Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 26 tema

QUOTE(arkava @ 2014 05 14, 21:38)
Nieko nebesuprantu.
Visu pirma tai manau nereiketu vadinti armuote. Tai greiciau jungiamasis profilis (tik keista, kad jis metalinis). Man kai dejo duris kartu su vitrina - jungiamasis buvo plastikinis.

Tai ka jie dabar ciulba - kompensuos, atsiprasys, pakeis langus?

O tai metalinė armuotė (fotografavau iš apačios), kurios storis 6 mm, plotis - 10 cm, o aukštis - 2,36 m yra tik pluksnelė? Iš tokio metalo gabalo galima padaryti du kardus Vytautui Didžiajam. O tu sakai - jungiamasis profilis. Bet kuriuo atveju aš apie jį nebuvau informuotas. Kuomet man šitą metalą atvežė su langais, aš sakau, kad jis eis į mano antro aukšto dviejų langų sujungimo vietą. Sako - ne. Sakau, kaip tai ne. Juk ten yra profilio praplatėjimas. Ten net vieno lango Uw vertė nurodyta prastesnė. Tikrai sakau, kad šitas metalas turi eiti į antrą aukštą. Sako - ne.

Galiausiai, kai supjaustėm langą ir atvežė naujai padarytą langą, atvežė ir dar vieną armuotę. Sako, kad buvo pamiršę dar vieną armuotę. Puiku ar ne. Jau ir kardas dar vienam kunigaikščiui išeitų. O aš nieko nežinau. Be to, tie metalo gabalai buvo aprūdiję. Gerai, kad turėjau metalo grunto, tai nugruntavome tuos metalus. Dar būtų į vitrinas ir rūdžių prikišę.
Atsakyti
Supratau. Bet gali ir be gelezies jungt profilius.montavimas
=

raso, kad siaurus salcio tiltas
11-14 pav.
Atsakyti
cibuli,ar nesigaili,kad nenuejai beremiu langu keliu?Bent jau vitrinu atveju,manau,butum smarkiai isloses.Jau pasigailejai del PP pamatu,dabar problemos su langais.Kazkur klysti.Kodel?Rodos viska apskaiciuoji labai skrupulingai?Kaip manai?
Atsakyti
cibulis

Beje, man Septyni langai ir Rehau patvirtino, kad skaito mūsų forumą. Siunčiu jiems linkėjimus.

puiku kad skaito.skaito ne tik siu firmu atstovai,bet ir architektai,ir konstruktoriai.uz toki"puiku" darba dabar gaus pacia geriausia antireklama.buvau suplanaves tokius pat profilius.A T K R E N T A!!!!!
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2014 05 14, 23:34)
Supratau. Bet gali ir be  gelezies jungt profilius.montavimas
=

raso, kad siaurus salcio tiltas
11-14 pav.

Tas profilis yra greiciau standumo profilis (pas cibuli) del stabilumo langu,o ne jungimo. pas mane yra panasus tik nera viryry to mocno metalo ir kurio kardus gali gaminti. pas mane jis is plono metaliuko. Bet pas cibuli tai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2014 05 14, 16:20)
Žvelgiant iš fizikinio taško, polistirolas yra labai prastas mechaninių virpesių (traukinių, sunkvežimių dundėjimų, garso) izoliatorius. Ypač jei su vata palyginti. Elementarus daug pasakantis eksperimentas - pabelsti į plytą, polistirolą ir vatą.

Prie ko cia vata, klausimas buvo Poliai vs PP mirksiukas.gif
Atsakyti
Kaip prie ko? Apie medžiagų akustines savybes kalba nėjo? Vata nenaudojama triukšmo slopinimui.
Bet jei kas nors pagalvojo kad aš siūlau namą ant vatos statyti, tai ką aš žinau... doh.gif Tikrai nesiūlau.
QUOTE(darius333 @ 2014 05 15, 17:21)
Prie ko cia vata, klausimas buvo Poliai vs PP  mirksiukas.gif <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
QUOTE(Brella @ 2014 05 14, 22:39)
cibuli,ar nesigaili,kad nenuejai beremiu langu keliu?Bent jau vitrinu atveju,manau,butum smarkiai isloses.Jau pasigailejai del PP pamatu,dabar problemos su langais.Kazkur klysti.Kodel?Rodos viska apskaiciuoji labai skrupulingai?Kaip manai?

