[quote=mintas,2014 05 11, 20:48]Noriu visiems viešai pasakyti, kad dėl metalinės armuotės mano languose jaučiuosi apgautas. Situacija ta, kad Rehau, savo reklamoje labai giria Geneo langus, teigdami, kad šis profilis gaminamas naudojant stiklopluoštą, todėl yra tvirtas pats iš savęs ir jo papildomai armuoti nereikia. Pagal reklamą susidarė toks vaizdas, kad apie armuotę galima kalbėti, tik jei nori pasididinti savo langų saugumo lygį, kuris pas Geneo, pagal reklamą ir be armavimo yra pakankamai neblogas.
Taigi, net minties nebuvo apie metalinės armuotės galimybę mano languose, tad net nepradėjau apie ją kalbėti su langų gamintojais. Apie tai, kad mano languose yra metalinė armuotė sužinojau tik dabar, kai Cibulis, jam montuojant langus ją pastebėjo ir apie tai prakalbo.
[/quote]
Aš tau, Mintai, ir visiems kitiems turiu dar įdomesnės informacijos. Buvau šiandieną Rehau ofise (jau antrą dieną mane kava vaišina). Žodžiu, vakar vizito iniciatoriai buvo Rehau, o šiandieną - aš. Šiandieną norėjau jų paklausti, kaip skaičiuoja langų Uw vertes.
Taigi malonus žmogus rodo, kaip skaičiuojama langų Uw. Parenka profilį, stiklo paketus ir t.t. Sakau, o kaip reikalai su metaline armuote. Sako žiūrėk: įmeta į profilio vidų metalinę armuotę. Programa iš karto parodo, kad lango Uw suprastėja. Šiuo atveju kalbu apie metalinę armuotę profilio viduje.
Sakau, o kaip reikalai tokiu
atveju. Kalbu apie metalinę armuotę, kuri jungia vitrinas į vientisą langą. Parenka (tiesa, gerai nemačiau kokių matmenų, ten lygtai buvo 3-4 armuotės variantai). Bet Uw vertės nesikeičia. Dar kartą parenka. Nieko. Galvojo, kad gal programa sugedo ar kaip. Žodžiu, man iš karto tapo aišku, kad oficiali Rehau programa nevertina tokio didelio šalčio tilto. Tas malonus žmogus susisiekia su vokiečiais. Jie jam patvirtina, kad programa neskaičiuoja Uw su metaline armuote tarp langų.
Įsivaizduojate variantą: Septyni langai manęs net neįspėjo, kad dės tokią metalinę armuotę. Negana to oficiali Rehau programa net nesugeba įvertinti gaminio Uw vertės su tokia metaline armuote. Vadinasi, mane apgavo dvigubai: neįspėjo dėl metalinės armuotės (siųsdami 86 mm profilio Uw reikšmes labai aiškiai nurodė, kur ir kokios metalinės armuotės bus) ir dirbtiniai pagražino bent jau vitrinos Uw vertę.
Aš tikrai nebūčiau pirkęs tokių šaltų langų. Čia ne vitrina atsukta į pietų pusę, o baisiai didelis šalčio tiltas. Jei mane Septyni langai (ir galbūt Rehau) būtų informavę, kad taip bus, aš būčiau tą pačią minutę bėgęs nuo PVC. Beje, ta Rehau programa, kuomet parenkamas lango profilis, iš karto rodo: reikės ar nereikės metalinės armuotės (tik nežinau: ar rodo vidinę profilio armuotę ir armuotę tarp vitrinos langų). Taip kad pardavėjai turi visas galimybes iš karto informuoti apie metalinės armuotės buvimą ar nebuvimą (kalbu apie armuotę profilio viduje). Tikrai nereikai vaidinti ir aiškinti, kad dar vėliau mūsų konstruktoriai paskaičiuos langų statiką.
Visą tai sužinojęs tik šiomis dienomis, dar kartą kartoju - būčiau rinkęsis medinius langus. Ten su profilio apšiltinimu nepažaisi. Lango pjaustyti nebūtų reikėję. Net metalinės armuotės nebūtų reikėję, nes medis pakankamai tvirtas. Aišku kiekvienam savo, bet būkite atsargūs, nes kai kurios langų firmos gudrauja parduodamos gaminius ir nesuteikia visos informacijos apie gaminį. Vadinasi, negali deramai nuspręsti ir pasirinkti. O tai yra ne kas kitą, kaip vartotojo klaidinimas ir teisių pažeidimas.
Beje, man Septyni langai ir Rehau patvirtino, kad skaito mūsų forumą. Siunčiu jiems linkėjimus.
[/quote]