Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 26 tema

QUOTE(BangaS @ 2014 05 14, 09:20)

Analogiško apšiltinimo poliniai gali būti pigesni nebent dėl mažesnio kiekio armavimo kokiais 2000-3000Lt. Visa kita išeina tas pats. Tik šiuo atveju PP bus šiltesnis ir keletas etapų atlikta vienu metu.  Pamatai už 20000 Lt (betoninis rostverkas su poliais) daug ko neturės, ką turės PP.

Pritariu. Už 20.000 gausit pamatus, prie kurių teks pridėti grindis ir finale labai didelis klausimas ar PP ne išeis pigiau. Vienareikšmiškai greičiau.
Atsakyti
Pazystami statybininkai dirba dabar naujai statomam iki 100m2 namu kvartale. Jame yra keleta PP pamatu, keleta greztiniu ir galiausiai spraustiniu poliu.

Uzklausiau kokie atsiliepimai apie PP, tai sake tik tokie kad kai masina vaziuoja pro sali musu cerkiukai kai traukini skamba. Kiek tame gali buti tiesos?

QUOTE(Vilienė @ 2014 05 14, 09:17)
Pritariu. Už 20.000 gausit pamatus, prie kurių teks pridėti grindis ir finale labai didelis klausimas ar PP ne išeis pigiau. Vienareikšmiškai greičiau.

Atsakyti
QUOTE(*** @ 2014 05 14, 14:44)
Pazystami statybininkai dirba dabar naujai statomam iki 100m2 namu kvartale. Jame yra keleta PP pamatu, keleta greztiniu ir galiausiai spraustiniu poliu.

Uzklausiau kokie atsiliepimai apie PP, tai sake tik tokie kad kai masina vaziuoja pro sali musu cerkiukai kai traukini skamba. Kiek tame gali buti tiesos?

Dar išduok kuriame kvartale tai reklama super padarytum ... biggrin.gif ,jei kiekvienam name cirkiukiai vis stovi ir ... biggrin.gif
Atsakyti
Nu tai statybininkai nebutu statybininkai smile.gif o seip klausimas paprastas, ar juntama vibracija per PP?

QUOTE(korida @ 2014 05 14, 12:52)
Dar išduok kuriame kvartale tai reklama super padarytum ...  biggrin.gif ,jei kiekvienam name cirkiukiai vis stovi ir  ... biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(*** @ 2014 05 14, 13:58)
Nu tai statybininkai nebutu statybininkai smile.gif o seip klausimas paprastas, ar juntama vibracija per PP?

Zvelgiant is fizikinio tasko, tai PP "jungiasi" su gruntu per EPS ar XPS - medziaga daug minsktesne uz betona ir del to geriau absorbuojancia virpesius g.gif Taigi spresti paciam, nes juk kai stovi salia begiu per kuriuos vaziuoja traukinys - vibracija irgi jauti visu kunu, kai traukinys vaziuoja jau kokiu 200-300 metru - nieko nejauti, tas pats matyt ir su pamatais 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(darius333 @ 2014 05 14, 14:24)
Zvelgiant is fizikinio tasko, tai PP "jungiasi" su gruntu per EPS ar XPS - medziaga daug minsktesne uz betona ir del to geriau absorbuojancia virpesius  g.gif Taigi spresti paciam, nes juk kai stovi salia begiu per kuriuos vaziuoja traukinys - vibracija irgi jauti visu kunu, kai traukinys vaziuoja jau kokiu 200-300 metru - nieko nejauti, tas pats matyt ir su pamatais  4u.gif

Gyvenau už 200 metrų nuo geležinkelio (Daukšos g.) 3 aukšte. Kai važiuodavo traukinys irgi jausdavome vibraciją ir tik atidarius stoglangį vos vos girdėdavosi. Čia tikriausiai nuo grunto savybių priklauso.
Atsakyti
Žvelgiant iš fizikinio taško, polistirolas yra labai prastas mechaninių virpesių (traukinių, sunkvežimių dundėjimų, garso) izoliatorius. Ypač jei su vata palyginti. Elementarus daug pasakantis eksperimentas - pabelsti į plytą, polistirolą ir vatą.
QUOTE(darius333 @ 2014 05 14, 15:24)
Zvelgiant is fizikinio tasko, tai PP "jungiasi" su gruntu per EPS ar XPS - medziaga daug minsktesne uz betona ir del to geriau absorbuojancia virpesius  g.gif Taigi spresti paciam, nes juk kai stovi salia begiu per kuriuos vaziuoja traukinys - vibracija irgi jauti visu kunu, kai traukinys vaziuoja jau kokiu 200-300 metru - nieko nejauti, tas pats matyt ir su pamatais  4u.gif <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2014 05 14, 12:44)

