kai paskambini ir paklausi are reikes papildomu "stripu" vitrinoms atsako ne..... Tikrove visgi kitokia.

Tikrai pritariu. O aš jau paruošiau raštą dėl pažeistų vartotojo teisių. Pirmiausiai aiškinsiuosi padedamas Vartotojų teisių apsaugos tarnybos, o jei neišsiaiškinsime - bus ir teismas. Noriu, kad pakeistų visus langus:
1. Vietoje 72 mm profilio sudėtų 86 mm aukščio profilį.
2. Pakeistų vidurinę sandarinimo tarpinę.
3. Vietoje metalo armuotės įmontuotų stiklo pluoštą.

Arba tegul pasiima langus, grąžina pinigus ir sumoka kompensaciją. Detalių kol kas nenoriu atskleisti.

Beje, SKP/Sabonio langų firma - 100 proc. šaunuoliai. Jie buvo tik tarpininkai, bet visas problemas išsprendė nerealiai puikiai. Jei kam reikia langų, eikite pas juos. Drąsiai.

"Rehau" turi irgi neblogų vadybininkų, bet jų vadovas visiškai nepripažįsta klaidų. Jau keliems pažįstamiems irgi "rekomendavau" puikius "Rehau" langus.

O "Septyni langai" kol kas sėdi ir nenori spręsti problemos. Aš prašiau, kad bent atsiprašytų ir pripažintų klaidas, bet juk dievai - neklysta. Žodžiu, atsibodo.

Beje, ketvirtadienį prie namo atėjo kaimynas su draugu. Sako labai faini mano langai. Klausia ar ne "Septyni langai" montavo. Sakau - taip. Spėkite, ką aš jam papasakojau? Tikrai taip - visą šią gražią istoriją. Žmogus irgi norėjo montuoti langus ant stiklo pluošto ir draugauti su "Septyniais langais", bet sakė greičiausiai, kad tik laikiklius pirks, o langus montuos pats.
Papildyta:
Turiu tokį klausimą: ar galima vandens vamzdžius, kurie bus po grindimis, daryti su sujungimu. Štai kaip man padarė. Ir štai dar čia. Vonios kambaryje yra net šešios sujungimo vietos. Santechnikas net neįspėjęs padarė. Sako, kad perdarys, ne problema. Sujungimai "Henco" firmos. Sako, kad gamintojas duoda 10 metų garantiją, bet manau, kad reikia bėgti nuo tokių sujungimų. Ką manote?

Dar vienas vartotojų teisių pažeidimas. Padaro ir neįspėja, kad galima daryti ir kitaip. Drožti ir drožti tuos statybininkus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 17 gegužės 2014 - 18:44
Galima, bet nerekomenduojama. Vis tiek lieka siokia tokia rizika (foto nepasimate sujungimu po siltalu).
Grindinio vamzdeliuose tai tikrai neleistina sujungimai. Tik istisinis.

O kas pas tave bus virs vamzdziu - stiazke? Siltinimas?
Prie statybininku reikia stoveti, ir aiskinti, jei nesinori problemu veliau biggrin.gif

Turiu tokį klausimą: ar galima vandens vamzdžius, kurie bus po grindimis, daryti su sujungimu. Štai kaip man padarė. Ir štai dar čia. Vonios kambaryje yra net šešios sujungimo vietos. Santechnikas net neįspėjęs padarė. Sako, kad perdarys, ne problema. Sujungimai "Henco" firmos. Sako, kad gamintojas duoda 10 metų garantiją, bet manau, kad reikia bėgti nuo tokių sujungimų. Ką manote?

Dar vienas vartotojų teisių pažeidimas. Padaro ir neįspėja, kad galima daryti ir kitaip. Drožti ir drožti tuos statybininkus.
[/quote]
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2014 05 17, 19:45)
Galima, bet nerekomenduojama. Vis tiek lieka siokia tokia rizika (foto nepasimate sujungimu po siltalu).
Grindinio vamzdeliuose tai tikrai  neleistina sujungimai. Tik istisinis.

