Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 26 tema

O tos siules turi but tokios placios?

QUOTE(cibulis @ 2014 05 12, 19:56)
Kažkaip nerealiai gerai skamba. Tikrai gerai suskaičiavai?
Papildyta:

Situacija tokia, kad aš jei imčiau Meldoferį, tai būtų invidualus užsakymas, t.y. spalvą gamintų grynai man. Neišsiknisinėju, tiesiog iš standartinių nei viena netinka. O Meldoferį gali pagaminti, kokios nori spalvos. Man vokiečiai vieną pavyzdį jau pagamino. Būtent tų pailgų: 4 cm aukštis ir 40 cm ilgis. Šiek tiek su spalva nepateikė (per vieną NCS spalvos kodą, bet čia ne Meldoferio klaida, o Monier, nes jie man neteisingą stogo spalvos kodą įvardijo, o būtent prie jo bandžiau derinti sienas). Dar labai negražias siūlių spalvas parinko. Jau yra pagamintas antras pavyzdys, bet niekaip į Lietuvą neatveža.

Tiesa, atkreipk dėmesį į pabraižymus. Paėmiau klinkerio plytelę ir braukiau per Meldorferį. Matai kaip braižosi. Reikia papildomai pirkti tokios pačios spalvos dažų. Jei ką, bus kuo perdažyti. Klinkeriui tokia pat procedūra nepaliko nė mažiausio įbrėžimo.
Papildyta:
Radau dar vieną nuotrauką, kurioje matyti į lango profilį kol kas dar neįdėta metalinė armuotė. Įspūdingai atrodo.

Beje, su 72 mm profiliu mano visų langų bendras Uw būtų 0,74, o su 86 mm - 0,73. Skirtumas ne itin ženklus, bet kai sieki maksimalaus tikslo tai iš kantrybės išveda net mažiausios smulkmenos.

Atsakyti
QUOTE(*** @ 2014 05 12, 20:27)
O tos siules turi but tokios placios?

Nebūtinai, svarbu, kad būtų gražu. O čia jau - aukštasis menas. Pats nežinau. Rimtai. Štai čia Storehe man patinkančios plytelės iš arti (buvau nuvažiavęs prie vieno namo). Vaizdas ne koks. Štai čia visas namas. Atrodo, kaip būtų senomis silikatinėmis plytomis apdailinta. O čia tos pačios plytelės su balta siūle. Vaizdas jau visai kitoks. Ar ne?
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2014 05 12, 20:17)
o gal butu imanoma ...

Dviratį nori išrasti?
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2014 05 12, 20:44)
Dviratį nori išrasti?

prie ko cia dviratis ? Daugelis apsiltintoju nezaidzia ir nesiterlioja, smeiges eina kiaurai tinkliuka ir apsiltinimo sluoksni.
Atsakyti
Sveiki, turiu klausima - apsiltinant medine perdanga (palepe salta ) difuzine plevele sandarinant juostele , ar galima juostele lipdyti tiesiai prie modulinio kamino (trisluoksnis, Shiedel analogas , tik lenkiskas blush2.gif ) ? Mano statybininkai taip padare, aiskina kad visur taip daro, nes modulinis kaminas vis tiek neisyla, be to , kitaip bus nesandaru ....
Man tai kazkaip nesaugiai atrodo ant kamino sandarinimo juostele - neuzsidegs ikaitus kaminui ?
Atsakyti
Noreciau zinovu paklaust apie smeiges.Namas is 30 cm akytbetonio + 10 cm putu polistirolas ir nepygus dekoratyvinis tinkas aisku armavimas ir smeiges tik neatsiminsiu ilgio ju.
klausimas : ziema kai buna lauke salta visas namas buna " taskuotas" kaip suprantu ten kur smeiges taskai.Cia tipo normalu? Ar cia tie vadinami salcio tilteliai..per smeiges siluma lenda i lauka? Ir kas cia blogai padaryta ar tai neisvengiama?Please pakomentuokit.
Atsakyti
Reikejo sienas is 20cm bele kokiu blokeliu statyt ir det kaip minimum 20cm polistirolo.Rezultatas butu smarkai geresnis.Siuo atveju gan prastas namas silumos atzvilgiu gavosi.Reiktu dra karta siltint is lauko +15cm.
Atsakyti
QUOTE(copter @ 2014 05 12, 21:59)
Noreciau zinovu paklaust apie smeiges.Namas is 30 cm akytbetonio + 10 cm putu polistirolas ir nepygus dekoratyvinis tinkas aisku armavimas ir smeiges tik neatsiminsiu ilgio ju.
klausimas : ziema kai buna lauke salta visas namas buna " taskuotas" kaip suprantu ten kur smeiges taskai.Cia tipo normalu? Ar cia tie vadinami salcio tilteliai..per smeiges siluma lenda i lauka? Ir kas cia blogai padaryta ar tai neisvengiama?Please pakomentuokit.

