Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 26 tema

QUOTE(arkava @ 2014 04 27, 18:32)
Q. I kiek m2  pinigine prasme orientuojamasi ekon namukuose???
Iki siol, kiek susiduriau, visi deklaravo pigius vos ne pasyvius namus, kai daeina eile iki samatos - ji pasidaro vos ne  ...

Kol projekto nera galima rognozuoti ,bet tiksliai nepasakysi .Taip pat unsure.gif unsure.gif rinkos darbu kaina auga kaip ant mieliu ir situacija gali pasikeisti
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2014 04 27, 14:07)
1. Projekruojam PP ,Brolio ar kiti panasus betoniai blokeliai perdangos gelzbetonines .Siltinimai lips ant A klases . Stogo danga planuojam prilydoma bitumine  g.gif , gal ka geriau,ekonomiskaiu  pasiulysi ?

2.Juokingi nejuokingi trumpi per ilgi . Kai suprojekuos pagal pikini saules kampa taip ir bus (jei ne zaliuzes bus).
3.Del sandeliuko gal ir gerai prailginti ,reikia ta barachlo kur sudeti... smile.gif

4. Eskize uz brezes nezymiai su piestuku laiptineje laga pailga g.gif  ,diskutuojam su arch. jis asako ,kad nereikia .

1. Atrodo gerai.
Ar liktiniai klojiniai per brangūs, ar nesirinkote dėl kitų priežasčių?
Firestone EPDM sutapdinto stogo danga sakė yra praleidžianti vandens garus ir yra "šaltai" montuojama (~35Lt/m2) kad ir tiesiai ant EPS. Tai gerai derėtų su vien tik EPS sluoksniu: g/b perdanga+EPS+EPDM+skaldelė. Ilgaamžiška (kažkoks nenormalus garantinis terminas kiek pamenu duodamas), paprasta. Nėra vatos, nereikia labai gero garo barjejo, kaip kad bituminės dangos atveju. Jokių ventiliavimų, visiškas sandarumas ir tik kieta šiltinimo medžiaga. Skaldelė pridengia nuo UV ir karščio. Manau vertas apsvarstymo spendimas.
Dar Mapei siūlė kažką panašaus.

2. Išorinės žaliuzes nuo saulės Lietuvoje siūlo tik elektrines su (nuo) 400Lt/m2 kaina. Pas mus iš jų nieko negamina, labai menka rinka.

3. Lauko sandėliukas man būtų labai reikšminga patalpa renkantis namą. Ji tikrai reikalinga tam tikrai žmonių grupei.

4. Tas langelis ir man atrodo nereikalingas.

Ką galvojate apie dvigubai pigesnius nevarstomus langus derinyje su mechanine vėdinimo sistema? Kiek jų planuojate ir kur būtinai dėsite varstomus?
Čia galimi ženklūs litų ir šilumos sutaupymai.
Atsakyti
Reikia apsispręsti dėl langų montavimo. Turiu du variantus:

1. Langai nuo sienos atitraukti per savo plotį ir papildomus 2 cm. Iš lauko pusės nuo apdailos iki lango būtų apie 25 cm. Žodžiu, standartinis langų išnešimas.

2. Langai nuo sienos būtų atitraukti per savo plotį ir papildomus 10 cm. Iš lauko pusės nuo apdailos iki lango būtų apie 15 cm. Nestandartinis langų išnešimas.

Pastarasis langų montavimas būtų apie 1600 Lt brangesnis, tačiau garantuotų didesnį saulės patekimą į namą, iš išorės nesimatytų storas apšiltinimo sluoksnis, reikėtų plonesnių lauko palangių.

Ar verta primokėti papildomai už didesnį saulės patekimą į vidų? Ar pakanka ir standartinio montavimo?
Atsakyti
Man patinka kai matomas vidines ir isorines sienos storis yra + - vienodas, tai iseitu matomais pirmasis variantas. Isorine skardine palange yra kurkas pigesne nei vidine medine ar akmenine smile.gif

QUOTE(cibulis @ 2014 04 28, 11:32)

1. Langai nuo sienos atitraukti per savo plotį ir papildomus 2 cm. Iš lauko pusės nuo apdailos iki lango būtų apie 25 cm. Žodžiu, standartinis langų išnešimas.

2. Langai nuo sienos būtų atitraukti per savo plotį ir papildomus 10 cm. Iš lauko pusės nuo apdailos iki lango būtų apie 15 cm. Nestandartinis langų išnešimas.

Pastarasis langų montavimas būtų apie 1600 Lt brangesnis, tačiau garantuotų didesnį saulės patekimą į namą, iš išorės nesimatytų storas apšiltinimo sluoksnis, reikėtų plonesnių lauko palangių.

Ar verta primokėti papildomai už didesnį saulės patekimą į vidų? Ar pakanka ir standartinio montavimo?