O kas pas tave bus virs vamzdziu - stiazke? Siltinimas?
Prie statybininku reikia stoveti, ir aiskinti, jei nesinori problemu veliau  biggrin.gif

Grindų šildymo kilpos bus tikrai vientisos. Virš vamzdžių antrame aukšte (aš įdėjau antro aukšto foto) bus taip: 3 cm smėlio, 3 cm vatos, 7 cm betonas (stažkė) ir grindų danga (šioje vietoje plytelės). Viso išeis apie 15 cm.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 05 17, 18:40)

O "Septyni langai" kol kas sėdi ir nenori spręsti problemos.....

na, as kol kas su "Septyniais langais" uz savo Aluplast dar pilnai neatsiskaiciau, reikes kuria diena pasiimti technini priziuretoja ir ivertint darbus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(==== @ 2014 05 18, 10:32)
na, as kol kas su "Septyniais langais" uz savo Aluplast dar pilnai neatsiskaiciau, reikes kuria diena pasiimti technini priziuretoja ir ivertint darbus  smile.gif

Buvo vitrinų ar nebuvo? Jei buvo, kokio dydžio? Ar dėjo metalines armuotes? Ar kitokias armuotes?
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2014 05 17, 19:13)

Turiu ir aš planų dėl langų, gal 80m2 - sakyč ne mažas užsakimėlis.... galvojau kaip Mintas rehau naudosiu (tiesa gamins lenkai) bet kai čia tokios naujienos ir razborkės... ir jei taip negražiai atstovai LT reaguoja gal teks apsieit be rehau. Ne europinis požiūris į klientą, ir į problemų sprendimą.
Atsakyti
Dar tokią Rehau Geneo reklamą radau, kurią man siuntė SKP.

Antroje pastraipoje rašoma: 86 mm profilis beveik visada yra naudojamas be plieno armuotės. Šilumos tiltus, susidarančius dėl įprastai naudojamų metalo dalių, galima užmiršti. Analogiškos sistemos su armuotėmis yra net iki 40 proc. sunkesnės.

O štai oficialioje Rehau svetainėje niekur net neužsimenama, kad yra dviejų aukščių profilis: 72 ir 86 mm. Visur rodomas tik 86 mm aukščio profilis, jo nuotraukos, pridedamas pasyvių namų instituto sertifikatas.

Net ir oficialiose lankstinukuose/prospektose niekur nenurodoma, kad yra du PHZ profilio aukščiai: 72 mm ir 86 mm. Pats klientas turi iš kažkur sužinoti.

O pikčiausia tai, kad kainos skirtumas tarp 72 mm (Septynių langų pasiūlymas) ir 86 mm (SKP pasiūlymas) siekė tik 600 Lt. 72 mm profilio visų langų Uw būtų 0,74, o su 86 mm aukščio profiliu - 0,73. Man būtų reikėję primokėti tik 600 Lt ir būčiau gavęs šiltesnius langus. Dar gal ir tų metalinių kardų nebūtų buvę.

Tačiau kai geriausi Lietuvos langų montuotojai atsiuntė po viso šito ginčo savo pasiūlymą 86 mm aukščio langams, tai kainos skirtumas tapo - 1273,53 Lt. Jų argumentai: maždaug mes tau sutaupėme 1274 Lt, bet gavai ne ką prastesnius langus. O pasirodo, jei būtų teisingai informavę, tai aš šiltesnius langus būčiau įsigijęs tik 600 Lt brangiau.
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2014 05 17, 19:45)
Grindinio vamzdeliuose tai tikrai  neleistina sujungimai. Tik istisinis.

Perdarysiu vandentiekio vamzdyną. Nebebus jokių sujungimų. Darysime dvi kolektorines dėžes (vieną pirmame aukšte, o kitą antrame) ir visi vamzdžiai po grindimis bus vientisi: nuo kolektoriaus iki praustuvo. Avarijos atveju tikrai bus daug lengviau išspręsti problemas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 18 gegužės 2014 - 13:41
Man santechnikai alsuoklį iškėlė iki stogo viršaus, t.y. jis kerta apšiltinimo sluoksnį. Santechnikai sako, kad taip reikia, bet tai akivaizdus šalčio tiltas. Mintas sakė, kad užtenka alsuoklį iškelti iki antro aukšto lubų. Tokiu būdu jis nekirs apšiltinimo sluoksnio. Tik ar iš santechnikos pusės bus gerai?
Atsakyti
Pas mane automatinis alsuoklis. Jokio siltinimo jis nekerta

QUOTE(cibulis @ 2014 05 18, 16:17)
Man santechnikai alsuoklį iškėlė iki stogo viršaus, t.y. jis kerta apšiltinimo sluoksnį. Santechnikai sako, kad taip reikia, bet tai akivaizdus šalčio tiltas. Mintas sakė, kad užtenka alsuoklį iškelti iki antro aukšto lubų. Tokiu būdu jis nekirs apšiltinimo sluoksnio. Tik ar iš santechnikos pusės bus gerai?

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 05 18, 17:17)

Cibuli, ar apsirgote? Negaliu patikėti, kad taip leidote doh.gif ir iš kur tie iškasenos santechnikai, nematę automatinio alsuoklio??? Vykit juos lauk.
Atsakyti