o jei poliai tai cierkos neskamba ? O gal per daug laiko sugaiso darant polinius ir neliko laiko cierku kilnoti ? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2014 05 14, 05:49)
Rinkčiausi variantą už 40.000, pats kasčiau ir stumdyčiau, ir vamzdžius pats pasikločiau, paskui dar pats eps susidėčiau, pats armaturą, ir betoną pats. Belieka paklaust norinčiųjų uždirbt 40.000 "nx jūs reikalingi?" Kaip kirvis sriuboje doh.gif

Tai va, Viliau, as to paties klausiu, 40000 uz pamata, o sunkiausia darba turiu pats padaryti biggrin.gif jei jau zemes darbus pasidaryciau pats, tai ir eps pats susideciau, nx man tie pamatininkai tada smile.gif bet problema pas mane ta, kad as Lietuvoje beveik visai nebunu, ir nieko pats negaliu prie namo statybos prisideti, galiu tik samdyti zmones smile.gif Pradedu galvoti apie greztinius pamatus, kuriuos padarytu draugas uz tikrai gera kaina. Mano namas bus karkasinis arba is sip paneliu, ar tai turi labai didele reiksme renkantis pamatu tipa? sorry uz gal kvailoka klausima, tiesiog neesu specas g.gif
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2014 05 14, 13:58)

Priklauso nuo grunto ir vibracijos intensyvumo. Man nesijaučia nė trupučio. Teko dirbti prie juostunių trijų aukšto sunkaus namo pamatų, geležinkelis gal už 20m. Kai 50vagonų sąstatas praeina - stopkiukai vos išstovi. Gruntas - molis.
Papildyta:
QUOTE(vaikis_ @ 2014 05 14, 16:34)
o jei poliai tai cierkos neskamba ? O gal per daug laiko sugaiso darant polinius ir neliko laiko cierku kilnoti ?  doh.gif

thumbup.gif drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(mi.mo. @ 2014 05 14, 16:40)
Tai va, Viliau, as to paties klausiu, 40000 uz pamata, o sunkiausia darba turiu pats padaryti biggrin.gif jei jau zemes darbus pasidaryciau pats, tai ir eps pats susideciau, nx man tie pamatininkai tada smile.gif bet problema pas mane ta, kad as Lietuvoje beveik visai nebunu, ir nieko pats negaliu prie namo statybos prisideti, galiu tik samdyti zmones smile.gif Pradedu galvoti apie greztinius pamatus, kuriuos padarytu draugas uz tikrai gera kaina. Mano namas bus karkasinis arba is sip paneliu, ar tai turi labai didele reiksme renkantis pamatu tipa? sorry uz gal kvailoka klausima, tiesiog neesu specas  g.gif

Nekvailas klausimas, be abejo turi reikšmę.
Visiškai nelinkiu visiems mest kvalifikuotus darbus ir keist specialybes. Tiesiog nervai nelaiko kai specai siūlo išgert pasukas o jiems palikt grietinėlę ir dar 40tlt atiduot. Gaila negaliu rekomenduot normalių žmonių, man dariusieji iš kauno tikrai nevažiuos nes čia neapsidirba.
Atsakyti
[quote=mintas,2014 05 11, 20:48]Noriu visiems viešai pasakyti, kad dėl metalinės armuotės mano languose jaučiuosi apgautas. Situacija ta, kad Rehau, savo reklamoje labai giria Geneo langus, teigdami, kad šis profilis gaminamas naudojant stiklopluoštą, todėl yra tvirtas pats iš savęs ir jo papildomai armuoti nereikia. Pagal reklamą susidarė toks vaizdas, kad apie armuotę galima kalbėti, tik jei nori pasididinti savo langų saugumo lygį, kuris pas Geneo, pagal reklamą ir be armavimo yra pakankamai neblogas.