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 04 28, 11:32)

"Standartinis montavimas" tai čia tas kur po 200Lt/m2... Stipriai pasakyta.
Sakyčiau, kad išnešinėti langus toliau į šiltinimo sluoksnį ir daryti didesnį nei 5cm tarpą tarp lango rėmo krašto ir mūro nebeverta, nes labai apkraunami kronšteinai (didėja kaina), o nauda mažoka.

Didesnį saulės patekimą galima padaryti ne tik išnešinėjant langą toliau į išorę, bet ir apipjaunant angokraščius 45 laipsnių ar panašiu kampu, kad jie nemestų šešėlio ant stiklo. Taip pagerėtų ir apžvalgos kampas.
Atsakyti
Saules energija kaip zinia nemokama, kainuoja tik prietaisai jai surinkti biggrin.gif
Nzn, 0,5metrines sienos gal graziau ir efektyviau kai langai arciau isorinio fasado.
Mano langai bus 25cm gylyje, tai imsiu ir "apipiaustysiu" angokrascius kokiu 60 laipsniu kampu..
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2014 04 28, 11:53)
Isorine skardine palange yra kurkas pigesne nei vidine medine ar akmenine smile.gif

Apie tai ir aš pagalvojau. Kita vertus, jei langai labiau išnešti, tai mažiau reikės lauko apdailos. Mano atveju apie didelę dalį langų eis klinkeris, todėl toliau išnešus, sumažės klinkerio plotas. Gal ir nebaisiai, bet kokį 1 kv. metrą lauko apdailos pavyktų sutaupyti.
Papildyta:
QUOTE(BangaS @ 2014 04 28, 12:02)
"Standartinis montavimas" tai čia tas kur po 200Lt/m2... Stipriai pasakyta.
Sakyčiau, kad išnešinėti langus toliau į šiltinimo sluoksnį ir daryti didesnį nei 5cm tarpą tarp lango rėmo krašto ir mūro nebeverta, nes labai apkraunami kronšteinai (didėja kaina), o nauda mažoka.

Didesnį saulės patekimą galima padaryti ne tik išnešinėjant langą toliau į išorę, bet ir apipjaunant angokraščius 45 laipsnių ar panašiu kampu, kad jie nemestų šešėlio ant stiklo. Taip pagerėtų ir apžvalgos kampas.

Didesnė kaina dėl to ir yra, kad gamina kiek suprantu ilgesnius, tvirtesnius laikiklius. Jie įvertina apkrovas su atsarga. Manyčiau, kad šioje vietoje viskas gerai.

O langų apipjaustymą siūlote tokį, kaip šiame name tik atvirkščias variantas (žiūrėti vidaus išplanavimą). Nežinau ar gražiai iš lauko atrodytų? Galbūt net keistokai žiūrėtųsi.
Atsakyti
Kuo atstumas didesnis nuo sienos tuo maziau stabilus bus patys langai. 50cm vidine palange atrodys kaip senamiesciuose smile.gif Garo izoliaciniu pleviu kazin ar yra tokiu placiu?

QUOTE(cibulis @ 2014 04 28, 12:14)
Apie tai ir aš pagalvojau. Kita vertus, jei langai labiau išnešti, tai mažiau reikės lauko apdailos. Mano atveju apie didelę dalį langų eis klinkeris, todėl toliau išnešus, sumažės klinkerio plotas. Gal ir nebaisiai, bet kokį 1 kv. metrą lauko apdailos pavyktų sutaupyti.
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2014 04 28, 12:21)
Kuo atstumas didesnis nuo sienos tuo maziau stabilus bus patys langai. 50cm vidine palange atrodys kaip senamiesciuose smile.gif Garo izoliaciniu pleviu kazin ar yra tokiu placiu?

Standartiniu atveju vidinės palangės plotas būtų apie 29 cm, lauko palangės - apie 26 cm. Beveik viduriukas.

Nestandartiniu atveju vidinės palangės būtų apie 39 cm, o lauko apie 16 cm. Asimetrija.

Dėl plėvelių nebus problemų. Man tai sakė montuotojai.
Atsakyti
Na pvz labai nedidelis apipjovimo kampas, kokie 75-80 laips gal.

Turetu but daugiau- 60-55 is lauko (maciau,kaip su vielute graziai nusipjauna ir tinkuojasi).
Atsakyti
Tai kaip ir viskas nuspresta, kam klausi tada? smile.gif

QUOTE(cibulis @ 2014 04 28, 12:31)
Standartiniu atveju vidinės palangės plotas būtų apie 29 cm, lauko palangės - apie 26 cm. Beveik viduriukas.

Nestandartiniu atveju vidinės palangės būtų apie 39 cm, o lauko apie 16 cm. Asimetrija.

Dėl plėvelių nebus problemų. Man tai sakė montuotojai.

Ka del sildymo benusprendei?
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2014 04 28, 14:58)

Ka del sildymo benusprendei?

Kiek zinau ,bezdalu nebus biggrin.gif ...
Atsakyti