Taip, čia tie šalčio tilteliai.
Galima buvo šitaip smeigiuoti http://eenamas.wordp...cio-klijavimas/
Nelabai matytum net su termovizoriumi.
Atsakyti
QUOTE(egilis @ 2014 05 12, 22:54)
Sveiki, turiu klausima - apsiltinant medine perdanga (palepe salta ) difuzine plevele sandarinant juostele , ar galima juostele lipdyti tiesiai prie modulinio kamino (trisluoksnis, Shiedel analogas , tik lenkiskas  blush2.gif  ) ? Mano statybininkai taip padare, aiskina kad visur taip daro, nes modulinis kaminas vis tiek neisyla, be to , kitaip bus nesandaru ....
Man tai kazkaip nesaugiai atrodo ant kamino sandarinimo juostele - neuzsidegs ikaitus kaminui ?

Kaminas niekada tiek neikais.
Atsakyti
Sveiki forumiečiai smile.gif norėčiau jūsų nuomonę išgirsti del plokštuminių pamatų. Keletas firmų paskaičiavo samatas, tai jos svyruoja nuo 45 iki 75000 lt biggrin.gif Pamato perimetras 47 m. , o plotas 114 m2. Toks didelis kainų skirtumas kelia juoką. Bet ir tie 45000 lt mažiausia kaina atrodo ganėtinai per aukšta,nes gaunasi 400 lt/m2 be sildymo sistemos jokios, nors daugelis firmų reklamuojasi darantys pamatus nuo 250lt/m2. iki 350lt/m2 jau su sildymo sistema.
Atsakyti
Gal kas turite minčių, kokia medžiaga (lipnia juosta, prilydoma danga ir t.t.) galėčiau papildomai užsandarinti pamato ir sienos susikirtimo vietą. Pamatas iš betono, siena tinkuota kalkiniu tinku, o tarp pamato ir keraminių plytų mūro yra stora ruloninė hidroizoliacija. Reikia kažkokios medžiagos, kuri liptų ir prie betono, ir prie tinko. Tinkuotajas sako, kad geriausiai tiktų prilydoma danga. Gal dar yra kažkokių variantų?
Papildyta:
QUOTE(mi.mo. @ 2014 05 13, 11:32)
Sveiki forumiečiai  smile.gif  norėčiau jūsų nuomonę išgirsti del plokštuminių pamatų. Keletas firmų paskaičiavo samatas, tai jos svyruoja nuo 45 iki 75000 lt biggrin.gif  Pamato perimetras 47 m. , o plotas 114 m2. Toks didelis kainų skirtumas kelia juoką. Bet ir tie 45000 lt mažiausia kaina atrodo ganėtinai per aukšta,nes gaunasi 400 lt/m2 be sildymo sistemos jokios, nors daugelis firmų reklamuojasi darantys pamatus nuo 250lt/m2. iki 350lt/m2 jau su sildymo sistema.

Išvardinkite pamato sudėtines dalis: koks gruntas - bus ar nebus papildomų kasimo, žemės darbų, kiek EPS/XPS dėsite, bus/nebus cokolio apdaila, kokia ir t.t.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 13 gegužės 2014 - 19:25
Ruberoido pertekliu nupaut reiktu, sunkiai nusiima, kai paciam reikejo uzkuriau perfa su placia galva skirta plytelem nuiminet ir galima sakyt nukirpau... smile.gif

To tarpelio uztepimui galima butu panaudot

plyteliu klijus
hidroizoliacine mastika
kokia nors butiline juosta
lipni juosta - folija seip kimba praktiskai prie betko smile.gif

QUOTE(cibulis @ 2014 05 13, 19:28)
Gal kas turite minčių, kokia medžiaga (lipnia juosta, prilydoma danga ir t.t.) galėčiau papildomai užsandarinti pamato ir sienos susikirtimo vietą. Pamatas iš betono, siena tinkuota kalkiniu tinku, o tarp pamato ir keraminių plytų mūro yra stora ruloninė hidroizoliacija. Reikia kažkokios medžiagos, kuri liptų ir prie betono, ir prie tinko. Tinkuotajas sako, kad geriausiai tiktų prilydoma danga. Gal dar yra kažkokių variantų?

Atsakyti