Taigi, net minties nebuvo apie metalinės armuotės galimybę mano languose, tad net nepradėjau apie ją kalbėti su langų gamintojais. Apie tai, kad mano languose yra metalinė armuotė sužinojau tik dabar, kai Cibulis, jam montuojant langus ją pastebėjo ir apie tai prakalbo.
[/quote]
Aš tau, Mintai, ir visiems kitiems turiu dar įdomesnės informacijos. Buvau šiandieną Rehau ofise (jau antrą dieną mane kava vaišina). Žodžiu, vakar vizito iniciatoriai buvo Rehau, o šiandieną - aš. Šiandieną norėjau jų paklausti, kaip skaičiuoja langų Uw vertes.

Taigi malonus žmogus rodo, kaip skaičiuojama langų Uw. Parenka profilį, stiklo paketus ir t.t. Sakau, o kaip reikalai su metaline armuote. Sako žiūrėk: įmeta į profilio vidų metalinę armuotę. Programa iš karto parodo, kad lango Uw suprastėja. Šiuo atveju kalbu apie metalinę armuotę profilio viduje.

Sakau, o kaip reikalai tokiu atveju. Kalbu apie metalinę armuotę, kuri jungia vitrinas į vientisą langą. Parenka (tiesa, gerai nemačiau kokių matmenų, ten lygtai buvo 3-4 armuotės variantai). Bet Uw vertės nesikeičia. Dar kartą parenka. Nieko. Galvojo, kad gal programa sugedo ar kaip. Žodžiu, man iš karto tapo aišku, kad oficiali Rehau programa nevertina tokio didelio šalčio tilto. Tas malonus žmogus susisiekia su vokiečiais. Jie jam patvirtina, kad programa neskaičiuoja Uw su metaline armuote tarp langų.

Įsivaizduojate variantą: Septyni langai manęs net neįspėjo, kad dės tokią metalinę armuotę. Negana to oficiali Rehau programa net nesugeba įvertinti gaminio Uw vertės su tokia metaline armuote. Vadinasi, mane apgavo dvigubai: neįspėjo dėl metalinės armuotės (siųsdami 86 mm profilio Uw reikšmes labai aiškiai nurodė, kur ir kokios metalinės armuotės bus) ir dirbtiniai pagražino bent jau vitrinos Uw vertę.

Aš tikrai nebūčiau pirkęs tokių šaltų langų. Čia ne vitrina atsukta į pietų pusę, o baisiai didelis šalčio tiltas. Jei mane Septyni langai (ir galbūt Rehau) būtų informavę, kad taip bus, aš būčiau tą pačią minutę bėgęs nuo PVC. Beje, ta Rehau programa, kuomet parenkamas lango profilis, iš karto rodo: reikės ar nereikės metalinės armuotės (tik nežinau: ar rodo vidinę profilio armuotę ir armuotę tarp vitrinos langų). Taip kad pardavėjai turi visas galimybes iš karto informuoti apie metalinės armuotės buvimą ar nebuvimą (kalbu apie armuotę profilio viduje). Tikrai nereikai vaidinti ir aiškinti, kad dar vėliau mūsų konstruktoriai paskaičiuos langų statiką.

Visą tai sužinojęs tik šiomis dienomis, dar kartą kartoju - būčiau rinkęsis medinius langus. Ten su profilio apšiltinimu nepažaisi. Lango pjaustyti nebūtų reikėję. Net metalinės armuotės nebūtų reikėję, nes medis pakankamai tvirtas. Aišku kiekvienam savo, bet būkite atsargūs, nes kai kurios langų firmos gudrauja parduodamos gaminius ir nesuteikia visos informacijos apie gaminį. Vadinasi, negali deramai nuspręsti ir pasirinkti. O tai yra ne kas kitą, kaip vartotojo klaidinimas ir teisių pažeidimas.

Beje, man Septyni langai ir Rehau patvirtino, kad skaito mūsų forumą. Siunčiu jiems linkėjimus. 4u.gif
[/quote]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 14 gegužės 2014 - 22:08
Nieko nebesuprantu.
Visu pirma tai manau nereiketu vadinti armuote. Tai greiciau jungiamasis profilis (tik keista, kad jis metalinis). Man kai dejo duris kartu su vitrina - jungiamasis buvo plastikinis.

Tai ka jie dabar ciulba - kompensuos, atsiprasys, pakeis langus?
Atsakyti