Dėl berėmių langų visai nesigailiu. Man tokie langai negražu. Jei visi tokie langai būtų name - dar pritarčiau. Bet kai vieni tokie, o kiti - kitokie, man nesižiūri.

Aš labiau gailiuosi, kad nepasirinkau medinių langų kaustytų aliuminiu. Tai būtų Doletos pasyvių namų institute sertifikuotas profilis. Tokio nebūtų reikėję pjaustyti ir ieškoti EPS viduje. Jam greičiausiai net tų metalų nebūtų, todėl vitrina būtų tikrai daug šiltesnė. Kitų medinių langų Uw vertės gal ir būtų prastesnės. Bet išgyvensiu ir be medžio.

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 05 15, 22:24)
Dėl berėmių langų visai nesigailiu. Man tokie langai negražu. Jei visi tokie langai būtų name - dar pritarčiau. Bet kai vieni tokie, o kiti - kitokie, man nesižiūri.

Aš labiau gailiuosi, kad nepasirinkau medinių langų kaustytų aliuminiu. Tai būtų Doletos pasyvių namų institute sertifikuotas profilis. Tokio nebūtų reikėję pjaustyti ir ieškoti EPS viduje. Jam greičiausiai net tų metalų nebūtų, todėl vitrina būtų tikrai daug šiltesnė. Kitų medinių langų Uw vertės gal ir būtų prastesnės. Bet išgyvensiu ir be medžio.

Sekmes tau drinks_cheers.gif .Seku tavo statybos epopeja ir mokausi smile.gif .Labai laukiu bendro rezultato 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 05 15, 22:24)

O priversti gamintojus ar statytojus pakeist tuos Vytauto kardų ruošinius į stiklo pluošto armuotes neišeina? Ar nepakanka mechaninio atsparumo ir metalas vienintelis sprendimas toje vietoje?
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2014 05 15, 22:29)
O priversti gamintojus ar statytojus pakeist tuos Vytauto kardų ruošinius į stiklo pluošto armuotes neišeina? Ar nepakanka mechaninio atsparumo ir metalas vienintelis sprendimas toje vietoje?

Iš ko daro lėktuvus? Metalinis profilis nėra vienintelis tvirtas sprendimas. Stiklo pluošto kompozitas ten puikiai tiktų ir dar galima perforuoti skyles tos juostos centrinėje linijoje, nes apkrovos tenka tik kraštinėms jos briaunoms. Taip būtų sudaromas dar mažesnis šalčio tiltas.
Gal ta standumą suteikianti juosta mazguose atėjusi iš tų laikų kai profiliai buvo 50-60 mm, langai su dviem stiklais ir trūko standumo. Tas šilčiausias profilis su 3 stiklų paketu yra nepalyginamai standesnis ir tokios metalinės juostos ne visur naudojamos. Naudoti ar nenaudoti sprendimą turi priimti garantijas suteikianti įmonė, bet jeigu naudojama, tai metalas tokioje vietoje šiltam namui netinka. Geriausi langai vistiek yra silpniausiai apšiltinta namo išorės atitvarų dalis ir šioje vietoje bet kokie kompromisai skaudžiai kerta per kWh.
Atsakyti
Viskas po truputi gula į savo vietas mano SIP namo planuose.
Turiu klausimą, viduryje projektuojama siena kuri laikys antro aukšto perdangą (konstruktorius skaičiuoja betonuojamas antro aukšto grindis ant medinės perdangos) ir stogo konstrukciją. Iš pradžių galvojau sieną mūryti o apačią izoliuoti nuo cokolio (berods BangaS buvo kažkur rašęs apie putstiklio blokelius ir pan).

Konstruktorius rekomenduoja sieną daryti monolitinę ir surišti su cokoliu.
Gaunasi gan nemažas šalčio tiltas į visą pamatą.
Ar yra koks sprendimas? aišku galima bus apšiltinti polistirolu cokolį tos sienutės, bet vis tiek - jis rišasi su visu namo cokoliu.

Kokie galėtų būti kiti sprendimai tvirtos sienos be šalčio tiltelio su pamatu?
Atsakyti